Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post Reply
Milenkov buraz

#51 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Milenkov buraz »

djkurt wrote:
Milenkov buraz wrote:
Kontam vrlo dobro ali ti ne kontaš da je Saraejvo i najveći potrošač i da je sve povezano i nemoguće da onaj uvoznik u Širokom ili proizvođač u Gračanici plasira tolike proizvode i usluge bez većih centara pa tako i Sarajeva.
Ma ne kontaš.
Pa eto objasni *ebo ga ti. :mrgreen:
djkurt

#52 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by djkurt »

Milenkov buraz wrote:
djkurt wrote:
Milenkov buraz wrote:
Kontam vrlo dobro ali ti ne kontaš da je Saraejvo i najveći potrošač i da je sve povezano i nemoguće da onaj uvoznik u Širokom ili proizvođač u Gračanici plasira tolike proizvode i usluge bez većih centara pa tako i Sarajeva.
Ma ne kontaš.
Pa eto objasni *ebo ga ti. :mrgreen:
Pa objasnio, nisi razumio, mrsko mi se ponavljati.
Milenkov buraz

#53 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Milenkov buraz »

djkurt wrote: Pa objasnio, nisi razumio, mrsko mi se ponavljati.
Šta si objasnio? Da treba dekretom firme iz Sarajeva prebaciti u Mostar i ostatak BiH? :mrgreen:

Btw.
Iz akumuliranih javnih dobiti BH Telecom (65.000.000), Elektroprivreda BiH (63.000.000) i Međunarodni aerodrom Sarajevo (25.000.000) u budžet FBiH su uplatili nešto više od 153 miliona KM.

S druge strane, javno preduzeće Elektroprivreda HZHB Mostar obavijestilo je Ministarstvo finansija FBiH da na dan 31. 12. 2017. nema akumulirane dobiti i da se Odlukom Skupštine društva tekuća dobit raspoređuje za pokriće gubitaka iz ranijih godina.
Vjerujem da bi ti i aerdodrom koji posluje dobro prebacio u Mostar jer koji će to *urac u Sarajevu?
Last edited by Milenkov buraz on 24/12/2018 13:46, edited 1 time in total.
SmokingMan

#54 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by SmokingMan »

Omladina masovno odlazi,šta dalje?RS bi da se odvoji ali svojom voljom ne može,nasukala se na obalu,kuda dalje?
Edin H.

#55 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Edin H. »

djkurt wrote: Inače bi ekonomski za nas Sarajlije najbolja opcija bila nezavisnost Kantona Sarajevo :mrgreen: Uz liberalizaciju ekonomije, niske poreze i jak turizam bi mogli za 20 godina biti skoro na nivou Luksemburga, Singapura, Lihtenštajna, a to su najbogatije države svijeta.

:thumbup: zlatne kasike komotno :D
djkurt

#56 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by djkurt »

Milenkov buraz wrote:
djkurt wrote: Pa objasnio, nisi razumio, mrsko mi se ponavljati.
Šta si objasnio? Da treba dekretom firme iz Sarajeva prebaciti u Mostar i ostatak BiH? :mrgreen:

Btw.
Iz akumuliranih javnih dobiti BH Telecom (65.000.000), Elektroprivreda BiH (63.000.000) i Međunarodni aerodrom Sarajevo (25.000.000) u budžet FBiH su uplatili nešto više od 153 miliona KM.

S druge strane, javno preduzeće Elektroprivreda HZHB Mostar obavijestilo je Ministarstvo finansija FBiH da na dan 31. 12. 2017. nema akumulirane dobiti i da se Odlukom Skupštine društva tekuća dobit raspoređuje za pokriće gubitaka iz ranijih godina.
Vjerujem da bi ti i aerdodrom koji posluje dobro prebacio u Mostar jer koji će to *urac u Sarajevu?
:-) :-) :-) :-)
ernestalic

#57 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by ernestalic »

HIMZO RAMIDOVIĆ nam kaže:
Напокон глас разума и на овом форуму којим доминира исламска радикална идеологија. Свака ти част, пријатељу, па си се сетио да покренеш једну овакву тему.
Ја сам давно о томе писао и давао конкретне предлоге како да се ова тзв. држава мирно подели. С тим у вези, наводио сам овде да би се споразум Милошевић-Туђман, односно, Бобан-Караџић о подели ове тзв. државе могао узети као полазна основа српским и хрватским политичарима. Подсетићу да је тај споразум био врхунац демократичности и хуманости те да не постоји ниједан разлог да буде одбијен. Подсетићу и тебе а и остале, да је тим споразумом предвиђено да се ова тзв. држава подели на начин да Србима припадне 55% територије, Хрвати би добили 35% док би се у преосталих 10% територије (троугао тзв. Сарајево - тзв. Зеница - тзв. Тузла) мирно населили тзв. муслимани и тај део би био уређен као дистрикт. Ово би за тзв. муслимане било прелазно решење јер би се у периоду од две године након потписивања споразума извршила њихова депортација тј. хумано пресељење у Турску и Саудијску Арабију, као њихове матичне отаџбине а тих 10% територије договором би поделили српски и хрватски политичари равномерно.
Овакво решење у потпуности би задовољило жеље и српских и хрватских политичких предтсвника а и тзв. муслимани би били задовољни јер би подела била мирна тј. без ратних дејстава а напокон би добили прилику да упознају Турску и С.Арабију те се врате својим коренима.
Ето, ако ти имаш још нешто да додаш и ако се слажеш са овим предлогом, слободно пиши па да га подржимо заједничким снагама.

Eh, dobro si se potrudio da ovo sastaviš. Istina morao si pri tome otkriti svu pokvarenost i nemoral tvoje jadne i napaćene srpske duše. Ja sam prije rata volio Srbe i lijepo živio sa Srbima. Ali, od rata do danas sam jako promijenio mišljenje. A i u ratu sam shvatio da su Srbi totalno izmjenili svoju istoriju i gotovo uvjerili veliki dio pripadnika drugih naroda u istinitost svog laganja. Isto tako sam u ratu naučio da se Srbi itekako boje metaka i u situaciji "puška protiv puške" odmah zapomažu i traže podršku artiljerije. Tada sam shvatio zašto je najpopularniji rod vojske kod Srba upravo artiljerija. Mi u Sarajevu smo se nagledali kako granate raznose civile i kako PAT sa Trebevića direktnim pogocima raznosi civile dok nose vodu.
MarshalDodik

#58 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by MarshalDodik »

Otcepljenje nikako, ali nikako. To bi znacilo legalizaciju ratnih ciljeva, ekvivalent odluci CIK-a da se koristi popis iz 2013-e. Oh wait, wait
bunk

#59 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by bunk »

Servis gradjanima i papirologija koja moze stat na jedan salter i laptop je nuzna potreba.
Kao da je problem da svaka od federalnih agencija koja mora imati onda i otvori ured u Tz ,Zenici,Bihacu.
Kudikamo jeftinije od mastodonata u kantonima.
A svaka opcina ima salter salu i neradnike u njoj kojima se moze pridodati sve ono sto se radilo u kantonima za svaku opcinu ponaosob i opet ce pola radnog vremena zijevat.
Kanton je najgluplja stvar kod nas.
Od Orasja do Doljana ima plus/minus 300km.
A da dodjes od jednog do drugog prodjes sta ja znam 6 kantona valjda :lol: i jos jedan entitet da :lol:
Milenkov buraz

#60 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Milenkov buraz »

ernestalic wrote:HIMZO RAMIDOVIĆ nam kaže:
Напокон глас разума и на овом форуму којим доминира исламска радикална идеологија. Свака ти част, пријатељу, па си се сетио да покренеш једну овакву тему.
Ја сам давно о томе писао и давао конкретне предлоге како да се ова тзв. држава мирно подели. С тим у вези, наводио сам овде да би се споразум Милошевић-Туђман, односно, Бобан-Караџић о подели ове тзв. државе могао узети као полазна основа српским и хрватским политичарима. Подсетићу да је тај споразум био врхунац демократичности и хуманости те да не постоји ниједан разлог да буде одбијен. Подсетићу и тебе а и остале, да је тим споразумом предвиђено да се ова тзв. држава подели на начин да Србима припадне 55% територије, Хрвати би добили 35% док би се у преосталих 10% територије (троугао тзв. Сарајево - тзв. Зеница - тзв. Тузла) мирно населили тзв. муслимани и тај део би био уређен као дистрикт. Ово би за тзв. муслимане било прелазно решење јер би се у периоду од две године након потписивања споразума извршила њихова депортација тј. хумано пресељење у Турску и Саудијску Арабију, као њихове матичне отаџбине а тих 10% територије договором би поделили српски и хрватски политичари равномерно.
Овакво решење у потпуности би задовољило жеље и српских и хрватских политичких предтсвника а и тзв. муслимани би били задовољни јер би подела била мирна тј. без ратних дејстава а напокон би добили прилику да упознају Турску и С.Арабију те се врате својим коренима.
Ето, ако ти имаш још нешто да додаш и ако се слажеш са овим предлогом, слободно пиши па да га подржимо заједничким снагама.

Eh, dobro si se potrudio da ovo sastaviš. Istina morao si pri tome otkriti svu pokvarenost i nemoral tvoje jadne i napaćene srpske duše. Ja sam prije rata volio Srbe i lijepo živio sa Srbima. Ali, od rata do danas sam jako promijenio mišljenje. A i u ratu sam shvatio da su Srbi totalno izmjenili svoju istoriju i gotovo uvjerili veliki dio pripadnika drugih naroda u istinitost svog laganja. Isto tako sam u ratu naučio da se Srbi itekako boje metaka i u situaciji "puška protiv puške" odmah zapomažu i traže podršku artiljerije. Tada sam shvatio zašto je najpopularniji rod vojske kod Srba upravo artiljerija. Mi u Sarajevu smo se nagledali kako granate raznose civile i kako PAT sa Trebevića direktnim pogocima raznosi civile dok nose vodu.
:lol: :lol: :lol:
Bola pa ne znaš ti još našeg Himzu. :lol: Nisi prepoznao sarkazam.
muha_sa

#61 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by muha_sa »

ernestalic wrote:HIMZO RAMIDOVIĆ nam kaže:

zajeban hizo :-)

i nije Himzo vec hizo ramidovic

svejedno--zajebane snove ima :D
Last edited by muha_sa on 24/12/2018 14:04, edited 1 time in total.
Thorgerson

#62 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Thorgerson »

Otcjepljenjem RS-a i bi ostao samo kanton Sarajevo, jer bi to automatski znacilo i priliku da se otcjepi i herceg bosna.

Brčko bi plutalo negdje ni tamo ni vamo. Kao neki asteroid.

Sarajevo - Zenica - Tuzla - Bihać - Goražde. U ovoj dijagonali isto tako nista ne bi funkcionisalo, mozda Sa - Goražde.

To bi bio opsti haos. Tek tada ne bi bili nikakav faktor na ovom ponedblju. Jebavo bi nas i panto i kunto. Sad mu barem mozemo nesta i odgovorit.

Bili bi prva generacija bosanaca koja bi dopustila takav raspad države. Ja ne želim da budem među tim gmizavcima. Da me historijske knjige takvom generacijom pamte.

Naši očevi su uzeli puške, nije im bila frka. Da brane svoju državu, porodicu.

Vama frka zbog nekakvog papira u saboru hrvatske, te zbog sastanka dva frajera nosurde i one pederuše, te traktordžije i žvalje. Koji je vama qrac i kad ste postali takve pičke?

Treba dic guzicu i jasno i glasno reci da od takve solucije nema nista. I to je ono sto mene jedino zabrinjava. Sto svi sute na ovo sastancenje ovih četnika.
Rampage

#63 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Rampage »

hizo ramidovic wrote:
__Phoenix__ wrote:Zašto bi se Bošnjaci protivili otcjepljenju ako je RS rana koja nikad neće zacijeliti i samo će se još gore zagnojiti? Trenutno stanje je takvo da RS dobija više nego što bi trebala, govoreći o budžetskom kolaču na nivou BiH, također, njena zaduženost kod banaka je puno veća u odnosu na FBiH uzimajući u obzir broj stanovnika. Uplitanje Srbije je na nikad većem nivou od rata i nakon gubljenja Kosova tek će se osjetiti uticaj Rusije na ovaj dio Balkana. Je li vrijeme pričati o mirnom razilaženju?

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Kapa do poda majstore :)

Hirurški precizno prikazano razmišljanje prosječnog... i jednog i drugog :thumbup:
nepoznati988

#64 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by nepoznati988 »

__Phoenix__ wrote:Zašto bi se Bošnjaci protivili otcjepljenju ako je RS rana koja nikad neće zacijeliti i samo će se još gore zagnojiti? Trenutno stanje je takvo da RS dobija više nego što bi trebala, govoreći o budžetskom kolaču na nivou BiH, također, njena zaduženost kod banaka je puno veća u odnosu na FBiH uzimajući u obzir broj stanovnika. Uplitanje Srbije je na nikad većem nivou od rata i nakon gubljenja Kosova tek će se osjetiti uticaj Rusije na ovaj dio Balkana. Je li vrijeme pričati o mirnom razilaženju?
pa šta čekate? što ne idete?
djkurt

#65 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by djkurt »

Thorgerson wrote: Bili bi prva generacija bosanaca koja bi dopustila takav raspad države. Ja ne želim da budem među tim gmizavcima. Da me historijske knjige takvom generacijom pamte.
Wrong on so many levels.

Ehm, vrati se malo unazad zaboravio si državetinu nad državetinama, slavnu kraljevinu SHS, dete otvori te istorijske knjige pa malo vidi šta piše u njima, nemoj samo od lokalnih istoričara, malo izađi van ovog nesretnog balkana.
kiligonzales

#66 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by kiligonzales »

Pogresna pretpostavka skroz u naslovu teme. Ko prihvati u buducnosti raspad drzave na 3 dijela, patriote takvima treba porodice cijele eleminirati.
HAVANA

#67 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by HAVANA »

Otcijepicete karnu.
kiligonzales

#68 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by kiligonzales »

Thorgerson wrote:Otcjepljenjem RS-a i bi ostao samo kanton Sarajevo, jer bi to automatski znacilo i priliku da se otcjepi i herceg bosna.

Brčko bi plutalo negdje ni tamo ni vamo. Kao neki asteroid.

Sarajevo - Zenica - Tuzla - Bihać - Goražde. U ovoj dijagonali isto tako nista ne bi funkcionisalo, mozda Sa - Goražde.

To bi bio opsti haos. Tek tada ne bi bili nikakav faktor na ovom ponedblju. Jebavo bi nas i panto i kunto. Sad mu barem mozemo nesta i odgovorit.

Bili bi prva generacija bosanaca koja bi dopustila takav raspad države. Ja ne želim da budem među tim gmizavcima. Da me historijske knjige takvom generacijom pamte.

Naši očevi su uzeli puške, nije im bila frka. Da brane svoju državu, porodicu.

Vama frka zbog nekakvog papira u saboru hrvatske, te zbog sastanka dva frajera nosurde i one pederuše, te traktordžije i žvalje. Koji je vama qrac i kad ste postali takve pičke?

Treba dic guzicu i jasno i glasno reci da od takve solucije nema nista. I to je ono sto mene jedino zabrinjava. Sto svi sute na ovo sastancenje ovih četnika.
Napraviti trans i prosetati gradom od carsije do predsjednistva "ko zelio da mu RS bude dijelom Srbije, da bog da doceko da mu Niš bude glavni grad V. Albanije" :D
kiligonzales

#69 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by kiligonzales »

HAVANA wrote:Otcijepicete karnu.
I to sto kazes.
ernestalic

#70 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by ernestalic »

Plan razbijanja BiH je uvijek isti. Razvući pamet Bošnjacima i dovesti ih za stol sa mapama. Srpska politika već skoro 200 godina nije se promijenila. I uvijek su meta oni slabi, a to su bili ili i sada jesu, Albanci, Makedonci, Bošnjaci i Crnogorci. Vidite kako sa Hrvatima danas drugačije razgovaraju, nema onog tona nadmenosti i bezobrazluka. A Hrvatska politika prema BiH je rezultat kopiranja srbijanske jer misle da i njima može proći bezobrazluk ako prolazi Srbima. Historijska greška SAD i MZ jeste priznanje RS kao entiteta u BiH. Ali, RS postoji i moramo se pomiriti sa tom činjenicom. Medjutim, bez RS nema BiH. A Daytonski sporazum je kao beton i ne može ga niko ukinuti bez rata. Čak i u slučaju rata, teško bi ga neko ukinuo. Dakle, sve zavisi od nas Bošnjaka.
kiligonzales

#71 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by kiligonzales »

Tema ko probni balon. Ispit javnosti.
kiligonzales

#72 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by kiligonzales »

ernestalic wrote:Plan razbijanja BiH je uvijek isti. Razvući pamet Bošnjacima i dovesti ih za stol sa mapama. Srpska politika već skoro 200 godina nije se promijenila. I uvijek su meta oni slabi, a to su bili ili i sada jesu, Albanci, Makedonci, Bošnjaci i Crnogorci. Vidite kako sa Hrvatima danas drugačije razgovaraju, nema onog tona nadmenosti i bezobrazluka. A Hrvatska politika prema BiH je rezultat kopiranja srbijanske jer misle da i njima može proći bezobrazluk ako prolazi Srbima. Historijska greška SAD i MZ jeste priznanje RS kao entiteta u BiH. Ali, RS postoji i moramo se pomiriti sa tom činjenicom. Medjutim, bez RS nema BiH. A Daytonski sporazum je kao beton i ne može ga niko ukinuti bez rata. Čak i u slučaju rata, teško bi ga neko ukinuo. Dakle, sve zavisi od nas Bošnjaka.
Kao sto rekoh ko god pristane na tu pricu o podijelama koje bi zavrsile raspadom drzave treba mu toljagu ko Gadafiju u supak gurnut i objesit ga javno. Niko ovdje nije ginuo dzaba da bi se ohalali neciji kazamati samovolje poput RS i HB gdje se rusilo i ubijalo sve drugacije za rat zle politike tla, niti je prozivio sta je prozivio da bi sutra reko neka ih neka idu slobodno.

Ko pristane na tu pricu, potpisao je kapitulaciju BiH, a na kraju niko ne moze dati garancije da bi Srbi i Hrvati tu neku mini drzavicu ostavili na miru, bojim se da bi onaj Rizin scenarij bio veoma izvjestan.
tandmand

#73 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by tandmand »

naslov teme: "Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?"
ima smisla koliko i rečenica "Brak bi bio bolji ako se razvedete".

Slično zvuče svi spinovi onih koji zagovaraju torizaciju BiH.
Tako Čović u svome stilu kaže: Biti će bolje ako BiH uđe u EU a uvjet za to je rasistički izborni zakon, getoizacija Bošnjaka itd. ili u konačnici BiH treba rasturiti da bi ušla u EU. :run:
MarshalDodik

#74 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by MarshalDodik »

kiligonzales wrote:
ernestalic wrote:Plan razbijanja BiH je uvijek isti. Razvući pamet Bošnjacima i dovesti ih za stol sa mapama. Srpska politika već skoro 200 godina nije se promijenila. I uvijek su meta oni slabi, a to su bili ili i sada jesu, Albanci, Makedonci, Bošnjaci i Crnogorci. Vidite kako sa Hrvatima danas drugačije razgovaraju, nema onog tona nadmenosti i bezobrazluka. A Hrvatska politika prema BiH je rezultat kopiranja srbijanske jer misle da i njima može proći bezobrazluk ako prolazi Srbima. Historijska greška SAD i MZ jeste priznanje RS kao entiteta u BiH. Ali, RS postoji i moramo se pomiriti sa tom činjenicom. Medjutim, bez RS nema BiH. A Daytonski sporazum je kao beton i ne može ga niko ukinuti bez rata. Čak i u slučaju rata, teško bi ga neko ukinuo. Dakle, sve zavisi od nas Bošnjaka.
Kao sto rekoh ko god pristane na tu pricu o podijelama koje bi zavrsile raspadom drzave treba mu toljagu ko Gadafiju u supak gurnut i objesit ga javno. Niko ovdje nije ginuo dzaba da bi se ohalali neciji kazamati samovolje poput RS i HB gdje se rusilo i ubijalo sve drugacije za rat zle politike tla, niti je prozivio sta je prozivio da bi sutra reko neka ih neka idu slobodno.

Ko pristane na tu pricu, potpisao je kapitulaciju BiH, a na kraju niko ne moze dati garancije da bi Srbi i Hrvati tu neku mini drzavicu ostavili na miru, bojim se da bi onaj Rizin scenarij bio veoma izvjestan.
Zato samo jaka bilaterala sa Srbijom i Srbima. Uzajamna izvinjenja, pruzanje ruku pomorenja, sto vise zajednickih nastupa i dr...
Vilajet_Bosna

#75 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Vilajet_Bosna »

MarshalDodik wrote:
kiligonzales wrote:

Zato samo jaka bilaterala sa Srbijom i Srbima. Uzajamna izvinjenja, pruzanje ruku pomorenja, sto vise zajednickih nastupa i dr...

i da se Bošnjaci izvinu što nas koljete svako par decenija. kako da ne :izet:
Post Reply