Da ali pitaš za čisto subjektivne stvari, nekome je taj neki auto beton, neko ga ne bi pogledao, nekome uopće nije bitno kakva je plastika, i da li škripi, dakle to ti trebaš otići i pogledati - isprobati , a onda ovde možemo o motorizaciji i iskustvima oko toga !kojot1 wrote:Ja da se razumem toliko u auta ne bih ni postavljao temu. Prvo se konsultujem sa ljudima da vidim stabd a gledam pa onda kad odlucim ici cu u obilazak.mayab wrote:Drug, ako nas baš nekojot1 wrote:Kakav je enterijer u korsi? Jel prijatna za voznju?, daj se pusti ovakvog propitkivanja, oglase " u šake" , i idi pogledati i probati neke od auta koji te zanimaju, kasnije samo skontaj s obzirom na tip motora sta bi odabrao.....
U astri h sam bio i ja sam tu ocekivao razocaranje al u stvari sam se bas prijatno iznenadio.
Kozni lep volan sa komandama, mek menjac sa kratkim hodivima, meka plastila (doduse ne svuda al dovoljno)... Sve suprotno od onoga sto sam ocekivao. Najruznija stvar kod nje mi je centralni otvor ventilacije. Spolja je verzija sa dvoja vrata bas lepa, mnogo lepsa od golfa 5. Verzija sa 5 vrata je bas neutralnog dizajna.
Sta izabrati?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mayab
#51 Re: Sta izabrati?
-
Mlad i Nevin
#52 Re: Sta izabrati?
E jbg ja mislim da majstori nekog levate ili je neko potrefio bas los auto, ja sam zadovoljan sa 307, jos kod mene stariji model navikan kao problematican. Ti imas sasvim dovoljno para za 307 s kraja proizvodnje, nema djecijih mana, mozes se lijepo navozat.
- amar1994
#53 Re: Sta izabrati?
da se vratim na pricu o astri G i koliko je to bolji auto u odnosu na H,osim po motorima:

PS.za H model su se samo konsultovali sa GM
ljudi koji navodno najbolji balans drzanja i udobnosti prave i to se osjetilo,druga stvar su sjedista u G modelu,ako su osnovna pogotovoLotus development in Astra G. Lotus spent 10 weeks developing the base Astra 1.6 and a further period consulting on the other engine/suspension packages. 90% of the work was on the base car from which we developed the various set ups dependent on engine and trim.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#54 Re: Sta izabrati?
Opel astra h je u svakom pogledu bolji auto od astre G, ne kontam cemu rasprava bezveze, svakako astra g nije ni u jednoj opciji za kupovinu.
-
kojot1
#55 Re: Sta izabrati?
Ma G je star auto vec. I astra h je, al je ipak noviji i moderniji.
Imam jos jednu dilemu. Ako bismo devojka i ja kupili zajedno jedan auto tada bismo dali oko 6 7 000 evra. Sta je tu onda najbolja opcija. Naravno pouzdanost i cena odrzavanja da su razumni?
U uzem krugu su astra j, polo, insignija, bmw 118, audi a4.
Opet da naglasim da nije bitna klasa vec da auto bude optemljen, pouzdan i prijatan za voznju.
Imam jos jednu dilemu. Ako bismo devojka i ja kupili zajedno jedan auto tada bismo dali oko 6 7 000 evra. Sta je tu onda najbolja opcija. Naravno pouzdanost i cena odrzavanja da su razumni?
Opet da naglasim da nije bitna klasa vec da auto bude optemljen, pouzdan i prijatan za voznju.
- amar1994
#56 Re: Sta izabrati?
za dzabe je dajekojot1 wrote:Ma G je star auto vec. I astra h je, al je ipak noviji i moderniji.
https://www.olx.ba/artikal/31399758/mazda-3/
uzivo je mngo ljepsi auto.servis jeftin,gume jeftine,ima sve osim koze i xenona,kupljeno u bih .
-
Throttle
#57 Re: Sta izabrati?
S ovolikim farovima i ovim tockicima isto invalid 
- amar1994
#58 Re: Sta izabrati?
Throttle wrote:S ovolikim farovima i ovim tockicima isto invalid
uvijek moze 17" nabacit ljeti

-
Throttle
#59 Re: Sta izabrati?
Ma to je minimalno, jos i ova plastika na braniku ispod fara, sve velikih dimenzija i onda neki tockici, skupila se ko da joj je zima 
- amar1994
#60 Re: Sta izabrati?
ma hatch je zakon
- konektovan
#61 Re: Sta izabrati?
Haj da si mu hatch predlozio, ali ovo ruzno pace sedan, nidje veze. Nije cak ni jeftin a motor iz doba jure.amar1994 wrote:za dzabe je dajekojot1 wrote:Ma G je star auto vec. I astra h je, al je ipak noviji i moderniji.
Opet da naglasim da nije bitna klasa vec da auto bude optemljen, pouzdan i prijatan za voznju.![]()
![]()
uzivo je mngo ljepsi auto.servis jeftin,gume jeftine,ima sve osim koze i xenona,kupljeno u bih .
- amar1994
#62 Re: Sta izabrati?
Pa nema hatchOva,nece niko da proda 
- konektovan
#63 Re: Sta izabrati?
Usrali su zadnji dio na sedanu, bilo je tu prostora da se skladnije uradi guzica, ali hebiga........amar1994 wrote:Pa nema hatchOva,nece niko da proda
- amar1994
#64 Re: Sta izabrati?
Ma jbga,mrzim ga i ja al dobar mu je izbor za one pare,gen 1 i 3 sedan su puno ljepse.konektovan wrote:Usrali su zadnji dio na sedanu, bilo je tu prostora da se skladnije uradi guzica, ali hebiga........amar1994 wrote:Pa nema hatchOva,nece niko da proda
- problemnatravunu
#65 Re: Sta izabrati?
E jebi ga...kojot1 wrote:Ma G je star auto vec. I astra h je, al je ipak noviji i moderniji.
- drndalo
#66 Re: Sta izabrati?
Koji je ovo motor u njoj, Mazdin stari ili neka Ford zaostavstina?amar1994 wrote:za dzabe je dajekojot1 wrote:Ma G je star auto vec. I astra h je, al je ipak noviji i moderniji.
Opet da naglasim da nije bitna klasa vec da auto bude optemljen, pouzdan i prijatan za voznju.![]()
![]()
- amar1994
#67 Re: Sta izabrati?
mazdin stari Z6,ne valjaju fordovi 1.8 i 2.0,trose ulje dostadrndalo wrote: Koji je ovo motor u njoj, Mazdin stari ili neka Ford zaostavstina?
-
kojot1
#68 Re: Sta izabrati?
Sto?problemnatravunu wrote:E jebi ga...kojot1 wrote:Ma G je star auto vec. I astra h je, al je ipak noviji i moderniji.
- basicm
#69 Re: Sta izabrati?
Dodaj jos tomosa u opciju i ves masinu i lakse cemo ti pomoci.
-
kojot1
#70 Re: Sta izabrati?
Dobro ljudi, sta je toliko cudno sto sam naveo auta iz razlicitih klasa? To je ono sto mi se svidja pa to sto je najisplativije za kupovinu i za odrzavanje, a da daje dosta treba da odaberemo.
Tj sta od ovog ima najbolji odnos ulozeno dobijeno?
Tj sta od ovog ima najbolji odnos ulozeno dobijeno?
- amar1994
#71 Re: Sta izabrati?
eno ti link,naletices na lesh iz uvoza garantujem ti , za tih nekih 6-7000e 
ako ti se vec ne svidja 3 koja ti daje dobru opremu,jeftin servis i pouzdanost,onda astra J
ako ti se vec ne svidja 3 koja ti daje dobru opremu,jeftin servis i pouzdanost,onda astra J
-
tempuser
#72 Re: Sta izabrati?
Ja sam 10 god imao Astru G benz 1,6 koja je kupljena nova. U tih 10 god i cca 135k km sam zamjenio jedno 3 x zadnji lonac i lezaj na alternatoru (cini mi se), osim toga samo redovno odrzavanje. Povremeno sam vozio Astru H koja je bila 1,4 16V, u nekih 10 god i cca 120k km zamjenjena neka remenica, da li neki senzor, otkinuta lambda sonda, uglavnom i kod nje je bilo sjedi i vozi. Subjektivno mogu reci da je Astra H nazadovala u odnosu na G po pitanju kvalitete materijala, jednostavno je sva djelovala jeftinije od G, pouzdanost tu negdje.amar1994 wrote:da se vratim na pricu o astri G i koliko je to bolji auto u odnosu na H,osim po motorima:
ljudi koji navodno najbolji balans drzanja i udobnosti prave i to se osjetilo,druga stvar su sjedista u G modelu,ako su osnovna pogotovoLotus development in Astra G. Lotus spent 10 weeks developing the base Astra 1.6 and a further period consulting on the other engine/suspension packages. 90% of the work was on the base car from which we developed the various set ups dependent on engine and trim.
- amar1994
#73 Re: Sta izabrati?
to je totempuser wrote:
Ja sam 10 god imao Astru G benz 1,6 koja je kupljena nova. U tih 10 god i cca 135k km sam zamjenio jedno 3 x zadnji lonac i lezaj na alternatoru (cini mi se), osim toga samo redovno odrzavanje. Povremeno sam vozio Astru H koja je bila 1,4 16V, u nekih 10 god i cca 120k km zamjenjena neka remenica, da li neki senzor, otkinuta lambda sonda, uglavnom i kod nje je bilo sjedi i vozi. Subjektivno mogu reci da je Astra H nazadovala u odnosu na G po pitanju kvalitete materijala, jednostavno je sva djelovala jeftinije od G, pouzdanost tu negdje.
-
Throttle
#74 Re: Sta izabrati?
Ista stvar je i sa vektrom b i vektrom c. U C je sve jeftina plastika, zna i skripat, losiji materijali, dijelovi se gule, dok B ima mekanu tablu, kompletno platnom presvucene tapacirunge, tvrdja plastika je jedino oko klime i nema skripuckanja ni na mojoj staroj 16 godina. Na pocetku me nerviralo sto su prekidaci prozora pored mjenjaca al navikne se covjek. Tih godina sa astrom h i vektrom c su unaprijedili lim, djelimicno i motore - fijat al su u interijer uvalili tvrdu plastiku. Na astri h nisam primjetio bas neki nekvalitet al mi je dosta toga na G kvalitetnije i ljepse uradjeno.
-
tempuser
#75 Re: Sta izabrati?
To je bio generalni trend, Golf IV vs Golf V, Focus Mk1 vs Mk2 itd.