MaksprotivMarksa wrote:Samo ignorantski pristup, svaka cast, kad vec nisi za ozbiljnu raspravu zamolio bih te da me ne citiras, pisi ti sta god zelis, samo se meni nemoj obracati.
Oba magistarska studija sam zavrsio na UNSA, a specijalistički interdisciplinarni studij iz diplomatije sam zavrsio na Sveucilistu u Zagrebu, u zivotu nisam pao na ispitu, zavrsio sam osnovnu skolu kao ucenik generacije, a u gimnaziji sam bio odlican ucenik, privatnik sam od svoje 24. godine, ni ja ni moja porodica nismo napustili BiH, otac je poginuo braneci ovaj grad, bez ikakvih beneficija od strane partijskog begovata SDA sam poslozio sve kockice u zivotu, danas mi majka ne radi za 600 maraka nego uziva i odmara, sto je i zasluzila, a ja imam samo jednu zelju, a to je da takvi kao ti napuste BiH i da se nikada vise ne vracaju, inshAllah.
Ako budes dolazio na godisnji odmor u Sarajevo, javi se, da te pocastim i da popricamo o cemu god hoces, kao i da vidis diplome koje su u ormaru, a ne na zidu i ne predstavljaju mi bilo kakav ponos, samo instrument za lagodan zivot, a takav zivot zelim i svim svojim sugradjanima.
ZA SVECKU SPREMNI !
Ja sam karo Claudiu Schiffer, sad da ne iznosim detalje nebi bilo fino al eto. Problem je da je tvoje diplome malo teze dokazati ovdje jer uz to ide po pravilu znanje, logika, pamet, analitika, intelektualno postenje. A toga nema - tako da je veca vjerovatnoca da sam ja bio sa Claudijom nego tvoje diplome i magistrati.
Dobro necu ignorisati. Evo citat:
Ljiljan ti je objasnjen, vise puta na razicite nacine, imas izmet i urin, ponudjeno ti je oboje, nista nisam iskljucio. Ljiljan nije dovoljan primejr tog predosmansog indentiteta, niti je autohtono bosnjacki, niti je iskljucio bosnjacki, to je prvesntveno folklorni element.
Ljiljan ti je simbol drzavnopravne tradicije bosanske drzave a ne folklorni element. Cuj folklorni element, to do sad jos nisam cuo.

e moj magistre.

Naravno da nije eksplicitno bosnjacki ali je cinjenica u ovoj prici da su ga upravo Bosnjaci muslimani prihvatili znajuci sta znaci i simbolizira.
Cuj nije dovoljno? Pa bili su Svedjani, Danci, Norvezani u predkrscansko doba Vikinzi hebote, cuda cinili po Evropi, ubijali krscane, palili crkve gdje su stigli,..... al im je dovoljno samo da to postuju i na to se pozivaju iako su i kulturoloski, vjerski, civilizacijski,.. danas skroz drugi narod. Ljudi ginuli pod ljiljanom u Bosni, kleli se u ljiljan,... dan danas svetinja i poveznica sa predosmanskom Bosnom,... jasta je neg dovoljno. Osim ako mislis da je islam tu neki problem kako si sam naznacio u ovodnom postu. Ili - ili, tako bjese zar ne?
I kada pocinjes temu sa alternativnom historijom - tu nema imaginarnih skupina. Mogao si imagnarno smisliti i Transformerse kako strijeljaju vodje nacionalnih stranki a Primea za predsjednika.

O ne, ne, ne,... mladicu necemo tako. Mora ta imaginarna grupa ipak biti neko od tada postojecih igraca. Ko?