Kiosk od 250 hiljada KM

Post Reply
arzuhal

#51 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by arzuhal »

Apelujem na Mustafu Drnišlića da u STAV-u sroči lijepu apologiju za mr. sci. i izgradnju veleljepnog objekta koji će biti arhitektonski biser Šehera, da začepi gubicu autošovinistima i mrziteljima Bosne i svega bošnjačkog :kiss:

Ako u ovo oko kioska nije upetljan Peđa Kojović i Beograd, glavu mi odsjeci...
problemnatravunu

#52 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by problemnatravunu »

Šta vam je ljudi, jeste vidjeli one radnike na slikama, pa samo njima se morala dati plata od barem 4-5 hiljada KM mjesecno, inače odoše po nemačkama i šta ćemo onda , ostadosmo bez stručne kvalificirane radne snage....pa onda šefovima, sekretaricama i konačno menagerima još veće plate, jer inače ode nam "pamet" van.....i šta ćemo onda , pa ne može ni SDA samo tako stvarati stručnjake, iz have! :|
melac

#53 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by melac »

Realno Dinalsa i Nusret Bajramovic su SDA igraci. I Nusret mora uplatiti SDA prvacima za svaki posao ogromnu gutu, pa onda izvrsiti donaciju stranci, pa udruzenjima gradjana dati donacije a koje su SDA bankomat itd. Ovo sto neko rece dok se sve ugradi ode cijena. Dinalsa je radila i osvjetljenje spomenika Valteru kod Skenderije, ko zna koliko je i to kostalo :).

A i ovog istog su izjebali SDAovci na projektu Reumal Fojnica, pa mu mozda sada vracaju kroz nastimane tendere ;) .

Isto tako znam da ovakav kiosk ne moze kostatati 10tak hiljada maraka s namjestajem. Nema u njemu nista posebno, ni WC ni kuhinja, ni neka keramika ludo skupa, ni neprobojna stakla, ni krov od bakra ili bronze, ni namjestaj ne znam kakav. Ovo je pljacka.

A ovaj Tuzlak sto podrzava SDA, ali nije za SDA. Sta se to desava u Tuzlanskom SDPu?
Last edited by melac on 16/02/2019 08:26, edited 1 time in total.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#54 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by mk ultra »

Hendrix wrote:
mk ultra wrote:Jbg, bio je tender, oni sami procjenili na 250000

Otvori firmu i prijavi se

Meni ovdje nesto drugo nije jasno, ali eto, cijena i sve ostalo prolazi po tenderu, mogao je neko drugi ponuditi 100k i prosao bi...

a u TD je dato samo idejno rjesenje
Mogao je ponuditi neko drugi ali bi bio diskvalifikovan iz tehnickih razloga...nisu titanijumske baglame na vratima kao sto je pisalo u tenderu itd itd...

To su ba profesonalci u namjestanju tendera, ljudi se samo tim bave.
Nikakvi tehnicki uslovi nisu dati osim kvalifikacija ljudi, skini TD
Samo je dat idejni crtez
Mogao je bilo ko ali nije, i onda je plac kako 250000, pa fino...
mayab

#55 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by mayab »

Dakle, tužiteljstvo na potezu, tako bi to barem trebalo ići!

Evo, ovako izrevoltiran ovom besramnom pljačkom i uvredom razuma , pozivam javno nekoga iz "Naše stranke", da ovo pokrene, iskreno, još jedino njima nešto kao vjerujem, jebeš mu mater, ako se i oni izkompromitiraju (što radom, a što NERADOM!) do idućih izbora, ja ne znam za koga glasati u budućnosti!
walk_M-A-N

#56 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by walk_M-A-N »

Kakvih gluposti čovjek u ovoj zemlji mora gledati...
Konakovićevi, Muzur i Mehmedagić ili kako već ušli u TZ da nađu nešto skandalozno, naravno ne da vide ako je nešto i bilo dobro, a ne znam je li.
I plate Klixu ovakav plitki članak. I onda se stranački botovi i provokatori kao Leverage i naivci zakače.

Ja ne branim ovaj postupak a mrzim pljačku i od Hubijara ako je kao i od Hadžića reketa bez obzira šta kaže sud i uzimanje "po zakonu" na tri i više mjesta.
Ne da mi se gledati EJN i web TZ ali vidim da je članak površan, bez gledanja dokumentacije, prijava, odabira. Autor je trebao pogledati ali nije i za to plaćen.

Članak je naravno uspio ali na nivou idiota. Nakon ovakvog članka znamo samo da je naručen a ne znamo zašto je ta firma najpovoljnija i je li bilo drugih.
Nema odgovora na pitanje kako može na otvorenom postupku proći ova cijena i da neko ne ponudi manje ili da li je odbijen.

Neki dan je bio članak da je ministar "pravde" Grubeša naručio auto sa isofix tako da odgovara samo mislim Pežo 508 uglavnom jedan model. E to je pokazana zloupotreba koja neće imati posljedice.
Ovdje još nije pokazano da je favorizirana firma. I opet, niti branim naručioca ni isporučioca, ne znam ih i samo me briga za javni novac. Ali ne mogu manipulacija i gluposti.
melac

#57 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by melac »

https://www.google.com/amp/s/amp.index. ... ijuna-kuna

Ali dok prekucamo Zagreb trebat ce nam jos 10 godina.
melac

#58 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by melac »

walk_M-A-N wrote:Kakvih gluposti čovjek u ovoj zemlji mora gledati...
Konakovićevi, Muzur i Mehmedagić ili kako već ušli u TZ da nađu nešto skandalozno, naravno ne da vide ako je nešto i bilo dobro, a ne znam je li.
I plate Klixu ovakav plitki članak. I onda se stranački botovi i provokatori kao Leverage i naivci zakače.

Ja ne branim ovaj postupak a mrzim pljačku i od Hubijara ako je kao i od Hadžića reketa bez obzira šta kaže sud i uzimanje "po zakonu" na tri i više mjesta.
Ne da mi se gledati EJN i web TZ ali vidim da je članak površan, bez gledanja dokumentacije, prijava, odabira. Autor je trebao pogledati ali nije i za to plaćen.

Članak je naravno uspio ali na nivou idiota. Nakon ovakvog članka znamo samo da je naručen a ne znamo zašto je ta firma najpovoljnija i je li bilo drugih.
Nema odgovora na pitanje kako može na otvorenom postupku proći ova cijena i da neko ne ponudi manje ili da li je odbijen.

Neki dan je bio članak da je ministar "pravde" Grubeša naručio auto sa isofix tako da odgovara samo mislim Pežo 508 uglavnom jedan model. E to je pokazana zloupotreba koja neće imati posljedice.
Ovdje još nije pokazano da je favorizirana firma. I opet, niti branim naručioca ni isporučioca, ne znam ih i samo me briga za javni novac. Ali ne mogu manipulacija i gluposti.
Kao prvo, ako trazis ponude za projekat postavi se gornja granica preko koje ne ide tender, a to sigurno nije ovaj iznos, a to se vidi i po ugovoru da nije bilo vise poslova od jednog kioska.
Ja mislim da se oni sada tuku u glavu sto nismo isli i s vecom ponudom od ove, mogli smo ih klepiti jos.

A za isofix necu komentirati, pa moja skoda fabija ima isofix sjedala. I gotovo svaki auto mozes doplatiti isofix sjedala ako nema u osnovnoj ponudi.
mali_balon

#59 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by mali_balon »

walk_M-A-N wrote:Kakvih gluposti čovjek u ovoj zemlji mora gledati...

Ti kao malo "napadas" i ruzis kiosk a u 3/4 svog izlaganja napadas konakovica i raju mu......pravi sda metod.....kazes ne mozes manipulacije i gluposti a ti prvi prodajes maglu.....

Na temu...ne vidm sko se digla tolika frka oko tog kiostka......to je potrebno jednom gradu.....kiosk od ruzinog drveta....stakla rayban polarized....pod do brackog mermera.....fabrize namjestaj i tako to.......to je po meni opravdana investicija
SmokingMan

#60 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by SmokingMan »

I naravno,balenciagine papuče na ulazu,da se stopala gostiju mogu ugodno osjećati prilikom obilaska 15 kvadrata... :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#61 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by mk ultra »

mali_balon wrote:
Na temu...ne vidm sko se digla tolika frka oko tog kiostka......to je potrebno jednom gradu.....kiosk od ruzinog drveta....stakla rayban polarized....pod do brackog mermera.....fabrize namjestaj i tako to.......to je po meni opravdana investicija
Gdje to pise da su trazili?
mali_balon

#62 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by mali_balon »

mk ultra wrote:
mali_balon wrote:
Gdje to pise da su trazili?
Pa kad su raspisali tender...sve je bilo trnasparentno....
JThomas

#63 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by JThomas »

najveći su lopovluci na tenderima gdje nema drugog ponuđača, pa tako ni žalbe. sve po zakonu :mrgreen: kad se prijave bar dvojica, to je bar prividna konkurencija. bar glumljena. a ovo je lijepo rečeno svima čije je to, da se ne prijavljuju. ovo može svaka firmica sa pet zaposlenih uraditi.
problemnatravunu

#64 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by problemnatravunu »

Novi kiosk za turiste pravljen od slonove kosti, javorovog drveta s Bregine gitare i rijetkih dijamanata
Kiosk za turiste koji je postavljen u srcu Baščaršije, definitivno će da plijeni pažnju mnogih posjetitelja ovog grada. Simbolična cifra od 250.000 KM, koliko je uloženu u izgradnju istog, opravdana je kvalitetom i materijalom koji je korišten za izgradnju.

“Ovo je možda i prvi kiosk u svijetu koji je građen od slonove kosti. Njegovi stubovi sa strane imaju debeli sloj slonove kosti, dok je drvenarija preko urađena od rijetkog drveta javora, starog oko 40 godina. Drvo je malo bilo problematično za naći, obzirom da su se sadnice te godine, kada je bio najkvalitetniji, najviše koristile za izradu Gibson gitara. Bilo je jako teško pronaći originalne uzorke, na svu sreću, naš istaknuti umjetnik Goran Bregović nam je ustupio svoja dva modela, po simboličnoj cijeni od 90.000 KM. Pored ova dva elementa, sjaj izloga krase najskupocjeniji dijamanti iz Kenije i Somalije, te zlatna svila iz Indije, koja će se nalaziti na prozorčiću kioska. Ova nadasve svjetska atrakcija će da plijenu pažnju kako turista tako i lokalnog stanovništva”, rekao je Ramiz Šestar, arhitekta koji je projektovao ovo čudo od građevine.

Cilj izgradnje ovog objekta nije samo u svrhu korištenja turističkoj zajednici, već da postane jedan od simbola grada u arhitektonskom smislu.

“Htjeli smo također napraviti još jednu građevinu koja bi bila prepoznatljivi simbol grada na Miljacki. Pored Vijećnice, Sebilja, Katedrale, Sat kule, Saborne crkve i Begove džamije, ovaj će objekat biti definitivno u top 10 prepoznatljivih objekata u gradu”, dodaje Šestar.

Već je urađena i serija razglednica i poštanskih markica s fotografijom čuvene trafike, koje će biti puštene u prodaju početkom naredne sedmice.
https://satro.info/najnovije/novi-kiosk ... 0CYmtqpInE
:oops:
walk_M-A-N

#65 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by walk_M-A-N »

mali_balon wrote: Pa kad su raspisali tender...sve je bilo trnasparentno....
Mogu li linkovi?
Još čekam da neko, kad već nije članak, konkretno objasni da je problem u tom zahtjevu, da je bio samo jedan ponuđač. . Sve to bi trebalo da piše na zoi web i ejn.
JThomas

#66 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by JThomas »

ne može u otvorenom postupku (a u odluci piše da je bio taj) postojati takav zahtjev. taj je postupak ono što većina misli kad se kaže tender - može se prijaviti svako ko ispunjava tehničke i druge uslove. kod projekta od sto miliona za autoceste, naravno traže se reference sličnog reda vrijednosti na sličnim projektima. i to se kod nas zloupotrebljava, ali u principu je opravdano. ovdje, ovo može uraditi i prijaviti se najmanje 50 firmi samo u sarajevu. a prijavi se jedna :oops: na dionice autoceste od sto miliona se prijave najmanje po tri-četiri konzorcijuma...a ovdje jedna ponuda.
Last edited by JThomas on 16/02/2019 10:52, edited 1 time in total.
walk_M-A-N

#67 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by walk_M-A-N »

melac wrote:
walk_M-A-N wrote: Neki dan je bio članak da je ministar "pravde" Grubeša naručio auto sa isofix tako da odgovara samo mislim Pežo 508 uglavnom jedan model. E to je pokazana zloupotreba koja neće imati posljedice.
A za isofix necu komentirati, pa moja skoda fabija ima isofix sjedala. I gotovo svaki auto mozes doplatiti isofix sjedala ako nema u osnovnoj ponudi.
Pošto je komentarisano, pogrešno: isofix je kod Grubeše tražen u TD i to je bio novinarski click_byte ali ne kao za kiosk bez ičega drugog.
Već je konkretno rečeno da su ti detalji služili da se favorizira samo jedno (sigurno nepotrebno) auto i to je kršenje smisla javnih nabavki.
Nebitno da li ga Fabia daje ili neko doplaćuje.
Za kiosk da je članak iole bio novinarski a ne plaćeni bi se analizirala TD i broj preuzimanja i ponuda. Ali ništa.
mali_balon

#68 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by mali_balon »

walk_M-A-N wrote:
mali_balon wrote: Pa kad su raspisali tender...sve je bilo trnasparentno....
Mogu li linkovi?
Još čekam da neko, kad već nije članak, konkretno objasni da je problem u tom zahtjevu, da je bio samo jedan ponuđač. . Sve to bi trebalo da piše na zoi web i ejn.
Vidi ja se zajebajem....mislim kakva transaprentnost u najkorumiraniojoj drzavi na svijetu na celu sa nacionalistickim elitama....moras bas biti duduk da sa kako kasavetis nekom kisoku od 250000 ko da se to jednom desio kao da je to izuzetak u drzavi gdje je moral na zavidnom nivou gdje su svi posteni gdje je drustvo uredjeno, gdje su politicari posteni casni ljudi.....ma hajte molim vas......znamo sve kako ide sa tenderima kako se prolazi, ko ih dobija itd itd itd...neki ce to upotrijebiti za sakupljanje politickih poena neko ce se obagiti a fukara ce pricat i tracat i cudit se
I sta bude sto mi to sve znamo.....nista opet isti brane iste i glasaju za iste.......
JThomas

#69 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by JThomas »

ne vjerujem da je ovdje favorizirano detaljima, tj. prespecifikacijom, sve takvo od građevinskih materijala svakako svi uvoze i kupuju. pa ko nema kupiće. ovo je prosto javljeno - to je nusretovo i ne prijavljujte se.
nosara

#70 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by nosara »

Da, problem je u tome sto je neko napisao da se okrenulo 250k maraka na trafici koja vrijedi deset puta manje, shvatili smo.

Komunjare, vlasi, ustase... placaju novinare da mute i podmecu. :bih:
walk_M-A-N

#71 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by walk_M-A-N »

JThomas wrote:ne vjerujem da je ovdje favorizirano detaljima, tj. prespecifikacijom, sve takvo od građevinskih materijala svakako svi uvoze i kupuju. pa ko nema kupiće. ovo je prosto javljeno - to je nusretovo i ne prijavljujte se.
Može biti prespecifikacija ili reference ili "javljeno" (mada bi to značilo da su svi u dosluhu, ne mogu vjerovati), ali zašto prepostavljamo. Jer je članak senzacionalistički i namijenjen manje upućenim a ne profesionalan.
Naravno da izgleda preskupo (meni su i oni informativni stubovi sa displejem bili preskupi i nepotrebni), ali može se valjda naći zašto. Nismo svi idioti.
Pitam za link i niko da postavi pa da vidimo. Samo bezvezna i stranačka priča.

Ako je Hubijar kriv, odmah ga u zatvor.
Samo da ne bude priča o kiosku a tamo Hašimbegoviću put do zgrade, bez članka na Klixu.
Last edited by walk_M-A-N on 16/02/2019 11:27, edited 1 time in total.
kamberovica polje

#72 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by kamberovica polje »

Leverage wrote:Nisam za SDA ali sad je najvažnije da pokažemo Dodiku i Čoviću da smo jedinstveni, nećemo valjda radi nekog tamo kioska ugroziti državu, svakako svi kradu, SDP i ostali možda i veći lopovi od SDA, sad je bitno jedinstvo, selam.
Treba se oduprijeti napadima krmojeda, koji udaraju na same temelje države i društva.
muzicar_iz_parka

#73 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by muzicar_iz_parka »

SDA na svim nivoima, u jedinstvu je snOga.
Ci-Nick

#74 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by Ci-Nick »

Ovaj kiosk bi mogao završiti u muzeju javnih nabavki,.. samo da transport ne bude koštao 3 miliona KM. :lol: :lol: :lol:
Image
Image
nosara

#75 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by nosara »

walk_M-A-N wrote:
(mada bi to značilo da su svi u dosluhu, ne mogu vjerovati)

Naravno da izgleda preskupo

Samo bezvezna i stranačka priča.
:bih:
Post Reply