Neka prave sampiteHAVANA wrote:Za tebe nece,ti bi mi zumance iz jajeta ukro.Edin H. wrote:Bice posla kod @Havane kad krene posao sa jajima
Pokret za povratak u BiH
- Edin H.
#51 Re: Pokret za povratak u BiH
- HAVANA
#52 Re: Pokret za povratak u BiH
Navracaju me iz dijaspore da kupim aparate i prodajem bio jaja.Iz aparata. 
- Edin H.
#53 Re: Pokret za povratak u BiH
Pa ne moras prodavati.HAVANA wrote:Navracaju me iz dijaspore da kupim aparate i prodajem bio jaja.Iz aparata.
Napravis ponudu - uz svako kupljeno auto dobijete jaje besplatno.
-
mali jomu
#54 Re: Pokret za povratak u BiH
Vraca se raja u BiH 
-
Suzie Q
#55 Re: Pokret za povratak u BiH
Meni su prije par godina nudili automate za pomfrit, nisam imala pocetnog kapitala koliko su trazili.HAVANA wrote:Navracaju me iz dijaspore da kupim aparate i prodajem bio jaja.Iz aparata.
Ali jos bolji posao je napravio lik sa automatom u diskotekama u kojem su bile neke kao klix balerinke za zene. Svaka zena bi i zlatom placala samo da skine stikle u neka doba
- vjesticanametli
#56 Re: Pokret za povratak u BiH
idu na cevape i jajamali jomu wrote:Vraca se raja u BiH
-
Nivelacija
#57 Re: Pokret za povratak u BiH
Flix bus pun se iskrca vcrs na stanici.. vraca se raja 
-
mali jomu
#58 Re: Pokret za povratak u BiH
vjesticanametli wrote: idu na cevape i jaja
- mousstapha
#59 Re: Pokret za povratak u BiH
Ide masovan povratak za uskrs.
- jednonogi_Jack
#60 Re: Pokret za povratak u BiH
http://tip.ba/2019/03/10/dijaspori-bih- ... estiranje/...Porodica Bajrić prije nekoliko godina se vratila iz Njemačke u rodni Bihać i otvorila firmu koja se bavi obradom metala na CNC mašinama. Aida Bajrić govori o tome kako je ova odluka donesena:
„Moj suprug i djever su u Njemačkoj, osnovali firmu 2010. godine, ustvari, kupili su firmu i radili su pet godina. Onda su se njih dvojica odlučili da serijsku proizvodnju prenesu u Bosnu i Hercegovinu, u Bihać. Suprug i ja smo došli u Bihać, a moj brat ostao u Njemačkoj. Osim ove naše međusobne saradnje na poslovnom planu, imamo i brojne njemačke kupce“.
Amir Kurić, koji se prije godinu dana vratio iz Holandije u rodnom Bihaću odlučio se baviti turizmom....
-
mali jomu
#61 Re: Pokret za povratak u BiH
jednonogi_Jack wrote: ... se vratila iz Njemačke
vratio iz Holandije
.............
- jednonogi_Jack
#62 Re: Pokret za povratak u BiH
https://www.bhdijaspora.net/u-vrijeme-k ... lim-nazad/U jeku odlaska hiljada mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine u zapadne zemlje u bijegu od neimaštine i potrazi za boljim životom, ima i onih mladih ljudi koji svoju budućnost vide baš ovdje. Jedan od onih koji ide suprotnim smjerom je Brčak Mirsad Busuladžić, koji se nakon više od dvije decenije boravka i rada u Sjedinjenim Američkim Državama vratio u svoj rodni grad i započeo privatni biznis.
- jednonogi_Jack
#63 Re: Pokret za povratak u BiH
https://mojabih.oslobodjenje.ba/b-v-log ... renice/600Povratnik gradi etno selo u planinama kod Srebrenice
Irvin je proveo djetinjstvo u Italiji, a zatim je završio višu školu u Švicarskoj. Proputovao je nekoliko kontinenata, ali je odlučio da se vrati u rodnu Srebrenicu
-
Seyfo
#64 Re: Pokret za povratak u BiH
JUPIIIIIII dogurasmo do četvrte stranice !!!
'ta će tema "odlazak" sa svojih 300, ima mi da doguramo do hiljadu/tisuću stranica !
Još sad kad dođe uskrs,ihh...
'ta će tema "odlazak" sa svojih 300, ima mi da doguramo do hiljadu/tisuću stranica !
- triconja
#65 Re: Pokret za povratak u BiH
Donice nam dijaspora plavih jaja i polec zensko zivljeSeyfo wrote:JUPIIIIIII dogurasmo do četvrte stranice !!!
-
muzicar_iz_parka
#66 Re: Pokret za povratak u BiH
Havana jel imas radnice za otkup jaja ili vršiš sam dok poso ne krene?
-
Seyfo
#67 Re: Pokret za povratak u BiH
Šta ima veze, jaja koji dan i u kontejner a možda se koja hanuma i spasi bijegom na Zapad, pa zapamti ovaj Uskrs po dobromtriconja wrote:Donice nam dijaspora plavih jaja i polec zensko zivljeSeyfo wrote:JUPIIIIIII dogurasmo do četvrte stranice !!!
-
PeppermintSA
#68 Re: Pokret za povratak u BiH
Jasta, neko izbjegne iz neke podrinjske vukojebine i završi u Stokholmu, Denveru ili Frankfurtu. Samo čeka da se vrati na svoju rodnu grupu. 
-
biscanka2
#69 Re: Pokret za povratak u BiH
[/size]Seyfo wrote:Šta ima veze, jaja koji dan i u kontejner a možda se koja hanuma i spasi bijegom na Zapad, pa zapamti ovaj Uskrs po dobromtriconja wrote:Donice nam dijaspora plavih jaja i polec zensko zivljeSeyfo wrote:JUPIIIIIII dogurasmo do četvrte stranice !!!
Ma kakve hanume (mozda poneka stogod ubode),tad ti pocinje lov na hanume sa zapada (al haj, mozda se neko stvarno i usreci).
-
Seyfo
#70 Re: Pokret za povratak u BiH
Naravno,(ja sam to gledao iz svoje muške perspektive), paralalelno idu oba procesa s istim ciljem: spas iz živog blata.
Na Uskrs se zbog toga gleda kao na period od par dana za koji se sprema, kupuje se odjeća, skidaju se kile, rade se estetske operacije, nabavlja se šminka, ...
Ako se ne upeca ništa, onda se spremanje ponavlja za ljetni period.Ako ni tad ništa, onda Božić/Nova godina.
Na Uskrs se zbog toga gleda kao na period od par dana za koji se sprema, kupuje se odjeća, skidaju se kile, rade se estetske operacije, nabavlja se šminka, ...
Ako se ne upeca ništa, onda se spremanje ponavlja za ljetni period.Ako ni tad ništa, onda Božić/Nova godina.
- vjesticanametli
#71 Re: Pokret za povratak u BiH
P daPeppermintSA wrote:Jasta, neko izbjegne iz neke podrinjske vukojebine i završi u Stokholmu, Denveru ili Frankfurtu. Samo čeka da se vrati na svoju rodnu grupu.
- 512MB
#72 Re: Pokret za povratak u BiH
Znamo mi to cijenit dapaceSeyfo wrote:Naravno,(ja sam to gledao iz svoje muške perspektive), paralalelno idu oba procesa s istim ciljem: spas iz živog blata.
-
Seyfo
#73 Re: Pokret za povratak u BiH
Naravno, onda svi najednom zavole i Uskrs i Božić. Draži im od neznamtikojeg praznika.
-
mali jomu
#74 Re: Pokret za povratak u BiH
Vraca se raja...... cevapi, cajici, sokici 
-
boshniak
#75 Re: Pokret za povratak u BiH
Sumnjivo mi to, poslije dobrovoljno zaklučenog pravnog posla nema povrata,"ignorantia iuris nocet", pa taman da je i Zimbabme ovaj princip mora da vrijedi. To bi značilo da svi oni koji su za male pare kupili nešto vrijedno u antikvarnicama morali bi da vrate ako prodavac sazna sta je prodao. Znači nema šanse.Maraschino wrote:I odmah mi naumpade clanak iz novina koji sam neki dan citao.
Pazi sad ovo, tip kupije on line lanac Cartijerov sa dijamantima koje prodaje jedna renomirana kuca(ne mogu navoditi ime) za 402,00 Eura.
Kada je platio dobija obavijest da se javi u to i to mjesto da preuzme. Ode tamo oni mu fino upakuju i predaju. Nakon par dana ovi u trgovini shvate da su greskom prodali taj lanac i da mu je cijena 40.200 Eura. Zovu covjeka da vrati i on naravno odbija. Ukljucuju pravnu sluzbu i traze pismeno da im on proda posto ga kupio ali on odbija. Slucaj ide na sud i sta mislis sta je sud presudio?