SDP i derivati = lažna nada

SaraFina

#51 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by SaraFina »

Chmoljo wrote:
hekaton wrote: hajte molim vas. pa u ovo ni najvece SDP botine ne vjeruju. Nas najbolji kandidat je bio Hadzikadic, potpuni zaokret od svih za koje smo do sada glasali. Vidjeti ces kako ce se SDP provesti na sljedecim izborima kad tu bude i njegova stranka, zlaju cete od blata praviti
lako je bilo voditi kampanju kada se ti za sve pitaš i manje-više o tebi sve ovisi.

vidjećemo koliko je sposoban voditi stranku, jer tu neke druge stvari dolaze do izražaja.

ne kažem odmah da će to ići loše, jer ne znam, i ne zna niko, pa ni Mirsad, ali...

Ma kakvu kampanju? Lik kao da pao s marsa.
Na onom sučeljavanju prvom:

Voditelj: Kakao bi ste VI na druga dva člana presjedništva utjecali da rade za dobrobit BiH.

M.H: Ja bi njima objasnio da iako su Srbin/Hrvat BiH im je kao izabranim zastupnicima prioritet.

I onda zamisli laktaškog krmka i njegov odgovor i onu facu.
M.D: Kakva BiH?

Ili Čovića da je prošao...

:-)
Bloo
Globalna šefica

#52 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by Bloo »

muzicar_iz_parka wrote:Onaj ko hoće vlast mora dovesti jedan bataljon onih Kurdkinja i napraviti državni udar. Mogli bi se nakon toga malo i na Jadranu proširiti.
:D
Anarhija all over Ustikolina.... :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by Chmoljo »

Kikibombona wrote:Jesi makar ti odustao od SDP gubitnika i idiota? :D
stani malo, ti sposobni bi da dođu na gotov sistem pa da rade, jel?

da neko za njih stvori preduslove i da oni mogu onda upravljati i raditi. mislim da to ne ide baš tako. pitaj ti svog nadređenog može li on stvoriti firmu, napraviti tržište, a ja ću kad on to sve završi biti direktor. eto. pa vidi šta će ti reći.

ne zamišljam ja to povezivanje, nego ti stalno pričaš kako ima sposobnih i to dovoljno, ali eto, ne mogu. pa neka se povežu na neki način kad su sposobni. osnivanje stranke, povezivanje društvenim mrežama, organizacijama ovim-onim...

i ovo citirano, biću glasač SDPa sve dok neko ne bude mogao konkretnije skloniti ovu bagru. pretprošle izbore sam mislio da je to DF, zato sam za njih glasao. sada je to SDP. kako stvari stoje, biće to i neki naredni period.

sve te priče o nekim revolucijama i rješenjima preko koljena su meni čisto gubljenje vremena. rotacija vlasti, smanjivanje izborne pljačke, kvalitenija zakonska rješenja što se tiče izbora donijeće stanoviti napredak. po mom mišljenju osjetniji. problem je što to traje dugo, pa ljude deprimira jer se pitaju hoće li sve to doživjeti. otud i to potenciranje tih nekih brzih rješenja.

dakle, evolucija, jok revolucija.
Kikibombona

#54 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by Kikibombona »

SaraFina wrote:Ma kakvu kampanju? Lik kao da pao s marsa.

Voditelj: Kakao bi ste VI na druga dva člana presjedništva utjecali da rade za dobrobit BiH.

M.H: Ja bi njima objasnio da iako su Srbin/Hrvat BiH im je kao izabranim zastupnicima prioritet.

Kao da je bitan Dodik i Covic. To su dva klosara koja se nista ne pitaju. Nas ustav nisu napravili Dodik i Covic, napravio je ovaj gospodin:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... comics.jpg

E zamisli sljedece:

Sastanak Merkel - Hadzikadic:

Saradnici u kratkim crtama kazu da je Hadzikadic doktorirao na Harvardu, da je direktor na univerzitetu u Juznoj Karolini itd.

https://mirsadhadzikadic.ba/static/biografija

I sama Merkel je profesor, obrazovana zena. Moze razgovarati sa Hadzikadicem na engleskom jeziku, mogu naci zajednicku rijec. Sta to znaci za promociju BiH? Da li Hadzikadic moze popraviti imidz BiH ili cak animirati Merkel da ucini nesto konkretno za nasu drzavu? A Njemacka ima poluge moci da ovdje uradi sto god zeli. :idea:

A onda sa sa druge strane imas Komsica ili Becirevica:

Sta ce o njima reci saradnici Angele Merkel. Reci ce da je Komsic zlatni ljiljan na sto ce se Angela odmah seksualno uzbuditi. :lol: Sta ce reci za Rumenog? Na kojem jeziku ce pricati? Vidjeli smo da Becirevic zna naborjati prvu postavu Brazila sa SP 1986. Ne znam voli li Angela fudbal. Komsic moze jedino stati kao panj da se uslika i to je to. Covjek je vec prelezao osam godina u predsjednistvu.

...

Ne znam, ja da saljem nekoga, da mene negdje predstavlja, poslao bih najpametnijeg covjeka, najreprezentativnijeg. Ne bih poslao dabila da me bruka. Mi smo odlucili poslati debile.

Tragikomedija. Jos cetiri godine iseljavanja. Ovdje ce samo ostati stranacki poltroni.
SaraFina

#55 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:

Kao da je bitan Dodik i Covic. To su dva klosara koja se nista ne pitaju. Nas ustav nisu napravili Dodik i Covic, napravio je ovaj gospodin:

E zamisli sljedece:

Saradnici u kratkim crtama kazu da je Hadzikadic doktorirao na Harvardu, da je direktor na univerzitetu u Juznoj Karolini itd.

I sama Merkel je profesor, obrazovana zena. Moze razgovarati sa Hadzikadicem na engleskom jeziku, mogu naci zajednicku rijec. Sta to znaci za promociju BiH? Da li Hadzikadic moze popraviti imidz BiH ili cak animirati Merkel da ucini nesto konkretno za nasu drzavu? A Njemacka ima poluge moci da ovdje uradi sto god zeli. :idea:

Sta ce o njima reci saradnici Angele Merkel. Reci ce da je Komsic zlatni ljiljan na sto ce se Angela odmah seksualno uzbuditi. :lol: Sta ce reci za Rumenog? Na kojem jeziku ce pricati? Vidjeli smo da Becirevic zna naborjati prvu postavu Brazila sa SP 1986. Ne znam voli li Angela fudbal. Komsic moze jedino stati kao panj da se uslika i to je to. Covjek je vec prelezao osam godina u predsjednistvu.

...

Ne znam, ja da saljem nekoga, da mene negdje predstavlja, poslao bih najpametnijeg covjeka, najreprezentativnijeg. Ne bih poslao dabila da me bruka. Mi smo odlucili poslati debile.

Tragikomedija. Jos cetiri godine iseljavanja. Ovdje ce samo ostati stranacki poltroni.

Jah i?

Ja zamišljam dalje opet Dodika, kako u Bakinovcima ili nekoj drugoj pripizdini prepričava kao skeč, ovaj Hadžikadićev odgovor ispod šatora svjetini u mikrofon. I uveličava.

"Ja sam toj budaletini muslimanskoj re'ko: Mene je srpski narod izabrao i ja zastupam interese RS i odgovornost imam samo prema Srbima! HaHA ... "
Kikibombona

#56 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by Kikibombona »

Chmoljo wrote:
Kikibombona wrote:Jesi makar ti odustao od SDP gubitnika i idiota? :D
stani malo, ti sposobni bi da dođu na gotov sistem pa da rade, jel?

da neko za njih stvori preduslove i da oni mogu onda upravljati i raditi. mislim da to ne ide baš tako. pitaj ti svog nadređenog može li on stvoriti firmu, napraviti tržište, a ja ću kad on to sve završi biti direktor. eto. pa vidi šta će ti reći.
Ne.

Govorim o ljudima koji zele i znaju raditi, koji nisu profesionalni politicari. U konkretnom slucaju, radi se o covjeku koji je puno toga napravio u BiH i svijetu. Projekti vrijedni desetine miliona maraka.

Al' to je tip ljudi koji se nece laktati sa stranackim idiotima i politicki nadmudrivati. O tome ti govorim. Ljudi takvog profila hoce konkretno raditi a ne voditi politicke bitke sa Masicem, Kaplanom, Zahiragicem i Magazinovicem.

Takvih ljudi druze moj ima puno. Samo neko treba da ih okupi i pusti da rade konkretan posao a ne da se bave praznim politikanstvom.
Chmoljo

#57 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by Chmoljo »

hoću i ja firmu ali da ne moram plaćati PDV jbg...
Kikibombona

#58 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by Kikibombona »

SaraFina wrote:Jah i?

Ja zamišljam dalje opet Dodika, kako u Bakinovcima ili nekoj drugoj pripizdini prepričava kao skeč, ovaj Hadžikadićev odgovor ispod šatora svjetini u mikrofon. I uveličava.

"Ja sam toj budaletini muslimanskoj re'ko: Mene je srpski narod izabrao i ja zastupam interese RS i odgovornost imam samo prema Srbima! HaHA ... "
Pa govorim da Dodik nije bitan. Ni Covic. Dva klosara, laju bez ikakvog efekta.

Ako dobiju podrsku Njemacke i Amerike, Bosna i Hercegovina ce se 100% raspasti. Ja o tome govorim.

Nama trebaju jaki ljudi koji ce raditi sa Amerikom, Njemackom, Francuskom i Velikom Britanijom u prvom redu, pa onda koliko je moguce sa Rusijom, Kinom, Turskom itd.

Nas ustav se zove Dejtonski ustav a ne Rogaticki ustav. Albanci su pokazali da su nemjerljivo zreliji i drzavotvorniji narod od Bosnjaka. Drze se Amerike i profitiraju. Ovdje u BiH sve vodi mahalska politika. Bitno je sta su rekli Dodik i Covic ispod satora. Bosnjaci trebaju voditi internacionalnu politiku, visiti po zemljama zapada... ali,...

Silajdzic je imao kapacitet. Na kraju je usrao sa Aprilskim paketom. Morao je tada uraditi kako Amerika kaze. Tada su Bosnjaci izgubili naklonost zapada jer se pokazalo da nisu odani saveznici. Jos ona gluperda Bakir suruje sa Erdoganom u periodu kada zapad satanizuje Tursku. Politicka kratkovidnost i naivnost.

Ja da saljem izaslanika u recimo tvoju firmu, poslao bih najboljeg covjeka. Ti bi, vidjevsi njega, mislila pozitivno o mojoj firmi, ako je izaslanik reprezentativan. Ako je debil, sta bi pomislila? Isto je na visem nivou. Mozes misliti kada Angela vidi Zeljka? Sta ce sa njim? Samo se uslikati, razbaciti poneku kurtoaznu frazu i razguliti.

Vucic je sa te strane jak i prodoran politicar. Cak i Kolinda.

A mi ovdje imamo Dodika, Dzaferovica i Komsica. Bogte... :( :(
insomnia78

#59 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by insomnia78 »

Chmoljo wrote:
Kikibombona wrote:
Ali su uzeli 120 000 glasova. :(

Otpadak DF je uzeo 80 000 glasova. :(

Baceni glasovi.

Kao sto rekoh, nema BiH 20 000 000 stanovnika da moze baciti 200 000 glasova na laznu nadu.

Opet ce ovi paraziti na narednim izborima uzeti 150-200 000 glasova. Zacarani krug. Imamo mutavu i nesposobnu SDA i jos mutaviji i nesposobniji SDP. I oni drze ovakav sistem, ne daju novima da udju. SDP-eovci su kao hijene napadali Hadzikadica da im slucajno ne bi izbio neku 'opozicionu' fotelju.
kad su SDPovci nesposobni, a ti ostali sposobni, u čemu je problem?

da nije, ne znam, u sposobnosti da se nametnu?

i jedan dobronamjeran savjet - ne brani Hadžikadića. zaista. ako mu misliš dobro, ne brani ga.
:lol:
SaraFina

#60 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:

Ako dobiju podrsku Njemacke i Amerike, Bosna i Hercegovina ce se 100% raspasti. Ja o tome govorim.

Nama trebaju jaki ljudi koji ce raditi sa Amerikom, Njemackom, Francuskom i Velikom Britanijom u prvom redu, pa onda koliko je moguce sa Rusijom, Kinom, Turskom itd.

Nas ustav se zove Dejtonski ustav a ne Rogaticki ustav. Albanci su pokazali da su nemjerljivo zreliji i drzavotvorniji narod od Bosnjaka. Drze se Amerike i profitiraju. Ovdje u BiH sve vodi mahalska politika. Bitno je sta su rekli Dodik i Covic ispod satora. Bosnjaci trebaju voditi internacionalnu politiku, visiti po zemljama zapada... ali,...

Silajdzic je imao kapacitet. Na kraju je usrao sa Aprilskim paketom. Morao je tada uraditi kako Amerika kaze. Tada su Bosnjaci izgubili naklonost zapada jer se pokazalo da nisu odani saveznici. Jos ona gluperda Bakir suruje sa Erdoganom u periodu kada zapad satanizuje Tursku. Politicka kratkovidnost i naivnost.

Ja da saljem izaslanika u recimo tvoju firmu, poslao bih najboljeg covjeka. Ti bi, vidjevsi njega, mislila pozitivno o mojoj firmi, ako je izaslanik reprezentativan. Ako je debil, sta bi pomislila? Isto je na visem nivou. Mozes misliti kada Angela vidi Zeljka? Sta ce sa njim? Samo se uslikati, razbaciti poneku kurtoaznu frazu i razguliti.

U kojim ti iluzijama živiš, za nepovjerovati.
Kako nije bitan Dodik i Čović? Je li taj isti Dodik neposredno prije izbora prikrio ubistvo djeteta veterana RS i otvoreno se čovjeku podsmijavao na trgu? Počeša li se iko igdje radi toga?
Još dobi ubjedljivo izbore. To znači da je Dodik preslika preko 50% onih koji ga izabraše. I šta će tu USA, MZ ili Bog otac?
Uvesti mu sankcije. Daj BA.

Ili Mirso kad ga pošaljemo u bijeli svijet?
Last edited by SaraFina on 09/10/2018 12:38, edited 1 time in total.
insomnia78

#61 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:

Pa da biramo onda Vucica, a?
madner

#62 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by madner »

Nadleznosti Predsjednistva su jasno definisane i nisu nebitne. Nisu ni najbitnije, ali svakako jesu bitne.
Ogromna je razlika za BiH kada je omjer 2:1 i 1:2.

Sastanak sa Merkelicom se nece desiti, jer ona zna da se nema sta sastajati sa Sefikom, nego treba pricati sa Bakirom.
Kikibombona

#63 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Pa da biramo onda Vucica, a?
Vucic je cetnik i ljigavac. Pokvarenih ljudi je puno u politici. Pogledaj samo Trampa ili Dzordz Busa prije njega.

Medjutim, Vucic je pametniji, pismeniji, sposobniji od nasa tri predsjednika zajedno. Lik je prorodran, kao da je kloniran u deset primjeraka. Visi kod svjetskih drzavnika, narocito kod Merkel.

Nasi predstavnici kao panjevi sjede u sarajevski, mostarskim i banjaluckim rezidencijama. Niti znaju niti hoce. Noge na stol i laganini. Pravi mahalasi.

Mi smo za ove izbore imali dva izvrsna kandidata, Hadzikadica i Falatara. A vidi sta smo izabrali. :(
Krokodajl

#64 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by Krokodajl »

Zamisli Falatara i Hadžikadića sa Dodikom u predsjedništvu :lol:

Jedan nema stranke, u drugog stranka ima 2 zastupnika - negdje -

Ovaj drži pola Bosne, a i drugo pola bi zajaho :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#65 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by Tomahawk11 »

Kikibombona wrote:

E zamisli sljedece:

...

Pa nije ni Komšić baš klošar koji ima samo Zlatnog ljiljana.
Željko Komšić je rođen 1964. godine u Sarajevu. Njegov otac Marko je poreklom iz Srednje Bosne, dok je majka Danica, rođena Stanić, poreklom iz okoline Doboja. Željko Komšić je 1979. godine završio Osnovnu školu Bane Šurbat u Sarajevu, a nakon toga sarajevsku III Gimnaziju. Diplomirao je 1988. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. 2003. godine je završio Školu za inostranu službu Univerziteta Džordžtaun (Georgetown University) u Vašingtonu.
Kikibombona

#66 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by Kikibombona »

madner wrote:Nadleznosti Predsjednistva su jasno definisane i nisu nebitne. Nisu ni najbitnije, ali svakako jesu bitne.

Sastanak sa Merkelicom se nece desiti, jer ona zna da se nema sta sastajati sa Sefikom, nego treba pricati sa Bakirom.
Nije Njemacka divlja zemlja da se prilagodjava nasoj politici. Ne budi smijesan.

Mrekelica se sastajala sa Ivanicem a ne sa Dodikom. Isto kada je bio Radmanovic, on se sastajao sa svjetskim liderima a ne Dodik.

A jasno da ce Sefik prenijeti Angeli poruke Bakira na tecnom ruskom jeziku. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#67 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by Tomahawk11 »

Krokodajl wrote:Zamisli Falatara i Hadžikadića sa Dodikom u predsjedništvu :lol:

To je kad ljudi misle da je Predsjedink Bogotac i da on vedri i oblači.
insomnia78

#68 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by insomnia78 »

Krokodajl wrote:Zamisli Falatara i Hadžikadića sa Dodikom u predsjedništvu :lol:

:lol:
Chmoljo

#69 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by Chmoljo »

ukratko, silovanje i cuckold.
madner

#70 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by madner »

Kikibombona wrote:
madner wrote:Nadleznosti Predsjednistva su jasno definisane i nisu nebitne. Nisu ni najbitnije, ali svakako jesu bitne.

Nije Njemacka divlja zemlja da se prilagodjava nasoj politici. Ne budi smijesan.

Mrekelica se sastajala sa Ivanicem a ne sa Dodikom. Isto kada je bio Radmanovic, on se sastajao sa svjetskim liderima a ne Dodik.

A jasno da ce Sefik prenijeti Angeli poruke Bakira na tecnom ruskom jeziku. :D
Druze ti veze nemas. Merkelica se sastala sa Ivancicem kao znak podrske za tu opciju. Kao sto i Vucic istu koristi u Srbiji, gdje Njemacka kroji njegovu politiku. SNSD je nekad bio nada USA, alternativa ratnim zlocincima.
Dakle to su simbolicni sastanci, ne radni.

Naravno da Njemacka nije divlja zemlja, pazi svoje protektorate.
madner

#71 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by madner »

Chmoljo wrote:
Ne mislim da bi bilo strasno, ali Covic i Dodo, to bi bilo lose.
Chmoljo

#72 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by Chmoljo »

madner wrote:
Chmoljo wrote:
Ne mislim da bi bilo strasno, ali Covic i Dodo, to bi bilo lose.
ma mislio sam više na Mile jebač, Mirsad posmatrač, Boriša žrtva.
madner

#73 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by madner »

Dobro sad, dogovorili bi se nekako o tehnickim detaljima. Mile je rekao on ce dignuti zastavu, ali nema nista protiv i da drugi dignu svoju. :D
SaraFina

#74 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:Pa da biramo onda Vucica, a?
Vucic je cetnik i ljigavac. Pokvarenih ljudi je puno u politici. Pogledaj samo Trampa ili Dzordz Busa prije njega.

Medjutim, Vucic je pametniji, pismeniji, sposobniji od nasa tri predsjednika zajedno. Lik je prorodran, kao da je kloniran u deset primjeraka. Visi kod svjetskih drzavnika, narocito kod Merkel.

Nasi predstavnici kao panjevi sjede u sarajevski, mostarskim i banjaluckim rezidencijama. Niti znaju niti hoce. Noge na stol i laganini. Pravi mahalasi.

Mi smo za ove izbore imali dva izvrsna kandidata, Hadzikadica i Falatara. A vidi sta smo izabrali. :(
Opet fulaš "ceo Fußball" :D

Vučić je uljudjeni i obrijani četnik, što bi jelte rekli susjedi Hrvati. No nije on nikakav diplomat niti premazanko. Osobito pismen i lukav. Mali od palube Vojislava Šešelja... To sve govori... Sad da je nešto osobito "evoluirao" u proteklih 20 godina? Nije ni to...
Nego je Srbija zbog raznoraznih političkih i geostrateških "čimbenika" bitna EU. A Srbiji EU da se izvuče iz bijede i domogne kojekakvih fondova za preživljavanje. Od koketiranja s Rusima slaba je korist.
Pa zato Vučko iskače iz paštete.
Na njegovom mjestu bi i Komšić mogao isto.
Položaj Kosova i one provokacije Tačija na Gazivodama najbolje oslikavaju/potvrdjuju ovu moju tezu.
Krokodajl

#75 Re: SDP i derivati = lažna nada

Post by Krokodajl »

madner wrote:Dobro sad, dogovorili bi se nekako o tehnickim detaljima. Mile je rekao on ce dignuti zastavu, ali nema nista protiv i da drugi dignu svoju. :D
Mirso bi digo zastavu Harvarda, a Falatar bi digo onu rainbow flat što piše PACE na latinski :lol:
Post Reply