Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- DeNiro
#51 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
-
moonca
#52 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
Uh -kada dodje to pitanje ---
da li smo zbilja realni?
- DeNiro
#53 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
moonca wrote:Uh -kada dodje to pitanje ---da li smo zbilja realni?
naravno da jesmo .. kad ljubav izda
-
moonca
#54 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
.hhhnnn- ne bih se zaklela...DeNiro wrote:moonca wrote:Uh -kada dodje to pitanje ---da li smo zbilja realni?
- DeNiro
#55 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
moonca wrote:.hhhnnn- ne bih se zaklela...DeNiro wrote:moonca wrote:Uh -kada dodje to pitanje ---da li smo zbilja realni?
hmmm .. ja imam drugacije iskustvo
-
moonca
#56 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
Respekt .....DeNiro wrote:
- DeNiro
#57 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
.. odgovor postavljacu teme .. kod advokata .. i sa muhurom 
-
Samso
#58 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
Pitanje je bi li druga strana uopste pristala da potpise takav ugovor?
Evo recimo Cura/momak koji se zabavljaju 5-6 ili vise godina bi takav ugovor smatrali uvredom zbog nedostatka povjerenja.
Druga je stvar ko ciljano ulazi u brak iz interesa tu svakako nema emocija nego samo razmjena guzova i sisa za materijalna dobra i novac.- mnogo je lakse gurnuti ugovor pred takvu osobu.
Ja znam par slucajeva gdje roditelji odbijaju prepisati imovinu na dijete do daljnjeg jer je ozenio rospiju ili se kcerka odala za ublehu.
Evo recimo Cura/momak koji se zabavljaju 5-6 ili vise godina bi takav ugovor smatrali uvredom zbog nedostatka povjerenja.
Druga je stvar ko ciljano ulazi u brak iz interesa tu svakako nema emocija nego samo razmjena guzova i sisa za materijalna dobra i novac.- mnogo je lakse gurnuti ugovor pred takvu osobu.
Ja znam par slucajeva gdje roditelji odbijaju prepisati imovinu na dijete do daljnjeg jer je ozenio rospiju ili se kcerka odala za ublehu.
- Ramzess Veliki
#59 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
Podrzavam DeNira.DeNiro wrote:moonca wrote:
.hhhnnn- ne bih se zaklela...
- Ramzess Veliki
#60 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
Ima I situacija gdje roditelji koriste imovinu kao predmet ucjene vlastite djece.Samso wrote:Pitanje je bi li druga strana uopste pristala da potpise takav ugovor?
Svega ima. Ona pocetna ljubavna euforija dodje pod mnoge pritiske.
Ako je bilo ikako.
- ho oponopono
-
moonca
#62 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
Ako nisi siguran /na pozitivan odgovor, neces ni ponuditi ugovor .Pitanje je bi li druga strana uopste pristala da potpise takav ugovor?
Vjencanja nece biti ...... jer tako zeli ona /on.....
-
moonca
#63 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
Ramzess Veliki wrote:Podrzavam DeNira.DeNiro wrote:moonca wrote:
.hhhnnn- ne bih se zaklela...
Opet ti ....po starom...

- King Theoden
#64 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
Ako bi se razveo od žene, halal joj sve bilo.
Kad bi par godina trpila budalu, malo je to što bi dobila pa taman kad bi se dupliralo
Kad bi par godina trpila budalu, malo je to što bi dobila pa taman kad bi se dupliralo
-
ovo_mi_je_nick
#65 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
Šta komplikujete, jednostavno se ne ide pred matičara i nema problema niti nekih osiguranja. Da imaš halal seks (seksa najmanje ima u braku), da imaš s kim pričat (da ti soli pamet kako nikad ne razgovarate a ne zatvara usta, ako šutiš pita zašto šutiš, ako pričaš onda kaže jel to hočeš da se svađaš), da nisi sam u kući, da imaš famEliju (koja ti gleda kako zabit nož u leđage), da imaš dijete koje će sutra slušati o SDA, HDZ i SNSD, da mu bude uspjeh što će raditi neki obični posao za 700 KM a ti ćeš ga izdržavati do njegove 23-25 godine sa svojih 700, da ti ne govore kad ćeš se ženiti, da ti ne govore jesi izbirljiv, da ti ne govore vidi ga momak a gazi 45-tu.
Ako ćeš sve to, onda se pripremi da budeš miš, a drugima se predstavljaj kao baja.
Brak i jeste ugovor kojima se regulišu posljedice razvoda, i sada bilo koji dodatni pred bračni ugovor mjenja bračni. Čemu onda brak.
Ja bi živio u vanbračnoj zajednici. Naravno radi djece se fol vjenča da ne bi bila vanbračna. A i kad se razvedeš postanu i više nego vanbračna.
Ako ćeš sve to, onda se pripremi da budeš miš, a drugima se predstavljaj kao baja.
Brak i jeste ugovor kojima se regulišu posljedice razvoda, i sada bilo koji dodatni pred bračni ugovor mjenja bračni. Čemu onda brak.
Ja bi živio u vanbračnoj zajednici. Naravno radi djece se fol vjenča da ne bi bila vanbračna. A i kad se razvedeš postanu i više nego vanbračna.
-
moonca
#66 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
E, jos kao shlag, ako bi ti i zahtjevala.Dino34 wrote:Ako bi se razveo od žene, halal joj sve bilo.
-
Seyfo
#67 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
Interesantno, šta sve pada na pamet beskućniku koji spava u kontejneru za smeće. Potrošilo se 170 KM, nestale ko što su i došle, vani minus, okolo sve smrdi jer, jel, u smeću si, štakor malo nagriza nožne prste, al eto ugrijo se malo, zatvorio je kontejner...i izvadi mobitel, nafata neakav wireless, eh šta ćemo? Paaaa recimo da je tema današnje emisije razvod, to ako bi se nekad uspio oženiti za papire, pa kako od nje oteti što više a nju spriječiti da uzme bilo šta. Ako se Sapna_Tz prestane javljati na temu, odmah znamo šta je: smrzo se, istovarili ga iz kontejnera sa drugim smećem u kamion...
- krofnaa*
#68 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
Zar otvarac ove teme nije onaj lik koji je htio otici u njemacku da radi na crno i zivi kao beskucnik?
O kojoj pokretnoj i nepokretnoj imovini mi ovdje pricamo
- vjesticanametli
#69 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
Pojo ga mausSeyfo wrote:Interesantno, šta sve pada na pamet beskućniku koji spava u kontejneru za smeće. Potrošilo se 170 KM, nestale ko što su i došle, vani minus, okolo sve smrdi jer, jel, u smeću si, štakor malo nagriza nožne prste, al eto ugrijo se malo, zatvorio je kontejner...i izvadi mobitel, nafata neakav wireless, eh šta ćemo? Paaaa recimo da je tema današnje emisije razvod, to ako bi se nekad uspio oženiti za papire, pa kako od nje oteti što više a nju spriječiti da uzme bilo šta. Ako se Sapna_Tz prestane javljati na temu, odmah znamo šta je: smrzo se, istovarili ga iz kontejnera sa drugim smećem u kamion...
-
Seyfo
#70 Re: Kako sklopiti dobar predbracni ugovor kao prevenciju razvoda?
[yt][/yt]
Pokretna imovina je odjeca na sebi i 170 KM. I zabrinuo se da mu to neka rospija ne otme.krofnaa* wrote:Zar otvarac ove teme nije onaj lik koji je htio otici u njemacku da radi na crno i zivi kao beskucnik?