BH BLOK - koalicija sa SDA?

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
nemampojma0

#51 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by nemampojma0 »

Kikibombona wrote:
nemampojma0 wrote:Vazno je da ti nemas veze s politikom niti poznajes ijednog politicara, al u tvom sljedecem postu napises sve najgore o Komsicu. Vjerujem usljed nepoznavanja istog. I da te neko smatra ozbiljnijim od neke mahalske torokuse?
Usput, Zeljkov odnos prema drzavi je neupitan i jedini se trenutno suprotstavlja Dodiku i Covicu. Zamisli onog nesretnog Falatara na njegovom mjestu.
Mrzite Zeljka jer nema afera i posten je, pa ga onako pausalno oderete cesto..ako ni za sta drugo, onda makar za koristenje postapalice.
Rekao sam ovdje jednom i ponovicu, Zeljko je za koplje ispred Bakira, Nermina, Kojovica i Fahre.
A ti nastavi flautati s Flautarom :D
Ako je postenje jedini kriterij, hajmo ovog covjeka izabrati da nam bude predsjednik. Postenijeg nemamo.

https://www.ins.ba/media/article/7647/o ... budala.jpg

Jarane, prosle godine sam ostao bez dva od tri najbolja druga. Radi se o ljudima koje poznajem 25 godina. Jednom sam vjencani kum a bicu i drugom kada se odluci ozeniti. :D Oba covjeka su imala dobre poslove i bili su materijalno osigurani. Nisu mogli podnijeti nezdravu sredinu bez ikakve perspektive. I ovaj treci drug najavljuje odlazak. Pored njih, otisli su Amir, Asmir, Mario i Samir. Radi se o bliskim prijateljima sa kojima se druzim preko 20 godina. Radi se o mladim ljudima u tridesetim godinama, vecinom porodicnim, sa malom djecom. I sto je zanimljivo, nikome novac nije bio glavni razlog odlaska. Samo sam naveo bliske prijatelje koji su otisli prosle godine, da ne navodim one koji su otisli i proteklih pet godina ili poznanike. Mogao bih nabrojati 50 imena. I kao sto kaze vlasnik lokalne piljare: 'svaki put kada ode vani jedan covjek meni profit manji'.

A ti meni pricas o Komsicu, covjeku koji nikad nista nije uradio. A uradio je, otjerao je moje drugove, zajedno sa ostalim kolegama iz tri plemena. Tako je nanio strasnu stetu drzavi. Otisli su posteni ljudi koji su dobro radili, dosta zaradjivali i trosili, koji su poveli djecu da grade Njemacku, Svedsku, Ameriku... Svima njima pokazi sliku Komsica i ja ti garantujem da ce je pljunuti, jednako kao sto ce pljunuti ostale aktere nase nesrece.

Jedan Falatar je radio u medjunarodnim institucijama, tamo gdje ne pale stele, sto dovoljno govori o njemu. Nismo htjeli jednog Hadzikadica, doktora sa Harvarda, osnivaca americkih univerziteta. Hocemo klosare Dzaferovica i Komsica, ljude koji nikad nista korisno za narod nisu uradili. Mi biramo vlastitu propast.

https://m.youtube.com/watch?v=2VdKfoYRRvQ
Svako ide gdje mu je bolje, iz ovih ili onih razloga. Tebi jarani idu iz zemlje, a moji su isli u zemlju i nemoj mi vise tog kukanja.
Da mi je skontati kojom logikom dodje do toga da je Zeljko kriv za odlazak ljudi. Jel kriv sto iz B.Luke , Slavonije, Srbije odlaze ljudi...Ma pricas gluposti, ne znam ni koji k ti odgovaram.
Sit sam te price, odose ljudi...isli su i 92. neki, a neki ostali. Takvi vole samo svoje dupe, znas. Takvim kao nesto pripada, to ih jebe u razmisljanju. Eto kazes nisu otisli zbog loseg zivota i neimastine (dosta zaradjivali i trosili, kazes sam), nego otisli ljudi rad svojih ambicija i sad ja trebam kukati zbog njihove odluke i pljuvati po drugim ljudima. Pobogu odlaze ljudi iz Njemacke u USA, iz UK u Dubai, iz Bolivuda u Holivud jebote.
Ma bjezi tamo...
daddy-kool

#52 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by daddy-kool »

Prpa.ba wrote:
I gdje se tu izgubio Popis 1991., valjda bi trebalo bojkotovati formiranje vlasti na osnovu upitne legalnosti Doma naroda. Ili se apelacija negdje izgubila usput, a poziv EU ambasada na formiranje vlasti je postalo historijska odgovornost bez obzira na upitnu zakonitost. :D
:thumbup:
Kikibombona

#53 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Svako ide gdje mu je bolje, iz ovih ili onih razloga. Tebi jarani idu iz zemlje, a moji su isli u zemlju i nemoj mi vise tog kukanja.
Da mi je skontati kojom logikom dodje do toga da je Zeljko kriv za odlazak ljudi. Jel kriv sto iz B.Luke , Slavonije, Srbije odlaze ljudi...Ma pricas gluposti, ne znam ni koji k ti odgovaram.
Sit sam te price, odose ljudi...isli su i 92. neki, a neki ostali. Takvi vole samo svoje dupe, znas. Takvim kao nesto pripada, to ih jebe u razmisljanju. Eto kazes nisu otisli zbog loseg zivota i neimastine (dosta zaradjivali i trosili, kazes sam), nego otisli ljudi rad svojih ambicija i sad ja trebam kukati zbog njihove odluke i pljuvati po drugim ljudima. Pobogu odlaze ljudi iz Njemacke u USA, iz UK u Dubai, iz Bolivuda u Holivud jebote.
Ma bjezi tamo...
Podsjeti me ovim tonom na nekadasnjeg premijera Mujezinovica. Novinar ga napao radi loseg stanja u drzavi a no ce:

Nemojte mi vise te price, ovdje se zivi dobro. Ja na ulicu, nova auta se voze. Ja u prodavnicu, ljudi sa punim kesama izlaze. Ja u restoran, restorani puni ljudi. Nemojte mi vise te price. Ovdje se dobro zivi.

...

Narod zna.
It_is_a_Leclerc

#54 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by It_is_a_Leclerc »

BH Blok je fikcija. To postoji mjesec dana i ne može biti alibi da se kompromituju ideje i iznevjere hiljade i hiljade glasača koji nisu glasali za "ljubav sa SDA".

Priča o "odbrani" države je idiotska floskula koju gura šačica forumskih botova, Slobodna Bosna, Faktor i ostatak paćenika s platne liste Aljoše Čampare. Država se brani i iz opozicije, i van parlamenta.

Na jednoj temi sam već napisao - borba protiv koalicije SDP-a sa SDA je borba za opstanak SDP-a na političkoj sceni Bosne i Hercegovine. Vjerovati da Bakir Izetbegović želi dobro SDP-u više nego Damir Mašić, Irfan Čengić, Saša Magazinović, Lana Prlić i mnogi drugi je suludo.

Referendum! Pa nek članstvo odluči.
bunk

#55 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by bunk »

Naravno a Miru Lazovica i svakoga ko nije mlad i nadobudan ko sisa :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#56 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

bunk wrote:Naravno a Miru Lazovica i svakoga ko nije mlad i nadobudan ko sisa :mrgreen:
Who the fuck je Miro Lazović? Lik koji sa sobom nosi legitimitet kiselog kupusa iz nekakve unije socijaldemokrata.

Šta je problem da članstvo odluči referendumom? Osim ako u SDA i kružoku Bijedić - Nikšić nisu svjesni da će rezultati biti makar 80% protiv.
kmirsad

#57 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by kmirsad »

It_is_a_Leclerc wrote:
bunk wrote:Naravno a Miru Lazovica i svakoga ko nije mlad i nadobudan ko sisa :mrgreen:
Who the fuck je Miro Lazović? Lik koji sa sobom nosi legitimitet kiselog kupusa iz nekakve unije socijaldemokrata.

Šta je problem da članstvo odluči referendumom? Osim ako u SDA i kružoku Bijedić - Nikšić nisu svjesni da će rezultati biti makar 80% protiv.
95%... onih 5% su oni koji sanjaju imenovanja i postavljenja. 1% od tih 5 bi možda omastilo brke...
bunk

#58 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by bunk »

A kmirso s kime u tk ako ne sa sda?
It_is_a_Leclerc

#59 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

bunk wrote:A kmirso s kime u tk ako ne sa sda?
Sa PDA.

Odgovorno tvrdim da će članstvo prihvatiti lakše to nego SDA.

Uostalom, bolje žrtvovati uspjeh jednog KO nego cijele stranke.
channel10

#60 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by channel10 »

Kikibombona wrote:Naša stranka: Ne idemo u vlast sa HDZ-om, SDA i SNSD-om

:thumbup: :thumbup:

Sto se tice SDP i DF, apsolutno me ne zanima sta ce uraditi. Da je NS usla u vlast sa navedenim, osjecao bih da sam brutalno prevaren. Glasao sam za NS jer ne zelim da moj glas bude sjedinjen sa SDA.
A to stranka iznad drzave?
It_is_a_Leclerc

#61 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Treba konačno raskrinkati taj ništavni spin o "borbi za državu" ulaskom u koaliciju sa zločinačkom SDA.

SDA je stalo do BiH taman onoliko koliko su izglasali Dušanki Majkić delegatsko mjesto u Domu naroda, a kćerki Radovana Karadžića potpredsjedničku fotelju.

Borba za državu je borba za potpunu političku likvidaciju SDA. Nema patriotskijeg čina od opozicije izdajničkoj SDA.
bunk

#62 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by bunk »

Nekako se da naslutiti odakle koji vjetar puse.
Meni je dosta otrova za danas Obama out :lol:
channel10

#63 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by channel10 »

nemampojma0 wrote:Ne znam cemu ovoliko kuknjave oko vlasti bh blok-sda...
Vise puta sam rekao da sam protiv sda, ali ako imas dovoljno kapaciteta da se rijesis i hdz, sto se tice FBiH. Pri tome, stranke iz PC su konstanta i tamo nema stranaka gradjanske provinijencije, tako da je moguce mijenjati samo u FBiH. Medjutim, svima je jasno da bh blok nema parlamentarni kapacitet za takvu promjenu, bez obzira koliko mi to zeljeli. Realnost je da sda ima vise ruku i u drzavnom i federalnom parlamentu nego df i sdp zajedno, jos ako dodamo i hdz, jasno je da bh blok nije ni blizu da ih ugrozi.

Uci u vlast s hdz i snsd? Mislim da ta varijanta potpuno ponistava bosanski i gradjanski predznak i stranke ljevice svrstava u bosnjacke stranke, te da bi i kod mnogih glasaca ljevice dobili veliki minus.

Praviti vlast sa sda otpacima i pritom morati uzeti hdz, pa biti predmet ucjena Kuke, Fahre i Dragana? Zar treba ikakav komentar na to?

Otici u opoziciju?
Sta se dobija time? Sta se moze promijeniti, unaprijediti? Kome prepustiti drzavu, Fahri i Kuki, Draganu i Miloradu?

Pored mog loseg misljenja o sda, mislim da jedino kod njih, za razliku od prethodno spomenutih, drzava nije upitna. Kao i put u euroatlanske integracije, sto je od vitalnog znacaja za opstanak cjelovite BiH.
To je odgovor koji treba ovim "damama" kojima je bitnija stranka i princip od drzave. Tu vidis koliko je sati i sta je njima bitno. Sve narcis do narcisa.
kmirsad

#64 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by kmirsad »

bunk wrote:A kmirso s kime u tk ako ne sa sda?
Opozicija, naravno. Imamo dva poslanika, Selima i Mirelu... možda im se priključi još neki...A možda i neki... baš iz SDP-a. ljudi nose mandat... ako su ljudi...
Last edited by kmirsad on 20/01/2019 15:08, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#65 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

channel10 wrote:
Vise puta sam rekao da sam protiv sda, ali ako imas dovoljno kapaciteta da se rijesis i hdz, sto se tice FBiH. Pri tome, stranke iz PC su konstanta i tamo nema stranaka gradjanske provinijencije, tako da je moguce mijenjati samo u FBiH. Medjutim, svima je jasno da bh blok nema parlamentarni kapacitet za takvu promjenu, bez obzira koliko mi to zeljeli. Realnost je da sda ima vise ruku i u drzavnom i federalnom parlamentu nego df i sdp zajedno, jos ako dodamo i hdz, jasno je da bh blok nije ni blizu da ih ugrozi.

Uci u vlast s hdz i snsd? Mislim da ta varijanta potpuno ponistava bosanski i gradjanski predznak i stranke ljevice svrstava u bosnjacke stranke, te da bi i kod mnogih glasaca ljevice dobili veliki minus.

Praviti vlast sa sda otpacima i pritom morati uzeti hdz, pa biti predmet ucjena Kuke, Fahre i Dragana? Zar treba ikakav komentar na to?

Otici u opoziciju?
Sta se dobija time? Sta se moze promijeniti, unaprijediti? Kome prepustiti drzavu, Fahri i Kuki, Draganu i Miloradu?

Pored mog loseg misljenja o sda, mislim da jedino kod njih, za razliku od prethodno spomenutih, drzava nije upitna. Kao i put u euroatlanske integracije, sto je od vitalnog znacaja za opstanak cjelovite BiH.
To je odgovor koji treba ovim "damama" kojima je bitnija stranka i princip od drzave. Tu vidis koliko je sati i sta je njima bitno.
Kad je država tako silno bitna, što niste SDP uzeli u vlast 2014. kad nikad nije bio slabiji? Tad je sve bilo potaman i ok, pa se vlast pravila s kim se stiglo.

Odjednom ste državu i njenu ugroženost spoznali kad ste vidjeli da imate partnersku privlačnost prostitutke sa sifilisom, pa vam sad valja i crni đavo samo da vam osigura još četiri godine direktorskih pozicija, tendera, netransparentnih ugovora i zapošljavanja.

Uostalom, ja ne vjerujem da BiH želi dobro neko ko SNSD-u da ključeve Parlamenta BiH i to naplati foteljom za nekakvom žbrljavca Senada Bratića.
channel10

#66 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by channel10 »

Koji mi? Ja sam obicni gradjanin koji nije glasao za SDA :thumbup: . Ali, s obzirom na rezultate izbora, od svih gubavaca, najprivlacnija je SDA zbog radi dovodjenja ove drzave u kakav takav red. Svi ostali bi je iskasapili. A sad ti nastavi truniti o tim ljakanskim talovima, podrzavanjima itd......
Kikibombona

#67 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by Kikibombona »

channel10 wrote:
Kikibombona wrote:Naša stranka: Ne idemo u vlast sa HDZ-om, SDA i SNSD-om

:thumbup: :thumbup:

Sto se tice SDP i DF, apsolutno me ne zanima sta ce uraditi. Da je NS usla u vlast sa navedenim, osjecao bih da sam brutalno prevaren. Glasao sam za NS jer ne zelim da moj glas bude sjedinjen sa SDA.
A to stranka iznad drzave?
Apsolutno ne.

SDA je anti-drzavna i anti-narodna stranka. SDA je diktaturu zamijenili partokratijom. Drzavno uredjenje je na papiru demokratsko ali je mentalitet totalitaran. SDA je kriminalna organizacija i da stvar bude gora napravila je kriminalan narod. Gotovo da nema covjeka koji nije sudjelovao u kriminalu, mitu i korupciji. Potkupljivi su sudije i tuzioci, potkupljivi su prosvjetni radnici, policija, doktori, sve moguce institucije. Ogroman broj ljudi se zaposlio preko stele. Vecina je jebeni vozacki ispit polozila preko stele. Kriminal, korupcija i mito su uvuceni u svaku poru drustvenog zivota. Nase drustvo je b o l e s n o.

Veliki dio krivice za ovakvo stanje snosi SDP i derivati, taman onoliko koliko sve ove godine imaju vlast.

Srpski i hrvatski narod unistavaju SDS/SNSD i HDZ.

Ja necu na bilo koji nacin biti dio toga. Volim svoju zemlju i svoj narod. Glas za SDA je glas protiv drzave i naroda. To je glas za kriminal, korupciju i nepotizam, to je glas za drustveno propadanje, to je glas za masovno iseljavanje, zaduzenje i iseljavanje, u konacnici za propast drzave.

...

Nasa stranka nije potrosena. Ako udje u vlast sa SDA, nakon dvije godine ce vrijediti kao odbacen kurton. Raspast ce se i vise nikad nece doboti ozbiljan broj glasova. Bice baceno u vodu nesto sto je gradjeno 10 godina. A zarad cega? Radi mrvice vlasti?

Ako drzava bude ugrozena, suverenitet i teritorijalni integritet, uvjeren sam da ce NS odmah formirati koaliciju sa pro-bosanskim strankama. To sada nije slucaj. Ovdje se radi o tome da SDA trazi partnere za pljacku naroda i drzave. To je brutalna i bolna istina. Vec su se dogovorili sa srpskim i hrvatskim kriminalcima, fale im jos Bosnjaci/Bosanci da kompletiraju kriminalnu mrezu.

SDP ima ogroman broj kriminalaca i ljigavaca u svojim redovima. Neka se priklone ostatku hobotnice. A narod ce valjda jednom doci na nivo svijesti da bagru ukloni sa vlasti i sa slobode..
nemampojma0

#68 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by nemampojma0 »

It_is_a_Leclerc wrote:
channel10 wrote:

Otici u opoziciju?

To je odgovor koji treba ovim "damama" kojima je bitnija stranka i princip od drzave. Tu vidis koliko je sati i sta je njima bitno.
Kad je država tako silno bitna, što niste SDP uzeli u vlast 2014. kad nikad nije bio slabiji? Tad je sve bilo potaman i ok, pa se vlast pravila s kim se stiglo.

Odjednom ste državu i njenu ugroženost spoznali kad ste vidjeli da imate partnersku privlačnost prostitutke sa sifilisom, pa vam sad valja i crni đavo samo da vam osigura još četiri godine direktorskih pozicija, tendera, netransparentnih ugovora i zapošljavanja.

Uostalom, ja ne vjerujem da BiH želi dobro neko ko SNSD-u da ključeve Parlamenta BiH i to naplati foteljom za nekakvom žbrljavca Senada Bratića.
O cemu bolan ti? Em si poznat na ovom forumu kao suncokret, em sve pises na osnovu informacija iz medija.
Prvo, nisam nikad u zivotu glasao za Sda, niti sam za njih. Medjutim, s navalom na drzavu koja je samo dijelom vidljiva iz medija, a na terenu mnogo ozbiljnija, od strane onih koji bi da BiH podijele, s jedne strane i ponudom s kim mozes uci da sacuvas drzavu kakva je takva je, makar nista ne mogao unaprijediti, s druge srtane, odluka nije nimalo jednostavna, kako vi ovdje na uprosten nacin prikazujete.
Napadace na drzavu ne biras, oni su konstanta vec 200 godina. Ali partnere za odbranu itetkako mozes birati. Stoga, ako biram izmedju presudjenih i dokazanih kriminalaca (PDA), dokazanih nesposobnjakovica(NB), dokazanih dezertera (NS) i jako sumnjivih likova ciji su najbolji prijatelji narkobosovi (SBB) i SDA, u kojoj ima svega, ali ne i spremnosti na mirni raspad drzave, onda biram SDA.
I za tvoju info, ne pricam napamet o ljudima, jer licno i prilicno dobro poznajem bitne ljude iz PDA,NB i NS, tako da znam o cemu govorim. Jedino me Bog postedio toga da upoznam i neke iz SBB.
It_is_a_Leclerc

#69 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

"Nisam glasao za SDA"

Što? Zaboravio ličnu?

Upravo ove diskreditacije i lični pridjev koje lijepite vas odaju. Čisti, budžetski SDA-ovac.
It_is_a_Leclerc

#70 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

channel10 wrote:Koji mi? Ja sam obicni gradjanin koji nije glasao za SDA :thumbup: . Ali, s obzirom na rezultate izbora, od svih gubavaca, najprivlacnija je SDA zbog radi dovodjenja ove drzave u kakav takav red. Svi ostali bi je iskasapili. A sad ti nastavi truniti o tim ljakanskim talovima, podrzavanjima itd......
Što je nisu doveli u red u 25 godina koliko vladaju?
channel10

#71 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by channel10 »

It_is_a_Leclerc wrote:"Nisam glasao za SDA"

Što? Zaboravio ličnu?

Upravo ove diskreditacije i lični pridjev koje lijepite vas odaju. Čisti, budžetski SDA-ovac.
Znam ja vrlo dobro za koga sam glasao i ne trebas mi ti govoriti ;-) . A ti nastavi muljati za lovu ovdje po forumu :thumbup:
channel10

#72 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by channel10 »

It_is_a_Leclerc wrote:
channel10 wrote:Koji mi? Ja sam obicni gradjanin koji nije glasao za SDA :thumbup: . Ali, s obzirom na rezultate izbora, od svih gubavaca, najprivlacnija je SDA zbog radi dovodjenja ove drzave u kakav takav red. Svi ostali bi je iskasapili. A sad ti nastavi truniti o tim ljakanskim talovima, podrzavanjima itd......
Što je nisu doveli u red u 25 godina koliko vladaju?
Hvatas se za nebitne stvari u tom postu ;-) .Klasicni placenik gdje gleda da okrene pricu od onog bitnog, bas kao danas Stankovic u 14h. Slabo su ga HDZ-ovci pripremili :oops:
nemampojma0

#73 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by nemampojma0 »

It_is_a_Leclerc wrote:"Nisam glasao za SDA"

Što? Zaboravio ličnu?

Ti si taj koji lijepi etikete, tvoja zadnja recenica je etiketiranje...cisto :wink:
Da si iole ozbiljniji rado bih ti rekao i gdje i sta radim, ali znam te kroz ovaj forum, pa ne mislim da to zasluzujes.
I to da si suncokret nije nikakva uvreda, to je cinjenica. Podsjeti se svojih postova od prije par godina o razlicitim strankama i vidjeces o cemu govorim. I to nije sporno kad se radi o tebi kao gradjaninu. Ali kad se postavis u ulogu politickog analiticara i pokusaju da si uvijek u pravu, onda to tvoje cesto mijenjane stavova govori da si neinformisan i da imas losu procjenu. I stvarno ne znam drugi naziv za to, osim jednog, naprdjivanje.
Uz postovanje tvojoj licnosti, svakako.
Banksy

#74 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by Banksy »

channel10 wrote:
od svih gubavaca, najprivlacnija je SDA zbog radi dovodjenja ove drzave u kakav takav red. Svi ostali bi je iskasapili.
:lol:
Better Man

#75 Re: BH BLOK - koalicija sa SDA?

Post by Better Man »

palermo wrote:
Better Man wrote:

Otici u opoziciju?

Itekako je država upitna kod SDA, jer njih ona ne zanima. Njih intersuje nastavak pljačke do iznemoglosti. Pa kad su pobjedili na izborima u Mostaru i trebali imenovati svog gradonačelnika, oni su tu poziciju poklonili poraženom HDZ-u. SDA je najgora ološ, mafiozi i kriminalci i najveći neprijatelj države i njenih građana zajedno sa HDZ-om i SNSD.om.
Možda je kod SDA upitna država ne bih u to ulazio. Al znam da nije lijepo ni pošteno lagati. A ovo boldirano je jednostavno laž....
Nije laž, več čista istina. I ptice na grani znaju za to. Pisalo se o tome nadugo i naširoko i sv mediji su o tome govorili.
Locked