Brega, hvala ti...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
el-sultan

Post by el-sultan »

džetro wrote:Ovo je ipak bio koncert koji su došli gledati i ljudi iz ostatka BiH, Dalmacije, čak i Crne Gore. Oni su ipak izvan tih priča jel Brega pizda, jel izdo Sarajevo , kome šta duguje... Nije baš da ih je bilo 60.000, ali dosta je ljudi došlo sa strane. I njima je bilo najbolje. Došli, uživali i otišli. A vi se jedite i dalje jel Brega izdo, jel pizda... Otiš'o i Brega, bajdvej.
Ma dabogda se ti meni naso u nekome drugome gradu (samo izvan nase drage BiH da je) pa ti onaki ko brega pucali 4 godine granatama po glavi pa da mi ako bog da prezivis i da ti dode taj sto ti je 4 godine puco i da ti kaze da si gnjida od covjeka.

A sto se tice muzike ti nemas toliko ni godina koliko se ja bavim muzikom. Bolje ti je ostani u svojoj sobi pored spigla i istiskaj te cvoljke.
JBBG

Post by JBBG »

džetro wrote:Ovo je ipak bio koncert koji su došli gledati i ljudi iz ostatka BiH, Dalmacije, čak i Crne Gore. Oni su ipak izvan tih priča jel Brega pizda, jel izdo Sarajevo , kome šta duguje... Nije baš da ih je bilo 60.000, ali dosta je ljudi došlo sa strane. I njima je bilo najbolje. Došli, uživali i otišli. A vi se jedite i dalje jel Brega izdo, jel pizda... Otiš'o i Brega, bajdvej.
:D ovo gore podebljano je svakako utjesno ...

i nek je otisao makar na jos 16 godina :D
sllatki

#53 Re: Brega, hvala ti...

Post by sllatki »

mačak u čizmama wrote:...za sve trenutke koje si nam poklonio
za sve sto si dao gradu, balkanu, svijetu...

dirljivo je bilo dovesti klince sinoc na stadion i gledati ih kako pjevaju
"sve će to, o mila moja..."i sve druge pjesme...

a stihovi "po meni se nista nece zvati..."
eto, ja bih željela da se bar nesto u ovom gradu zove tvojim imenom...

:)
Idi u vraga i ti i Bregovic... :x :x :x
Pospanko

Post by Pospanko »

Nego vidim cirkus je u potpunosti uspio da narodne mase ujedini na par sati, fino od njih.
Nego kada volite Bregu toliko, da ja pocnem proizvoditi njegove statue kao Titine birvaktile pa kupite fino i svako po jednu neka ima u kuci a ja cu nesto i zaraditi.

Da cirkus nebi stao potrudila se i CECA (znam da mnogima sada srce u grduima tuce od srece) i najavila da zeli odrzati koncert na Kosevu. Da cujem sada Zelene Beretke i ostale organizacije.

Sta ko moze protiv narodnih masa koje ce da pohrle na koncert. Da bogdo ovako ujedinjeno hocete navaliti na skupstinu pa potusiti onu bagru sto tamo sjedi. Nego jok, oni ce vas u zdrav mozak a vi ce te i dalje govoriti "nasi su, kakvi su takvi su. ali su nasi". Dok ce oni nastaviti da Vas u ime nasih i vasih *ebaju u zdrav mozak...

Fala bogu da je otisao i cirkus, kisa koja je padala sprat ce prljavstinu a za par dana ovo sve ce da bude "bilo jednom na brdovitom balkanu"...
mostarac

Post by mostarac »

JBBG wrote:
Prenj wrote: Jedan je jedini Haris Pasovic koji je presao '92 pistu i DOSAO U grad.
I kako mu se grad oduzio za to???
Cuj kako ?? pa fino... :D eto tako sto je skandiralo Bregovicu koji je u to isto vrijeme na pitanje o ratu u BIH izjavio da Sarajevo vise ne postoji...toliko

Zakljucak

Za ubuduce ne treba postupati kao Pasovic nego treba postupati kao Bregovic :D
Ja sam u Mostaru i bio sam tu kad je gorilo i bio sam tu i nakon rata i danas sam i KAZEM TI A I MOJ NICK TO GOVORI

MOSTAR VISE NE POSTOJI

Vjerovatno tako ne postoji ni ono Sarajevo koje je Brega ostavio i zapamtio. Znam za Mostar sigurno, a i sa Sarajevom je vjerovatno isto. Covjek je rekao samo istinu, a sada sto ta istina nekoga boli to nije njegov problem.
hadis

Post by hadis »

umro je mostar wrote:
JBBG wrote:
Prenj wrote: Jedan je jedini Haris Pasovic koji je presao '92 pistu i DOSAO U grad.
Cuj kako ?? pa fino... :D eto tako sto je skandiralo Bregovicu koji je u to isto vrijeme na pitanje o ratu u BIH izjavio da Sarajevo vise ne postoji...toliko

Zakljucak

Ja sam u Mostaru i bio sam tu kad je gorilo i bio sam tu i nakon rata i danas sam i KAZEM TI A I MOJ NICK TO GOVORI

MOSTAR VISE NE POSTOJI

Vjerovatno tako ne postoji ni ono Sarajevo koje je Brega ostavio i zapamtio. Znam za Mostar sigurno, a i sa Sarajevom je vjerovatno isto. Covjek je rekao samo istinu, a sada sto ta istina nekoga boli to nije njegov problem.
Konacno neko pametno nesto da kaze!Pa kad se malo bolje pogleda Sarajevo sve vise lici na Novi Pazar i tako te gradice iz Sandzaka!!!
ahhaahahahahaha!Malo je pravih sarajlija ostalo u tom gradu!!!
ma_zdraoooo

Post by ma_zdraoooo »

umro je mostar wrote:
JBBG wrote:

Zakljucak

MOSTAR VISE NE POSTOJI

Nije to isto Sarajevo vise, ali Sarajevo je sinoc pokazalo da u njemu jos uvijek ima normalnih ljudi.
mostarac

Post by mostarac »

Ma Zelene beretke i ovakvi govore Brega izdo ovo ono, pa sto ne kazu da je Alija prodao HErcegovinu kad su tolike patriote. Sto ne kazu to. Bregina izdaja je mnogo manja nego Alijina, a pitam vas zasto se te zelene Beretke ne odnose tako prema zijahu sokolovicu koji je bio u Grudama 1993. i 1994. godine. Ovakav odnos je samo prema onima koji su isli u Beograd. Sta je sa onima koji su isli u Zagreb? Ne treba ljude suditi po tome gdje ko pobjegao, treba ih suditi po djelima, ali cinjenica je da se dize bura oko svih onih koji su bili u Beogradu tokom rata, a niko nista ne govori o onima koji su bili u Zagrebu, a i Dini Merlinu npr. koji je bio negdje po Njemackoj i spjevao nam divan tekst:

GDJE SI BIO TI TAD KAD JE BILO NAJTEZE?
:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x niko nista ne govori

To je veca uvreda nego bilo sta sto je Brega rekao, ali ne. Dino je nas, Dino je balija s certifikatom i on ne moze biti los i pokvaren i idiot, ali zato Brega moze.

Ne branim ovde Bregu niti mi je to cilj. Samo govorim kako se ponasamo generalno.
Last edited by mostarac on 16/06/2005 17:47, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

ma_zdraoooo wrote:
umro je mostar wrote:
JBBG wrote: Cuj kako ?? pa fino... :D eto tako sto je skandiralo Bregovicu koji je u to isto vrijeme na pitanje o ratu u BIH izjavio da Sarajevo vise ne postoji...toliko

Zakljucak

MOSTAR VISE NE POSTOJI

Nije to isto Sarajevo vise, ali Sarajevo je sinoc pokazalo da u njemu jos uvijek ima normalnih ljudi.
eh kad bi to Mostar mogao bar na trenutak, ali mislim da ce Neretva jos dosta gov*** pronijet dok se to desi.
ma_zdraoooo

Post by ma_zdraoooo »

umro je mostar wrote:
ma_zdraoooo wrote:
umro je mostar wrote: Ja sam u Mostaru i bio sam tu kad je gorilo i bio sam tu i nakon rata i danas sam i KAZEM TI A I MOJ NICK TO GOVORI

MOSTAR VISE NE POSTOJI

eh kad bi to Mostar mogao bar na trenutak, ali mislim da ce Neretva jos dosta gov*** pronijet dok se to desi.
Nemoj tako, previse si pesimistican, sinoc je bilo u Sarajevu i Mostaraca, Zenicana, Tuzlaka i sve normalne raje iz cijele BiH. Svi su pokazali da je ljudski duh jak i da ga je tesko slomiti.
Jasho

Post by Jasho »

Brega se pokazao Veliki gospodin i zaslužio je da jednog dana kad ode na onaj svijet dobije ulicu u Sarajevu. Ulica koja bi trebala da nosi njegovo ime je biviša Nemanjina, mislim da se sada zove Mejtaš, jer je tu Brega Stanovao! Ali isto tako i ostali članovi dugmeta to zaslužuju! Mislim da bi članove Bijelog Dugmeta trebalo postaviti da vode ovu našu državu, jer vjerujem da bi za veoma kratko vrijeme nas odveli u Evropsku Uniu i da bi konačnomeđu ljudima zavladali jedni normalni civilizovani odnosi i da bi nacionalizam zauvjek propao i nestao zajedno sa tri Fašističko nacionalne stranke i njihove satelite kao što bi nestali raznorazni lopovi iz drugih stranaka!
predator

Post by predator »

Jasho wrote:Brega se pokazao Veliki gospodin i zaslužio je da jednog dana kad ode na onaj svijet dobije ulicu u Sarajevu. Ulica koja bi trebala da nosi njegovo ime je biviša Nemanjina, mislim da se sada zove Mejtaš, jer je tu Brega Stanovao! Ali isto tako i ostali članovi dugmeta to zaslužuju! Mislim da bi članove Bijelog Dugmeta trebalo postaviti da vode ovu našu državu, jer vjerujem da bi za veoma kratko vrijeme nas odveli u Evropsku Uniu i da bi konačnomeđu ljudima zavladali jedni normalni civilizovani odnosi i da bi nacionalizam zauvjek propao i nestao zajedno sa tri Fašističko nacionalne stranke i njihove satelite kao što bi nestali raznorazni lopovi iz drugih stranaka!

E kad svi pali borci i svi poginuli u ratu dobiju svoje ulice i škole, onda će doći red na njega.
CiCiban

Post by CiCiban »

:sad: whaTT A zZoo
Image
skunk carcass

Post by skunk carcass »

bijelo dugme je malogradjanska grupa, malogradjanska muzika. za dlaku urbanije od sinana sakica.

dobro dodje ovaj koncert da se vidi koliko je seljaka medju nama.
centrotrans

Post by centrotrans »

rumenko-odvratan si! :oops: :x :(
fokke wulf

Post by fokke wulf »

operisan wrote:[Ko ne zna nece nikad ni znati .Bio jednom jedan grad i svega u njemu a jedan je bio Brega pasha.
O.K.,koncert je bio i šta sad?
Tresla se gora,rodio se miš,....već se jedno heftu dana nadjebavate oko Brege,te valja,te ne valja,opsov'o Aliju,itd.
Ja Bregu inače ne šmekam nešto,ružno mu je i to psovanje,ali skoro svaki dan možete čuti naulici skoro svakog dana,ljude (Bošnjaci,uglavnom),koji kad im se ptica posere na glavu psuju Aliju,...
dakle sve je ovo oko Dugmeta ispolitizirano,te ovi su izdajnici,ovi patriote.
Jebi ga,on jeste smrad ispao za Sa. kad je najteže bilo,e sad ko hoće da i pored toga ide na koncert,neka uživa.Brega je jedan obični japi,čovjek lovi gdje i kad može.To da je ostavio neizbrisiv trag na ex-Yu muzičkoj sceni je fakat,kao što je fakat da je i plagijator.
Ali nema veze,samo nemojte bit pičke i njemu se do neba zahvaljivat,atmosferu koncerta ste napravili vi koji ste bili na njemu,bez VAS bi koncert bio kita!!!
Brega je napunio džepove,vi uživali i super!
Samo čemu toliko jebeno idolopoklonstvo,nek se Brega vama zahvaljuje i izvinjava,JEBO VAS BREGA!!!!
Orion

Post by Orion »

fokke wulf wrote:
operisan wrote:[Ko ne zna nece nikad ni znati .Bio jednom jedan grad i svega u njemu a jedan je bio Brega pasha.
Tresla se gora,rodio se miš,....već se jedno heftu dana nadjebavate oko Brege,te valja,te ne valja,opsov'o Aliju,itd.
Ja Bregu inače ne šmekam nešto,ružno mu je i to psovanje,ali skoro svaki dan možete čuti naulici skoro svakog dana,ljude (Bošnjaci,uglavnom),koji kad im se ptica posere na glavu psuju Aliju,...
Jebi ga,on jeste smrad ispao za Sa. kad je najteže bilo,e sad ko hoće da i pored toga ide na koncert,neka uživa.Brega je jedan obični japi,čovjek lovi gdje i kad može.To da je ostavio neizbrisiv trag na ex-Yu muzičkoj sceni je fakat,kao što je fakat da je i plagijator.
Ali nema veze,samo nemojte bit pičke i njemu se do neba zahvaljivat,atmosferu koncerta ste napravili vi koji ste bili na njemu,bez VAS bi koncert bio kita!!!
Samo čemu toliko jebeno idolopoklonstvo,nek se Brega vama zahvaljuje i izvinjava,JEBO VAS BREGA!!!!

ODLICNO RECENO!
Cruonit

Post by Cruonit »

NE fakat mi je glupo radi politickih razloga ne ici na koncert tj. bojkotovati, ne idem na izbore vec na koncert da slusam muziku i da napomenem veoma veoma dobru :)
Zato svaka cast njima i bregi mada je ono bilo supacki al opet svako ima pravo na svoje misljenje, netreba politiku a jos vise nacionalizam mjesati u sve grane zivota, a pogotovo ne u muziku !

PS. Vi koji nuiste otisli neznate sta ste propustili, a za ove koji nisu radi politickih razloga eto vidite kud vas nacionalizam dovede propustili ste sigurno najveci godine ako ne i vise :)
Balinovac

Post by Balinovac »

fokke wulf wrote:
Sve potpisujem narocito ovo zadnje:

JEBO VAS SUPAK BREGOVIC

TREBA USTATI PA RECI TIFA
Last edited by Balinovac on 16/06/2005 20:17, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

divljani

Post by divljani »

ko je zapoceo ovu temu s ovakvim naslovom, nije sav...

zahvaljuj coca coli sto ih je platila, zahvaljuj ljudima sto su dosli i napravili spektakl... al zahvaljivat jednom kretenu klase bregovic koji sinoc, objektivno gledajuci ama bas nista nije uradio osim sto se lijepo smjeskao... sinoc je pokazao da je samo savrsen trgovac koji se uspijeva prodat za velike pare... muzicar je on daaaaaaaaavno prestao biti...
El-Vedex

Post by El-Vedex »

Koji ste vi ogranischeni maloumnici . . . svi ovi shto neshta pametuju i psuju Aliju , ili psuju Bregovica , ko da se to sve moze tako jednostavno podvesti pod jednu psovku.
Bregovic je valjda saam skonto da je kao covjek supak , i on ne bjezi od toga , najzad on je bio roker. Boli me kurac od njega nisam nikad nishta ni ocekivao van Muzichkog dostignuca. On ima svoje umjetnichke zasluge , a muzika nije centar svijeta niti religija.
Sarajevo je nazalost malo pa talenti poput Bregovica stanu pod lupu i vaga im se svaka rijech bez obzira jesuli napusheni ili ne. . ..
Naravno oni koji su pomogli trba im odati pochast . . . I ne tako ruzno spominjati ime rahmitli Izetbegovica. Konji jedni nepismeni. . .

Jebo te pa nigdje sredine . . . iz krajnosti u krajnost , od supkoljuba Bregi do kretenskog psovanja Izetbegovica. . . Pa kad ce se vise odrasti i skontati da nishta nije Crno-Bjelo . . . .
El-Vedex

Post by El-Vedex »

Ah da Operisani je fakat dobro rekao . . .

Koncert je bi opa proshao . .. Ja sam bio na njemu , bilo mi je dobro malo nostalgije i to je to . . . Hajmo dalje . . .
Ne pada mi na pamet da sad neshta ukivam u zvijezde Bregu i te stvari . . . Operisani je rekao dobro , Brega je jedan obichan Yapi , covjek koji je uzivao u svom egu i umjetnickom dostignucu . . . Kao i shto bi mnogi da su imali talenta kao , on .

I fakat imeni ide na Zivce sto rece Operisani kad se nekom posere ptica na glavu on Opsuje Aliju . . . koje li oranicenosti u Macku Piterinu.
El-Vedex

Post by El-Vedex »

Izvinjavam se nije Operisani nego fokke wolf . . .

Operisani je bash operisan od nekih stvari da bi rekao neshto slichno.

Joj jesma glup majke mi . . . Otkad nisam postao , zaboravih da mogu Editovati svoj post. . .

A ne ovako ko kakav spamer . . .
Sorry raja
Last edited by El-Vedex on 16/06/2005 20:18, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

El-Vedex wrote:Koji ste vi ogranischeni maloumnici . . . svi ovi shto neshta pametuju i psuju Aliju , ili psuju Bregovica , ko da se to sve moze tako jednostavno podvesti pod jednu psovku.
Bregovic je valjda saam skonto da je kao covjek supak , i on ne bjezi od toga , najzad on je bio roker. Boli me kurac od njega nisam nikad nishta ni ocekivao van Muzichkog dostignuca. On ima svoje umjetnichke zasluge , a muzika nije centar svijeta niti religija.
Sarajevo je nazalost malo pa talenti poput Bregovica stanu pod lupu i vaga im se svaka rijech bez obzira jesuli napusheni ili ne. . ..
Naravno oni koji su pomogli trba im odati pochast . . . I ne tako ruzno spominjati ime rahmitli Izetbegovica. Konji jedni nepismeni. . .

Jebo te pa nigdje sredine . . . iz krajnosti u krajnost , od supkoljuba Bregi do kretenskog psovanja Izetbegovica. . . Pa kad ce se vise odrasti i skontati da nishta nije Crno-Bjelo . . . .

Zakljucak sveukupni- Brega kao muzicar DOBAR, kao govornik NULA...
jednostavno mu treba dozvoliti da usta otvori samo kad vec odsvira nesto na gitari :D

btw, izivcirao me solazama... :D
Post Reply