dustaban wrote:Hafis wrote:dustaban wrote:Krenuli su procenti...
I tu je taj problem - Hrvata je OBJEKTIVNO malo. Medjutim to je jedan od problema kojeg oni spretno izvrcu i pretvaraju u ugrozenost za koju su im drugi, konkretno Bosnjaci, krivi!
A svi jako dobro znamo - kvantitet vs kvalitet.
I po kojoj to logici moraju imati 50% ministarstava? Hajmo malo vidjeti o kojim ministarstvima je rijec. Ukljucujuci i samu premijersku poziciju.
Gospodo draga, neka ministarstva su kazna. A neka bome teska privilegija. Naprimjer ministarstvo finansija i sva druga tijela u tom lancu.
Hajmo malo o tome...
Može. Za početak da odredimo polazišnu točku: otkud ti postotak od 50% ministarstava u ''rukama'' Hrvata.
Rekosmo li da je trenutno stanje 6 od 17? Ili imaš neke svježije informacije?
Bojim se da se nismo razumjeli. Ja upravo ne velim ja da je bitan broj ministarstava vec njihov KVALITET. Nemoj mi samo reci da je ministarstvo socijalne zastita, invalida i ostale patnje... jednako lijepo ko ministarstvo finansija?!
Na kraju krajeva jebo i premijersku poziciju spram sefa kase.
Pa dobro, to je već stari uhodani deal koji se ne mijenja decenijama.
Shema je ista odavno, samo se broj ministarstava uvećao.
Znaš i sam da je ureddbom VP, a pretrhodnim izmjenama ustava i sastava doma naroda, i narušen omjer fifty.-fifty, tako da su Hrvati s nekadašnjih 50% pozicija spali na 35%.
Nepisano je pravilo, a na bošnjački zahtijev da oni imaju premijera a hrvatska strana ministra financija. Pa to nisu mijenjali ni u vrijeme platforme kada je tu funkciju obnašao HSP-ov kandidat.
Uostalom, sve je to stvar međustranačkog dogovora, i svakako da sva ministarstva nemaju jednaku težinu....jedni imaju više ministarstava, a drugi manje i normalno je da treba praviti balans između kvalitete i kvantitete.