Ja sam mislila da su cetnici nesto drugo.Frutek wrote:Po tome što je lajo u najteže vrijeme o Sarajevu, o ljudima u njemu koji su preživljavali strahote dok je on izležavo svoje guzove negdje na obalama Francuske.nendertalac wrote:Pa cemu je Brega cetnik?
Po tome što se nije pomako da išta uradi za grad i državu gdje je odrastao, za grad koji mu je dao mladost, dao krila da postane šta je postao.
Po tome što je skočio da napravi koncert u podršku Srbiji za vrijeme bombardovanja.
Po tome što opsova Aliju![]()
![]()
![]()
, kojeg da nije bilo, ne bi on imo kome danas doći i svirat.
Pička Bregi materina četnička!!!
Sta je to Brega ikada izjavio o Sarajevu sto ga svrstava u red cetnika? Ja znam dosta ljudi koji su izlezavali svoje guzove svuda po svijetu ali nisu GORANI BREGOVICI / UMJETNICI / MUZICARI nego su bankari, programeri, advokati, prodavaci, slasticari ... Sad bi ja trebala, da bi doista bila potpuno dosljedna teroriji SUPAKLUKA gladovat jer su Sarajevski vratari drzali cijene svega sto je potrebno za zivot na 1000 puta visoj cijeni nego sto su je nabavljali? Mnogi su guzeljali i pricali kojekakve gluposti ali nisu bili poznate licnosti, niko ih nije zivkao na telefon i lazno im se predstavljao da bi poslije 15 godina sebe uzdigao u visine da spusti nekoga ko je i njemu samom velicina.
Ne znam kako to grad daje krila? Koliko je Brega imao mogucnosti da "poleti" iz Sarajeva, toliko su imali i mnogi drugi. Ako je moguce da gradovi daju krila, onda je Brega duzan bio za ta krila i svim ostalim gradovima u bivsoj jugoslaviji. 80% svog zivota Bregovic je bio internacionalac. Ne moze meni nikako biti zanimljivije nesto sto ima da mi kaze ili poruci neko ko vidi Sarajevo kao metropolu nego neko ko vidi Sarajevo kao provinciju. Neko ko se zadivi nad pisacim stolom, nego neko profesionalac koji je obisao pola svijeta.
Koliko vidim - NIJE to bio koncert za podrsku SRBIJI. Na kraju ga je ipak zahvatila kruznica po kojoj je "izabrao pogresno vrijeme i pogresno mjesto" da da svoj doprinos i glas.
Jebes stvarno i Aliju i Titu i Getea i sve sto se moze "jebat" a sto ti smeta.
Na Bosanskom jeziku jebes SUBJEKAT znaci da taj SUBJEKAT nije bitan za temu o kojoj raspravljas. On NIJE izjavio da nije htjeo svirati za ALIJINO SARAJEVO - vec je izjavio nesto sto je totalno uzeto iz konteksta da bi se dobio provokativni naslov. Ono sto je Brega rekao je da:
Da je tada svirao za Sarajevo, to bi se u politici komentarisalo kao sviranje za Aliju. Nije htjeo da se mjesa, bio je sebican i smatrao je da je njegova prvenstvena obaveza da sam za sebe uradi ono sto je najbolje - da radi svoj posao. Hvala bogu - bio je i ostao muzicar.
Nego hajde majke ti da jednom glasno i jasno definisemo sta znaci ČETNIK? Onda cemo organizovati neki forum na kom cemo na svakoga koga znamo i ko odgovara toj definiciji - zalijepiti znak ČETNIK na čelo i nećemo se nikad druziti s njima, necemo kupovati njihove proizvode, kad ih vidimo ako su sami i ako nas nije strah da cemo biti uhvaceni '- ubijat cemo ih.