Demokratija je laz!

Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

slobodna jugoslavija wrote:
tariq_rambo wrote:Kako danas u Njemačkoj da direktno narod vlada kad imaju 80miliona stanovnika.
Samo je jedna jedina zemlja na ovom svijetu manje vise demokratska
i to je SVICERSKA !!!!
Tamo postoji direktna demokratija ,zato nemojte sanjati (srati) kako je to samo iz
stare Grcke ili nesto slicno !!!!
Svicerska nema presjednika nego ima BundesRat koji je nesto slicno
poput bivseg presjednistva SFRJ .
Razlika je samo sto su Svicarci pametan narod , a mi ....

SMRT FASIZMU I NACIONALIZMU , SLOBODA NARODU !!!!

Ewww.slobodnajugoslavija.com

E odavno veću glupost nisam čuo, ti pojma nemaš o ŠVICARSKOJ I ZATO NE LUPETAJ.
DIREKTNA DEMOKRATIJA ZNAČI DA NAROD SAM SEBE PREDSTAVLJA U PREDSTAVNIČKOM TIJELU A NE PUTEM IZABRANIH PREDSTAVNIKA: to ne postoji jer je nemoguće, moraju postojati zastupnici, ali to i nije toliko bitno koliko je važna SAMA GLUPOST TVOJE IZJAVE,
Kad kažeš BUNDESRAT (jedan od domova parlamenta) i zato malo se više educiraj i ne lupetaj da je to predsjedništvo.....

ti što si naveo može se samo porediti kroz politički sistem, jer istina je da je Švicarska kao predstavnik skupštinskog sistema dosta toga imala zajedničko sa Jugom.
Ali izjava da Švica nema predsjednika, hahahhaah
IMAJU I TO SEDAM, članovi IZVRŠNOG VIJEĆA čiji predsjednik je ujedno i predsjednik DRŽAVE.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

risno wrote:
slobodna jugoslavija wrote:
tariq_rambo wrote:Kako danas u Njemačkoj da direktno narod vlada kad imaju 80miliona stanovnika.
Samo je jedna jedina zemlja na ovom svijetu manje vise demokratska
i to je SVICERSKA !!!!
Tamo postoji direktna demokratija ,zato nemojte srati kako je to samo iz
stare Grcke ili nesto slicno !!!!
Svicerska nema presjednika nego ima BundesRat koji je nesto slicno
poput bivseg presjednistva SFRJ .
Razlika je samo sto su Svicarci pametan narod , a mi ....

SMRT FASIZMU I NACIONALIZMU , SLOBODA NARODU !!!!

http://www.slobodnajugoslavija.com
Cuj isto demokratija u Svajcarsku ko u SFRJ. :lol:

Aj mi ti reci jugo kolko je puta narod to glaso te prijestavnike Bundestara u SFRJ od 1945 do 1990?

Ajd reci?

Posto ce ti trebat dugo da izbrojis, evo reci cu ti. NIJEDNOM.

A znas kako se zovu zemlje gdje se nesmije nikad glasat?
Evo i to cu ti rec. DIKTATURE.

I nemoj ti srat demokratija i SFRJ to pricaj djeci nemoj nama.
Samo da se malo nadovežem.
Ovo što on spominje Bundesrat, to nema veze s vezom, jer čovjek je malo otišao na njemačku i to je JEDAN OD DOMOVA U NJIHOVOM PARLAMENTU.
Dalje, u JUGOSLAVIJI su vršeni izbori, i oni su predstavljali SAMO ISMIJAVANJE ZAPADNIM KAPITALISTIČKIM I demokrtskim zemljama. ZAŠTO?
Zato što je postojala samo jedna stranka KPJ. To je bila famozna demokratija bivše države. Vrše se izbori a možete glasati samo za jednu partiju, jednu opciju, jednu ideologiju, jednu ideju. SVAŠTA!!!!!!!!!!!1
Zatim, pravo glasa nije bilo jednako, tj. oni koji su bili članovi KPJ i bili zaposelni imali su tri glasa, samo zaposleni 2 glasa, a oni koji nisu bili ni zaposleni niti su bili članovi KPJ takvi su imali JEDAN GLAS:
To je bila JUGOSLOVENSKA PRAVEDNOST.

Tako smo tu zaostajali 500tinjak godina za evropom kad se je u Evropi pravo glasa gledalo npr. prema imovinskom cenzusu pa nije bil onikakve jednakosti. Ko je imao više para više je mogao i glasova dati. itd.
Last edited by Tariq_rambo on 21/06/2005 03:31, edited 1 time in total.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

slobodna jugoslavija wrote:he he he he he he he .
Ma nema veze ja imam dovoljno ,he he he a vi uzivajte u
vasoj "demokratiji" he he he .

Zao mi je samo jadnog naroda ,onoga sto nema interneta (kao mnogi ovdje sto se kunu u Aliju i Bosnu a zive u Americi ,Njemackoj itd) ,onoga sto sada po ljetnoj zegi radi na njivama onoga sto po citav dan radi u
tvornicama da bi donio djeci komadic kruva (hljeba) a nikakvog mirovinskog niti socijalnog , onih porodica Sehida ,poginulih boraca ,
poginulih ratnika ,invalida ,bogalja ,sto su svoje zivote dali za takve
popisane drzave kao sto je i BiH i SCG Hr, Mak, itd.
Zao mi je naroda sto pati , a zao mi ga je ,ZATO STO JE MOJ NAROD !!!
Djeca od svih BiH politicara su u inozemstvu ali vi jos ne "kuzite" ili
ne zelite skuziti . Titova djeca kao i od svih ostalih komunista su ostali
u SFRJ ,bili smo neko i nesto ,
E JEBALA VAS DEMOKRATIJA , JA HOCU DIKTATURU , DIKTATURU
PROLETERIJATA , DIKTATURU NARODA !!!
Treba nama stari , ili kako rekose neki (ili bolje receno pjevaju) :
USTACE STARI ZA ONE STO GA VOLE !!!!

SMRT FASIZMU I NACIONALIZMU , SLOBODA NARODU !!!

http://www.slobodnajugoslavija.com
[/quote]

Ti trebaš prvo završiti bar malu maturu, znaš ono 4 osnovne pa da bi mogao da ovdje pristupiš, jer stvarno nekim ljudima treba DIKTATORSKI ZABRANITI DA VALJAJU GLUPOSTI NA OVOM FORUMU:
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

risno wrote:Image

Image

3 godine drzu 600 muskaraca u zatvoru bez ikakve osude. To demokratija?
Tako pustupaju diktature.

"Amerika misli da moze silom da vlada svijetom, a nemore samo idejom.
Nekad je bila ideja, sto vise nije." - Alija Izebegovic
Danas se ispostavilo da svaka država ima pravo na svog Hitlera, pa tako da se ne može zamjeriti SAD-u, ali doći će opet neki Klinton na vlast, itd.
Samo ne treba zaboraviti da je nama Amerika veći prijatelj i od evrope i hvala im za sve.
Bolje da se mi držimo Amerike, doći će na vlast demokrate ili malo liberalniji republikanac.
hadzila

Post by hadzila »

Tariq_rambo wrote:

Image

Danas se ispostavilo da svaka država ima pravo na svog Hitlera, pa tako da se ne može zamjeriti SAD-u, ali doći će opet neki Klinton na vlast, itd.
Samo ne treba zaboraviti da je nama Amerika veći prijatelj i od evrope i hvala im za sve.
Bolje da se mi držimo Amerike, doći će na vlast demokrate ili malo liberalniji republikanac.
Demokratija kao tema ima smisla, i pretpostavljam, da mnogi od vas imaju napretek slobodnog vremena da se bave njenim pitanjem, a poznato je da su sve teme na tu temu do kraja isrpljene, bilo kroz naucno-politicku literaturu, historiju ili pak kroz ostala mnoga djela u naucnim sferama. Demokratija i put to nje kao drustvene evolucije, kao i one Darwin-ove bioloske evolucije slozen, dosadan, dugotrajan, stalan i neprimjetan proces. Dakle, svi ovi dijalozi su teoretsko-filozofsko-poetske prirode jer se radi o jednom kontinuiranom procesu koji se desava i dok govorimo, to jest, filozofiramo o demokratiji, i onda kada prestanemo.

Ukoliko zelite promijeniti stvari u BiH, a ne same filozofirati, onda polemizirajte o ekonomiji, kako je uciniti povoljnijom za vas same, kao pojedince, a onda, skupa s tim i za siroke mase. Stabilna ekonomija je uslov za visok razvoj demokracije. Dakle, ona je baza, a demokratija je nista drugo nego nadgradnja, narocito u sadasnjoj situaciji u BiH. Dakle, demokratija je jedan vrlo apstraktan pojam, i raspravljati na tu temu je, po meni, samo tracenje vremena.

Samo mala kritika da se promijeni tok razgovora i preapstraktna tema...
Dezze

Post by Dezze »

Tariq_rambo wrote:

Image

Mozda nam Evropa nije prijatelj, ali je Amerika jos manje. Ne zaboravi! Pusti Amere - ipak je to KAPITALISTICKI svijet. A zove se kapitalisticki jer se sve vrti oko (gle cuda) - KAPITALA! Dakle, u politici nema ljubavi i prijateljstva, samo interesa. (Sta mislis sto su susjedne zemlje obicno "prijateljske-ukoliko, naravno, nemaju pretenzija na susjedne teritorije? Pa iz jednostavnog razloga sto zive jedni do drugih i sto MORAJU biti u dobrim odnosima. Dakle i tu je jasan interes, a ne neka ljubav. Francuska i Njemacka su najbolji primjer. Stoljecima su ratovali dok nisu skontali da im je bolje da postanu "prijateljske". Tj da malo vise koriste diplomaciju a malo manje puske.) Toliko o "politickom prijateljstvu". :D
Dezze

Post by Dezze »

hadzila wrote:
Tariq_rambo wrote:

Image

Demokratija kao tema ima smisla, i pretpostavljam, da mnogi od vas imaju napretek slobodnog vremena da se bave njenim pitanjem, a poznato je da su sve teme na tu temu do kraja isrpljene, bilo kroz naucno-politicku literaturu, historiju ili pak kroz ostala mnoga djela u naucnim sferama. Demokratija i put to nje kao drustvene evolucije, kao i one Darwin-ove bioloske evolucije slozen, dosadan, dugotrajan, stalan i neprimjetan proces. Dakle, svi ovi dijalozi su teoretsko-filozofsko-poetske prirode jer se radi o jednom kontinuiranom procesu koji se desava i dok govorimo, to jest, filozofiramo o demokratiji, i onda kada prestanemo.

Ukoliko zelite promijeniti stvari u BiH, a ne same filozofirati, onda polemizirajte o ekonomiji, kako je uciniti povoljnijom za vas same, kao pojedince, a onda, skupa s tim i za siroke mase. Stabilna ekonomija je uslov za visok razvoj demokracije. Dakle, ona je baza, a demokratija je nista drugo nego nadgradnja, narocito u sadasnjoj situaciji u BiH. Dakle, demokratija je jedan vrlo apstraktan pojam, i raspravljati na tu temu je, po meni, samo tracenje vremena.

Samo mala kritika da se promijeni tok razgovora i preapstraktna tema...
Srce pa ti otvori tu temu. Forum sluzi bas za DISKUSIJU. Sto se tice ekonomije-ovo o cemu ti pricas je makroekonomska stabilnost, cime drzava upravlja, a ne pojedinci.
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

Heh. Bas je fina ova prica o demokratiji. Demokratija je oblik vladavine u kojem obicnom radniku govore kako ustvari on vlada i ima pravo da izabere vladu po njegovoj mjeri. U stvari sve stranke sluze maloj kapitalistickoj oligarhiji, tako da je svejedno ko ce pobijediti, radnika uvijek isto slijedi.
Kao sto Engels kaze: Kapitalisticka demokratija je kao kurva, koja svima namiguje, a u krevet odlazi samo sa najbogatijim............
Dezze

Post by Dezze »

To ja govorim cijelo vrijeme....Ulazimo u fazu gdje novac jedini postaje mjerilo za sve..... :(
Post Reply