Zlostavljanje djece u vrticu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Thorgerson

#51 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by Thorgerson »

abidsakala wrote:
Sodom1 wrote:Pogledao sam snimak , nista narocito , kad uporedim kako su mene tete marisali u vrticu,tako je to islo u komunizmu .
Previse hajke a snimak nista ne pokazuje .
to i ja kazem , nas tukla vaspitacica sipkom , kako ces obuzdat dijete koje bezglavo radi po svom , moras nesto poduzeti da se i ostali ne pomame ...nego digla se FGR , haj nek oni deveraju s ovoliko djece i nek probaju pričom ih obuzdati haha nemozes svoje jedno da uhafizas nekad , o cemu se ovdje trubi...
Joj sto ne mogu ove vise price...ejh kako smo mi.

Pa vidimo kako smo.

Najveci divljaci u Evropi. Dok su svi zivjeli, uzivali, mi se ovdje medjusobno klali i ubijali.

Al eto, sta znaju skandinavci, ovi oni, o odgoju...daj sipku da vam mi pokazemo.

:run:
Thorgerson

#52 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by Thorgerson »

insomnia78 wrote:Pa majku mu jebem ako je sve bilo tako savrseno kako?
Ma qrac je moj bilo savrseno.

Neobrazovana stoka smo i dan danas.

Koliko je samo bilo nepismenih ljudi u tom savrsenom jugoslavenskom obrazovnom sistemu.

:skoljka:

Anne Boleyn

#53 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by Anne Boleyn »

Ne mogu vjerovati šta pojedinci pišu... :-) Uvijek kad se nešto desi, obavezno dođe do promjene teze i priča se odvlači u nekom drugom pravcu, a skroz se zanemaruje poenta... I, sad je bitno što je on to objavio nakon 2 godine, pa se ide do toga da je ovo njegova promocija... :shock:

A tek ovo...
uglavnomja wrote:
i cisto sumnjam da je ovaj lik, otac, izvukao tekst iz zaborava

drugi likovi konce potezu gdje se pare vrte :oops:
Znači, nikako ne mogu shvatiti kako uopšte dođe na ideju da ovako nešto napišeš?! Ustvari, čitajući te na temi o Dženanu, ništa me ne iznenađuje...
moonca

#54 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by moonca »

azurna_obala wrote:
moonca wrote:hahaaaha- ne zezaj---- sta je sa ostalim trogodisnjacima -- u svojoj su prostoriji -- ili nisu?

Očito su dobro vaspitani
PA nisu raspizdili tetu, inače jako prijatnu ženu.
Dobro -da je tvoja curica ili sincic, koji su mladji od ovog bili tamo gdje trebaju biti i ovaj koji ne pripada njihovoj grupi- udario ili ogrebao tvoju curicu ili sincica--kako bi ti kao roditelj reagovao?
azurna_obala

#55 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by azurna_obala »

uglavnomja wrote:
azurna_obala wrote:Jel datum mijenja činjenicu da se ovo dogodilo?

Jel to umanjuje suštinu samog događaja?

Čovjek se očito razočarao u pravosudne organe i odlučio nakon dvije godine bar ovako skrenuti pažnju da se zlostavljanje JESTE dogodilo. Za pravdu nikad nije kasno.
Daj da zaboravimo zločine razne, jebat ga, bilo prošlo, mene ne dotiče, ja sam tamo negdje u pizdicima i dobro mi je, al zato mogu srat kad mi je ceif.

sta se ima razocarati u sud? vaspitacica dobila otkaz, direktorica isto ... pa nece ih na 40-godisnju robiju poslati

dijete zaboravilo

i cisto sumnjam da je ovaj lik, otac, izvukao tekst iz zaborava

drugi likovi konce potezu gdje se pare vrte :oops:

da ne ulazim u pricu o nevaspitanoj djeci koja su navikla u kuci da provode svoje, pa im red u vrticu ne odgovara i ovakav nacin "komunikacije" je jedino sto mogu razumjeti

Hahaha
PA naravno da nije izvukao iz zaborava, ti misliš da se ovo uopšte zaboravlja? Ne znam koji klinac se uopšte javljaju osobe na ovu temu koja s djecom nemaju veze ni kontakta, što je sasvim očigledno.

Otkaz nije ništa u poredjenju s onim što je učinila. Još u državnoj instituciji gospodja radi.

I otkud to da je dijete zaboravilo????

Ti pričala s njim, pa znaš.
Last edited by azurna_obala on 24/10/2018 14:43, edited 1 time in total.
azurna_obala

#56 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by azurna_obala »

moonca wrote:
azurna_obala wrote:
moonca wrote:hahaaaha- ne zezaj---- sta je sa ostalim trogodisnjacima -- u svojoj su prostoriji -- ili nisu?

Očito su dobro vaspitani
Dobro -da je tvoja curica ili sincic, koji su mladji od ovog bili tamo gdje trebaju biti i ovaj koji ne pripada njihovoj grupi- udario ili ogrebao tvoju curicu ili sincica--kako bi ti kao roditelj reagovao?
O čemu ti pričaš bona? Tvoje rezonovanje me uzasava.
Ako ne znaš, djeca se u vrticu između sebe i poguraju i pa i potuku, ali teta je ta koja treba da adekvtano reaguje, a ne da nanosi fizičku i psihičku bol djeci, a i roditeljima. Nemaš djece svoje, nemaš pojma.
BarbaDue

#57 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by BarbaDue »

moonca wrote:
azurna_obala wrote:

Očito su dobro vaspitani
Ti kako ja vidim na ovoj temi ne kontaš neke stvari. Izgleda zastupaš tezu da neko drugi smije da se ponaša sa mojim djetetom na onaj način kao što to radi ona kravetina!?
moonca

#58 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by moonca »

BarbaDue wrote: Ti kako ja vidim na ovoj temi ne kontaš neke stvari. Izgleda zastupaš tezu da neko drugi smije da se ponaša sa mojim djetetom na onaj način kao što to radi ona kravetina!?
U obdanistu, kako i zakon kaze, ona je u ulozi roditelja.

Opet, ponavljam --slika je 'zamrznuta, da izgleda kao da je dijete razapeto, izgleda neugodno za vidjeti da bi emocionalno izazvalo reakciju posmatraca.--

Zasto su ostali roditelji nastavli dovoditi svoju djecu u to obdaniste na cuvanje nakon ovog incidenta?
:wink:
Haj, sad - napisi da te roditelji nisu sankcionirali- necu pisati nacine i metode. :)
moonca

#59 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by moonca »

azurna_obala wrote:
Ako ne znaš, djeca se u vrticu između sebe i poguraju i pa i potuku, ali teta je ta koja treba da adekvtano reaguje, a ne da nanosi fizičku i psihičku bol djeci, a i roditeljima. Nemaš djece svoje, nemaš pojma.

Hoces li ti dozvoliti da uciteljica, dr obrazuje ili lijeci tvoju djecu ako isti nemaju svoju ? ;-)
uglavnomja

#60 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by uglavnomja »

azurna_obala wrote:

Hahaha
PA naravno da nije izvukao iz zaborava, ti misliš da se ovo uopšte zaboravlja? Ne znam koji klinac se uopšte javljaju osobe na ovu temu koja s djecom nemaju veze ni kontakta, što je sasvim očigledno.

Otkaz nije ništa u poredjenju s onim što je učinila. Još u državnoj instituciji gospodja radi.

I otkud to da je dijete zaboravilo????

Ti pričala s njim, pa znaš.

:lol: :lol: :lol:

prosjecan roditelj u bih nikada nije klepio dijete, uhvatio ga za ruku i odvukao, trznuo :thumbup:

ukljucujuci ovog oca

de ba, znas gdje zivis :-)
nista se ne izvlaci iz prasine ako nema koristi od toga ...

mislim sta? neko izvukao clanak od prije dvije godine, ni a ni b nije dodao (ali isto je tako presutio sankcije i posljedice koje su imale teta i direktorica)
otac nista ne trazi
i sta bi jos mogao da trazi?
otac se u stvari ni ne oglasava

da otac nesto trazi - dao bi intervju, nesto sa danasnjim datumom, novinari bi jedva docekali

ocito da je nesto drugo meta, a slucaj je samo sredstvo
moguce vrtici, tu se pare vrte,
ili mozda neko ima licne obracune sa direktoricom? vidis da su prljave igre od pocetka, ali ne oko djetata nego oko pozicija

ili neka nezaposlena teta hoce da ova dobije otkaz tamo gdje sad radi? misli da ce ga ona dobiti

empatija - majka svih manipulacija :skoljka:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#61 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by konektovan »

moonca wrote:
BarbaDue wrote: Ti kako ja vidim na ovoj temi ne kontaš neke stvari. Izgleda zastupaš tezu da neko drugi smije da se ponaša sa mojim djetetom na onaj način kao što to radi ona kravetina!?

Opet, ponavljam --slika je 'zamrznuta, da izgleda kao da je dijete razapeto, izgleda neugodno za vidjeti da bi emocionalno izazvalo reakciju posmatraca.--

Zasto su ostali roditelji nastavli dovoditi svoju djecu u to obdaniste na cuvanje nakon ovog incidenta?
Haj, sad - napisi da te roditelji nisu sankcionirali- necu pisati nacine i metode. :)
Kakva slika zamrznuta, pa imas video?!
Ja kad bi tebe pronos'o ovako po kući, ti bi trazila utociste u sigurnoj kući negdje, ne budali.

Covjek je reagovao ovako, jer je razocaran u sistem, u sistem koji bi trebao da stiti djecu, a ne da nagradi još nekoga za psiho fizicko maltretiranje time sto ce dobiti posao u javnoj ustanovi.
addy_sa

#62 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by addy_sa »

moonca wrote:
azurna_obala wrote:

Hoces li ti dozvoliti da uciteljica, dr obrazuje ili lijeci tvoju djecu ako isti nemaju svoju ? ;-)
:thumbup: :thumbup:
neeee, ko nema dijete ne smije o tom nikada i nikako da priča a ne da nešto oko djece
muha_sa

#63 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by muha_sa »

abidsakala wrote:
Sodom1 wrote:Pogledao sam snimak , nista narocito , kad uporedim kako su mene tete marisali u vrticu,tako je to islo u komunizmu .
Previse hajke a snimak nista ne pokazuje .
to i ja kazem , nas tukla vaspitacica sipkom , kako ces obuzdat dijete koje bezglavo radi po svom , moras nesto poduzeti da se i ostali ne pomame ...nego digla se FGR , haj nek oni deveraju s ovoliko djece i nek probaju pričom ih obuzdati haha nemozes svoje jedno da uhafizas nekad , o cemu se ovdje trubi...
šta vam znaci ovo FGR :? :?

evo ja--dvoje djece odgojo i podigo, NIKAD ni jedno klepio po guzi nisam a boMMe ni moja hanuma, njihova majka :)
odgojio normalne ljude koji sad imaju svoju djecu a moju unucad--rodi ih deduka Muha :-D
kad bi moj sin svog sina a mog unuka kojem su 3 godine u huji iliti bijesu onako pronoso a ja bio tu prisutan tad bi prvi put od mene šaku u glavu dobio da je od brda odvaljen

nisam nikakav kabadahija nit FGR, al znam kako premuntat dijete bez ikakvih batina il nosanja kao što ova idiotkinja u vrticu nosa ovog majog maksuma :-) :-)
moonca

#64 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by moonca »

konektovan wrote:

Covjek je reagovao ovako, jer je razocaran u sistem, u sistem koji bi trebao da stiti djecu, a ne da nagradi još nekoga za psiho fizicko maltretiranje time sto ce dobiti posao u javnoj ustanovi.
Nije mu sistem nametnuo zelju za djecom. Sam je odlucio da ih ima i time je i odgovoran za odgoj, izbor ustanova gdje ce koristii sistem kad mu odgovara, da ga obrazuje,lijeci itd. :roll:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#65 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by konektovan »

addy_sa wrote:
moonca wrote:
azurna_obala wrote:

neeee, ko nema dijete ne smije o tom nikada i nikako da priča a ne da nešto oko djece
Mozes ti pricati ili pisati koliko hoces, ali kad pišete nebuloze to je drugi par opanaka.
moonca

#66 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by moonca »

muha_sa wrote:

evo ja--dvoje djece odgojo i podigo, NIKAD ni jedno klepio po guzi nisam a boMMe ni moja hanuma, njihova majka :)
odgojio normalne ljude koji sad imaju svoju djecu a moju unucad--rodi ih deduka Muha :-D
kad bi moj sin svog sina a mog unuka kojem su 3 godine u huji iliti bijesu onako pronoso a ja bio tu prisutan tad bi prvi put od :shock: mene šaku u glavu dobio da je od brda odvaljen

nisam nikakav kabadahija nit FGR, al znam kako premuntat dijete bez ikakvih batina il nosanja kao što ova idiotkinja u vrticu nosa ovog majog maksuma :-) :-)
Ti bi svoje dijete-sina sakom udario?? :shock: i to je ok po tebi.???

Sta si napisao prije toga?
BarbaDue

#67 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by BarbaDue »

moonca wrote:
Ne znam na koji zakon misliš ali ni po kakvom zakonu ne smije glumiti ulogu roditelja. Njena uloga je odgajatelj i učitelj ako je sposobna za to.
moonca wrote:

- Ne postoji nigdje zamrznuti slika, postoji samo video na kojem se lijepo vidi kako monstrum razapinje dijete. Ako neko treba da razapne, objesi, išiba, ili na bilo koji drugi način kazni moje dijete onda sam to Ja! Svi ostali koji to rade su za mene neprijatelji No1.

- Da, babo me je šibao kad god je bilo potrebno da to uradi, svaki put kada je to uradio ukazao mi je na grešku zbog koje to radi. U nekim momentima u sadašnjem životu pomislim da je trebao biti i strožiji u nekim stvarima. Ali opet ponavljam na takve postupke je imao samo on i moja majka pravo. Ostali moraju da upotrebljavaju druge metode koje isključuju fizičko i psihičko zlostavljanje. Zapamti!
muha_sa

#68 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by muha_sa »

moonca wrote:
muha_sa wrote:

kad bi moj sin svog sina a mog unuka kojem su 3 godine u huji iliti bijesu onako pronoso a ja bio tu prisutan tad bi prvi put od :shock: mene šaku u glavu dobio da je od brda odvaljen

naravno da bi--šta tu nije jasno :?

kontaš li ti šta sam napiso :?
moonca

#69 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by moonca »

muha_sa wrote:
moonca wrote:
muha_sa wrote:

naravno da bi--šta tu nije jasno :?

kontaš li ti šta sam napiso :?
Zbilja nemam komentar nakon ovoga sto si napisao i opisao moguce situacije.
Kontradiktorno.
muha_sa

#70 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by muha_sa »

moonca wrote:
Kontradiktorno.
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
moonca

#71 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by moonca »

muha_sa wrote:
moonca wrote:
Kontradiktorno.
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :arrow: :kiss: :-D
azurna_obala

#72 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by azurna_obala »

addy_sa wrote:
moonca wrote:
azurna_obala wrote:

Gospodo,
Postoji nešto se zove pedagoška grupa predmeta, spezijalizacija itd. da bi mogao raditi s djecom. Za vas dvoje ne znam da li imate išta od ovoga, djecu pogotovo, tako da vam priča veze nema.
insomnia78

#73 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by insomnia78 »

Ja znam da bi joj ruku iz ramena izvalio pa je njenom rukom tuko po ledjima
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#74 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by bitanga_sa_otesa »

muha_sa wrote:
šta vam znaci ovo FGR :? :?
foĆa gorazde rogatica :-D
abidsakala

#75 Re: Zlostavljanje djece u vrticu

Post by abidsakala »

moonca wrote:
muha_sa wrote:

nadje ga ti haha ma matoro nezna jel poslo ili doslo, unuci vani pozelio ih djed, bezbeli
Post Reply