El-bosniaco wrote:Zasto ????
kakva je poenta tu
vishe puta sam naletio na bosnjake prezivaju se Hrvat a cesto i hrvate prezivaju Bosnjak ???
haj sad budi pamet ovdje
sve je to rezultat tajnih sluzbi....
El-bosniaco wrote:Zasto ????
kakva je poenta tu
vishe puta sam naletio na bosnjake prezivaju se Hrvat a cesto i hrvate prezivaju Bosnjak ???
haj sad budi pamet ovdje
gavrilo wrote:seresAlfons Kauders wrote:Znam da ima selo Lohinja Donja kod Gracanice, i vecina stanovnika su Seljaci !
Imam camac.gavrilo wrote:gdje ces bolan? ja cuo u tuzli poplava...Alfons Kauders wrote:24-7gavrilo wrote: seres![]()
Hajd odo sta popit. Rjesavajte vitalna nacionalna pitanja bez mene do sutra. Za direktive se obratite u bazu.
Cuj upecaj, kod nas se ne peca od 1992.gavrilo wrote:upecaj jednu za mene...Alfons Kauders wrote:Imam camac.gavrilo wrote:gdje ces bolan? ja cuo u tuzli poplava...
Idemo u ribu u po grada.
ali nemoj da zaboravis gumene cizme...Alfons Kauders wrote:Cuj upecaj, kod nas se ne peca od 1992.gavrilo wrote:upecaj jednu za mene...Alfons Kauders wrote: Imam camac.
Idemo u ribu u po grada.
Mi to kasikarama... Zato se i kaze "idemo u ribu", a ne "idemo pecat".
ali nemoj da zaboravis gumene cizme...Alfons Kauders wrote:Cuj upecaj, kod nas se ne peca od 1992.gavrilo wrote:upecaj jednu za mene...Alfons Kauders wrote: Imam camac.
Idemo u ribu u po grada.
Mi to kasikarama... Zato se i kaze "idemo u ribu", a ne "idemo pecat".
Br. tel. Prezime Ime Ulica Broj Stan Mesto
2493334 Četnik Dmitar Braće Jerkovića 71 13 Beograd
2163188 Četnik Ilija Gandijeva 87 24 Beograd
8480710 Četnik Ilija Posavskog Odreda 1 Beograd
Evo sta ČOVJEK kaže:El-bosniaco wrote:Zasto ????
kakva je poenta tu
haj sad budi pamet ovdje
horion_bosona wrote:u ovom tekstu nalazi odgovor na pitanje ove naizgled banalne teme,
ali i ne samo to ovdje odgovor mogu pronaci i oni ideologizirani pojedinci
koji konstantno pokrecu temu vezanu za bosanski jezik ismijavajuci
sopstvenu kulturno-historijsku bastinu i samog sebe.
a bio bi red da znaju ko je onaj čiko koji se nalazi na novcanici
od jedne konvertibilne marke, cija bista za cudo bozije nije srusena u njemu (a i meni) rodnoj Banjoj Luci.
Dobar tekst stvarno, samo ima jedna stvar sa kojom se ne bih slozio a to je da je Bosnjak turcificirano Bosanac. Prije da je u pitanju Bosnjanin, kako su se nazivali stanovnici Bosne do dolaska Turaka.Kao djelimicno turcificirani oblik, bilo je potpuna istoznacnica obliku - Bosanac.
Bogami ovaj živi u Skoplju.bosniaque wrote:|@|€[~]| wrote:Jedan moj prijatelj Srbin a zove se Denis Bošnjak.
zato sto su nekada davno svi stanovnici bosnae bili bosnjani!
Da su je srušili obrušio bi se Vatikan na njih.horion_bosona wrote:u ovom tekstu nalazi odgovor na pitanje ove naizgled banalne teme,
ali i ne samo to ovdje odgovor mogu pronaci i oni ideologizirani pojedinci
koji konstantno pokrecu temu vezanu za bosanski jezik ismijavajuci
sopstvenu kulturno-historijsku bastinu i samog sebe.
a bio bi red da znaju ko je onaj čiko koji se nalazi na novcanici
od jedne konvertibilne marke, cija bista za cudo bozije nije srusena u njemu (a i meni) rodnoj Banjoj Luci.
Ako mislis na "bh. hrvate" onda ne zaboravi da su to zapravo Bosnjaci, i kao takvi mogu imati prezime Bosnjak - sasvim logicno (jos jedan dokaz da im je korijen u BiH).El-bosniaco wrote:Zasto ????
kakva je poenta tu
haj sad budi pamet ovdje
Ovo izgleda mr. bosnjak ima još jedan nick.Panasonic wrote:Ako mislis na "bh. hrvate" onda ne zaboravi da su to zapravo Bosnjaci, i kao takvi mogu imati prezime Bosnjak - sasvim logicno (jos jedan dokaz da im je korijen u BiH).El-bosniaco wrote:Zasto ????
kakva je poenta tu
haj sad budi pamet ovdje
Znaci, govorimo o istoj naciji - BOSNJAK.
Bas tako!Panasonic wrote:Ako mislis na "bh. hrvate" onda ne zaboravi da su to zapravo Bosnjaci, i kao takvi mogu imati prezime Bosnjak - sasvim logicno (jos jedan dokaz da im je korijen u BiH).El-bosniaco wrote:Zasto ????
kakva je poenta tu
haj sad budi pamet ovdje
Znaci, govorimo o istoj naciji - BOSNJAK.
Apsolutno se slažem, odnosno tako govore historijski fakti.Panasonic wrote:Sve do dolaska Osmanlija, stanovnici Bosne bez obzira na vjersku pripadnost (heretičku, katoličku, pravoslavnu) nazivali su sebe Bošnjanima. Ovaj stari oblik imena našeg naroda, vremenom se, kao i jezik, mijenja u moderni oblik Bošnjaci, baš kao i oblici imena susjednih naroda - Srblji (Srbi), Horvati (Hrvati), Albanezi (Albanci) itd. Od sredine XIX. stoljeća, zbog slabljenja turske prevlasti i brzog osamostaljivanja Srbije i Crne Gore i jačanja autonomije Hrvatske (unutar Austro-Ugarske), Bošnjaci-pravoslavci, sve češće se izjašnjavaju kao Srbi, a Bošnjaci-katolici kao Hrvati. Bošnjaci-muslimani ostaju pri svom imenu, koristeći naziv Bošnjak...
Nacionalni identitet Bosanskih Srba, odnosno Bosanskih Hrvata se formira veoma kasno, tek polovinom 19 stoljeća, kada se Bošnjaci pravoslavne, odnosno, katoličke vjeroispovijesti, a pod znatnim lobiranjem srbijanskih i hrvatskih političkih misionara, odrođuju od bošnjačkog nacionalnog korpusa i na temelju zajedničke vjeroispovijesti počinju nacionalno identifikovati sa susjednim pravoslavnim srbima, odnosno katoličkim hrvatima.