Zlostavljanje kršćana u KPD Zenica

bosniaque

#51 Re: Zlostavljanje kršćana u KPD Zenica

Post by bosniaque »

Stipan Tomašević II wrote:
Jeli ovo istina? Nije da govorim neko svoje misljenje vec stvarno vas pitam jeli neko za sigurno ako je istina ili ne?
Normalno da je istina. Problem je i u tome što je su zlostavljanja ovakve
vrste svuda prestala sa završetkom rata, dok u KPD Zenica zlostavljanje
"nevjernika" traje od 1992 pa do danas.
jeli ti to nama iz iskustva pricas stipane, bogami kao da si bio tamo ili imas mozda nekog iz familije! :roll:
fokke wulf

Post by fokke wulf »

Evo ovako,priznajem da sam ispao fašistoidan,mada mi nije bila namjera.
Podržavam i da zločinci Bošnjaci služe svoje među pripadnicima drugih nacija.
A hajvan koji je pobio nedužne ljude na Božić i ne zaslužuje da živi,kako ono bi Topalović, ako se ne varam.
Usput se izvinjavam Stipanu i ostalim. Oni razni nazovi "dzihad ratnici" su samo nanijeli štete ovoj državi.
I samo još nešto;FW nije nikada ni nadletio Sa.a kamoli bombe ispustio.
By the way avion je bio lovac defender protiv savezničkih aviona koji su istresali bombe i na SA.
fokke wulf

Post by fokke wulf »

digger wrote:
fokke wulf wrote:...Pa nisu u KPZ zbog kra?e cigara iz kioska nego zbog najgorih zlocˇina!!!
upravo zato sˇto su cˇinili zlocˇine nad Bosˇnjacima treba du sluzˇe kaznu medju zatvorenicima iste nacije kao i njihove zˇrtve!
Tek tada kazna dobiva smisao!...
Znaci, ti znas zasto su pojedinci u KPDZ i kakva je njihova krivica?

Jah, sjecam se napada Fokke Wulf u II ratu na Sarajevo. Danas nash "FW" upraznjava slicno na Internetu. Iste bolesne ideje i rezonovanja.
TI SE SJEĆAŠ???
SUDEĆI PO TOME KOLKO TI JE GODINA MORA DA SI OSNOVNU SA NAPOLEONOM ZAVRŠIO!!!
O TOME KO JE KRIV ODLUČUJE SUD,A NE JA ILI TI.
DRUGO;SAVEZNICI SU TI ISTRESALI BOMBE NA GLAVU U IISR,TOPUZINO!ALI SI I TADA VEĆ BIO SENILAN DA SE NE SJEĆAŠ!!!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

fino vi iz KPD u II svj.rat :D
a da niste i dugmice tukli kao malu raju?
ako je tako, onda pustite nama djeci internet...a vi se bavite bastovanstvom :D

sto se teme tice, da li ima kakvih informacija iz medija sa ove strane Drine?
Televizione

Post by Televizione »

problem u KPD Zenica sigurno je manje nacionalan a mnogo vise kriminalan.
Prije tri godine se desila "prava pobuna zbog malteritanja, silovanja, droge i izivljavanja nad zatvorenicima" (Oslobodjenje i druga javna glasila). Jedna sutkinja cini mise da se zove Jovanoic se uzasavala nad stanjem, ali za dvije semdice je sve zaboravljeno, com su UN kontroleri otisli.

Problem je obiljezavao stanje ne u KPD vec problem drustva. Niti jedna zajednica s ene moze hvaliti pravnim mjerama, ako u zatvorima ne vladaju minimalni pravni uvjeti. Dali se to nacionalno koristi, ili se neke price drugacije predstavljaju, jer ocito poslije prethodnog slucaja vlada generalna zabrana iznosenja informacija, manje sluzi za promjenu stanja.

Opcenito se mjre u sudstvu ederacije promatraju kao kriminalne na osnovu mnogih nepobitnih izvjestaja. stanje je ocito sramotno, bez obzira da li jedn aili druga izjava poslije prenosenja od ruke do ruke u potpunosti stima.

Odgovornost svih gradjana BiH je velika. Nemoze se covjek neprekidno uvaljivati u snove . samo kod mene je sve u redu, kod drugih ne valja.
UN izvjestaji govore o neprestanim problemima ljudskih prava u svim institucijama BiH ovdje ocito samo federacije BiH. Ako postoje osnovni i temeljni problemi ljudskih prava za skolovano osoblje, zasto bi upravo u KPD bilo daleko bolje i tako "lijepo" i "ruzicasto.

Po izvjestajima od prije tri godine: SILOVANJA, DROGA, ZLOSTAVLJANJA.
digger

Post by digger »

fokke wulf wrote:...Ova stoka koja je sada kao "ugrozˇena" od Bosˇnjaka u KPZ su sve samo ne bilo kakvi vjernici!!!
Reci ti meni kako mozˇe biti vjernik krsˇc´anin koji je ubijao,silovao i zlostavljao ljude?
Pa nisu u KPZ zbog kra?e cigara iz kioska nego zbog najgorih zlocˇina!!!
Vidju bogati rezonovanja naseg "el sicko" SS pilota. Znaci, hriscani su tamo zato sto su ubijali i silovali, a zasto li sa njima cami velika grupa muslimana? Zato sto su presli ulicu na crvenom?
digger

Post by digger »

bosniaque wrote:veci si konj ti sto si pokrenuo ovu temu, covjece imas ti ista u toj svojoj tintari ili samo sluzi ti za sisanje, halo dorate....ako nisi nikad cuo da se npr. u americi uvjekt tuku po zatvorima crni-bjelci latinosi-crnci te ovi te oni, konju to je sasvim normalno i najzad boli me racku sta se radi po zatvorima nisu bez razloga tamo...
Kvalitet komentara je jos jedan od bisera u nizu koji nam pruza bosniaque. Smisljen i dubok, razuman i fer, a nikada lican. Samo nastavi, jarane.
zzzzz

Post by zzzzz »

Zar ova tema ne treba da nosi naziv "Zlostavljanje ratnih zlocinaca u KPD Zenica"

Temu treba zatvoriti ili promijeniti manipulativni naslov
sllatki

#59 Re: Zlostavljanje kršćana u KPD Zenica

Post by sllatki »

glas-javnosti wrote:Premlaćivanja na mrtvo i "arapska tortura" stara su priča u KPD Zenica

Osim što trpe mučenja iz osmanlijskog doba, srpski i hrvatski zatvorenici u "gnezdu mudžahedina" pod prisilom prelaze u islam i umesto "dobar dan" uzvikuju "Al kaida"

SARAJEVO - Višestruki prelasci hrišćana u islam u zeničkom zatvoru i stravična arapska tortura nad nemuslimanskim zatvorenicima aktuelna je godinama, tvrdi bivši pritvorenik KPD Zenica Jozo Bulić, u međuvremenu prebačen u zatvor poluotvorenog tipa u Mostaru, gde izdržava ostatak kazne.

On je u izjavi zagrebačkom Večernjem listu, javlja Srna, rekao da je premlaćivanje Srba i Hrvata u Zenici svakodnevna procedura i da je taj zatvor "gnezdo mudžahedina koji terorišu hrišćane".

U periodu, u kojem je on boravio tamo, u zatvoru je bilo i petnaestak Arapa, "i to članova bosanskog ogranka zloglasne Al kaide, pod vođstvom Abu Hamze, koji je u tom kazamatu bio uticajniji od samog upravnika". "Hamza je uspostavio pravilo da se pozdravlja dizanjem ruku u vazduh i uzvikivanjem imena njegove terorističke organizacije. Ako ne otpozdravite na isti način, sledi teško premlaćivanje. Zbog moje tvrdoglavosti, jer nisam hteo da uzvikujem "Al kaida", stalno su me maltretirali. Tamošnja zatvorska pravila su jednostavna - svako mora da uči Kuran i klanja ili biva podvrgnut torturi. U očaju sam znao i da im kažem ubijte me, ali me nemojte me učiniti invalidom ", kaže Bulić.

On navodi da ga je, kad je pošao s trojicom muslimana da zapali cigaretu, presreo Muhamed Haračić u društvu još nekoliko fanatika koje je znao po nadimcima Kina, Ćića, Gazibara, Munja, Đoka... i udario ga šakom u glavu, posle čega je izgubio svest.
"Probudio sam se posle tročasovne kome u zatvorskoj bolnici sav modar i krvav za šta postoje dokazi u stacionaru. Budući da je moj brat alarmirao međunarodnu policiju, oni imaju i fotografije koje svedoče o mom izgledu posle napada", navodi Bulić koji je 2002. proveo pet meseci u zeničkom zatvoru izgubivši za to vreme 15 kilograma.

U bolnici ga je posetio odgajivač Rafet i obećao mu, ako pređe u islam, zaštitu mensura Ličine Metka, osuđenog na zatvorsku kaznu od 20 godina zbog ubistva.

"Iako predstavljena kao dobrovoljna promena vjere, Viktoru Dumančiću je posle prisilnog obrezivanja Hamza dao ime Abdul Kerim, a isto je bilo i s Milanom Turajlijom i Robertom Šainom koji su od Hamze dobijali zaštitu i sto maraka za cigarete. Po prelasku na islam postali su gori prema nama od Arapa", naglasio je Bulić i dodao da se nemuslimani u zeničkom zatvoru svakodnevno "šaberuju", ozleđuju gvozdenom šipkom s tri oštrice. Večernji list dodaje da je Bulić, u septembru 2002, prebačen u Mostar, pošto je kontinuirano zlostavljan "metodama mučenja iz osmanlijskog vremena".

http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/sr ... 0901.shtml
:( :( :(
Stipe legendo moja.... Da se nijesi ludijeh gliiva najeo?? :lol:
digger

#60 Re: Zlostavljanje krsˇc´ana u KPD Zenica

Post by digger »

sllatki wrote:Stipe legendo moja.... Da se nijesi ludijeh gliiva najeo?? :lol:
Slatki, posto je Stipe zauzet, evo ti jedan komentar u slicicama da bi ga mogao skontati:

:-) :roll: :-)
SCORPIUS

#61 MA BEZVEZE

Post by SCORPIUS »

Šta bezveze sereš kad ni sam ne vjeruješ u to.Uvijek vi Vlasi ovdje ugroženi a nas odje pobili ko stoku za vrijeme agresije.Šta je seronjo sa Ahmićima.Ovdje jednostavno radiš propagandu u ko zna čije svrhe.Pretpostavljam da u Americi Al-kaida ogranci theraju crnce da prelaze na Islam.Sereš bezveze.
Vaš je moto ˝mi smo ugroženi˝
Hrvati su po procentima i BiH najbogatiji i opet normalno ugroženi.Zastava Hrvatske po svim vašim večinskim gradovima, himna kao domicilna, naravno ugroženi, da slučajno ko od nas stavi zastavu Turske, S. Arabije odmah bi bio ratni zločinac.
Mani čovjeće te glupe propagande.
Zadig

Post by Zadig »

Uvijek vi Vlasi
Jao majko zar i u tvom toru ugasili svjetlo

ccc.
mora da je opet remont neki na hidrocentrali
:roll:
:D
Stipan Tomašević II

Post by Stipan Tomašević II »

Žalosno je da većina vas podržava i odobrava nezakonite radnje u KPD-u, tj. tolerira da se muslimanska većina iživljava nad ne-muslimanskom manjinom.

I vi ste mi neki tolerantni ljudi.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Stipan Tomašević II wrote:Žalosno je da većina vas podržava i odobrava nezakonite radnje u KPD-u, tj. tolerira da se muslimanska većina iživljava nad ne-muslimanskom manjinom.

Ti "prijatelju" ocigledn imas nekoga u KPD Zenica pa je tvoja kuknjava razumljiva. Interesantno da se osuđenici u R.S za isti zlocin kao u F.BiH nakon odlezane 1/4 kazne pustaju na slobodu. Stoga i ne cudi "briga" za prava osuđenika u KPD Zenica. Iza toga se krije zlocinacka namjera da se ti ljudi vrlo brzo puste na slobodu. E nece moci ove noci moj Stipe.
opetovanje:)

Post by opetovanje:) »

zli jezici kazu da je ante postao hafiz za heftu :oops:
Last edited by opetovanje:) on 14/06/2005 15:27, edited 1 time in total.
ed0

Post by ed0 »

Tolerantni smo mi, al ne prema ustasama i cetnicima. Ma tolerantni smo i prema njima, zato i dobijemo po prnjoci svaki 40-tak godina.
Stipan Tomašević II

ed0 wrote:Tolerantni smo mi, al ne prema ustasama i cetnicima. Ma tolerantni smo i prema njima, zato i dobijemo po prnjoci svaki 40-tak godina.
Zaboravio si spomenut da ste tolerantni i prema vlastitim ratnim zločincima, eksremistima i islamistima.
Stipan Tomašević II

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Stipan Tomašević II wrote:Žalosno je da većina vas podržava i odobrava nezakonite radnje u KPD-u, tj. tolerira da se muslimanska većina iživljava nad ne-muslimanskom manjinom.

Ti "prijatelju" ocigledn imas nekoga u KPD Zenica pa je tvoja kuknjava razumljiva. Interesantno da se osuđenici u R.S za isti zlocin kao u F.BiH nakon odlezane 1/4 kazne pustaju na slobodu. Stoga i ne cudi "briga" za prava osuđenika u KPD Zenica. Iza toga se krije zlocinacka namjera da se ti ljudi vrlo brzo puste na slobodu. E nece moci ove noci moj Stipe.
bla bla bla
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Stipan Tomašević II wrote: bla bla bla
:lol: :lol: :lol:

Prejako, argument za cistu desetku. :D
gacko

#70 Re: Zlostavljanje kršćana u KPD Zenica

Post by gacko »

glas-javnosti wrote:Premlaćivanja na mrtvo i "arapska tortura" stara su priča u KPD Zenica

Osim što trpe mučenja iz osmanlijskog doba, srpski i hrvatski zatvorenici u "gnezdu mudžahedina" pod prisilom prelaze u islam i umesto "dobar dan" uzvikuju "Al kaida"

SARAJEVO - Višestruki prelasci hrišćana u islam u zeničkom zatvoru i stravična arapska tortura nad nemuslimanskim zatvorenicima aktuelna je godinama, tvrdi bivši pritvorenik KPD Zenica Jozo Bulić, u međuvremenu prebačen u zatvor poluotvorenog tipa u Mostaru, gde izdržava ostatak kazne.

On je u izjavi zagrebačkom Večernjem listu, javlja Srna, rekao da je premlaćivanje Srba i Hrvata u Zenici svakodnevna procedura i da je taj zatvor "gnezdo mudžahedina koji terorišu hrišćane".

U periodu, u kojem je on boravio tamo, u zatvoru je bilo i petnaestak Arapa, "i to članova bosanskog ogranka zloglasne Al kaide, pod vođstvom Abu Hamze, koji je u tom kazamatu bio uticajniji od samog upravnika". "Hamza je uspostavio pravilo da se pozdravlja dizanjem ruku u vazduh i uzvikivanjem imena njegove terorističke organizacije. Ako ne otpozdravite na isti način, sledi teško premlaćivanje. Zbog moje tvrdoglavosti, jer nisam hteo da uzvikujem "Al kaida", stalno su me maltretirali. Tamošnja zatvorska pravila su jednostavna - svako mora da uči Kuran i klanja ili biva podvrgnut torturi. U očaju sam znao i da im kažem ubijte me, ali me nemojte me učiniti invalidom ", kaže Bulić.

On navodi da ga je, kad je pošao s trojicom muslimana da zapali cigaretu, presreo Muhamed Haračić u društvu još nekoliko fanatika koje je znao po nadimcima Kina, Ćića, Gazibara, Munja, Đoka... i udario ga šakom u glavu, posle čega je izgubio svest.
"Probudio sam se posle tročasovne kome u zatvorskoj bolnici sav modar i krvav za šta postoje dokazi u stacionaru. Budući da je moj brat alarmirao međunarodnu policiju, oni imaju i fotografije koje svedoče o mom izgledu posle napada", navodi Bulić koji je 2002. proveo pet meseci u zeničkom zatvoru izgubivši za to vreme 15 kilograma.

U bolnici ga je posetio odgajivač Rafet i obećao mu, ako pređe u islam, zaštitu mensura Ličine Metka, osuđenog na zatvorsku kaznu od 20 godina zbog ubistva.

"Iako predstavljena kao dobrovoljna promena vjere, Viktoru Dumančiću je posle prisilnog obrezivanja Hamza dao ime Abdul Kerim, a isto je bilo i s Milanom Turajlijom i Robertom Šainom koji su od Hamze dobijali zaštitu i sto maraka za cigarete. Po prelasku na islam postali su gori prema nama od Arapa", naglasio je Bulić i dodao da se nemuslimani u zeničkom zatvoru svakodnevno "šaberuju", ozleđuju gvozdenom šipkom s tri oštrice. Večernji list dodaje da je Bulić, u septembru 2002, prebačen u Mostar, pošto je kontinuirano zlostavljan "metodama mučenja iz osmanlijskog vremena".

http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/sr ... 0901.shtml
:( :( :(
ma nemoj sta su ti tvoji krscani radili muslimanima u ratu ko je klao silovo ko vi i ne stidite se toga sto je najgore vec se ponosite zlocinom.suti bolje ti je ne lupetaj vise mi je pun k.... ugrozenih krscana.
gacko

Post by gacko »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pospanko wrote:Nije krscana nego RATNIH ZLOCINACA!!!
Ma stvar je u tome da se pripadnici jedne vjere, koji čine 85-90% stanovnika KPD-a, iživljavaju nad osuđenicima druge vjere.

U ovom slučaju islamisti se iživljavaju nad kršćanima.
I nije u pitanju samo iživljavanje nad ratnim zločincima (jer tamo je samo
jedan Hrvat osuđen zbog ratnih zločina) već nad svim zatvorenicima koji nisu islamske vjere.

I ta praksa u KPD-u traje već duže od 10 godina.
Da si sinoc na BHT1 gledao izjave zatvorenika u KP domu vjerovatno ne bi pricao i postao takve nebuloze.
jadni vi svi su protiv vas pa kad ste tako fini sta radite u zatvoru.
Conjuror

Post by Conjuror »

Evo zale se i muslimani na KPD Zenica:
http://www.mm.co.ba/art151.html

Nije li vam sumnjivo sto nikome ne odgovara? Hebiga, ne kradi, ne ubijaj i ne maltretiraj druge pa neces biti tamo.
Sinan_Pasa_Hercegovac

Post by Sinan_Pasa_Hercegovac »

Ima izleda i toga.

Pa skoro je po sluzbenim izjavama iz Sarajeva u Zenici - KPD - prebijen "zasticeni" svjedok - koji je ocito tome sluzio da se istina o u- dominstra Leutara nikada ne sazna. Prebijen je i slomljene su mu obe ruke.

Oni koji su trebali o tome referisati nisu se nikada vise oglasili.

Kada se kaze "ima nesto trulo u drzavi "Danskoj" onda se valjd amisli na pozocije koje su najosjetljivije i najkorumpiranije u drustvu.
Pa ne moze biti kriminala u tolikim razmjerama na ulici a da ga nema u zatvoru.
Sinan_Pasa_Hercegovac

Post by Sinan_Pasa_Hercegovac »

Osuđenici u KPD Zenica štrajkuju glađu - Helsinški odbor traži premeštaj
stana - 14. jun 2005.

Članovi porodica četvorice osuđenika koji u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Zenica već šesti dan štrajkuju glađu, pozvali su u ponedeljak relevantne domaće i međunarodne institucije, posebno Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK), da hitno obiđu Vlastimira Pušaru, Milorada Rodića, Ivana Bakovića i Zorana Kneževića, za koje tvrde da se nalaze u očajnom zdravstvenom stanju. „Stanje je alarmantno. Sva četvorica su vidno bledi, ruke im se tresu, žale se na bolove u bubrezima, a prilikom naše jučerašnje posete u zeničkom zatvoru čak nisu mogli ni da sede”, rekao je juče Srni Željko Rodić, sin Milorada Rodića.
On je preneo poruku štrajkača koji pozivaju novinare i MKCK da ih obiđu i lično se uvere u kakvim neljudskim i nehumanim uslovima izdržavaju zatvorsku kaznu, zbog čega su se nakon fizičkih napada na Pušaru i Bakovića i odlučili na „štrajk glađu do premeštanja iz Zenice ili smrti”.

Zvaničnu informaciju iz Uprave KPZ Zenica o zdravstvenom stanju štrajkača Srna nije uspela da dobije juče do 14.00 časova, s obzirom na to da su, prema rečima sekretarice direktora zatvora Hidajeta Jabandžića, i direktor i njegovi pomoćnici Slavko Marić i Revko Kadrić „na sastanku”. Predsednik Helsinškog odbora za ljudska prava u Republici Srpskoj Branko Todorović uputio je u ponedeljak apel Ministarstvu pravde BiH, Federalnom ministarstvu pravde i Kancelariji ombudsmena u Federaciji BiH da, u skladu sa svojim nadležnostima, obezbede hitno premeštanje četvorice zatvorenika koji štrajkuju glađu u KPZ u Zenici.

Todorović je, takođe, uputio apel i nevladinim i međunarodnim organizacijama koje se u BiH bave ljudskim pravima.

„Mi smo u više navrata upozoravali domaću javnost da je u procesu reforme pravosuđa u BiH neophodna i reforma zatvorskog sistema i zakona koji se odnose na izvršenje krivičnih sankcija”, izjavio je Todorović Agenciji Srna. (Srna)
http://www2.serbiancafe.com/lat/vesti/14/24994/
nineac

Post by nineac »

Mislim da bi ima trebalo uvesti TV i to flat screen, internet sa zadnjom generacijom procesora, te optičke kablove zbog što brže konekcije.
Takođe, oni koji će ostati oko 40 godina da imaju mogućnost saune, fitnesa, te da se na brdu iznad napravi ski lift tako da zimi mogu skijati da im nebude dosadno.
Naravno, ako se potuku odmah razdvojiti u nacionalne torove da bi naši političari ili kreteni poput ovog stipana mogli šta napisati na interentu, i da skrenu pažnju sa stvarnih problema.
Inače stvarno mi je žao onih zločinaca, ja bi im smanjio kaznu samo zato štos u ovoliko izdržali boreći se za jednakopravnost i jedinstvo B-H naroda!
Post Reply