INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ironman_88

#51 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by Ironman_88 »

insomnia78 wrote:Cekaj napisao si privatna osoba koja nije poznata javnosti
Do mene je vjerovatno, sa privatni profil sam pretpostavio da je zaključan profil. Jer ne kužim definiciju privatnog profila koji je dostupan svima, nema tu puno privatnog.
LikeLike

#52 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by LikeLike »

:kiss:
oaza85 wrote:
LikeLike wrote:
Mayhem wrote:zasto bi stavljao link? kad nadje kupca i dogovori cijenu, njemu posalje link. kupac se uvjeri u broj followersa i plati. i gotovo.
Upravo tako, zbog toga smo ostavili dvije slike da se vidi broj lajkova. Zeznuo sam se sto sam obrisao storije jer je bilo bas dosta pregleda, al jbg sad :/

Ovdje ima previse zgubidana kojima je forum zivot pa i kad ih se tema ne tice nadju se tu da pametuju :-)
pa zar nije to svrha foruma da smo svi najpametniji i pravici
Labirint

#53 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by Labirint »

150? Pa to ni fening po "pratiocu" ne dodje :( :D
LikeLike

#54 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by LikeLike »

Labirint wrote:150? Pa to ni fening po "pratiocu" ne dodje :( :D
Moracu dici cijenu :D
mirsek

#55 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by mirsek »

LikeLike wrote:
Labirint wrote:150? Pa to ni fening po "pratiocu" ne dodje :( :D
Moracu dici cijenu :D
Ogroman uticaj na cijenu ima starost profila. Sto stariji profil to je instagram vise tolerantan za neka manja krsenja pravila. Pa skontaj kome se i zasto isplati i to uzmi u obzir kad budes odredjivao cijenu.
muha_sa

#56 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by muha_sa »

pratim
FreakyStyley

#57 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by FreakyStyley »

LikeLike wrote:Pozdravljam vas sve.

Imam instagram profil koji se vise ne koristi pa me zanima da li je pametnije prodati ili se moze ipak za nesto iskoristiti?

Profil ima trenutno 18,9k pratilaca i da naglasim da je koristen kao licni profil, a ne kao neka stranica. Lajkovi i pratioci nisu nikad kupovani.
Pozdrav,

Prvo sto trebas uraditi je izlogovati se odavde. Vecinom pisu ljudi u 30im, 40im i 50im godinama koji jedva Excel koriste i neces dobiti nikakve korisne odgovore, nego vecinom satro duhovite klise opaske, klasicno bosansko potcjenjivanje i ismijavanje. Nisam procitao temu, ali pretpostavljam da su komentari neki pokusaji humora u stilu "jesil zensko xD" ili "kolike su ti sise lolollol" i slicno.

Super je sto pratioci i lajkovi nikad nisu kupovani. Ono sto je bitno je da li su profili koji te prate s podrucja BiH, Balkana, ili se radi o internacionalnijoj demografiji? Ako je vecinom US, UK, zapadna Europa, onda super. Ako su nasi, sve sto cu ti ispod napisati je dosta teze.

18k je super brojka, ali iskreno nije nista spektakularno. Ako hoces da prodas profil (kazem, ako pratioci nisu odavde) ima mjesta na kojima to mozes uraditi. Provjeri blackhatworld forum (marketplace podforum). I na eBayu ljudi prodaju akaunte, tako da mozes i tamo pogledati. To ako bas hoces da prodas, ali mislim da je iduce sto cu ti reci puno isplativija varijanta. Uz to, problematicno je prodavati jer je akaunt verifikovan (pretpostavljam) preko nekog naseg telefonskog broja, a ne virtuelnog, a trazice Instagram verifikaciju kad promijenis slike, opis i slicno.

Po meni, bolja ti je opcija da nastavis da povecavas auditorijum, i uz to prodajes tzv. shoutoute (neko ti plati da stavis objavu "zapratite tog i tog" koju bi vidjelo tvojih 18k followera) ili eventualno da saradjujes sa nekim kompanijama nekad u buducnosti, guras neke njihove proizvode i slicno. Najbitnije je, u principu, ko te prati. Ako je, na primjer, profil bio vezan za, lupam, fitnes i ako te prate ljudi van BiH, onda mozes prodavati shoutoute na fiverr.com ljudima koji su za to zainteresovani (primjer: https://klix.com/fiverrIG). Kazes licni profil je u pitanju, tako da mozes obrisati slike komotno,odabrati na sta ces da se fokusiras, i onda objavljivati sadrzaj vezan za to, pojacavati pratiteljstvo, eventualno prodavati neke shoutoute ili promocije i sl.

Ukratko, nemam dovoljno detalja da ti kazem sta i kako, ali prodavanje akaunta samo po sebi nije isplativo jer following od 18k ne znaci previse. Najisplativije je napraviti profil posvecen necemu specificnom i prodavati shoutoute na mjestima kao sto je fiverr. Javi se slobodno na pp ako neces ovdje da dijelis detalje.
Maraschino

#58 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by Maraschino »

mk ultra wrote:zamijeni za pelet
:lol: :lol:
LikeLike

#59 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by LikeLike »

FreakyStyley wrote:
LikeLike wrote:Pozdravljam vas sve.

Imam instagram profil koji se vise ne koristi pa me zanima da li je pametnije prodati ili se moze ipak za nesto iskoristiti?

Profil ima trenutno 18,9k pratilaca i da naglasim da je koristen kao licni profil, a ne kao neka stranica. Lajkovi i pratioci nisu nikad kupovani.
Pozdrav,

Prvo sto trebas uraditi je izlogovati se odavde. Vecinom pisu ljudi u 30im, 40im i 50im godinama koji jedva Excel koriste i neces dobiti nikakve korisne odgovore, nego vecinom satro duhovite klise opaske, klasicno bosansko potcjenjivanje i ismijavanje. Nisam procitao temu, ali pretpostavljam da su komentari neki pokusaji humora u stilu "jesil zensko xD" ili "kolike su ti sise lolollol" i slicno.

Super je sto pratioci i lajkovi nikad nisu kupovani. Ono sto je bitno je da li su profili koji te prate s podrucja BiH, Balkana, ili se radi o internacionalnijoj demografiji? Ako je vecinom US, UK, zapadna Europa, onda super. Ako su nasi, sve sto cu ti ispod napisati je dosta teze.

18k je super brojka, ali iskreno nije nista spektakularno. Ako hoces da prodas profil (kazem, ako pratioci nisu odavde) ima mjesta na kojima to mozes uraditi. Provjeri blackhatworld forum (marketplace podforum). I na eBayu ljudi prodaju akaunte, tako da mozes i tamo pogledati. To ako bas hoces da prodas, ali mislim da je iduce sto cu ti reci puno isplativija varijanta. Uz to, problematicno je prodavati jer je akaunt verifikovan (pretpostavljam) preko nekog naseg telefonskog broja, a ne virtuelnog, a trazice Instagram verifikaciju kad promijenis slike, opis i slicno.

Po meni, bolja ti je opcija da nastavis da povecavas auditorijum, i uz to prodajes tzv. shoutoute (neko ti plati da stavis objavu "zapratite tog i tog" koju bi vidjelo tvojih 18k followera) ili eventualno da saradjujes sa nekim kompanijama nekad u buducnosti, guras neke njihove proizvode i slicno. Najbitnije je, u principu, ko te prati. Ako je, na primjer, profil bio vezan za, lupam, fitnes i ako te prate ljudi van BiH, onda mozes prodavati shoutoute na fiverr.com ljudima koji su za to zainteresovani (primjer: https://klix.com/fiverrIG). Kazes licni profil je u pitanju, tako da mozes obrisati slike komotno,odabrati na sta ces da se fokusiras, i onda objavljivati sadrzaj vezan za to, pojacavati pratiteljstvo, eventualno prodavati neke shoutoute ili promocije i sl.

Ukratko, nemam dovoljno detalja da ti kazem sta i kako, ali prodavanje akaunta samo po sebi nije isplativo jer following od 18k ne znaci previse. Najisplativije je napraviti profil posvecen necemu specificnom i prodavati shoutoute na mjestima kao sto je fiverr. Javi se slobodno na pp ako neces ovdje da dijelis detalje.
Iscitam malo bolje veceras. Hvala ti :thumbup:
shbc

#60 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by shbc »

Moze li zamjena za Golf II, garaziran?
Point.

#61 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by Point. »

Fakat nisam mislio da ljudi prodaju svoj profil na instagramu i da su ljudi spremni plaćati za isti. Ništa, odoh napraviti insta profil iz istih stopa.
xoklix

#62 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by xoklix »

Jebote, u kojem paralelnom univerzumu vi živite?
Meni sestric snimio reklamu tako što ga neko zapazio na Instagramu.
Prijatelj koji se bavi proizvodnjom svoje artikle prodaje preko Instagrama kupcima u inostranstvu.
Bukvalno mu Instagram izvor kupaca.
Ima kupce i po BiH ,ali sića spram stranih kupaca.
insomnia78

#63 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by insomnia78 »

Nista insta. Samo excel
MarlboroGold

#64 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by MarlboroGold »

Ne podnosim instagram, ali poznajem njegove prednosti i cijenim ljude koji su ga iskoristili i pretvorili u izvor zarade. Ne podnosim ga jer je preko 50% toga na njemu fake.
Moram se djelimično složiti sa onim što je FreakyStyley napisao... ako ljudi nešto ne razumiju, ne žele da razumiju ili ne razumiju kako se šta kreće u vremenu u kojem živimo, onda se često od njih mogu čuti podrugljivi komentari - i tačno su to uglavnom starije generacije. Bili su takvi komentari i za facebook, youtube content kreatore, kojekakve streamere igara itd, pa su vremenom izlapili. Tako će i ovo postati normala.
kica

#65 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by kica »

Pazite ovu malu, nije javna osoba, a vidite broj pratilaca (8.1 milion), zaradjuje extra lovu:

https://www.instagram.com/leaelui/

Vec joj jake firme daju da ih reklamira.
CPT

#66 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by CPT »

kica wrote:Pazite ovu malu, nije javna osoba, a vidite broj pratilaca (8.1 milion), zaradjuje extra lovu:

https://www.instagram.com/leaelui/

Vec joj jake firme daju da ih reklamira.
ne znam koje su to firme ali ovo konkretno vuce na pedo :roll:
Not My Idea

#67 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by Not My Idea »

Taman htjedoh rec,@kico, kako ti nju uopce nadje :-)
kica

#68 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by kica »

Punoljetna je.
CPT

#69 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by CPT »

kica wrote:Punoljetna je.
moze ona biti 3x punoljetna ovo je pedo materijal... sto se i vidi po komentarima :roll:
insomnia78

#71 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by insomnia78 »

Nuto nje. Francuskinja
kica

#72 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by kica »

CPT wrote:
kica wrote:Punoljetna je.
moze ona biti 3x punoljetna ovo je pedo materijal... sto se i vidi po komentarima :roll:
Meni vrhunska maca
Russki

#73 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by Russki »

LikeLike wrote:Hajmo malo niti ozbiljni molim vas :roll:
    Moze li zamjena za nesto sa profila ?
    oaza85

#74 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by oaza85 »

Russki wrote:
      LikeLike wrote:Hajmo malo niti ozbiljni molim vas :roll:
      Moze li zamjena za nesto sa profila ?
      Javi se u PP
      Seyfo

#75 Re: INSTAGRAM PROFIL - STA URADITI - PRODATI ILI KORISTITI U NEKE SVRHE

Post by Seyfo »

A ja taman konto da se moj fejsbuk profil samoubije, kad vidim hoce to neko i da kupi.Koliko da trazim? 300 prijatelja, mahom rodbina i kolege koji ne pozdrave na ulici,stotinu slika,. Sve slike tetke lajkuju, ""srce tetkino,dobro ti stoji trenerka,selami kuci,kurije oci su bolje"" i slicno. Cenera?
      Post Reply