Jedinstvo ili Velež?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mostarac

Post by mostarac »

eHost wrote:Pozdrav "navijaci"....

nisam neki poseban ljubitelj nogometa, ali volim pogledati kvalitetnu utakmicu... Biscanin sam i navijam za Jedinstvo - naravno ! Ali navijam, a ne psujem po drugima !

Jeste li vi svjesni sta znaci navijanje? cemu ono sluzi? Danas je u BiH sramota reci da si navijac - barem meni jeste.. zasto? pa navijanje je nekad sluzilo za motiviranje igraca ( jednstavno davanje podrske )... sta je ono danas? ( oprostite mi na vulgarnosti ) - jebavanje familija sudiji, igracima, drugim navijacima? razbijanje autobusa i tudjih glava kamenicama? pogotovo onih neduznih glava koje su dosle da vide utakmicu... pa ljudi moji cemu to sve? sto ne uzmete oruzje i ne poubijate se, kako bi vase ekipe mogle u miru odigrati utakmicu...

kao mali klapac sam uzivao u navijackim pjesmama navijaca crveno bijelih... milina je cuti ih u Boricima.. vjerujte mi - ta vremena su prosla ! pjesme je malo, previse alkohola i mrznje prema drugima.... isto tako sam ( a i danas ) bio u Mostaru i imao priliku gledati VELEZ ! i njegovu crvenu armiju ( danas jos uvijek imam majicu sa logotipom koju sam dobio na poklon !!! ). Za mene kao dijete je prizor na stadionu bio wow... prvi veci stadion koji sam vidio je bio velezov i slika mi je, 10 godina kasnije, jos uvijek urezana u sjecanju...

Krajina je posebna.. isto kao i citava Hercegovina.. to sto Krajinu niko ne voli, je samo znak da je ona dobra u nekim stvarima u kojima drugi nisu... dodjite u Krajinu i budite ljudi i drugi ce vas primiti kao kraljeve ! Recite nesto protiv iste i negine vam samo sanduk i na dubini od 2 metra ( ako vas uopste mognu sahraniti ).... ovo nije znak primitivnosti nego ponosa... Bihac sa okolinom ima mozda nekih 100.000 ljudi, ali nemojte zaboraviti one koji su u ratu pali za to podrucje... i sad dolazim to onog sto mi toliko smeta - pa pustite mrtve na miru.. kako vas nije sramota mjesati sve moguce sa nogometom.. heeej.. sa sportom mjesate i poticete mrznju prema drugima...

jeli vazno ko je Tigar... to sto je on oslobodio citavu krajinu ( naravno ne sam, ali on je bio uvijek PRVI a ne ZADNJI - ko mi ne vjeruje - mogu mu pokazati snimke ) je dobra stvar... to sto je covjek na neki nacin i profitirao od toga, njemu na dusu... Tigar se trudi da Jedinstvo bude sto bolje.. danas se u Bosni i Hercegovini kupuju ministarska mjesta, pa zasto nebi mogle utakmice druge lige... naravno da to nije casno, ali opet je pomak... Jedinstvo nije legendarno kao Velez - to je istina.. ali samo radi necije istorije da mu se da titula je pretjerano.. ruku na srce - od onog pravog veleza je ostalo malo, a taj novi Velez se mora tek dokazati i sretno im bilo...

putovnice... hm.. opet - kakve veze one imaju sa nogometom? nikakve.. samo trpate politiku ( a poznato je da je politika samo za one koji nisu uspjeli u svojoj prvoj profesiji :D ... iznimka su oni koji su se specijalizirali u politickim naukama )... naravno da Krajina ima hrvatske pasose... Boze moj - zasto ne - kad nam se prohtje - pasos u ruke i Europa.. jer sa bosanskim ( njega takodjer svi imaju jer su se borili za njega ) se moze do slovenije... kako bi meni drage mostarke rekle "NIDJE VEZZEEE" :D

i za kraj - nemojte praviti ruglo od nogometa - to je sport, a ne rat. Nije grijeh pustiti suzu radi rodjenih, nevazno bila ona od srece ili tuge... Nije grijeh navijati ( ali pazite - navijati ) za svoje rodjene... ali grijeh je razbiti nekome glavu radi toga sto on uzvikuje nesto drugo.. o ostalim stvarima razmislite sami...

Puno pozdrava citavoj BiH, a posebno Krajini i Hercegovini....

E.S.
eHost
ovo je odlicno sto si napisao, ali pokusaj shvatiti emocije koje se u nama bude kada nam neko kaze da ce prije dat bodove Obiliću nego Veležu i to oficijelno lice kluba na konferenciji za stampu. Pokusaj shvatiti nas kada nam na svakoj utakmici ti "navijaci" skandiraju Zrinjski i vade salove tog kluba, a koji je simbol genocida u Mostaru, pokusaj shvatiti nas kada nam svi sufliraju sto niste zauzeli svoj stadion, a nemaju pojma sta se desavalo u Mostaru. Ja cu samo upitat te "postene" bišćane kako bi se oni osjecali da mi donesemo transprent u Bihać na kojem piše FIKRET ABDIĆ ili da u Kakanj donesemo Arkanovu sliku obzirom da predsjednik njihovog kluba kaže da će prije dati bodove Obiliću nego Veležu. Taj čovjek nema šta da traži u sportu i on kao predsjednik jednog kluba ne bi smio širiti mržnju. Isto tako kad se zbog nas angazuje 1200 policajaca onda ljudi popizde. pa nismo ratni zlocinci da nam to rade. Sto nisu pitali ljude u komsiluku u Visokom ko smo mi? Rastali smo se mahanjem jedni drugima, bili u njihovom gradu, ljudi nas super docekali, a mi se super ponasali i nidje veze. Na samoj utakmici jes bilo povika i svega, ali to je fudbal boze moj. Nakon utakmice sve bilo normala. Nismo mi takvi huligani kakvim bi nas htjeli predstaviti, ali ako nas neko ponizava i vrijedja onda necemo ostati duzni.

NAMA SAMO NIJE JASNO ODAKLE TOLIKA MRŽNJA PREMA NAMA?

Rijetka su mjesta koja nas nisu dočekala s prezirom i mržnjom. Bugojno, Visoko i ne znam ima li još ijedno.
eHost

Post by eHost »

Zdravo..

shvatam ja tebe potpuno... ali ako on zapali vatru pokazivanjem nekog transparenta, moras li ti dodati benzin na nju? Dodas li benzin - eto ti prosirenja vatre i onda sve mozes poslati u vraziju mater ( da izvinete )...

znam da nije lako - ali vjeruj mi - nekad je emocije bolje potisnuti kako bi drugi vidio da te boli cosak ili kako bi primjetio tvoju ignoranciju.. jer ti si dosao da navijas za svoj klub, a ne da posmatras sta drugi rade? Ispada da se vise navijaci bore oko kluba i statusa nego sami igraci... i to doslovce bore... lako nije a nije ni fer tako nastupati prema drugima... fairnessa ocigledno nema... sta drugo reci osim - SRETNO ! i mozda pamet u glavu...

Pozdrav

E.S.
eHost
mostarac

Post by mostarac »

I ta mržnja nas je puno više zabolila nego igre i porazi Veleža. Nije nam jasno, ali zaista nije nam jasno ZBOG ČEGA NAS LJUDI MRZE?
U Kaknju su feštali ko da su osvojili ligu prvaka, samo zato što mi nismo uspjeli. Ne kontam, zaista ne kontam?
Nema tu onog Velez izbacio rudara, jer ti ljudi navijaju za Čelik, Želju i Sarajevo, a Rudar im nije ni u glavi.

I DALJE SE PITAMO ZAŠTO?
karanana

Post by karanana »

Samo naprijed Rodjeni. Uz vas smo pa makar i u trecoj ligi igrali.

Prodani smo Hrvatskom lobiju koji je protiv nas iz razumljivih razloga za sacicu maraka. Kako se svi drze svojih, i Hrvati s Hrvatima i Srbi sa Srbima. Zasto smo "mi" jedini koji ce prodati svoje i zabiti bratu noz u ledja za 100 maraka?
joker

Post by joker »

Mislim da je stupidno uopste i porediti Velez i Jedinstvo. Neuporedivo. Bajevic, Vaha, Maric, Mujic, Hadziabdic, Tuce, Sliskovic, Vladic, Kodro, Juric, Kajtaz, Barbarez... Koji je iz Jedinstva? Nisu hronoloski poredani, a mnoge sam i zaboravio nabrojati.

Ali malo realnosti stvarno ne bi skodilo. Pa nije Velez u ovakvoj situaciji zbog toga sto su krivi Rodjeni (mada su dijelom i oni doprinijeli tome). Ipak ima tu neceg drugog.

Velez:
2 puta osvajac Kupa Marsala Tita
3 puta vicesampion ex-Yu
4 puta treci u ex-Yu
jednom cetvrtina finala i jednom osmina finala kupa UEFA (ovdje je jedino Zeljo dalje otisao-polufinale)
6 sezona izlazio u evropska takmicenja prije rata i bio klub sa najvise medjunarodnih utakmica u BiH

Jedinstvo?
Najstabilniji klub u 2 ligi u ex-Yu?
:-)

Ali je cinjenica da se ne zivi od stare slave. I cinjenica je da bi Mostarci i ostali Rodjeni sirom svijeta mogli i morali puno vise pomoci. Jer Velez se moze osloniti samo na Rodjene i ni na koga vise. To je ocito.

Moje misljenje je da ovo skandiranje za balije samo odraz nezadovoljstva zbog toga sto su Velezu svi okrenuli ledja, pa i oni od kojih se ocekivalo da ce pomoci. Svak lobira svoje, a Velez je ovdje izgleda zrtva kompromisa pojedinih u savezu.

A u Svinjskom su sve bivsi velezovci Dzidic, Barbaric, do prije koju godinu Sliskovic... I to je zalosno vidjeti... Valjda nisu imali srece u svoje vrijeme igrati i ostvarivati igracke uspjehe, i prozivljavati sretne trenutke tu umjesto u Velezu , pa ko veli mogu po stare dane...

Jebi ga...
ero_sa_onog_svijeta

Post by ero_sa_onog_svijeta »

evo jedno odlično rješenje za BH nogomet!

1)osnovati ligu sa tri kluba -1)Velež ( jer je pobjedio prije dvadesetak godina borusiju,spartak....) 2)Sarajevo ( jer dolazi iz glavnog grada) 3)Željezničar (isto kao i za sarajevo)

2)igralo bih se bez ispadanja!

3)prve dvije godine bi bio prvak Velež ( jer je prije dvadesetak godina pobijedio Borusiju,Spartak...)Sarajevo bi bilo drugo, a željo treće! Navijači Sarajeva i želje se nebi ljutili, jer bili bi iznad provincijskih klubova( što je logično, veći grad-bolji klub), a to što je Velež prvak je opet logično ( zato što su prije dvadesetak godina pobijedili Borusiju, Spartak....)

4) ako bi nešto krenulo po zlu, krivci će unaprijed biti tzv."uje" iz Hercegovine, ili biščani ( budući da imaju HR putovnice)

5) Pošto sva tri kluba nebi dobili UEFA licencu(pošto su hrvati iz BiH ili tzv.NS-HVO potkupili uefine čelnike), umjesto europskih takmičenja, klubovi bi u 7 mjesecu napravili ligu prvaka, u kojem bi učestovali: Velež( jer je pobijedio prije dvadesetak godina Borusiju i Spartak....), Sarajevo ( jer dolazi iz glavnog grada) i Željo!

LJUDI OVO JE SPAS ZA BH NOGOMET
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ne mogu da vjerujem da se nije igralo ravno 10 minuta jer nije bilo rezervne lopte??!?¨?¨?¨!?!?!?!
winetou

Post by winetou »

Velež je kriv, kakve bolan zavjere, Zrinjski i slično.
Halihodžić je lijepo rekao da će dati pare pod uslovom da njegov brat Selim bude trener. Eh sad što to u Mostaru nisu prihvatili je druga stvar.
Svi ti bivši Veležovci, a koji nisu u Zrinjskom :D su vjerujem spremni pomoći Veležu pod određenim uslovima a kako uprava Veleža po svemu sudeći ne ispunjava te uslove.... :zzzz:
karanana

Post by karanana »

ma sve je bilo ravno nekoj predstavi, komediji, prvo 3-4 igraca kaknja popadase, fol grcevi. onda kad si se ustali, nigdje lopte. stvarno je bilo smijesno to gledati
sudnjidan

Post by sudnjidan »

ero_sa_onog_svijeta wrote:evo jedno odlično rješenje za BH nogomet!

1)osnovati ligu sa tri kluba -1)Velež ( jer je pobjedio prije dvadesetak godina borusiju,spartak....) 2)Sarajevo ( jer dolazi iz glavnog grada) 3)Željezničar (isto kao i za sarajevo)

2)igralo bih se bez ispadanja!

3)prve dvije godine bi bio prvak Velež ( jer je prije dvadesetak godina pobijedio Borusiju,Spartak...)Sarajevo bi bilo drugo, a željo treće! Navijači Sarajeva i želje se nebi ljutili, jer bili bi iznad provincijskih klubova( što je logično, veći grad-bolji klub), a to što je Velež prvak je opet logično ( zato što su prije dvadesetak godina pobijedili Borusiju, Spartak....)

4) ako bi nešto krenulo po zlu, krivci će unaprijed biti tzv."uje" iz Hercegovine, ili biščani ( budući da imaju HR putovnice)

5) Pošto sva tri kluba nebi dobili UEFA licencu(pošto su hrvati iz BiH ili tzv.NS-HVO potkupili uefine čelnike), umjesto europskih takmičenja, klubovi bi u 7 mjesecu napravili ligu prvaka, u kojem bi učestovali: Velež( jer je pobijedio prije dvadesetak godina Borusiju i Spartak....), Sarajevo ( jer dolazi iz glavnog grada) i Željo!

Za nas bi spas bio da ti lijepo odes na svoje hrvatske forume i sa svojim ujkicama raspravljas o "nogometu" umjesto sto provociras. Imas puno foruma shto hrvatskih, shto "herceg-bosanskih", jer za bilo kakvu raspravu ovdje nisi ni kompetentan a pogotovo ne dobronamjeran. Hajde lijepo tamo pa proslavljaj titule Svinjskog i Sirokog kad vec nisi mogao proslaviti nijednu titulu Velezovu za kojeg si do prije 15 godina navijao, a sada se bojis da to niTko ne sazna.
Please, promijeni forum, osobno preporucham bljesak.info.
Skoro

Post by Skoro »

ero_sa_onog_svijeta wrote:
Bice tebi i tvojim 'ujkama' spas kada dozivite sudbinu Brotnja :lol: i u kosarci i u nogometu - hocu reci športu općenito
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Skoro wrote:
Bice tebi i tvojim 'ujkama' spas kada dozivite sudbinu Brotnja :lol: i u kosarci i u nogometu - hocu reci športu općenito
:roll: Brotnjo....poznato mi zvuci :roll:
ero_sa_onog_svijeta

Post by ero_sa_onog_svijeta »

Skoro wrote:
Jeli brotnjo igra u ligi gdje i Velež? :? :? :? :? :?

Ej ljudi šta vam je. ja uopće ne provociram. Pa taj moj prijedlog, za BH nogomet je u biti ono što vi tražite. U čemu je problem? ja sam to sve povezao i tako bi to izgledalo
joker

Post by joker »

Jedna ispravka-ne ide ono Velez Mostarcima, vec Velez Rodjenima. Ima nas Rodjenih i iz drugih gradova, ne samo iz Mostara. Sto se za ove svinjske bas i ne moze reci. Pod gradovima ne mislim na one gudure u zapadnoj Hercegovini.

Nadam se da cete uvaziti ovu moju opasku. :-)

Forza Velez...

Pozdrav iz Sarajeva...

P.S. Ero, hajde poslusaj Sudnjidan. Covjek ti je sve lijepo objasnio. Idi uzivaj u tradiciji i istoriji, sadasnjosti i buducnosti starog hrvatskog sampionskog kluba Svinjski iz koga su ponikla mnoga poznata imena BH i ex-Yu fudbala, kao sto su...?! Mozda da se javis jos jednim postom da dopunis ovu moju recenicu, ha?
car-x

Post by car-x »

joker wrote:Mislim da je stupidno uopste i porediti Velez i Jedinstvo. Neuporedivo. Bajevic, Vaha, Maric, Mujic, Hadziabdic, Tuce, Sliskovic, Vladic, Kodro, Juric, Kajtaz, Barbarez... Koji je iz Jedinstva? Nisu hronoloski poredani, a mnoge sam i zaboravio nabrojati.

Ali malo realnosti stvarno ne bi skodilo. Pa nije Velez u ovakvoj situaciji zbog toga sto su krivi Rodjeni (mada su dijelom i oni doprinijeli tome). Ipak ima tu neceg drugog.

Velez:
2 puta osvajac Kupa Marsala Tita
3 puta vicesampion ex-Yu
4 puta treci u ex-Yu
jednom cetvrtina finala i jednom osmina finala kupa UEFA (ovdje je jedino Zeljo dalje otisao-polufinale)
6 sezona izlazio u evropska takmicenja prije rata i bio klub sa najvise medjunarodnih utakmica u BiH

Jedinstvo?
Najstabilniji klub u 2 ligi u ex-Yu?

Ali je cinjenica da se ne zivi od stare slave. I cinjenica je da bi Mostarci i ostali Rodjeni sirom svijeta mogli i morali puno vise pomoci. Jer Velez se moze osloniti samo na Rodjene i ni na koga vise. To je ocito.

Moje misljenje je da ovo skandiranje za balije samo odraz nezadovoljstva zbog toga sto su Velezu svi okrenuli ledja, pa i oni od kojih se ocekivalo da ce pomoci. Svak lobira svoje, a Velez je ovdje izgleda zrtva kompromisa pojedinih u savezu.

A u Svinjskom su sve bivsi velezovci Dzidic, Barbaric, do prije koju godinu Sliskovic... I to je zalosno vidjeti... Valjda nisu imali srece u svoje vrijeme igrati i ostvarivati igracke uspjehe, i prozivljavati sretne trenutke tu umjesto u Velezu , pa ko veli mogu po stare dane...

Jebi ga...
sto li nema Preston North End u sadasnjoj ligi sampiona kad svako zna da su bili prvaci prave premijer lige u sezoni 1888-89!!!
joker

Post by joker »

Pa dobro care, sto bas ti moras dirati svjezu ranu ljudima. Dosta sto nas drugi sjebu da ne udjemo u ligu, dosta sto smo jednim dijelom i mi sami sebi krivi za to, ali ne moras se i ti javljati da podjebavas. Znamo i mi da se od stare slave ne zivi, ali kad neko izvrce cinjenice, vrijedi pomenuti neke stvari. Pa i ti kad gledas Ligu sampiona cujes statistike koliko je ko puta postigao sta, pa se na taj nacin mjeri i velicina kluba. Ali kad se tako pojedinci jave i daju kao neki sarkastican komentar, onda ti je jasno i sto skandiraju ono za balije je l' de?

Nadam se da nisam pogrijesio u pripadnosti? Ako jesam onda mi je jasan tvoj komentar...
demagog

Post by demagog »

Ovako sa strane gledajuci (ne zanimaju me ni Jedinstvo ni Velez) mogu samo reci da je vrlo zalosno sto se diskusije o fudbalu, koji je ipak samo jedna vrsta zabave, potezu "argumenti" kao sto su Srebrenica, ustase, balije, Tito, ko je sta radio u ratu, ko ima hrvatsku putovnicu i da ne nabrajam dalje. Sto neko rece ne mozes ni pastetu otvoriti a da te ne zatrpa politika.

Citajuci postove na ovu temu sticem utisak da su ljudi spremni da se uhvate za vratove oko fudbala pa mogu samo da zamislim kakva tolerancija vlada kad su u igri neki stvarni interesi. :(
car-x

Post by car-x »

joker wrote:Pa dobro care, sto bas ti moras dirati svjezu ranu ljudima. Dosta sto nas drugi sjebu da ne udjemo u ligu, dosta sto smo jednim dijelom i mi sami sebi krivi za to, ali ne moras se i ti javljati da podjebavas. Znamo i mi da se od stare slave ne zivi, ali kad neko izvrce cinjenice, vrijedi pomenuti neke stvari. Pa i ti kad gledas Ligu sampiona cujes statistike koliko je ko puta postigao sta, pa se na taj nacin mjeri i velicina kluba. Ali kad se tako pojedinci jave i daju kao neki sarkastican komentar, onda ti je jasno i sto skandiraju ono za balije je l' de?

Nadam se da nisam pogrijesio u pripadnosti? Ako jesam onda mi je jasan tvoj komentar...
dzoker, jarane, meni je vise dokurcilo ovo pozivanje na "znas ti ko je on bio prije 20 godina".. stalno tako..

cinjenica je da velez igra na livadi na kojoj navijaci malo duzih ruku mogu dohvatiti golmana i opaliti mu cvoku u svako doba utakmice.. ja znam da velez nije kriv za tako jednu glupu situaciju, ali smo svjedoci da zeljo i sarajevo i travnik nisu dobili licence za nastup u kojekakvim evro-kupovima.. zasto bi se prema velezu ponasalo drugacije?! i bilo kome drugom..

ko god nema uslove, bilo finansijske, bilo infrastrukturne, ne treba da ucestvuje u takmicenju.. gdje su te velezove "velicine"?

zasto se jedan halilhodzic ne odrekne jednog miliona u korist veleza?
tuce, bajevic?

donesu garnituru dresova i zbog tog ih se treba sjecati 100 godina..

come on..

nama, tebi, meni, rodjenima, manijacima, fukarama, svima, fali puno, puno realizma..
bane

Post by bane »

HM puno svadje i puno teških riječi, al mislim da je NEPOŠTENO IZOSTAVLJEN JEDAN KOSTITUTIVNI NAROD, pa ih je potrebno pomenuti i u ovoj diskusiji, nekako mi neobično bez njih. Pa evo ja da ubacim MUNIBE UŠANOVIĆU HEBEM LI TI MAJKU ČETNIČKU..... :D

p.s. balije i ustaše smo imali u predhodnim postovima,nedostajali su četnici.... :lol: :lol: :lol:
mostarac

Post by mostarac »

Velež još jednom nije uspio u svom naumu da se plasira u Premier ligu, a i ovaj put, baš kao i prošle godine, tugu prati ogorčenje na fudbalske radnike u našoj zemlji jer je postalo previše očito da igranje dobrog i poštenog fudbala u ovoj zemlji više nema nikakvog smisla. Nevjerovatno koliko se ružnih stvari desilo na jednom mjestu u samo par sati, počev od dolaska čitave karavane Mostaraca u ovaj mali gradić u Bosni, pa sve do prekida utakmice, a nevjerovatno zvuče i laži izrečene u pojedinim medijima, koji očito iz sebi poznatih razloga pokušavaju stvoriti pogrešnu sliku, i tako otvoreno pomažu sve one prljave radnje u našem fudbalu.

Danima se pričalo kako će se u prodaju pustiti samo 2000 ulaznica, radi bezbjednosti učesnika, a na kraju ti mediji navode kako je na stadionu bilo 3.500 (?!) gledalaca. Znači li to da je Rudar dozvolio da bez karte u stadion u e 1.500 ljudi?

I onda na kraju vrhunac, navijač koji je sa suprotne strane od navijača Veleža, koji su bili smješteni na tribini, utrčao i udario pomoćnika Tabaka, bez ikakvih obilježja, odjednom postaje navijač Veleža, iako (po informacijama kojima raspolažemo) nije iz Mostara. Znači li to da, nakon što je udario sudiju, svako postaje navijač Veleža? Po čemu se zaključuje da je Veležovac?

Mnogo je pitanja bez odgovora, a vjerovatno će, bez obzira na sve, tako i ostati. Kada je utakmica u pitanju, nije se mnogo toga moglo vidjeti, pogotovo u prvom poluvremenu.

"Mi smo imali imperativ pobjede, koji je očito svezao noge nekim našim igračima. Ipak su to mladići koji nisu navikli igrati u ratnim uslovima, kakvi su u subotu vladali u Kaknju".

Ratni uslovi

"Katastrofalno smo odigrali prvo poluvrijeme, iz jedine prilike smo primili gol, za koji smo sami krivi, a nismo uspjeli stvoriti niti jednu jedinu šansu." - kaže vidno razočarani trener Ro enih Kemal Hafizović.

U drugi dio Mostarci ulaze furiozno, napadaju od prve sekunde i ne daju domaćima da do u do predaha, pa već u 56. minuti najbolji pojedinac Veleža u ovom duelu, Dženan Zaimović majstorski poga a za izjednačenje.

"Nakon izjednačenja tek vidimo pravo lice domaćina i sudija. Ne mogu opisati kako sam razočaran vi enim. Sudija propušta da svirne penal čist ko suza, pred mojim očima je Jugo dobio udarac nogom u glavu. Nakon toga Matan propušta da signalizira i gol, iako je lopta gol-liniju prešla barem tridesetak centimetara."

Velež je u me uvremenu iz jedine prilike za domaće primio gol, ali predavanja nije bilo. Ipak, za fudbal ili nogomet, kako vam draže, osnovno je imati loptu. U Kaknju je desetak minuta nije bilo! "Nemoguće šta se dešavalo. Lopta je otišla u publiku, i onda deset minuta nema lopte u terenu!!! Čekali smo da izvedemo slobodan udarac, ali ne možemo igrati fudbal bez osnovnog rekvizita." - kaže Hafizović.

Srećom, domaći se nisu sjetili da odnesu i stative. Ali zato je odjednom u redovima Rudara, nakon malo više od sat igranja, zavladao virus grčeva. Igrači su padali ko na traci, gotovo da nema niti jedan koji nije ležao na zemlji i tražio pomoć ljekara.

Sudija Matan je sve to mirno posmatrao, dok nije izbila tuča me u igračima, kada su Veležovci pokušali iznijeti jednog od Kakanjaca. Tada u opštem udaranju crveni karton dobija opet igrač Veleža Jusić.

I tada se utakmica trebala nastaviti, iza klupe Mostaraca u teren uskače jedan od gledalaca, koji je čitavo vrijeme bio smješten tamo gdje se nalazila domaća publika, i udara sudiju, a igrači Veleža, nakon skandiranja navijača, odbijaju da nastave utakmicu i povlače se u svlačionicu, nagra eni aplauzom njihovih ljubimaca.

Spriječeni da u u

"Ja mogu samo reći da su za mene svi oni koji su jučer u Kaknju bili za Velež, i igrači i navijači heroji. Hvala im za sve, hvala im što su izdržali sve ono što se dešavalo, onu ratničku atmosferu. Nismo pobjedili, ali smo u mojim očima, i očima navijača šampioni. Igrali samo pošteno, sami protiv svih. Pola prvenstva sam tu, nismo izgubili utakmice, a niti jednom, ali baš niti jednom nismo imali pošteno su enje. Mi smo pokradeni. Igrali samo najbolji i najljepši fudbal, čitava BiH je da gleda Veleža, svugdje smo punili stadone, na kraju je 15.000 ljudi željelo da vidi kako to igra ovaj Velež, a spriječeni smo da u emo u Premier ligu." - razočaran je Hafizović zaključio naš razgovor.

Sezona nije završena

Predsjednik Veleža Senad Kazazić najavio je kako još nije došao kraj ovoj sezoni. Velež će se žaliti, jer od utakmice u Kaknju je napravljena prava lakrdija. Na kraju je navijač, koji nije bio me u Veležovcima, udario sudiju, a kada se to zadnji put desilo u Mostaru (sezona 2001/02) utakmica Velež - Široki je tako er prekinuta i ta utakmica je registrovana rezultatom 3:0 za Široki. Press-konferenciju najavio je Nogometni savez HNK, koji će, barem je tako najavljeno, tražiti ponavljanje čitavog 30. kola.

Kamenje po glavama

Iako se u medijima stvara slika kako su Veležovi navijači konstantno izazivali nerede, istina je da su pojedini u Kakanj stigli satima prije, bez ikakvih problema. Zato je mnogo problema bilo na ulazu. Na vrata koja veličinom ne priliče ni kokošinjcu ulazilo je više od hiljadu navijača Veleža, uz trostruku provjeru. I dok u prostor sa Veležovim navijačima (gdje je moglo stati 500 ljudi, a stajalo je više od 1000, gotovo se gušeći) nije mogao ući niti upaljač, tokom utakmice je sa tribine sa domaćim navijačima doletjela staklena vinska boca, a kamenje gotovo da nije prestajalo padati po glavama Mostaraca. Policija, koje je u ovoj utakmici bio rekordan broj, silu je primjenila na Veležovcima, udaralo se koga se stiglo, pa čak i djevojke.

Novinari u publici

Mostarski novinari nisu mogli na stadion Pod Vardom na službeni ulaz. Tako su sa vrata vraćeni i na tribine sa plaćenom ulaznicom poslani mostarski dopisnik Oslobo enja, ali i kolege sa RTVMO i Jutarnjih novina.

/oslobodjenje/

ZAR OVA ZEMLJA MISLI DA KLUB KOJI IMA OVAKVE NAVIJAČE NE ZASLUŽUJE DA IGRA U PL? ZAR OVA ZEMLJA ZAISTA MORA SVE URADITI DA OVIM LJUDIMA ONEMOGUCI NA SVAKI MOGUCI NACIN DA DOBIJU ONO STO SU NA POSTEN NACIN ZASLUZILI IGROM, ZALAGANJEM I LJUBAVLJU? TO ONDA DEFINITIVNO NIJE MOJA ZEMLJA

http://www.24sata.info/galerija/thumbna ... =91&page=1
Santos

Post by Santos »

Sad sam gledo slike sa utakmice i stvarno mi je zao Veleza.Pa jebote pojedini klubovi nemaju maltene navijaca.Koji kurac onda igraju.Ne zivi se od stare slave al sjetite se finale kupa prosle godine.1000 ljudi.Pa dze su navijaci.Daleko im mozda Sarajevo.Eto vidjecemo Zepce i Siroki kolko publike imaju.Ustvari znamo vec.Svaka cast mostarci.Jebes seljake.
HZSA

Post by HZSA »

Je*ala vas premier liga u guzicu "sportsku", ja bih bio najsretniji kada bi Sarajevo, Zeljo, borac, celik i zrinjski (najvise zbog uzbudjenja) istupili iz lige. Jer ovdje je mnogo vise lopovluka nego u vezi ovoga sa jedinstvom, pogledajte samo kup, polufinale zrinjski siroki (zatim finale). Zato, sve vise pocinjem razmisljati da zauvijek napustim tribine svog voljenog kluba zbog ovih debila...joojj nemam vise rijeci da ih opisem. :x
Izgubis svaku volju kada vidis sta se desava...za fudbal u bosni me veze jedino moje sarajevo, da njega nema, bolio bi me qrac za sve ostale, tako razmislja jedan navijac, a ne kao doticni "skripari", rece mi neki dan momak jedan iz mostara, pola njih ili vecina su velezovci, pa kako imaju obraza da zive uopste... :x
I tako dalje, i tako dalje....
HamzaC

Post by HamzaC »

Izvještaj o neredima u Kaknju nakon utakmice "Rudara" i "Veleža"
Izvještaj o neredima u Kaknju nakon utakmice Rudara i Veleža sačinili su službenici PS Kakanj.
Prema podacima broj ozljeđenih osoba još nije evidentiran u cjelini jer su mnogi navijači nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Kakanj napustili ovu ustanovu, a prema procjenama desetorica navijača i dva policajca iz Zenice zadobila su lakše tjelesne ozljede. U PS Kakanj privedeno je devet osoba koji su pravili incidente, među kojim i navijač Veleža iz Visokog, Alena Hasanovića(22) za koga se sumnja da je primio novac od nepoznatih lica, kako bi utakmica bila prekinuta. Na obezbjeđenju utakmice bilo je angažirano 220 policajaca.

Nakon završetka mnogobrojni navijači Veleža, autobusima su uz pratnju policije ispraćeni ulicom 4.jul, naselje Pope preko industrijskog puta do magistralnog puta M-17. Tu u neposrednoj blizini restorana Park izbili su i prvi neredi, a vlasniku ovog objekata razbijena su tri portalna stakla. Na relaciji kojom je prošla ''crvena armada'' stradao je 21 automobil, a na pet porodičnih objekata razbijena su stakla. Neredi su izbili i u Zgošćanskoj ulici u neposrednoj blizini Solitera 1, zatim u strogom centru grada i na željezničkoj stanici.

Dok smo čekali na izvještaj u PS Kakanj stigao je i kapiten FK Rudar iz Kaknja Ramiz Husić i prijavio da mu je jutros telefonom upućena prijetnja smrću, njemu i njegovoj porodici zbog poraza Veleža.
U gradu rudara žale zbog nemilih događaja i osuđuju i pojedine navijače FK Rudara iz Kaknja koji su također izazivali navijače Veleža. Na kraju treba reći da u PS Kakanj iz sata u sat stižu građani i prijavljuju štete nakon utakmice Rudara i Veleža iz Mostara
HamzaC

Post by HamzaC »

umro je mostar wrote:

Sudija Matan je sve to mirno posmatrao, dok nije izbila tuča me u igračima, kada su Veležovci pokušali iznijeti jednog od Kakanjaca. Tada u opštem udaranju crveni karton dobija opet igrač Veleža Jusić.
Budimo realni. Da li je kao posljedica 'koskanja' bio samo crveni karton Jusica?

I onda vam svi krivi.

P.S. Ostali dio teksta mi pravo mrsko komentarisati. Nema u subotnjoj utakmici nevinih strana.
mostarac

Post by mostarac »

HamzaC wrote:
umro je mostar wrote:

Budimo realni. Da li je kao posljedica 'koskanja' bio samo crveni karton Jusica?

I onda vam svi krivi.

P.S. Ostali dio teksta mi pravo mrsko komentarisati. Nema u subotnjoj utakmici nevinih strana.
Budimo realni: CITAS AVAZ (ciji reporter je psovao Velezovim navijacima majku komunisticku zbog ogromnog broja petokraka na tribini i transparentima, nakon cega je otjeran i gadjan upaljacima i Avaz se sada sveti). Savjet: NE ČITAJ SMEĆE

Za Velezovog igraca se navodi jer je bespotrebno dobio taj karton, a igrac Rudara je udario Admira Vladavica i opravdano dobio isti. Kad sjednes sam sa sobom de malo razmisli: Navijač Veleža iz Visokog, zatim nije navijač nego je dobio novac, zatim nije nista od toga nego nesto trece. halo de budimo realni. Avaz se samo sveti za svog fotoreportera i Avaz vec duze vrijeme pise samo lose stvari o Velezu, a najbolji fol je slika razbijene sofersajbe na policijskom vozilu i optuzba velezovih navijaca za to, a istu je razbio jedan od onih 11 seljacina sto su taj dan igrali za Rudar.
Post Reply