Zelene Beretke traze da se uhapsi Dino Merlin

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

emac

Post by emac »

eh kad bi narod manje gledao uspjesnije a malo vise radio drugacije bi kod nas bilo.
uostalom cecu je tada zegao bosnjo
Kikica_mala

Post by Kikica_mala »

JBL wrote:
..... ja senzacije...... i ovo se ponavlja vec 10 godina :lol: :lol:

p.s.: 30.000KM za pjesmu :lol: :lol: :lol: :lol:

Sto ne procita sve s drugog linka?

Vukovar se izgleda brzo zaboravio? Koga boli neka stvar sto su cetalji klali po Hrvatskoj.

A apropo cijene za jednu pjesmu, pitaj Dinu koliko je platio Zeljku Joksimovicu za Supermena, i koliko mu je platio da to zajedno otpjevaju na Kosevu.

Prema tome ne lupaj, vec lagano sve prouci, saberi datume, pa ce ti biti jasno ko je Dino (diplomirani hodza) Merlin.

Pozdrav
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

jojj pa eto tek se sad saznalo da je ta pjesma dinina

znam za jedan grad zove se beograd

znam za jedan grad zove se beograd
znam za jedno ime al' ga ne spominjem
znam za jedan grad gdje si vjecno mlad
znam i jedno srce sto ga proklinje

jednom sam probala pred tvoje usne od cemera
i ko ce ovo ludilo da otjera
jednom sam probala iz srca da te izbrisem
al' svako proljece na tebe mirise

znam mu boju kosulje, ja je kupila
znam mu ukus usana, ja ih ljubila
znam i s kime vino nocas pije
znam da i on zna kako mi je

jednom sam probala pred tvoje usne od cemera
i ko ce ovo ludilo da otjera
jednom sam probala iz srca da te izbrisem
al' svako proljece na tebe mirise

ovo sjecanje rusi meni sne
moj beograde zagrli me
ovo sjecanje rusi meni sne
moj beograde zagrli me…

dinin komentar na ovu pjesmu:

'...ta pjesma "znam za jedan grad zove se beograd" - istina je da sam je ja napisao. mjesec ili dva pred rat sam je u sent galenu dao ceci raznatovic i ona je otpjevala tu pjesmu. mislim da su me sakrili kao autora iz razloga da mozda meni ne bi pravili problem. barem sam ja to tako mislio, a obzirom da se doticna gospodja nikada nije javila, niti zahvalila na tome i na jos nekim mojim pjesmama, kao sto je "zaboravi", smatram da nije korektno postupila. moram reci da je "beograd" moja pjesma i da se ponosim time...'
JBL

Post by JBL »

Kikica_mala wrote:
JBL wrote:
..... ja senzacije...... i ovo se ponavlja vec 10 godina :lol: :lol:

p.s.: 30.000KM za pjesmu :lol: :lol: :lol: :lol:

Sto ne procita sve s drugog linka?

Vukovar se izgleda brzo zaboravio? Koga boli neka stvar sto su cetalji klali po Hrvatskoj.

A apropo cijene za jednu pjesmu, pitaj Dinu koliko je platio Zeljku Joksimovicu za Supermena, i koliko mu je platio da to zajedno otpjevaju na Kosevu.

Prema tome ne lupaj, vec lagano sve prouci, saberi datume, pa ce ti biti jasno ko je Dino (diplomirani hodza) Merlin.

Pozdrav
Kakve veze Dino sa cetnicima (nekoliko godina kasnije) u Hrvatskoj?
Ako je covjek vec 10000000000 puta rekao kolika je bila pjesma ti ces naravno bacat neke cifre okolo..... jao gluposti. Usput, pjesmice M. Tucakovic su tad bile oko 5000-10000KM. Dino bi tad dobio manje od nje pa se zato vjerovatno odlucio za %.

Jedna pjesma 30.000, citav album 300.000KM. Znaci svi troskovi bi bili nesto oko pola miljona maraka (orkestar, studio,...). :lol: :lol: :lol: :lol:
smokljo

Post by smokljo »

St.Germain wrote:a koga boli *urac sta zelene beretke traze

mislim.... koji su oni sad pa faktor :roll:
Fakat koji su oni sad faktor???
I dje su bili do sad? :roll:
flora.sa

Post by flora.sa »

aha..Dini i kuću i stan...
šehidskim porodicama....mantrak!¨
:x :x :x

toliko o Z beretkama
smokljo

Post by smokljo »

Lucy01 wrote: Znam samo da kada se predlaze "ciscenje" bilo cega, pa i drzave, pocinje se od glave. Na ovogodisnjoj proslavi 60-godisnjice borbe protiv fasizma, predstavnik BiH je bio dokazani cetnik Paravac, koji je u vrijeme agresije radio u Bijeljinskoj policiji ( u vrijeme kada su se po Bijeljini dogadjala najveca klanja) i koji se javno hvalio svojim cetnickim porijeklom. E neka mi sada neko dokaze da je Dino svojim pjesmicama i prodajom istih narodnjackoj feli preko Drine, vise naskodio ovoj drzavi nego sto je to "nas" predstavnik na proslavi borbe protiv antifasizma. Ne kazem da Dino nije kriv, samo trazim da ostave sitne ribe zadnje, pa ako vec hoce da glume moralnog zastitnika ove drzave i zastitnika tekovina rata, neka to urade ljudski,s mudima, pa da bar zadobiju postovanje mase. Ovako ce postati predmet ismijavanja.

Ako trebaju nekoga da istjeraju, zasto ne pocnu od njega, pa neka na kraju dodju i do sitnih riba, kao sto je Dino i ostali. Kako su samo jaki kad je u pitanju neko iza koga ne stoji stranka ili medjunarodna zajednica. To meni lici na cisto promovisanje njihovih stavova i onog sto oni misle da je dobro i ispravno, a za to vec nemaju ni autoritet ni podrsku.
Dobro donekele si u pravu sa ovim komnetarom!
Onaj kreten je valjda radio u dobojskoj policiji i to bas kada su proganjali tamosnje Bosnjake i Hrvate, bilo je u Danima! :roll:
Stitch__

Post by Stitch__ »

ma dino je gori od bilo kakvih zlocinaca :x zbog takvih interesdzija koje boli penis za sve osim za pare i dozivili smo ovo sto smo dozivili :x u hag bi ga ja :x :D
Last edited by Stitch__ on 16/06/2005 16:11, edited 1 time in total.
the_stick

#59 Re: Zelene Beretke traze da se uhapsi Dino Merlin

Post by the_stick »

Kikica_mala wrote:
JBL wrote:A gdje si ti bio/bila zadnjih 12 godina? :lol: Cuj, "prvi put javno priznaje" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To da je on autor, da mu pjesma jos uvijek nije placena (dogovoren je bio %) i da je predao pjesmu na aerodromu) je bilo receno vec 1000 na 1000 mjesta.

"prvi put javno prizanaje" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Za tvoju informaciju 92-95 se roko sa cetama po Stupu, dok si ti u podrumu bio, prema tome da ne seremo o tome.

A sad objasni, kazes da je predao pjesmu na aerodromu prije pocetka rata.

Rata u BiH!

Kome je predao pjesmu?

Arkanu i Ceci.

Sta je Arkan 1990/1991 radio po Hrvatskoj? Sadio cvijece?

Ako je predao pjesmu 1992, kako to da je snimljena tek 1994?

Izdata na samom pocetku 1995, na albumu koji je Cec u vratio iz mrtvih, a "beograd" joj je jedan od najvecih hitova.

I kako to da vrijeme snimanja tog albuma, koindcira sa njegovim izlaskom iz Sarajeva, 1994.

I od cega se hadzijo po Berlinu i Sttutgartu?

Od 15000 eura sto mu je Arkan dao.

Nagadjam ovo, ali ispada da dok je po Sarajevu lupalo, Dino je smisljao stihove i posvetio pjesmu Beogradu.

I jos, se vadio sa "da te nije alija", dobio od sda kucu i stan.

Ko je ovdje blesav?
u jebo te... znas ti sta se '91 moglo kupiti za 15000 eura.... sad ce jos ispast da je dino zapoceo zavjeru koja trenutno drma europu.... zavjeru kojoj svabe i talijani pokusavaju da okrenu ledja.... zavjeru zvanu, 'euro'... e jebem ti lupetanje u prazno!

a stitch.... psovat covjeku mater mrtvu... :?
pivka

Post by pivka »

pa šta ako je napisao Ceci Beograd.nije joj sigurno džabe napisao pjesmu.nemate vi ni pojma koliko se plaća autora pjesme.(po više od par soma eura).a zelene beretke(who the fuck are zelene beretke)nek rade pametnije poslove nego da govore koga treba i za što uhititi.
ja ovo govorim kao netko ko je neutralan,čak nisam ni iz Bosne.
I sigurno je Dino Merlin više napravio za Sarajevo i Bosnu nego neki koljači zelene beretke!po ničemu nisu bolji od ustaša i četnika!
svaki terorizam treba osuditi,ali ovdje očito ljudima ne smetaju takve stvari.
pitt

Post by pitt »

neutralan si u pm. :D:D:D
Stitch__

Post by Stitch__ »

ma u afektu hebiga, ispravljeno :)
pivka

Post by pivka »

pitt wrote:neutralan si u pm. :D:D:D
nisam neutralan nego neutralna.piše ti lijepo pivka.da sam neutralan bila bi pivak!i nije lijepo psovati!
ZEXON

Post by ZEXON »

o Dini je vec puno toga receno, ima i loseg i dobrog. Ali, ako iko NEMA pravo da komentarise rat u Sarajevu onda su sadasnji predstavnici Zelenih beretkih. Kako su se u ratu "borili"u Splitu i u Italiji, naravno za materijalnu dobit, tako se i sad bore za svoj dzep. Skrnave prave borce Sarajeva. Ako neko analizira njihove istupe i komentare stvarno ce skonatati da smo mi prvi poceli rat. Svrakici su vec 70-tih poceli da se spremaju za rat. Od nas pripadnika Armije BiH prave paravojsku. Ova drzava ce za koju godinu imati puno problema zbog njih.
Post Reply