Krecu opstrukcije HDZ-a

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
razuman_covjek

#51 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by razuman_covjek »

I ja sam cuo da se ide na bojkot i kladionice. Steta fakat za kladionice jer raja voli ali sta ces. Sto se tice bojkota bice zeznuto i ode sve u pm. Ali sta se mora mora se.
megaman4

#52 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by megaman4 »

Hafis wrote:Tako je i Slobo pokušao sa Slovencima. Nikom bojkoti nisu donijeli hajra.

A što ćemo s ovisnicima o kladionici.
Nije mi jasno da još ima budala koji ostavljaju pare.... u nas se polako gase, ima ih još, ali ni blizu one nekadašnje posjećenosti.
Gore je to stil života koliko čujem.
Imaju njive po citavoj BiH koje treba obradjivati. 70% poljoprivrednog zemljista u BiH je neobradjeno. Eto im radnog mjesta. Nek tu trose vrijeme, bit ce njima od koristi ali i drzavi.
GandalfSivi

#53 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by GandalfSivi »

megaman4 wrote:
Hafis wrote:Tako je i Slobo pokušao sa Slovencima. Nikom bojkoti nisu donijeli hajra.

Nije mi jasno da još ima budala koji ostavljaju pare.... u nas se polako gase, ima ih još, ali ni blizu one nekadašnje posjećenosti.
Imaju njive po citavoj BiH koje treba obradjivati. 70% poljoprivrednog zemljista u BiH je neobradjeno. Eto im radnog mjesta. Nek tu trose vrijeme, bit ce njima od koristi ali i drzavi.
Eeeeeee, nije se jos desilo da se neko vrati na njivu. Jednom sa iste kad se sidje, nema povratka :D
Heller

#54 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Heller »

razuman_covjek wrote:I ja sam cuo da se ide na bojkot i kladionice. Steta fakat za kladionice jer raja voli ali sta ces. Sto se tice bojkota bice zeznuto i ode sve u pm. Ali sta se mora mora se.
Ja evo kupio neke srpske rum plocice.
razuman_covjek

#55 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by razuman_covjek »

Heller wrote:
razuman_covjek wrote:I ja sam cuo da se ide na bojkot i kladionice. Steta fakat za kladionice jer raja voli ali sta ces. Sto se tice bojkota bice zeznuto i ode sve u pm. Ali sta se mora mora se.
Ja evo kupio neke srpske rum plocice.
:thumbup:

Mozes i njemacke ali ako su ti srpske ok tvoj izbor. Poenta je ne kupovati UZPovske.

Poyy
megaman4

#56 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by megaman4 »

GandalfSivi wrote:
megaman4 wrote:

Eeeeeee, nije se jos desilo da se neko vrati na njivu. Jednom sa iste kad se sidje, nema povratka :D
Vracaju se pojedinci, vjeruj mi. Nije to jos masovno, ali kada vide da od Grada nema nista, ostaje ili rodna gruda ili trece zemlje...
GandalfSivi

#57 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by GandalfSivi »

Evo par kompanija, fakat nije to tesko naci:

Ataco (Široki Brijeg)
Boreas (Kreševo)
MCI (Široki Brijeg)
Mepas (Široki Brijeg)
Planet (Posušje)
Violeta (Grude)

Ako dodje da se udara gdje boli, nema brzeg i efikasnijeg nacina...
megaman4

#58 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by megaman4 »

GandalfSivi wrote:Evo par kompanija, fakat nije to tesko naci:

Ataco (Široki Brijeg)
Boreas (Kreševo)
MCI (Široki Brijeg)
Mepas (Široki Brijeg)
Planet (Posušje)
Violeta (Grude)

Dodje li do bojkota, ovi privatnici neka objese Cirilicara jer ce ih zive ukopati...
GandalfSivi

#59 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by GandalfSivi »

megaman4 wrote:
GandalfSivi wrote:Evo par kompanija, fakat nije to tesko naci:

Ataco (Široki Brijeg)
Boreas (Kreševo)
MCI (Široki Brijeg)
Mepas (Široki Brijeg)
Planet (Posušje)
Violeta (Grude)

Dodje li do bojkota, ovi privatnici neka objese Cirilicara jer ce ih zive ukopati...
Pa to i kazem, sami ce ga oni za dva mjeseca s noge na nogu protjerati...
razuman_covjek

#60 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by razuman_covjek »

Evo ja doniram 10k za bojkot tj. kampanju :bih:
Sanjarko

#61 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Sanjarko »

Gandalfe pa pola ovdje ljudi ni ne kupuje od tih firmi proizvode. Nego kupuju od Turske itd.
tandmand

#62 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by tandmand »

Blokada je iz raja izašla.

Samo sabura i rahat patnje. :nargila:
muzicar_iz_parka

#63 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by muzicar_iz_parka »

megaman4 wrote:

Nije poljoprivreda uzmi motiku u ruke nego je to ozbiljna privredna grana, moglo bi se reći jedna vrsta industrije.
Kod nas su se većinom primile gluposti tipa malina, sitnih krastavaca i ostalih gluposti. Tu nije bio cilj neka korist za našeg seljaka nego da prodaju svoje sadnice i prateći materijal a naš narod(i) po običaju se primio, jer su vidjeli veliku zaradu.
Nema recimo ni HR nekog velilog uspjeha u poljoprivredi, iako raspolažu sa znatno većim količinama poljoprivrednog zemljišta. Život seljaka nije od 8.00 do 15.00 nego od 6.00 do 22.00 uveče.
GandalfSivi

#64 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by GandalfSivi »

Vizionar 1985 wrote:Gandalfe pa pola ovdje ljudi ni ne kupuje od tih firmi proizvode. Nego kupuju od Turske itd.
Gdje ba? Kad je to Bosnjo usao u prodavnicu i pogledao u etiketu da vidi ko uvozi? I ovo sto ja predlazem je vise teoretski, nemamo mi kapaciteta za takvo razmisljanje...

Kod nas bolan zena pred kamerama place sto joj zatvaraju Merkator, da ne idem dalje...
Sanjarko

#65 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Sanjarko »

GandalfSivi wrote:
Vizionar 1985 wrote:Gandalfe pa pola ovdje ljudi ni ne kupuje od tih firmi proizvode. Nego kupuju od Turske itd.
Gdje ba? Kad je to Bosnjo usao u prodavnicu i pogledao u etiketu da vidi ko uvozi? I ovo sto ja predlazem je vise teoretski, nemamo mi kapaciteta za takvo razmisljanje...

Kod nas bolan zena pred kamerama place sto joj zatvaraju Merkator, da ne idem dalje...
Ziva istina. Gleda se cijena, kvalitet itd. Evo Violeta primjerice. Ljudi vecinom kupuju vlazne maramice iz Turske, ubruse iz Srbije itd. Masu drugih proizvoda kupuju iz Turske, Srbije, Poljske itd. Dosta sada i nasih domacih proizvoda kupuju. Recimo piletina, pileci proizvodi itd.
GandalfSivi

#66 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by GandalfSivi »

Vizionar 1985 wrote:
GandalfSivi wrote:

Ziva istina. Gleda se cijena, kvalitet itd. Evo Violeta primjerice. Ljudi vecinom kupuju vlazne maramice iz Turske, ubruse iz Srbije itd. Masu drugih proizvoda kupuju iz Turske, Srbije, Poljske itd. Dosta sada i nasih domacih proizvoda kupuju. Recimo piletina, pileci proizvodi itd.
Evo ti banalan primjer. Ima tome i bruka godina, tadasnja djevojka mi bila Amerikanka, i odemo mi dole na more i ona ode na trafiku da kupi cigare i trazi mrtva hladna Drinu light. Ona teta je zbunjeno pogleda, ja je zbunjeno pogledam, kaze teta "ne prodajemo bosanske cigarete". Djevojka me ono pogleda i kaze "a zasto svi u Bosni onda puse Ronhill?".

I sta da joj kazem, da su uhvatili levata iz TDR u Holiday-u sa (ako se dobro sjecam) 250.000 maraka namjenjenih politicarima, da se o tome pisalo par dana i pojeo vuk magarca. I da Bosnjo jos uvijek pusi cigare iz Hr, pije Zuju i Karlovacko gdje stigne, a nas dole ni na mapi?
madner

#67 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by madner »

Kod ove partije pokera, bolje karte ima ko ne blefira.

Dakle bitno je imati plan B.
BHCluster

#68 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by BHCluster »

Interese Hrvata u Republici Srpskoj zastupat će Hrvati iz srpskih stranaka

POLITIČKE stranke s hrvatskim predznakom su na proteklim izborima u Bosni i Hercegovini ostvarile katastrofalne rezultate u natjecanju za makar simbolično sudjelovanje u tijelima vlasti Republike Srpske pa će, kako sada stvari stoje, hrvatske interese u parlamentu tog entiteta zastupati članovi srpskih političkih stranaka, prenijeli su u ponedjeljak lokalni mediji.

Prema izračunima koje je objavio portal lista Euro blic, jedini zastupnici u Narodnoj skupštini RS-a koji su se uoči izbora izjasnili Hrvatima bit će iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika, Socijalističke partije RS (SP) i iz Srpske demokratske stranke (SDS).

Temeljem takozvanih kompenzacijskih lista hrvatska zastupnička mjesta vjerojatno će dobiti SNSD-ova Željka Stojičić, Andrea Dorić iz SP-a i Ivanka Marković iz SDS-a.

U hrvatskoj zastupničkoj kvoti je još jedno mjesto, no za sada nije poznato kome bi ono moglo pripasti jer još nisu obrađeni svi izborni rezultati.

Hrvatske stranke ostvarile loše rezultate

Na ovogodišnjim općim izborima koalicije u kojima su sudjelovale stranke s hrvatskim predznakom osvojile su tek simboličan broj glasova u natjecanju za zastupnička mjesta u parlamentu RS.

Koalicija pod nazivom Proeuropski blok, u kojoj je bila i Hrvatska stranka (HS), osvojila je nešto više od 7600 glasova ili 1,18 posto glasova, a kako nije prešla izborni prag od 3 posto nije dobila niti jedan mandat.

Još gori rezultat zabilježila je koalicija predvođena HDZ-om BiH, za koju je glasalo jedva nešto više od tisuću birača ili simboličnih 0,16 posto.

HDZ je nešto bolje prošao sa svojim kandidatom za hrvatskog dopredsjednika RS-a, iako je riječ o poziciji koja ima tek simboličko značenje i ne podrazumijeva ikakve ozbiljnije ovlasti. Josip Jerković, koji je tu dužnost obnašao u protekle četiri godine, dobio je oko 2000 glasova, dvostruko više od Joze Barišića iz HS-a, no o tome tko će od njih biti na tom mjestu do 2022. ipak će u konačnici odlučiti glasovi birača iz inozemstva, pristigli poštom, koji se još prebrojavaju.
Image
Sanjarko

#69 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Sanjarko »

GandalfSivi wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Evo ti banalan primjer. Ima tome i bruka godina, tadasnja djevojka mi bila Amerikanka, i odemo mi dole na more i ona ode na trafiku da kupi cigare i trazi mrtva hladna Drinu light. Ona teta je zbunjeno pogleda, ja je zbunjeno pogledam, kaze teta "ne prodajemo bosanske cigarete". Djevojka me ono pogleda i kaze "a zasto svi u Bosni onda puse Ronhill?".

I sta da joj kazem, da su uhvatili levata iz TDR u Holiday-u sa (ako se dobro sjecam) 250.000 maraka namjenjenih politicarima, da se o tome pisalo par dana i pojeo vuk magarca. I da Bosnjo jos uvijek pusi cigare iz Hr, pije Zuju i Karlovacko gdje stigne, a nas dole ni na mapi?
To je nekad bilo toliko. Vecina ljudi sad pusi od prodavaca po ulici cigare i to motane po 1-1,5 km u najlonskim kesama. Kazem ti nekad bilo toliko, ne vise toliko. Gledaju cijenu, kvalitet itd. Prvenstveno cijenu gledaju. Muka ih na to natjerala jer nemaju para. Sve manje para imaju pa zato kupuju sve vise jeftinije proizvode razne i nase i strane.
Sanjarko

#70 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Sanjarko »

madner wrote:Kod ove partije pokera, bolje karte ima ko ne blefira.

Irce iza dzale. :-D
GandalfSivi

#71 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by GandalfSivi »

Vizionar 1985 wrote:
To je nekad bilo toliko. Vecina ljudi sad pusi od prodavaca po ulici cigare i to motane po 1-1,5 km u najlonskim kesama. Kazem ti nekad bilo toliko, ne vise toliko. Gledaju cijenu, kvalitet itd. Prvenstveno cijenu gledaju. Muka ih na to natjerala jer nemaju para. Sve manje para imaju pa zato kupuju sve vise jeftinije proizvode razne i nase i strane.
Ne znam, tu si, znas bolje od mene, ali ja koliko vidim od 10 najvecih uvoznika robe siroke proizvodnje u BiH (ukupan godisnji promet 1.5 milijardi maraka), pet ih je iz Z. Hercegovine...

Prodaju to valjda nekome...
madner

#72 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by madner »

Vizionar 1985 wrote:
madner wrote:Kod ove partije pokera, bolje karte ima ko ne blefira.

Irce iza dzale. :-D
Mislio sam na konfrontaciju.

Ja recimo imam plan, ali znam da ove jajare nece ici dovoljno daleko. :D
Sanjarko

#73 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Sanjarko »

GandalfSivi wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Ne znam, tu si, znas bolje od mene, ali ja koliko vidim od 10 najvecih uvoznika robe siroke proizvodnje u BiH (ukupan godisnji promet 1.5 milijardi maraka), pet ih je iz Z. Hercegovine...

Prodaju to valjda nekome...
Ma svercu se narod okrenuo. Tj., ne bas svercu, to vi zovete sverc ali nije po definiciji. Nego se okrenuo vise sivoj ekonomiji iako kuka na to ali mora. Toliko veliki nameti da moraju se sivoj ekonomiji, tj., na crno svemu okrenuti. A ono sto se ne proizvodi ovdje i sto je loseg kvaliteta ovdje se uvozi iz Srbije, Poljske, Turske itd.

Mislim govorim o ovoj vecini ljudi. Koji nisu ni srednja klasa, ni uhljebi, ni visoka klasa. Nego obicni ljudi, sljakeri.

Sad samo pitanje preko koga se to sve uvozi. Da li jos i dalje preko ovih firmi iz Hercegovine. Ali ja kako vidim sve se vise uvozi preko RS-a ili mi se cini to.
GandalfSivi

#74 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by GandalfSivi »

Vizionar 1985 wrote:
Sad samo pitanje preko koga se to sve uvozi. Da li jos i dalje preko ovih firmi iz Hercegovine. Ali ja kako vidim sve se vise uvozi preko RS-a ili mi se cini to.
Ja sam se ovim clankom vodio:

http://www.grude-online.info/tvrtke-iz- ... rcegovine/

Jeste iz 2016. ali se te stvari rijetko mijenjaju...
Sanjarko

#75 Re: Krecu opstrukcije HDZ-a

Post by Sanjarko »

GandalfSivi wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Ja sam se ovim clankom vodio:

http://www.grude-online.info/tvrtke-iz- ... rcegovine/

Jeste iz 2016. ali se te stvari rijetko mijenjaju...
Ljudi ovdje gledaju sto jeftinije da uzmu ali da kvalitet nije skroz los. Ovo je barem sto se Zenice tice.
Locked