Ukidanje persiranja?
- pustopoljina
#51 Re: Ukidanje persiranja?
Kako mozete vi, koji ste ti, da meni-koji sam vi, kazete ti- kada ja, koji sam vi- vama, koji ste ti-kazem vi?
- muha_sa
#53 Re: Ukidanje persiranja?
Šta VI mislite ko si TI da nam ukidaTE persiranje, ne mereš nam ukinut da ste još tolikiEntropio wrote:Sta Vi mislite ko ste Vi, da Vi ukidate persiranje?
- Edin H.
#54 Re: Ukidanje persiranja?
Da li se ovo odnosi na sve jezike u kojima postoji persiranje ili samo na BHS?Thorgerson wrote:
Stop persiranju!
- Boemica
#55 Re: Ukidanje persiranja?
-
Seyfo
#56 Re: Ukidanje persiranja?
Svabe persiraju vise nego mi. Persiranje treba itekako,meni recimo sluzi najcesce da drzim finu distancu ako zelim. Jezici koji to nemaju,imaju druge nacine na koji se gradi postovanje ili distanca. Primitivni milenialsi,bar kod nas u BiH,predju na ""ti""odmah cim te upoznaju,taman da mu/joj mozes dedo biti. To se uklapa u opsti pad vaspitanja i kulture. Fuj
- Edin H.
#58 Re: Ukidanje persiranja?
Fantasticna ideja
Na ovaj nacin bi se izbjegao problem kada pojedinci samo sebi persiraju i za sebe govore u mnozini.
Na ovaj nacin bi se izbjegao problem kada pojedinci samo sebi persiraju i za sebe govore u mnozini.
- dustaban
#59 Re: Ukidanje persiranja?
ukinuli ste "dobar dan", ukinuli "izvolite i hvala", sad ukinite i persiranje pa da lijepo pocnemo mumlati koji ce nam kurac jezik i kultura
- Klixadzija
#60 Re: Ukidanje persiranja?
To je samo PerSiRANJE.
-
noviclan
#61 Re: Ukidanje persiranja?
Cekaj dok te pocnu zvati zagorbiggrin wrote:može se "čiko" i bez persiranja koristitidječak sa šibicama wrote:od kako su me djeca pocela zvati čiko, ja sam za ukidanje, bez polemike!
- cyprus
#62 Re: Ukidanje persiranja?
Ja dijelim mišljenje i probleme pokretača teme, ali kako se čini, u manjini smo
I mene persiranje vrlo često zbunjuje... Obzirom da imam 31 godinu, često sam u dilemi dal da persiram one što se nalaze u 40-tim... Hajd, ove u 30-tim ne persiram, one 50+ persiram, al ovi u 40-tim su mi baš enigma... Pa to obično rješavam tako da ako mi neko izgleda mlađe ne persiram, a ako izgleda starije persiram, al samo čekam kad će se naći neko uvrijeđen
A naročito me nervira kada neko stariji persira mene kao mlađeg... To mi tako djeluje usiljeno i kao stvaranje zaista nepotrebno velike distance... Čisto mi bude nelagodno...
I mene persiranje vrlo često zbunjuje... Obzirom da imam 31 godinu, često sam u dilemi dal da persiram one što se nalaze u 40-tim... Hajd, ove u 30-tim ne persiram, one 50+ persiram, al ovi u 40-tim su mi baš enigma... Pa to obično rješavam tako da ako mi neko izgleda mlađe ne persiram, a ako izgleda starije persiram, al samo čekam kad će se naći neko uvrijeđen
A naročito me nervira kada neko stariji persira mene kao mlađeg... To mi tako djeluje usiljeno i kao stvaranje zaista nepotrebno velike distance... Čisto mi bude nelagodno...
- HAVANA
#63 Re: Ukidanje persiranja?
dustaban wrote:ukinuli ste "dobar dan", ukinuli "izvolite i hvala", sad ukinite i persiranje pa da lijepo pocnemo mumlati koji ce nam kurac jezik i kultura
- muha_sa
#64 Re: Ukidanje persiranja?
HAVANA wrote:dustaban wrote:ukinuli ste "dobar dan", ukinuli "izvolite i hvala", sad ukinite i persiranje pa da lijepo pocnemo mumlati koji ce nam kurac jezik i kulturaTako nekako ispade.
Kako ste gospodine Havana
Jesi li danas na poslu
- HAVANA
#65 Re: Ukidanje persiranja?
- muha_sa
#66 Re: Ukidanje persiranja?
doci cu do VAS a TI pripremi sitnog novca da nam uzmeTE po onu kafu iz aVtomata
-
L u c i f e r
#67 Re: Ukidanje persiranja?
Kad me zgodno mlado zensko celjade persira, ko da mi jebe mater...
- mayab
#68 Re: Ukidanje persiranja?
Moje je misljenje da dokle god si sa nekim na VI, ima to neko poštivanje, neka granica, da mi ga je teže otjerati u pi_ku materinu na primjer,
, a to ima svojih prednosti kad si npr. u firmi , i osoba te iznervira, a ipak ti je stalo do mira i posla, na kraju krajeva(to ti dodje kao ono, izbroj prvo do 10 pa onda odgovori) !
Kad si na TI, puno lakše ti preko usta prelete neke stvari....
Kad si na TI, puno lakše ti preko usta prelete neke stvari....
-
mali_balon
#69 Re: Ukidanje persiranja?
Odma posmislim u pm za nju sam ciko, neeeeemoj mi to radit.....nista od daljnih aktivnosti...pajelL u c i f e r wrote:Kad me zgodno mlado zensko celjade persira, ko da mi jebe mater...
- zforumas
#70 Re: Ukidanje persiranja?
Hodi da ti ciko nesto daL u c i f e r wrote:Kad me zgodno mlado zensko celjade persira, ko da mi jebe mater...
- biggrin
#71 Re: Ukidanje persiranja?
tako ce ga zvati ili vec zovu rajanoviclan wrote:Cekaj dok te pocnu zvati zagorbiggrin wrote:može se "čiko" i bez persiranja koristitidječak sa šibicama wrote:od kako su me djeca pocela zvati čiko, ja sam za ukidanje, bez polemike!
-
Suzie Q
#72 Re: Ukidanje persiranja?
Ukidanje persiranja se sasvim jednostavno rijesi pitanjem da pređemo na ti ukoliko postoji potreba za tim.
Mi u srednjim godinama imamo taj problem sto kad nas persiraju osjecamo da smo stariji a htjeli bi biti mlađi, međutim i sama persiram puno mlađe ljude od sebe. Da ne govorim koliko sam puta iz cistog postovanja odbila s nekim biti na ti jer mi odgoj ne dozvoljava da prevalim to preko usta ako je osoba starija.
Moja mama radi s mladima i dozvolila je da budu na ti iako im je nadređena, sto je nakon nekog vremena rezultiralo neposluhom. Ali to mi je dalo priliku da i ja njoj očitam bukvicu jednom u zivotu
Mi u srednjim godinama imamo taj problem sto kad nas persiraju osjecamo da smo stariji a htjeli bi biti mlađi, međutim i sama persiram puno mlađe ljude od sebe. Da ne govorim koliko sam puta iz cistog postovanja odbila s nekim biti na ti jer mi odgoj ne dozvoljava da prevalim to preko usta ako je osoba starija.
Moja mama radi s mladima i dozvolila je da budu na ti iako im je nadređena, sto je nakon nekog vremena rezultiralo neposluhom. Ali to mi je dalo priliku da i ja njoj očitam bukvicu jednom u zivotu
-
kakavdanakneiskustvu
#73 Re: Ukidanje persiranja?
persirate se li svekrve,svekre,punce,punice?
- MarlboroGold
#74 Re: Ukidanje persiranja?
To je do vas, jer se sa time trebate pomiriti. Postoje ljudi koji na persiranje mlađih iz topa krenu sa nemoj me zajebavati, zar sam toliko star itd. - takvi stavovi stvaraju neugodnost kod mlađih, a neke to možda čak i natjera da prestanu skroz persirati starije upravo zbog reakcija jednog broja vas.Suzie Q wrote:Mi u srednjim godinama imamo taj problem sto kad nas persiraju osjecamo da smo stariji a htjeli bi biti mlađi
- MarlboroGold
#75 Re: Ukidanje persiranja?
S obzirom da nisam još oženjen, a nisam daleko od toga da budem, buduću punicu i punca još uvijek persiram i promijeniće se samo kad mi oni kažu da to ne radim.kakavdanakneiskustvu wrote:persirate se li svekrve,svekre,punce,punice?