"Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post Reply
Hafis

#51 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hafis »

Hakiz wrote:Ma, kada već govorimo o ispravljanju ustavnih nelogičnosti. Što više puta raditi isti posao, hajdemo odmah sve. Promijeniti i Ustav.
Može. Uvesti treću administrativnu jedinicu i ukinuti konstutitivnost naroda.
Svi dobivaju i svi gube.
Hakiz

#52 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hakiz »

Hafis wrote:
Hakiz wrote:Ma, kada već govorimo o ispravljanju ustavnih nelogičnosti. Što više puta raditi isti posao, hajdemo odmah sve. Promijeniti i Ustav.
Svi dobivaju i svi gube.
Ukinuti i postojeće dvije i izbaciti konstitutivnost.
Hafis

#53 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hafis »

Hakiz wrote:
Hafis wrote:
Svi dobivaju i svi gube.
Ukinuti i postojeće dvije i izbaciti konstitutivnost.
To bi bilo zajebano. S obzirom da još uvijek potpadamo u kategoriju postkonfliktnog društva s mnoštvom nesređnih unutarnjih pitanja, najebali bi oni malobrojniji.
hAZNADAR

#54 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by hAZNADAR »

Najbolja teska odluka koja se nece mnogima svidjeti je da se jednostavno ugase ove kvaziljevicaske stranke, da nestanu sa politicke pozornice.

Pa ako se uspostavi ponovo ljevica - bolja sansa za neku zdraviju osnovu.

Ovo sto danas predstavja ljevicu i propagira ovdje na forumu nema blage veze sa politikom - u pitanju je mentalni sklop koji treba ili da odumre i da se skuplja u par sarajevskih kafica.

SDA je zlo, ali ovo je mnogo gore.
zavrzlama

#55 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by zavrzlama »

Svi dobivaju i svi gube.
KOja je teritorija te trece administartivne jedinice....samo tu sitnicu zavrsit i nema problema.
Hafis

#56 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hafis »

Tzv. BiH ljevica predstavlja trenutno najveći domet organiziranog bošnjačkog nacionalizma od 1990. godine do danas.
zavrzlama

#57 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by zavrzlama »

hAZNADAR wrote:Najbolja teska odluka koja se nece mnogima svidjeti je da se jednostavno ugase ove kvaziljevicaske stranke, da nestanu sa politicke pozornice.

Ovo sto danas predstavja ljevicu i propagira ovdje na forumu nema blage veze sa politikom - u pitanju je mentalni sklop koji treba ili da odumre i da se skuplja u par sarajevskih kafica.

Problem ljevice je sto im je uvijek preca(laksa i manje trazi pameti i sposobnosti) borba protiv SDA nego borba za BIH, i na kraju neprijatelji BIH na dobitku i SDA.
Hafis

#58 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hafis »

zavrzlama wrote:
Svi dobivaju i svi gube.
KOja je teritorija te trece administartivne jedinice....samo tu sitnicu zavrsit i nema problema.
Osnuje se povjerenstvo pa se onda o tome raspravlja. Normalno, osluškivati i glasove s terena.
Mislim, pričamo se što bi bilo kada bi bilo. Nisam baš pobornik takvih stavova, dosta mi je i u ovom životu bilo promjena vlasti...
Ali što se tiče izbornog zakona, on se stvarno mora promijeniti. Ne ide ovo ovako, ponižavajuće je stvarno, a priča koja to opravdava stvarno ne drži vode. Gore sam naveo.
zavrzlama

#59 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by zavrzlama »

Hafis wrote:
zavrzlama wrote:
Svi dobivaju i svi gube.
Osnuje se povjerenstvo pa se onda o tome raspravlja. Normalno, osluškivati i glasove s terena.
Mislim, pričamo se što bi bilo kada bi bilo. Nisam baš pobornik takvih stavova, dosta mi je i u ovom životu bilo promjena vlasti...
Ali što se tiče izbornog zakona, on se stvarno mora promijeniti. Ne ide ovo ovako, ponižavajuće je stvarno, a priča koja to opravdava stvarno ne drži vode. Gore sam naveo.
MOze..ovo ja kao bosnjak i moje povjerenstvo zelimo hrvatima treci entitet i sva vecinska hrvatska mjesta sirom B IH da bude u sastavu tog entiteta,sva bosnjacka u stastavu bosnjackog i tako sva srpska u sastavu srpskog..mozel tako..
Lincoln-Burrows

#60 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Lincoln-Burrows »

Sam naslov teme je u navodnicima i mislim da je to uredu.
Hafis

#61 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hafis »

zavrzlama wrote:
hAZNADAR wrote:Najbolja teska odluka koja se nece mnogima svidjeti je da se jednostavno ugase ove kvaziljevicaske stranke, da nestanu sa politicke pozornice.

Problem ljevice je sto im je uvijek preca(laksa i manje trazi pameti i sposobnosti) borba protiv SDA nego borba za BIH, i na kraju neprijatelji BIH na dobitku i SDA.
Daj bolan kome više prodajete tu priču o ''ljevici''.
Tzv. ljevica je samo suprotan, antagonistički bošnjački blok naspram SDA jer vuku snagu iz istog vrela, tj, iz iste glasačke baze, a pretendiraju na isto teritorijalno područje, a usput ako može i cijela Federacija, još bolje.
Kakva je ljevica koja djeluje u tri kantona, a na 75% područja bih je jednostavno nema i ne postoji, barem ta ''ljevica'' o kojoj pričamo.
Najšupljije mi je opravdanje priča kako su Bošnjaci imaju ugrađen čip i sluh za lijeve ideje a ovi drugi nemaju, pa zato ne glasaju za ''lijeve'' stranke. Da okrenemo stvar: a što je to ''lijevica'' učinila da pridobije glasdače i iz te glasačke baze, osim šuplje priče o ustašama i četnicima i posjedovanjem 2-3 fikusa kao smokvin list za multietničnost.
Pa jebote kada vidim onog Suljagića, ili onog Đonlagića iz DF-a...pa jebote ako su ono ljevičari onda sam ja kantaberijski nadbiskup. Čisti, nepatvoreni bošnjački nacionalizam koji političku snagu crpi iz antagonizma prema SDA i prema druga dva naroda, tj. prema četnicima i ustašama.
hAZNADAR

#62 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by hAZNADAR »

zavrzlama wrote:

Problem nase ljevice je samo sto je vise u pitanju mentalni sklop nego politika. To je samo jedan zaostatak jednog minulog standarda gdje samozvana urbana elita ocekuje privilegije i status. Pa u nedostatku toga mrzi i proziva sve sto ili bolje prolazi ili joj taj status ne dopusta.

Mentalni sklop domaceg ljevicara u ovom trenutku je da mrzi vjernike, bosnjacki identiet, dijasporu, dosljake, provinciju, selo ili ruralce, druge gradove, predgradja, demokratiju, tradiciju,.... sto se moze vidjeti i na ovom forumu. Ma na smece historije. Sto prije to bolje.
Lincoln-Burrows

#63 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Hafis wrote: Kakva je ljevica koja djeluje u tri kantona, a na 75% područja bih je jednostavno nema i ne postoji, barem ta ''ljevica'' o kojoj pričamo.
Ovo sam ja jednom napisao ali nije se nitko ni počešao tako da mislim da će biti i sad isto.
madner

#64 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by madner »

Hafis wrote:
Svi dobivaju i svi gube.
Ovaj prijedlog je davno plasiran i prihvacen, RS blokira. S tim da je pitanje da li je 3 ili 4. :D
madner

#65 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by madner »

Lincoln-Burrows wrote:
Hafis wrote: Kakva je ljevica koja djeluje u tri kantona, a na 75% područja bih je jednostavno nema i ne postoji, barem ta ''ljevica'' o kojoj pričamo.
Ovo sam ja jednom napisao ali nije se nitko ni počešao tako da mislim da će biti i sad isto.
Ovo pravite zbirnu ocjenu desnice pa ona kao ima veci procent? :D

Potpuno se slazem da bi jedino stranke koje predju izborni prag u 55% opcina drzave trebala dobiti mjesto u oba doma parlamenta.
Lincoln-Burrows

#66 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

madner wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Potpuno se slazem da bi jedino stranke koje predju izborni prag u 55% opcina drzave trebala dobiti mjesto u oba doma parlamenta.
Nisi baš shvatio a možda i jesi samo guraš "ljevičarsku" priču, nema ljevice kume to je samo kozmetika.
Možda Naša stranka ima za to potencijala i njih poštujem zbog nekoliko viđenih postupaka ali neću
natavljati u ovom smjeru jer trolamo temu. Sorry ja sam započeo ne ti.
Hafis

#67 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hafis »

Lincoln-Burrows wrote:
Ma klasičan oblik kolektivnog samozavaravanja. Kada nešto godinama papagajski ponavljaš, kada to ponavljaju i oni oko tebe, pa čak i mediji koji se bave s tobom, ti jednostavno u to povjeruješ, a o činjenicama koje nepobitno govore neke sasvim suprotne stvari ne želiš ni razmišljati.
Jednu stranku, onda drugu proizašlu iz nje u privatnom vlasništvu jedne osobe i treću lokalnu stranku - proizašlu iz opravdanog bunta jednog proslavljenog redatelja, a čije se zajedničko sveukupno djelovanje se koliko toliko osjeti u dva kantona federacije, dok u ostalim kantonima ili su sasvim marginalni ili uopće i ne postoje (ovisno o etničkom sastavu tih kantona), a o RS-u da i ne govorimo - nazivati bih blokom može samo dijete u drugom osnovne.
Pitanje je: je li problem u tim sredinama (75 % teritorije BiH) taj što glasači ne prepoznaju tu kvalitetu ili je do tog tzv. bloka koji ne zna u stvari ni kako bi se trebao ponašati van svoja dva ''domaća'' kantona.
Najsmješniji su s odabirom kadra u HNŽ-u. pa stvarno bih volio obaviti razgovor snekim iz centrale u Sarajevu, da im dam par vrijednih savjeta.
Last edited by Hafis on 18/02/2019 16:45, edited 1 time in total.
animals

#68 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by animals »

Nikad se ova tri naroda nece sloziti..
moguce je samo nametnuto rijesenje izvana..
madner

#69 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by madner »

Lincoln-Burrows wrote:
madner wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Ovo sam ja jednom napisao ali nije se nitko ni počešao tako da mislim da će biti i sad isto.

Nisi baš shvatio a možda i jesi samo guraš "ljevičarsku" priču, nema ljevice kume to je samo kozmetika.
Možda Naša stranka ima za to potencijala i njih poštujem zbog nekoliko viđenih postupaka ali neću
natavljati u ovom smjeru jer trolamo temu. Sorry ja sam započeo ne ti.
Oprosti, bio sam previse ambiciozan u izvodjenju argumentacije. Da probam ponovo.
Niti jedna stranka u BiH nema veci domet i pokrivanje terena od ljevice.
Niti jedna stranka desnice.

Dakle predlazem da uvedemo cenzus koji ce natjerati stranke da budu prisutne u svim djelovima BiH.

Ako ti nesto nije jasno, samo pitaj.

Ovaj tvoj odgovor sam i ranije vidio, ali to je samo tvoje misljenje. Preferiram argumente.
madner

#70 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by madner »

Hafis wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Ma klasičan oblik kolektivnog samozavaravanja. Kada nešto godinama papagajski ponavljaš, kada to ponavljaju i oni oko tebe, pa čak i mediji koji se bave s tobom, ti jednostavno u to povjeruješ, a o činjenicama koje nepobitno govore neke sasvim suprotne stvari ne želiš ni razmišljati.
Jednu stranku, onda drugu proizašlu iz nje u privatnom vlasništvu jedne osobe i treću lokalnu stranku - proizašlu iz opravdanog bunta jednog proslavljenog redatelja, a čije se zajedničko sveukupno djelovanje se koliko toliko osjeti u dva kantona federacije, dok u ostalim kantonima ili su sasvim marginalni ili uopće i ne postoje (ovisno o etničkom sastavu tih kantona), a o RS-u da i ne govorimo - nazivati bih blokom može samo dijete u drugom osnovne.
Pitanje je: je li problem u tim sredinama (75 % teritorije BiH) taj što glasači ne prepoznaju tu kvalitetu ili je do tog tzv. bloka koji ne zna u stvari ni kako bi se trebao ponašati van svoja dva ''domaća'' kantona.
Najsmješniji su s odabirom kadra u HNŽ-u. pa stvarno bih volio obaviti razgovor snekim iz centrale u Sarajevu, da im dam par vrijednih savjeta.
To se nudis za kandidata? :D
seln

#71 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by seln »

Hafis wrote:Tzv. BiH ljevica predstavlja trenutno najveći domet organiziranog bošnjačkog nacionalizma od 1990. godine do danas.
Tzv. Hrvati mogu laprdati skoro koliko i starija im braca tzv. Srbi.
seln

#72 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by seln »

zavrzlama wrote:
Svi dobivaju i svi gube.
Ma, de ba, zavrzlama... shvatas li sta sitni svercer kaze?
Uvesti treci (bezbeli hrvatski) i ukinuti konstitutivnost (ili, kako nas "doktor" pise, konstutitivnost), dakle ukinuti prava drugih na teritoriji tog entiteta.
madner

#73 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by madner »

Pa to je bio prijedlog i Sarajeva za reformu BiH. Bili bi puno normalnija zemlja tako.

http://goo.gl/images/wcS94B
Hafis

#74 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hafis »

madner wrote:
Hafis wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Ovo sam ja jednom napisao ali nije se nitko ni počešao tako da mislim da će biti i sad isto.
To se nudis za kandidata? :D
A jok, ni u snu. Ali bili bi počastvovani, budi siguran.
Prvo ne sviđaju mi se lokalni likovi koji tvore ovdašnji SDP. Hoću reći, ne bih mogao sebe zamisliti da ja kao nešto zajednički s njima sudjelujem u nekom projektu...bilo kakvom, a pogotovo ne u ovakvim stvarima, a i ja sam dosta i dominantan tip ličnosti i volim da moja bude zadnja.
A drugo, ne vjerujem da bi me moja okolina najbolje shvatila. Nije samo u trokutu medijsko i paramedijsko ispiranje mozga, ima toga i ovdje, mada na svu sreću svake godine sve manje i manje. Ljudi vide da nema tu hajra nikome za idućih 50 godina i lagano se hvataju pruge za EU, pogotovo mladost.
Needavno sin mog rođaka došao iz Irske na desetak dana, bio malo ovdje, vrtio se i kada se vratio u roku od mjesec dana povukao 4 svoja prijatelja gore.
Hafis

#75 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hafis »

seln, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

Evo ga, pristižu nam u raspravu i radikalni elementi (cigle) iz dijaspore.
Mlađi od 18 oprez.

Sad će južni srbi, UZP-ejci , bla bla bla :zzzz:
A uša.
Post Reply