ovo je odlicno sto si napisao, ali pokusaj shvatiti emocije koje se u nama bude kada nam neko kaze da ce prije dat bodove Obiliću nego Veležu i to oficijelno lice kluba na konferenciji za stampu. Pokusaj shvatiti nas kada nam na svakoj utakmici ti "navijaci" skandiraju Zrinjski i vade salove tog kluba, a koji je simbol genocida u Mostaru, pokusaj shvatiti nas kada nam svi sufliraju sto niste zauzeli svoj stadion, a nemaju pojma sta se desavalo u Mostaru. Ja cu samo upitat te "postene" bišćane kako bi se oni osjecali da mi donesemo transprent u Bihać na kojem piše FIKRET ABDIĆ ili da u Kakanj donesemo Arkanovu sliku obzirom da predsjednik njihovog kluba kaže da će prije dati bodove Obiliću nego Veležu. Taj čovjek nema šta da traži u sportu i on kao predsjednik jednog kluba ne bi smio širiti mržnju. Isto tako kad se zbog nas angazuje 1200 policajaca onda ljudi popizde. pa nismo ratni zlocinci da nam to rade. Sto nisu pitali ljude u komsiluku u Visokom ko smo mi? Rastali smo se mahanjem jedni drugima, bili u njihovom gradu, ljudi nas super docekali, a mi se super ponasali i nidje veze. Na samoj utakmici jes bilo povika i svega, ali to je fudbal boze moj. Nakon utakmice sve bilo normala. Nismo mi takvi huligani kakvim bi nas htjeli predstaviti, ali ako nas neko ponizava i vrijedja onda necemo ostati duzni.eHost wrote:Pozdrav "navijaci"....
nisam neki poseban ljubitelj nogometa, ali volim pogledati kvalitetnu utakmicu... Biscanin sam i navijam za Jedinstvo - naravno ! Ali navijam, a ne psujem po drugima !
Jeste li vi svjesni sta znaci navijanje? cemu ono sluzi? Danas je u BiH sramota reci da si navijac - barem meni jeste.. zasto? pa navijanje je nekad sluzilo za motiviranje igraca ( jednstavno davanje podrske )... sta je ono danas? ( oprostite mi na vulgarnosti ) - jebavanje familija sudiji, igracima, drugim navijacima? razbijanje autobusa i tudjih glava kamenicama? pogotovo onih neduznih glava koje su dosle da vide utakmicu... pa ljudi moji cemu to sve? sto ne uzmete oruzje i ne poubijate se, kako bi vase ekipe mogle u miru odigrati utakmicu...
kao mali klapac sam uzivao u navijackim pjesmama navijaca crveno bijelih... milina je cuti ih u Boricima.. vjerujte mi - ta vremena su prosla ! pjesme je malo, previse alkohola i mrznje prema drugima.... isto tako sam ( a i danas ) bio u Mostaru i imao priliku gledati VELEZ ! i njegovu crvenu armiju ( danas jos uvijek imam majicu sa logotipom koju sam dobio na poklon !!! ). Za mene kao dijete je prizor na stadionu bio wow... prvi veci stadion koji sam vidio je bio velezov i slika mi je, 10 godina kasnije, jos uvijek urezana u sjecanju...
Krajina je posebna.. isto kao i citava Hercegovina.. to sto Krajinu niko ne voli, je samo znak da je ona dobra u nekim stvarima u kojima drugi nisu... dodjite u Krajinu i budite ljudi i drugi ce vas primiti kao kraljeve ! Recite nesto protiv iste i negine vam samo sanduk i na dubini od 2 metra ( ako vas uopste mognu sahraniti ).... ovo nije znak primitivnosti nego ponosa... Bihac sa okolinom ima mozda nekih 100.000 ljudi, ali nemojte zaboraviti one koji su u ratu pali za to podrucje... i sad dolazim to onog sto mi toliko smeta - pa pustite mrtve na miru.. kako vas nije sramota mjesati sve moguce sa nogometom.. heeej.. sa sportom mjesate i poticete mrznju prema drugima...
jeli vazno ko je Tigar... to sto je on oslobodio citavu krajinu ( naravno ne sam, ali on je bio uvijek PRVI a ne ZADNJI - ko mi ne vjeruje - mogu mu pokazati snimke ) je dobra stvar... to sto je covjek na neki nacin i profitirao od toga, njemu na dusu... Tigar se trudi da Jedinstvo bude sto bolje.. danas se u Bosni i Hercegovini kupuju ministarska mjesta, pa zasto nebi mogle utakmice druge lige... naravno da to nije casno, ali opet je pomak... Jedinstvo nije legendarno kao Velez - to je istina.. ali samo radi necije istorije da mu se da titula je pretjerano.. ruku na srce - od onog pravog veleza je ostalo malo, a taj novi Velez se mora tek dokazati i sretno im bilo...
putovnice... hm.. opet - kakve veze one imaju sa nogometom? nikakve.. samo trpate politiku ( a poznato je da je politika samo za one koji nisu uspjeli u svojoj prvoj profesiji... iznimka su oni koji su se specijalizirali u politickim naukama )... naravno da Krajina ima hrvatske pasose... Boze moj - zasto ne - kad nam se prohtje - pasos u ruke i Europa.. jer sa bosanskim ( njega takodjer svi imaju jer su se borili za njega ) se moze do slovenije... kako bi meni drage mostarke rekle "NIDJE VEZZEEE"
![]()
i za kraj - nemojte praviti ruglo od nogometa - to je sport, a ne rat. Nije grijeh pustiti suzu radi rodjenih, nevazno bila ona od srece ili tuge... Nije grijeh navijati ( ali pazite - navijati ) za svoje rodjene... ali grijeh je razbiti nekome glavu radi toga sto on uzvikuje nesto drugo.. o ostalim stvarima razmislite sami...
Puno pozdrava citavoj BiH, a posebno Krajini i Hercegovini....
E.S.
eHost
NAMA SAMO NIJE JASNO ODAKLE TOLIKA MRŽNJA PREMA NAMA?
Rijetka su mjesta koja nas nisu dočekala s prezirom i mržnjom. Bugojno, Visoko i ne znam ima li još ijedno.