Antifasizam u BiH danas

Post Reply
insomnia78

#51 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by insomnia78 »

Maraschino wrote:
4L0n3 wrote: Meni samo jedna stvar nije jasna ovdje u ovome sto si ti rekao. Ko je to od bosnjaka popalio tolike crkve po istocnoj bosni pa su tamo smradovi dobili to 'zeleno svijetlo' od nekoga da se to podrucje etnicki ocisti?
Odakle ti to ''masovno''.
Stradala je i crkva u mjestu koje smo oslobadjali(tacnije zvonik) na kojoj se nalazila osmatracnica i mitraljesko gnijezdo. Vrlo brzo nakon rata ta crkva je komplet renovirana. Crkva je svo vrijeme rata bila tu da je niko nije ''spalio''.
Nisi ga razumio.
No priznaj da bi je zapalio da te nije bilo strah zapada
Svrbili te prsti fasisto
4L0n3

#52 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by 4L0n3 »

Maraschino wrote:
4L0n3 wrote: Meni samo jedna stvar nije jasna ovdje u ovome sto si ti rekao. Ko je to od bosnjaka popalio tolike crkve po istocnoj bosni pa su tamo smradovi dobili to 'zeleno svijetlo' od nekoga da se to podrucje etnicki ocisti?
Odakle ti to ''masovno''.
Stradala je i crkva u mjestu koje smo oslobadjali(tacnije zvonik) na kojoj se nalazila osmatracnica i mitraljesko gnijezdo. Vrlo brzo nakon rata ta crkva je komplet renovirana. Crkva je svo vrijeme rata bila tu da je niko nije ''spalio''.
Ne znam na koje 'masovno' mislis, tj. gdje si to procitao. Mozda mislis na 'tolike crkve' ? To sam stavio tu kao pitanje PM-u, nisam rekao da je iko ista palio, nego se referiram na njegov post.
Maraschino

#53 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by Maraschino »

PM72 wrote:
Ponavljam,da je Alija naredio rušenje crkava kao državni projekt (kao Karadžić što je rušio džamije) i da je srušio recimo katedralu u Sarajevu ne bi dobio od zapada ni konzerve ni flaše ulja,povukli bi sve strane novinare koji su svjedočili o srpskom barbarizmu,povukli bi jedinice UN-a i sačekali sa strane godinu dana da onda uđu i da nas razvade,ako je ko živ ostao.
Ali on to nije zelio ali iskreno a to sto ti i tebi slicni to ne mozete da shvatite to je druga stvar.

Stradala je crkva i u Tuzli. Granatirali je cetnici sa Majevice a mogle su Bosnje serbez jos malo dinamita postaviti ali NE nismo takvi. Zar je to tesko shvatiti. Ne kazem da nije bilo ekstremista sa razlicitim idejama ali su oni bili manjina i pod kontrolom ostalih koji su ih smirivali.
Maraschino

#54 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by Maraschino »

insomnia78 wrote: Nisi ga razumio.
No priznaj da bi je zapalio da te nije bilo strah zapada
Svrbili te prsti fasisto
Moze biti. Vec su me raspizdili. :D

Polio bi ja nju rakijom ali mi zao tecnosti. :D
Haman2

#55 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by Haman2 »

Neki su jos pod uticajem ratne propagande. Nikako ne mogu da se oslobode tih propagandnih prica. Za svaki zlocin, pocinitelji traze opravdanje. Ako nema stvarnih desavanja, onda ih oni izmisle. Etnicko ciscenje pored Drine pocelo je jos u Prvom svjetskom ratu, nastavljeno u drugom a dovrseno u poslednjem.

Sta smo ucili o tome? Nismo gotov nista jer to nisu dali nasi antifasisti opsjednuti fasistickom ideologijom. Iz tog razloga sam i kazao da izmedju fasista i antifasista neme velike razlike. Najveca razlika je sto su jedni izgubili a drugi pobijedili.

Ta fasisticka ideologija djeluje i danas. I danas se negiraju zlocini u Prijedoru, genocid u Srebrenici, i danas se negira etnicko ciscenje u Rep. Srpskoj i zamisljenoj Herceg Bosni iako to svi zanamo, velicaju se zlocinci itd.
PM72

#56 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by PM72 »

Maraschino wrote:
PM72 wrote:
Ponavljam,da je Alija naredio rušenje crkava kao državni projekt (kao Karadžić što je rušio džamije) i da je srušio recimo katedralu u Sarajevu ne bi dobio od zapada ni konzerve ni flaše ulja,povukli bi sve strane novinare koji su svjedočili o srpskom barbarizmu,povukli bi jedinice UN-a i sačekali sa strane godinu dana da onda uđu i da nas razvade,ako je ko živ ostao.
Ali on to nije zelio ali iskreno a to sto ti i tebi slicni to ne mozete da shvatite to je druga stvar.

Stradala je crkva i u Tuzli. Granatirali je cetnici sa Majevice a mogle su Bosnje serbez jos malo dinamita postaviti ali NE nismo takvi. Zar je to tesko shvatiti. Ne kazem da nije bilo ekstremista sa razlicitim idejama ali su oni bili manjina i pod kontrolom ostalih koji su ih smirivali.
Hoćeš reći da je ona recimo crkva na Ozrenu -Vozuća,planula od kandila? Bio mitraljez na zvoniku pa ga morali uništiti? :wink:

Naravno da nismo bili kao Srbi.ja lično sam morao nekoliko dana čuvati pravoslavnu crkvu u Pofalićima jer je bila dojava da neko hoće da je sruši pa su nas razmjestili oko nje ,linija sa Srbima nepunih 200 metara odatle i još gledaš ko će sa naše strane doći da je minira...
insomnia78

#57 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by insomnia78 »

Zalomi se i najboljima. Ludost je tvrditi da je to bilo sistematski i da je SDA fasisticka
kiligonzales

#58 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by kiligonzales »

PM72 wrote:
4L0n3 wrote:
PM72 wrote:
Kažem ti,nisi bio u ratu kao vojnik pa nisi neke stvari mogao vidjeti.Alija je bio svjestan šta bi mu se desilo da satre sve Srbe i Hrvate pod svojom kontrolom ili da počne crkve rušit.E tek bi onda vidjeli šta je ravnanje avionima jer bi Srbi definitivno dobili zeleno svjetlo da nas sataru.
Meni samo jedna stvar nije jasna ovdje u ovome sto si ti rekao. Ko je to od bosnjaka popalio tolike crkve po istocnoj bosni pa su tamo smradovi dobili to 'zeleno svijetlo' od nekoga da se to podrucje etnicki ocisti?
PM72, o Aliji samo rijeci hvale, svako je ovdje mogao birati nalicje srpske fasisticke politike, nema covjeka nema problema, nema tudjeg spomenika, nema ni tudje historije, ali nisu i hvala im na tome. Nije Alija svoju politiku vodio onako kako je vodio zbog zeljene pomoci Zapada, vec zbog svojih uvjerenja. Inace da je odobravao rusenje objekata nijedna od crkvih na teritoriji ARMIJE BIH nebi ostala sacuvana, a danas bi se obnova neke od crkvi slavila poput obnove dzamije Ferhadija ili neke druge porusene u RS. Kad u jednoj Bijeljini protjeras muslimane iako si ostvario premoc bez ikakvog vojevanja, a porusis dzamiju i bagerima poravnas njeno mjesto da bi napravio park, ne mozes tek tako tvrditi da to nije dio plana, nije to paljevina jednaka onoj ko kad vojska necija prodje kroz selo i ode dalje.
Fudo387

#59 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by Fudo387 »

Maraschino wrote::lol: :lol:

odo se samoranit sta sve citam :run:
Mene je glava zabolila. :lol:
Maraschino

#60 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by Maraschino »

Fudo, preuzmi. Ja vise nemam kuveta.
Gdje ja stado ti produzi. :D
Fudo387

#61 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by Fudo387 »

Maraschino wrote:Fudo, preuzmi. Ja vise nemam kuveta.
Gdje ja stado ti produzi. :D
Drug PM je danas izdominir’o, jaci je od onog perike, Kebe. :lol:
PM72

#62 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by PM72 »

i ti si nosao petokraku moj fudara
Maraschino

#63 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by Maraschino »

Fudo387 wrote:
Drug PM je danas izdominir’o, jaci je od onog perike, Kebe. :lol:
A fino sam mu rekao, dos'o Fudo, novi mts, nema gljiva ima izvidjanje a on ''ima drekavac'', ma drekavac je u Drvaru...gluho bilo, sve naopako.
Last edited by Maraschino on 26/01/2019 21:52, edited 1 time in total.
Fudo387

#64 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:

i ti si nosao petokraku moj fudara
E ovu kad cujem, tacno bih u proboj na Sutjesku.
Imam ja rodjaka, tako opicen k’o i ti, on ti hoda po tim skupovima. Ja ne znam kako se na to navuk’o, bio normala, apolitican, a sad ni jedan ne propusta.
Doduse, veli da ima naka dalmatinka sto isto dolazi na ta cuda pa je on oprema. Haj’ mu znaj, sve ludo.
PM72

#65 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by PM72 »

Moj fudara,ti si sretan insan.Tebi gradonačelnik neko crnjo jal meksikanac a vidi koji je debil naš gradonačelnik:

P.S.ko ti je opičen?
Fudo387

#66 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by Fudo387 »

Pa dobro sad, nisi opicen opicen, vec nako opicen. :lol:
Sta se odmah ljutis?
Ovdje medju rednecima ce gradonacelnik biti crnac ili meksikanac, kad na vrbi rodi grozdje.
Skaka se zajebo, nije to mislio, pogresno se izrazio.
I sta mu fali, eto napravio vam je zicaru.
PM72

#67 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by PM72 »

Fudo387 wrote:Pa dobro sad, nisi opicen opicen, vec nako opicen. :lol:
Sta se odmah ljutis?
Ovdje medju rednecima ce gradonacelnik biti crnac ili meksikanac, kad na vrbi rodi grozdje.
Nije se on zajebao,griješiš.On slavi pobjedu nad antifašizmom.Njegov dedo je u onom ratu novačio mlade bošnje za SS-ovce po Sarajevu.I sad mu unuk gradonačelnik.zar to nije pobjeda nad antifašizmom?
insomnia78

#68 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by insomnia78 »

Hod’o je i ovaj. Okacio titulu upravnika o klin a zakacio petokraku
Image
Al dohakaše mu Hrvati
Fudo387

#69 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
Sta se odmah ljutis?
Nije se on zajebao,griješiš.On slavi pobjedu nad antifašizmom.Njegov dedo je u onom ratu novačio mlade bošnje za SS-ovce po Sarajevu.I sad mu unuk gradonačelnik.zar to nije pobjeda nad antifašizmom?
Ejbg, sad si me stvarno dokrajcio.
Jebo ga i Skaka nece ostat’.
Ne mogu vise, pobijedio si. :lol:
славянин

#70 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by славянин »

Maraschino wrote:
PM72 wrote:

Jes drmnula u krov sa strane gledajuci od danasnjeg jezerceta , posle na SRNI muslimanski ekstremisti minirali crkvu.Jos jedna smijesna scena sa srne.. kaze skupili sve srbe u tuzli na stadion u logor, ja na balkon nigdje nikog.. pa sta je reko ovo :lol:
Maraschino

#71 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by Maraschino »

славянин wrote: Jes drmnula u krov sa strane gledajuci od danasnjeg jezerceta , posle na SRNI muslimanski ekstremisti minirali crkvu.Jos jedna smijesna scena sa srne.. kaze skupili sve srbe u tuzli na stadion u logor, ja na balkon nigdje nikog.. pa sta je reko ovo :lol:
Sta se smijes
sto ne kazes kako su prosli u N.Salkovica logoru. E tu je bilo najgore. Po citav dan im pjevao sevdalinke.
Ne znas ti to, ti zivis u sisarama.
hAZNADAR

#72 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by hAZNADAR »

PM72 wrote:
Sta se odmah ljutis?
Cekaj malo. Mislis da je fasizam nasljedan? Pa sta ako mu je dedo bio Himler licno? Covjek se dokazuje na osnovu svojih djela a ne nasljedstva predaka. Mnogi Bosnjaci su zaplatili glavom u zadnjem ratu zbog ustasa iz WWII.
insomnia78

#73 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by insomnia78 »

Maraschino wrote:
славянин wrote: Jes drmnula u krov sa strane gledajuci od danasnjeg jezerceta , posle na SRNI muslimanski ekstremisti minirali crkvu.Jos jedna smijesna scena sa srne.. kaze skupili sve srbe u tuzli na stadion u logor, ja na balkon nigdje nikog.. pa sta je reko ovo :lol:
Sta se smijes
sto ne kazes kako su prosli u N.Salkovica logoru. E tu je bilo najgore. Po citav dan im pjevao sevdalinke.
I onda jedan Mato Djakovic koji je citavo vrijeme bio u TZ ode u Beljinu debelo poslije rata i pocne pricati istu pricu
Ljudi se poslije cude sto je neko poprjeko pogledo nekog Srbina il Hrvata
славянин

#74 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by славянин »

Maraschino wrote:
Sta se smijes
Zivio u sisarama a kuca u slavinovicima :wink:
hAZNADAR

#75 Re: Antifasizam u BiH danas

Post by hAZNADAR »

PM72 wrote:Za mene su nacionalne stranke u BiH fašističke (SDS=SNDS,SDA,HDZ)jer su iznikle iz fašističkih klica 41-45.
Ima elemenata naravno. Ali ni ljevica koja slavi tradiciju bivse drzave nije puno bolja.

Ono sto je glavna odlika fasizma je netolerancija, diskriminacija i tu i nacionalne stranke i ljevica nisu cvjecke.

Antifasizam je borba protiv ksenofobije, rasizma, militarizma, homofobije, predrasuda prema nacijama i vjerama i diskriminacije konto toga, staleskih razlika,..... i tu je prilicno tesko locirati istinski antifasizam u odredjenim grupacijama.
Post Reply