Kompletan intervju Gorana Bregovica za BiH Dane

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nendertalac

#51 Re: Brega

Post by nendertalac »

Frutek wrote:
nendertalac wrote:Pa cemu je Brega cetnik?
Po tome što je lajo u najteže vrijeme o Sarajevu, o ljudima u njemu koji su preživljavali strahote dok je on izležavo svoje guzove negdje na obalama Francuske.

Po tome što se nije pomako da išta uradi za grad i državu gdje je odrastao, za grad koji mu je dao mladost, dao krila da postane šta je postao.

Po tome što je skočio da napravi koncert u podršku Srbiji za vrijeme bombardovanja.

Po tome što opsova Aliju :x :x :x :x , kojeg da nije bilo, ne bi on imo kome danas doći i svirat.

Pička Bregi materina četnička!!!
Ja sam mislila da su cetnici nesto drugo.

Sta je to Brega ikada izjavio o Sarajevu sto ga svrstava u red cetnika? Ja znam dosta ljudi koji su izlezavali svoje guzove svuda po svijetu ali nisu GORANI BREGOVICI / UMJETNICI / MUZICARI nego su bankari, programeri, advokati, prodavaci, slasticari ... Sad bi ja trebala, da bi doista bila potpuno dosljedna teroriji SUPAKLUKA gladovat jer su Sarajevski vratari drzali cijene svega sto je potrebno za zivot na 1000 puta visoj cijeni nego sto su je nabavljali? Mnogi su guzeljali i pricali kojekakve gluposti ali nisu bili poznate licnosti, niko ih nije zivkao na telefon i lazno im se predstavljao da bi poslije 15 godina sebe uzdigao u visine da spusti nekoga ko je i njemu samom velicina.

Ne znam kako to grad daje krila? Koliko je Brega imao mogucnosti da "poleti" iz Sarajeva, toliko su imali i mnogi drugi. Ako je moguce da gradovi daju krila, onda je Brega duzan bio za ta krila i svim ostalim gradovima u bivsoj jugoslaviji. 80% svog zivota Bregovic je bio internacionalac. Ne moze meni nikako biti zanimljivije nesto sto ima da mi kaze ili poruci neko ko vidi Sarajevo kao metropolu nego neko ko vidi Sarajevo kao provinciju. Neko ko se zadivi nad pisacim stolom, nego neko profesionalac koji je obisao pola svijeta.

Koliko vidim - NIJE to bio koncert za podrsku SRBIJI. Na kraju ga je ipak zahvatila kruznica po kojoj je "izabrao pogresno vrijeme i pogresno mjesto" da da svoj doprinos i glas.

Jebes stvarno i Aliju i Titu i Getea i sve sto se moze "jebat" a sto ti smeta.
Na Bosanskom jeziku jebes SUBJEKAT znaci da taj SUBJEKAT nije bitan za temu o kojoj raspravljas. On NIJE izjavio da nije htjeo svirati za ALIJINO SARAJEVO - vec je izjavio nesto sto je totalno uzeto iz konteksta da bi se dobio provokativni naslov. Ono sto je Brega rekao je da:

Da je tada svirao za Sarajevo, to bi se u politici komentarisalo kao sviranje za Aliju. Nije htjeo da se mjesa, bio je sebican i smatrao je da je njegova prvenstvena obaveza da sam za sebe uradi ono sto je najbolje - da radi svoj posao. Hvala bogu - bio je i ostao muzicar.

Nego hajde majke ti da jednom glasno i jasno definisemo sta znaci ČETNIK? Onda cemo organizovati neki forum na kom cemo na svakoga koga znamo i ko odgovara toj definiciji - zalijepiti znak ČETNIK na čelo i nećemo se nikad druziti s njima, necemo kupovati njihove proizvode, kad ih vidimo ako su sami i ako nas nije strah da cemo biti uhvaceni '- ubijat cemo ih.
Last edited by nendertalac on 12/06/2005 15:57, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

Neadertalac,
trosis energiju uludo. Nije ovim likovima do argumentovane rasprave uopste.

Gledaj sad kad fatmirjugend raspali iz svih oruzja ...
Balinovac

Post by Balinovac »

Ako ovaj cetnik Bregovic moze da svira u Sarajevu neka onda kao pred grupu pozove "Zabranjeno pusenje" sa Neletom i Kusturicom.Kad moze on zasto ne bi oni mogli isti su .(sve cetnik do cetnika)
Edit

Post by Edit »

Vrlo zanimljiva mi je ova hajka....

postoji dakle nekoliko mogucnosti za nastavak ove sage:
- Brega posalje sve u PM i otkaze koncert u Sarajevu
- Koncert se odrzi, radi svih onih koji bi zeljeli da cuju Bijelo Dugme jos jednom, ali... nepoznati donator pokupuje preostale karte kod tapkarosa, pa ih podijeli onima koji zele politizirati koncert... koji ce se onda svojim ponasanjem i pjevanjem posrati u ceif svima ostalima...
Ne znam koja bi od ovih varijanti bila gora i poraznija za Sarajevo.

Ipak se nekako potajno nadam da bi se mogla desiti ona treca varijanta - a to je da se koncert odrzi na nivou i na radost onih koji su kupili karte sa jednostavnom zeljom da slusaju tu muziku...

Kad je mogao s_pak Merlin, s_pak Dzinovic, s_pak HariMata Hari... o s_pcima narodnjacima da i ne govorimo.... onda valjda moze i Brega, makar bio i on s_pak, (taj nick za nejga nije nista novo, interview takodje ne nosi nista novo - novo je da je nepodobno biti s_pak) svirati u Sarajevu u grupi koja bila simbol Sarajeva dugi niz godina.
Edit

#55 Re: Brega

Post by Edit »

nendertalac wrote:Sta je to Brega ikada izjavio o Sarajevu sto ga svrstava u red cetnika? Ja znam dosta ljudi koji su izlezavali svoje guzove svuda po svijetu ali nisu GORANI BREGOVICI / UMJETNICI / MUZICARI nego su bankari, programeri, advokati, prodavaci, slasticari ... Sad bi ja trebala, da bi doista bila potpuno dosljedna teroriji SUPAKLUKA gladovat jer su Sarajevski vratari drzali cijene svega sto je potrebno za zivot na 1000 puta visoj cijeni nego sto su je nabavljali? Mnogi su guzeljali i pricali kojekakve gluposti ali nisu bili poznate licnosti, niko ih nije zivkao na telefon i lazno im se predstavljao da bi poslije 15 godina sebe uzdigao u visine da spusti nekoga ko je i njemu samom velicina.

Ne znam kako to grad daje krila? Koliko je Brega imao mogucnosti da "poleti" iz Sarajeva, toliko su imali i mnogi drugi. Ako je moguce da gradovi daju krila, onda je Brega duzan bio za ta krila i svim ostalim gradovima u bivsoj jugoslaviji. 80% svog zivota Bregovic je bio internacionalac. Ne moze meni nikako biti zanimljivije nesto sto ima da mi kaze ili poruci neko ko vidi Sarajevo kao metropolu nego neko ko vidi Sarajevo kao provinciju. Neko ko se zadivi nad pisacim stolom, nego neko profesionalac koji je obisao pola svijeta.

Koliko vidim - NIJE to bio koncert za podrsku SRBIJI. Na kraju ga je ipak zahvatila kruznica po kojoj je "izabrao pogresno vrijeme i pogresno mjesto" da da svoj doprinos i glas.

Na Bosanskom jeziku jebes SUBJEKAT znaci da taj SUBJEKAT nije bitan za temu o kojoj raspravljas. On NIJE izjavio da nije htjeo svirati za ALIJINO SARAJEVO - vec je izjavio nesto sto je totalno uzeto iz konteksta da bi se dobio provokativni naslov. Ono sto je Brega rekao je da:

Da je tada svirao za Sarajevo, to bi se u politici komentarisalo kao sviranje za Aliju. Nije htjeo da se mjesa, bio je sebican i smatrao je da je njegova prvenstvena obaveza da sam za sebe uradi ono sto je najbolje - da radi svoj posao. Hvala bogu - bio je i ostao muzicar.

Nego hajde majke ti da jednom glasno i jasno definisemo sta znaci ÈETNIK? Onda cemo organizovati neki forum na kom cemo na svakoga koga znamo i ko odgovara toj definiciji - zalijepiti znak ÈETNIK na èelo i neæemo se nikad druziti s njima, necemo kupovati njihove proizvode, kad ih vidimo ako su sami i ako nas nije strah da cemo biti uhvaceni '- ubijat cemo ih.
svaka cast, nenadertalac. evo, samo nek stoji jos jednom.

A oni supci iz tvoje recenice koju sam boldirala, sad su najglasniji u zahtjevima da se zabrani svirat nekom ko nije slao humanitaru sarajevu....
IRENA

Post by IRENA »

zasto polupismeni novinari pokusavaju da diskredituju gorana?odgovor je jednostavan.na mogu svojim profesionalnim kvalitetima da urade bilo sta ,sto ce privuci paznju javnosti.zasto ne dozvole dugmetu da na radost svih nas,ovi koncerti proteknu bez spletkarenja i podlosti rugoba(senad pecanin)?mislim da je jedini problem senada pecanina njegov ocajan izgled.ovo ce biti spektakl za sve,bez obzira na razlike.
metastasio

Post by metastasio »

Pročitavši ovaj Bregovićev intervju, shvatih da nismo ustvari čuli ništa novo i senzacionalno pa ne vidim zbog čega se zadnjih dana diže ovolika prašina povodom istog.
Ne znam da je neko sada od Bregovića očekivao da daje patriotske izjave ili da staje na stranu branilaca Sarajeva kada je usred rata boravio u Beogradu i nastupao za Vučelićev RTS, tada najjaču propagadnu mašineriju Slobodana Miloševića.
Stoga je i totalno deplasirano pitanje Senada Pećanina o Bregovićevom ostanku u Sarajevu. Ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg je Bregović trebao ostati u Sarajevu kada su na samom početku rata iz njega pobjegli skoro svi estradni prvaci, a i Hanka Paldum pokušala, pa nije uspjela...
Bregovićeva jedina mrlja, po mome mišljenju, je šutnja i time indirektno svrstavanje na jednu stranu. Šuteći, a boraveći u Beogradu, Bregović je već jasno izabrao stranu. To je dosad već svima jasno, stoga su ova Pećaninova pitanja bila po meni samo repriza onog video-linka s pok. Davorinom Popovićem i Abdulahom Sidranom.
I na kraju, Bijelo Dugme je grupa koja je pripadala nekom drugom vremenu koje se više neće ponoviti, prestanimo se zabavljati prošlim vremenima, okrenimo se budućnosti, tražimo nove, svježe umjetničke i intelektualne snage i pružimo im podršku da se razviju. Odajmo počast i budimo zahvalni svim onim svjetskim velikanima poput pok. Susan Sontag, Barbare Hendrix, Biance Jegger, velike Vanesse Redgrave, U2 (samo da spomenem neke...) koji su obraz Evrope spašavali u opkoljenom Sarajevu. I šta je onda jedan Bregović prema njima? Sarajevo je moglo bez njega u najtežim danima, pa što ne bi moglo i dalje...
smokljo

Post by smokljo »

Bicu malo off-topic; posto sam novi na ovom forumu interesuje me jel bila ovakva hajka na ''Lepu Brenu'' na ovom forumu kad je gostovala prosle godine u Tuzli!????
risno

Post by risno »

ebes ga sta pravite reklame za njega.

Ko je on koji racku?
nendertalac

#60 Brega

Post by nendertalac »

Ako ste gledali novogodisnji program TV BiH - oni su prikazivali nadrealiste. Nadrealisti su bili nasi. Koliko se sjecam. Onda su vec u sljedecih par dana na Srpskoj televiziji prikazali koncerte sa Neletom i Kusturicom i oni su ispali "njihovi".

Sarajevu stvarno slabo i sporo ide internacionalizacija i demokratija. Koncert je jedno. Zlocin je drugo. Ako ti meni budes mogao dokazati da je bregovic cetnik - ali zna se sta je dokazivanje - konkretni citati, vjerodostojne cinjenice, sa referencama na magazine u kojima su te izjave objavljene, vjerodostojnost svih cinjenica na kojima gradis svoje argumente kad dokazujes da je Bregovic CETNIK - ja cu ovjde staviti oglas za jednu besplatnu kartu za koncert.

Jel posteno?
zzzzz

Post by zzzzz »

Prenj wrote:Neadertalac,
trosis energiju uludo. Nije ovim likovima do argumentovane rasprave uopste.

Gledaj sad kad fatmirjugend raspali iz svih oruzja ...
A tvojim likovima je kao do argumentovane rasprave, ma daj Prenj konto' sam furas svoj fazon, ljevicar, komunjara i sve je to u redu ali sad ti je stav stvarno bezveze.
Sad bi ja trebao progutati ovu zvaku kako je bio apolitican i onda izabrao pogresno mjesto i vrijeme da odrzi koncert za sve zrtve Balkana, da ne bi bio svrtan u fatmirjugend. Ma daj, stvarno argumentovano
Prenj

Post by Prenj »

smokljo wrote:Bicu malo off-topic; posto sam novi na ovom forumu interesuje me jel bila ovakva hajka na ''Lepu Brenu'' na ovom forumu kad je gostovala prosle godine u Tuzli!????
Naravno ne.
To je turbo-folk, to nam je svima u krvi, bez toga ne mozemo, ne mozemo se odreci dijela sebe.
"Patriote" se javljaju na forum, dok im u pozadini tresti Cecina muzika :x
The_Silence_that_Remains

Post by The_Silence_that_Remains »

Ako vam Brega & dugmići ne valjaju pošaljite ih slobodno nama u Hercegovinu valjalo bi da malo ovdašnje seljačine uvide šta znači dobra muzika a Mostar bi nevjerovatno živnuo. Barem da nam jedan dan prođe bez koje kakvih Seka i Ceca.
dr.

Post by dr. »

najveci moderni francuski filozof, bernard anri-levi, je dolazio nekoliko puta u opkoljeno sarajevo, a covjek nema veze sa bosnom i to mu nije bila obaveza. isao je na prve linije i razgovarao sa braniocima, a nije morao. prezivio je nekoliko dana bombardovanja, a zbog cega? zato sto je bio svjestan da se krajem 20 vijeka desava genocid i agresija u evropskoj suverenoj drzavi, i osjecao je moralnu potrebu da kao intelektualac nesto uradi. a aliju, predsjednika RBIH je uporedio sa de golom.

a bregovic? rodjeni sarajlija? zajedno sa kusturicom i neletom ko zadnji papci, gostovali su u srbijanskim tv programima...sto se tice intervjua goran je bas naglasio ono "jebes aliju", i dodao "koliko bi aliji bilo srce"...
Saian

#65 Re: Brega

Post by Saian »

nendertalac wrote:

Sta je to Brega ikada izjavio o Sarajevu sto ga svrstava u red cetnika? Ja znam dosta ljudi koji su izlezavali svoje guzove svuda po svijetu ali nisu GORANI BREGOVICI / UMJETNICI / MUZICARI nego su bankari, programeri, advokati, prodavaci, slasticari ...
slastichari, bankari, programeri nisu javne lichnosti koje imaju priliku svoje misljenje i stav saopchiti velikom broju ljudi i uticati na javno mijenje, javne lichnosti pored prednosti koje im donosi njihov status imaju i odgovornost koja ide uz njega, mislim po logici o kojoj Bregovic govori sve poznate lichnosti od Susan Sontag do Bona su se stavlili na Alijinu stranu, ja ipak mislim da je Susan Sontag pogodilo vishe stradanje djece i spaljena Vijechnica (knjige aloooooooo knjige) nego Alija i njegova borba

neandertalac koristish energiju da repliciras Fruteku i Balinovcu, u chijim je postovima prepoznatljiva emocionalna crta, pa ih i nije toliko tesko diskvalificirati kao mjerodavne sugovornike, a na moje pitanje: ako Brega nije hinja ko su onda Susan Sontag i Mladen Mladenovic? ne dobih odgovor :roll: ipak su to isti moralni kriteriji ili imamo duple? ( ako imash nadjes nekog ko ih josh ima pa se mijenjate i onda fino posaljes ispunjen album i dobijesh auto :D )
JBL

#66 Re: Brega

Post by JBL »

nendertalac wrote:
Frutek wrote:
nendertalac wrote:Pa cemu je Brega cetnik?
Po tome što je lajo u najteže vrijeme o Sarajevu, o ljudima u njemu koji su preživljavali strahote dok je on izležavo svoje guzove negdje na obalama Francuske.

Po tome što se nije pomako da išta uradi za grad i državu gdje je odrastao, za grad koji mu je dao mladost, dao krila da postane šta je postao.

Po tome što je skočio da napravi koncert u podršku Srbiji za vrijeme bombardovanja.

Po tome što opsova Aliju :x :x :x :x , kojeg da nije bilo, ne bi on imo kome danas doći i svirat.

Pička Bregi materina četnička!!!

Sta je to Brega ikada izjavio o Sarajevu sto ga svrstava u red cetnika? Ja znam dosta ljudi koji su izlezavali svoje guzove svuda po svijetu ali nisu GORANI BREGOVICI / UMJETNICI / MUZICARI nego su bankari, programeri, advokati, prodavaci, slasticari ... Sad bi ja trebala, da bi doista bila potpuno dosljedna teroriji SUPAKLUKA gladovat jer su Sarajevski vratari drzali cijene svega sto je potrebno za zivot na 1000 puta visoj cijeni nego sto su je nabavljali? Mnogi su guzeljali i pricali kojekakve gluposti ali nisu bili poznate licnosti, niko ih nije zivkao na telefon i lazno im se predstavljao da bi poslije 15 godina sebe uzdigao u visine da spusti nekoga ko je i njemu samom velicina.

Nego hajde majke ti da jednom glasno i jasno definisemo sta znaci ČETNIK? Onda cemo organizovati neki forum na kom cemo na svakoga koga znamo i ko odgovara toj definiciji - zalijepiti znak ČETNIK na čelo i nećemo se nikad druziti s njima, necemo kupovati njihove proizvode, kad ih vidimo ako su sami i ako nas nije strah da cemo biti uhvaceni '- ubijat cemo ih.
seres i to plaho.... a ste li mislio sa "a kako tek Aliji bilo drago" :zzzz:

Cuj, njega brinulo da ga nebi neko svrstao na Alijinu stranu. Valjda na stranu zrteve ili sta vec. Bono moze, a jedan pisljivi Bregovic a-a.

De de ...
JBL

Post by JBL »

IRENA wrote:zasto polupismeni novinari pokusavaju da diskredituju gorana?odgovor je jednostavan.na mogu svojim profesionalnim kvalitetima da urade bilo sta ,sto ce privuci paznju javnosti.zasto ne dozvole dugmetu da na radost svih nas,ovi koncerti proteknu bez spletkarenja i podlosti rugoba(senad pecanin)?mislim da je jedini problem senada pecanina njegov ocajan izgled.ovo ce biti spektakl za sve,bez obzira na razlike.
Kad se u diskusiju uvlaci neciji fizicki izgled onda je neko stvarno ocajan :roll: Po toj logici mozemo odhebat 99% intelektualaca i filozofa vec u startu. Nisu bas manekeni.press
Edit

Post by Edit »

[quote="dr."]najveci moderni francuski filozof, bernard anri-levi, je dolazio nekoliko puta u opkoljeno sarajevo, a covjek nema veze sa bosnom i to mu nije bila obaveza. .... osjecao je moralnu potrebu da kao intelektualac nesto uradi. [quote]

dr., to je vezano za njegovo ZANIMANJE... Brega istice da je njegovo ZANIMANJE - MUZICAR.
I - staaaaaaaaaaaa?

Uostalom, pomirite se s tim da nisu nuzno svi postovaoci Alijinog lika i djela. Neki zato sto nisu upuceni, neki zato sto jesu i ne slazu se s njegovom vizijom i postupcima kao drzavnika u ratu. To nije grijeh - to dozvoljava demokratija. A o efektima demokratije u zemlji niske pismenosti.... vec je bilo rijeci :))
nendertalac

#69 Brega

Post by nendertalac »

Ne interesuju mene francuski filozofi. Mi ovdje optuzujemo Bregu prije svega za cetnistvo. Po tome ce onda svi koji podrzavaju cetnike i cetntistvo biti na tom koncertu. Hajde da bacimo koju bombu na njih!

Daj majke ti. Ni ja nisam bila za Aliju. Nisam bila za Aliju ni 91, ni 93 ni 95, nisam ni danas. Ne toliko za Aliju kao aliju - koliko za njegovu stranku i kadar. Jeli to znaci da sam cetnik?

Jedno je podizati optuznice protiv zlocinaca - drugo je podizati ih protiv onih koji nisu uradili nista, nego su cak i profitirali na ratu. Bojim se samo da ce takva klasifikacija cetnistva stvoriti jednu novu struju - cetnici svih naroda i narodnosti ujedinite se.
Prenj

Post by Prenj »

Neka pitanja za "patriote",

- da li je iko od vas protestvovao kada se u grad vratio Muhamed Cengic, potpresjednik vlade uoci rata, koji je u aprilu 1992. pobjegao u Tursku,
da li je iko protestvovao kada se u grad vratio Alijia Delimustafic, ministar policije uoci rata, koji je pobjegao 1993. u Njemacku,
- da li je iko od vas protestvovao kada je Momcilo Mandic, zamjenik ministra policije uoci rata i jedan od Radovanovih vaznih ljudi, objavio preko cijele stranice Avaza smrtovnicu 2002..., ocu Delimustaficevom ...
...

duga je lista, a ovo su samo neki odgovorni ljudi ...
JBL

Post by JBL »

Edit wrote:
dr. wrote:najveci moderni francuski filozof, bernard anri-levi, je dolazio nekoliko puta u opkoljeno sarajevo, a covjek nema veze sa bosnom i to mu nije bila obaveza. .... osjecao je moralnu potrebu da kao intelektualac nesto uradi.

dr., to je vezano za njegovo ZANIMANJE... Brega istice da je njegovo ZANIMANJE - MUZICAR.
I - staaaaaaaaaaaa?

Uostalom, pomirite se s tim da nisu nuzno svi postovaoci Alijinog lika i djela. Neki zato sto nisu upuceni, neki zato sto jesu i ne slazu se s njegovom vizijom i postupcima kao drzavnika u ratu. To nije grijeh - to dozvoljava demokratija. A o efektima demokratije u zemlji niske pismenosti.... vec je bilo rijeci :))
aha... pomoc za ugrozen narod je posao za filozofa ali nije za muzicar :lol: koja glupost ! :zzzz:

Alija u ovom razgovoru nije osoba vec citavo Sarajevo i Bosna. On je je vise puta rekao da oni u Sarajevu nisu "njegova raja". Prepustam tvojoj masti da pogodis na koga misli.
mr_orange

Post by mr_orange »

Saian wrote:
Balinovac wrote:Pod hitno bi Sarajevska raja trebala zabraniti ovaj koncert na svaki moguci nacin.
Dobro je Balinovac, dzas bi kuuul, cuj zabranit koncert pa nije Visoko :D
E, zajebo ih Brega, nije stavio zelenu podlogu na plakate. :D

Džast for rekord, moj tetak koji je proveo čitav rat na liniji, i onda još ranjen na visoravni (ćini mi se Nišićkoj) u nogu, nakon čega su mu je trebali amputirati, i nekim čudom nisu, opsovo je Aliji sve više puta nego iko, ja kad god sam ga vidio čuo sam da je bar jednom opsovao.
JBL

Post by JBL »

Prenj wrote:Neka pitanja za "patriote",

- da li je iko od vas protestvovao kada se u grad vratio Muhamed Cengic, potpresjednik vlade uoci rata, koji je u aprilu 1992. pobjegao u Tursku,
da li je iko protestvovao kada se u grad vratio Alijia Delimustafic, ministar policije uoci rata, koji je pobjegao 1993. u Njemacku,
- da li je iko od vas protestvovao kada je Momcilo Mandic, zamjenik ministra policije uoci rata i jedan od Radovanovih vaznih ljudi, objavio preko cijele stranice Avaza smrtovnicu 2002..., ocu Delimustaficevom ...
...

duga je lista, a ovo su samo neki odgovorni ljudi ...
ovo mi lici na Mladicevu racionalizaciju Srebrenice....

nesto u stilu "jes da sam jeo g. ali i drugi su..... pa sto ne pitati
njih" :roll:

Valjda to Cengic sprema koncert u Sarajevu i Cengic stalno potencira svo "internacionalizam".
zzzzz

Post by zzzzz »

I - staaaaaaaaaaaa?

Banalizujes problem i svodis sve na pitanje Alije jer ne zelis argumentovati ono sto je sustina cijele diskusije.

Moramo ponavljati ko' papagaji jer se tema pokusava razvodniti sa Brenom i Alijom.

Nije zelio svirati za Alijino Sarajevo, u vrijeme bombardovanja Beograda nije mu smetalo sto je to Milosevicev Beograd pa je napravio koncert.

Ja ga ne mogu podrzati jer time minimalizujem zrtvu Sarajeva u odnosu na "zrtve" Beograda. Mi smo znaci po Bregi zasluzili da nam pogine dvadeset hiljada sugradjana a Beograd nije. Jebiga, pa izabrali smo Aliju, to je njegov argument.
Last edited by zzzzz on 12/06/2005 17:00, edited 2 times in total.
Balinovac

Post by Balinovac »

Imao je 13 godina da nesto pametno kaze ili uradi za Sarajevo,a on sad "Jebo Aliju" Jebo on sve svoje zivo i mrtvo u familiji.

Shuft ostaje shuft
Locked