Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Jerko Ivanković - Lijanović - (Narodna stranka Radom za boljitak)
5
2%
Dragan Čović - (HDZ BiH)
32
10%
Boriša Falatar - (Naša straka)
86
28%
Diana Zelenika - (HDZ 1990)
8
3%
Željko Komšić - (DF)
177
57%

Total votes: 308

mO k3

#51 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by mO k3 »

512MB wrote:
BMX1977 wrote:

:bih: :bih: :bih:
:bih:
:bih: :bih: :bih: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

jedna i jedina !! :bih:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#52 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by malakh »

dulekrele wrote: samo uzp-ovska djubrad govore za nekoga da je alkoholicar i ako on to nije ni pod razno. ali kada nemas nikakav posten argument onda lazes i covjeka pokusavas na neki drugi nacin da diskreditujes.

to je samo radikalna struja hrvatskog naroda, koja je na sreću u velikoj manjini, ali na žalost je najglasnija i vrlo dobro organizirana.

sama činjenica da na forumu hz hb komšić ima samo par glasova manje od čovića, govori i da hrvati podržavaju komšića i da to nije baš onako kako čovićeva plejada želi predstaviti.

uvijek je bilo da se na gostoprimstvo odgovara gostoprimstvom, na bahatluk se odgovora bahatlukom. pa eto mu sad karamarko i poskokovci.

https://--- NO LINKS ---/kavazovic-ne-nameci ... lik-haram/, 95% čitatelja neće ni pročitati članak, već će na osnovu naslova donijeti zaključak.
Hafis

#53 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

Pa jest haram. od toliko normalnih proBiH hrvata, uhvatili se alkoholičara koji se već dva puta pokazao na tom mjestu.
Slažem se s reisom da nije red da vlah bude načelnik Srebrenice, ali brate nemoj ni ispičuturu na čelo države. K'o ono će je valjda spašavati u rijetjkim trenutcima kada bude trijezno.
U prijateljskom Iranu bi proveo ostatak života u nekom liječilištu.
bh.tornjak

#54 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by bh.tornjak »

Hafis wrote:Pa jest haram. od toliko normalnih proBiH hrvata, uhvatili se alkoholičara koji se već dva puta pokazao na tom mjestu.
Slažem se s reisom da nije red da vlah bude načelnik Srebrenice, ali brate nemoj ni ispičuturu na čelo države. K'o ono će je valjda spašavati u rijetjkim trenutcima kada bude trijezno.
i da sjedi vascijeli dan i ispija case,flase...da ama bas nista ne radi.....itd....korisniji je ovoj drzavi od samozvanih nosilaca euroskih vrijednosti...

bolje i nista ne radit nego kvarit....zar ne
BHCluster

#55 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BHCluster »

Hafis

#56 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

bh.tornjak wrote:
Hafis wrote:Pa jest haram. od toliko normalnih proBiH hrvata, uhvatili se alkoholičara koji se već dva puta pokazao na tom mjestu.
i da sjedi vascijeli dan i ispija case,flase...da ama bas nista ne radi.....itd....korisniji je ovoj drzavi od samozvanih nosilaca euroskih vrijednosti...

Ma i da prođe neće se ništa spektakularno dobrog desiti u zemlji...bilo tko od njih da prođe.
Ali meni je taj mali,napuhani i priglupi alkos stvarno, gledajući ga na osobnoj razini kao jedinku, stvarno personifikacija bosanske gluposti i naivnosti.
bh.tornjak

#57 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by bh.tornjak »

Hafis wrote:
bh.tornjak wrote:

Ma i da prođe neće se ništa spektakularno dobrog desiti u zemlji...bilo tko od njih da prođe.
Ali meni je taj mali,napuhani i priglupi alkos stvarno, gledajući ga na osobnoj razini kao jedinku, stvarno personifikacija bosanske gluposti i naivnosti.
jbg.....sta ova drzava ima od "pametnog" Covica & Co......????
Nista.....!!!!
dakle....ipak je Komso (kakav god da je) bolji i podnosljiviji od Covica.

od dva zla biram ono manje, mada ja nikakvo zlo ne vidim u Komsicu, al et´ ako vi dole tako kazete nek vam bude
Hafis

#58 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

Čovječe, alkoholičar na čelu države. Hajde da se radi o slikaru, književniku, glumcu, akademiku sklonom alkoholu, pa možeš kad tad očekivati od njega nešto vizionarsko. Ali običan klošar ponikao iz lagumdžijine laboratorije. i još ispade ''spas'' za državu. Jebeš ti zemlju koju takvi bezveznjaci moraju spašavati već dvadeset i kusur godina živeći na grbači naroda. Nema u budućnosti ovdje nafake nikome.
Sva sreća, pa će se vremenom sva ova nadolazeća mladost spasiti bježeći iz nje.
BMX1977

#59 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

Hafis wrote:Čovječe, alkoholičar na čelu države. Hajde da se radi o slikaru, književniku, glumcu,akademiku sklonom alkoholu. Ali običan klošar ponikao iz lagumdžijine laboratorije. i još ispade ''spas'' za državu. Jebeš ti zemlju koju takvi bezveznjaci moraju spašavati već dvadeset i kusur godina živeći na grbači naroda. Nema u budućnosti ovdje nafake nikome.
Kakav alkoholicar? :lol: :lol: :lol:
Pa to vam poskok pise. Onaj isti poskok koji vas je lagao da je
Herceg Bosna odbranila BiH i da nije bilo nikakve agresije Hrvatske na BiH, da nije bilo ni UZP i HV u BiH i konc logora ni saradnje sa Karadzicem od pocetka rata ni smjene Kljujica ni ubistva Kraljevica ni nicega.

Mislim da su Juzni Srbi u jos vecom medijskom mraku od Srba iz RS-a 1996. I onda se pitate sto vam nedaju tv kanal. Pa vi od jednog portalcica pravite sranja a zamislomo sta bi sve radili da imate svoj RTV servis i da niste pod kontrolom striktnom. :D
bh.tornjak

#60 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by bh.tornjak »

Hafis wrote:Čovječe, alkoholičar na čelu države. Hajde da se radi o slikaru, književniku, glumcu, akademiku sklonom alkoholu, pa možeš kad tad očekivati od njega nešto vizionarsko. Ali običan klošar ponikao iz lagumdžijine laboratorije. i još ispade ''spas'' za državu. Jebeš ti zemlju koju takvi bezveznjaci moraju spašavati već dvadeset i kusur godina živeći na grbači naroda. Nema u budućnosti ovdje nafake nikome.
e...vidis.....tu "nafaku" su uzeli razni Covici,Izetbegovici,Dodici,Jelavici,Dzaferovici....i ini koji su "hrabro" stajali na branicima nacionalnih interesa
hAZNADAR

#61 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by hAZNADAR »

Izbor Komsica je samo produzavanje agonije Dejtona.
Mozda bi dvojac Covic-Dodik svojim blokadama i opstruiranjima brze i efikasnije pokazao neefikasnost Dejtona.
DonieBrasco

#63 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by DonieBrasco »

Sve HDZ-ovi igraci i sateliti.
BHCluster

#64 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BHCluster »

BMX1977 wrote:
BHCluster wrote:
BMX1977 wrote:

Bosno moja!
:thumbup: Kako divan glas ima.

Dobar je i Puljic. Vjerovatno bi kardinala Vinka PUljica nazivali u Mostaru Ibrahimom. To je ta malogradjanska poltika HDZ-a. Bosanska katolicka crkva (Bosanska struja ne hercegovacka) je uvijek bila uz Bosnu. To ovi iz ""stolnoga"" vrlo dobro znaju i to im je najveci trn u oku.
Puljic jedan od najvećih sinova Bosne i Hercegovine. :thumbup:

Julijan Madžar
Image
Image
Slika je malo starija, a poruka je i dalje ista!

..."Bosno moja, suzo sveta..Bosno moja jos od pamti vijeka..mnogi su te htjeli, a ja te imam život cijeli!"...
Image
Napokon se pocelo djecu uciti kako treba..O.S. Brestovsko
Odmah bi ga UZP-ovci na
Image

Ali je zapravo on njih
Image
zenele

#65 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by zenele »

BMX1977 wrote:Ja sam Hrvat iz Tuzle i samo da odgovorim ovim "mojim" Hrvatima dole iz "Stolnog" grada. Nije mi cilj nikoga da uvrijedim i nije mi namjera da se svadjam putem interneta ali sve mora imati svoju mjeru.

Kao prvo; vas hercegovacki hdz mentalitet je toliko napuhan i iskompleksiran da citajuci vase postove mi se povraca. Valjda vas je Tito zbog ustaske proslosti toliko ponizio; napravio toliku bijedu od vas, da sada zelite sami sebi i svakome oko sebe dokazati da niste seljaci nego da ste neko i nesto- gradjani vele grada od 45.000 stanovnika. U svakom slucaju kompleksi su u pitanju i to se iz aviona vidi.

Na vasem jedinom portalu i forumu poskok prolivate toliku mrznju prema Bosnjacima i Bosni da je to za nepovjerovati. Znaci prijetite novim etnickim ciscenjima (moderatori vaseg jedinog portala); prijetite ratom i sto je najsmijesnije umisljate se kao da ste na nekoj visini uzviseni a raspad Bosne samo sto se nije dogodio. Jasta ce; raspast ce se Bosna radi sake hercegovackih Hrvata i Dodika koji je na crnoj listi SAD-a kada se nije raspala kada smo mi u Tuzli ratovali protiv JNA a u Sarajevu bili pod opasadom.

Dakle da sumiramo cijelu povijest:

1) Hrvati i Bosnjaci glasaju za nezavisnost BiH;
2) Brzo nakon toga Tudjman smjenjuje Kljujica; legalnog izabranog predstavnika Hrvata i vodju HDZ-a (koji se zalaze za RBIH) a za Kljujica su glasali vecina hrvata iz Tuzle i Sarajeva i drugih gradova izvan hercegovine pa i u samoj hercegovini;
3) Tudjman naredjuje ubistvo Blaza Kraljevica;
4) Proglasuje se Herceg Bosna sa ciljem pripajanjem Hrvatskoj i Tudjman na HRT-u izjavljuje kako je BiH vjestacka drzava i apsurd;
5) HDZ i HVO protjerivaju i etnicki ciste Bosnjake; otvaraju konc logore uz pomoc Hrvatske Vojske. Gradonacelnik Zapadnog Mostara izjavljuje kako ce Istocni mostar takodjer pripasti Herceg Bosni uz pomoc vojne sile. Tudjman svojem kabinetu saopstava da su tenkovi HV u BiH i oklopne brigade iste.

Cijela ta politika je u Hagu osudjena kao medjunarodni sukob, na cijem celu je stajao Franjo Tudjman. A zlocin je nazvan imenom: Udruzeni Zlocinacki poduhvat dok je cijeli vrh te HDZ politike osudjen u Hagu.

Posle svega toga:

Umjesto da se svim silama probaju pomiriti sa vecinskim narodom u BiH; narodom koji je vecinski na teritoriju gdje zivi 60% svih Hrvata BiH danas- Hercegovci rade nesto drugo. Josipovic, Mesic su se svim silama trudili da Hrvate dovedu na pravu put jer im je jasno kuda vodi sukob sa Bosnjacima. No HDZ hercegovine bira sledeci put nakon sto su u cijelom svijetu medijski unisteni i diskvalifikovani pred Hagom:

1) Sklapaju pakt sa Srbima i guraju prst u oko dodatno Bosnjacima.
2) Proglasavaju Herceg Bosnu 2001. godine te nakon toga tenkovi Americki upadaju u Mostarsku banku i ukidaju Herceg Bosnu;
3) Na sve moguce nacine se trude da iznerviraju Bosnjake koalirajuci otvoreno sa covjekom koji otvoreno rusi BiH i zagovarajuci Herceg Bosnu pod imenom "federalna jedinica" itd.
4) Koristeci uticaj Hrvatske da u parlamentu EU nazivaju Bosnjake fundamentalistama.

Na kraju dolazi racun da se plati. Racun ce vjerovatno biti izbacivanje HDZ-a iz struktura vlasti sa odobrenjem velikih sila od strane normalnih Hrvata i Bosnjaka.
Potpisujem od riječi do riječi , i zato treba glasati za Komšića
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#66 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by malakh »

dok je poskokovaca, komsic ce biti najmocniji politicar u bosni i hercegovini, jer je upravo on alternativa trenutno najradikalnijem sloju bh drustva.

jos ako par hrvata iz dfa udje u dom naroda, moglo bi biti i kolektivnih srcanih i mozdanih udara.
SaraFina

#67 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

BMX1977 wrote:Ja sam Hrvat iz Tuzle i samo da odgovorim ovim "mojim" Hrvatima dole iz "Stolnog" grada. Nije mi cilj nikoga da uvrijedim i nije mi namjera da se svadjam putem interneta ali sve mora imati svoju mjeru.

Kao prvo; vas hercegovacki hdz mentalitet je toliko napuhan i iskompleksiran da citajuci vase postove mi se povraca. Valjda vas je Tito zbog ustaske proslosti toliko ponizio; napravio toliku bijedu od vas, da sada zelite sami sebi i svakome oko sebe dokazati da niste seljaci nego da ste neko i nesto- gradjani vele grada od 45.000 stanovnika. U svakom slucaju kompleksi su u pitanju i to se iz aviona vidi.

Na vasem jedinom portalu i forumu poskok prolivate toliku mrznju prema Bosnjacima i Bosni da je to za nepovjerovati. Znaci prijetite novim etnickim ciscenjima (moderatori vaseg jedinog portala); prijetite ratom i sto je najsmijesnije umisljate se kao da ste na nekoj visini uzviseni a raspad Bosne samo sto se nije dogodio. Jasta ce; raspast ce se Bosna radi sake hercegovackih Hrvata i Dodika koji je na crnoj listi SAD-a kada se nije raspala kada smo mi u Tuzli ratovali protiv JNA a u Sarajevu bili pod opasadom.

Dakle da sumiramo cijelu povijest:

1) Hrvati i Bosnjaci glasaju za nezavisnost BiH;
2) Brzo nakon toga Tudjman smjenjuje Kljujica; legalnog izabranog predstavnika Hrvata i vodju HDZ-a (koji se zalaze za RBIH) a za Kljujica su glasali vecina hrvata iz Tuzle i Sarajeva i drugih gradova izvan hercegovine pa i u samoj hercegovini;
3) Tudjman naredjuje ubistvo Blaza Kraljevica;
4) Proglasuje se Herceg Bosna sa ciljem pripajanjem Hrvatskoj i Tudjman na HRT-u izjavljuje kako je BiH vjestacka drzava i apsurd;
5) HDZ i HVO protjerivaju i etnicki ciste Bosnjake; otvaraju konc logore uz pomoc Hrvatske Vojske. Gradonacelnik Zapadnog Mostara izjavljuje kako ce Istocni mostar takodjer pripasti Herceg Bosni uz pomoc vojne sile. Tudjman svojem kabinetu saopstava da su tenkovi HV u BiH i oklopne brigade iste.

Cijela ta politika je u Hagu osudjena kao medjunarodni sukob, na cijem celu je stajao Franjo Tudjman. A zlocin je nazvan imenom: Udruzeni Zlocinacki poduhvat dok je cijeli vrh te HDZ politike osudjen u Hagu.

Posle svega toga:

Umjesto da se svim silama probaju pomiriti sa vecinskim narodom u BiH; narodom koji je vecinski na teritoriju gdje zivi 60% svih Hrvata BiH danas- Hercegovci rade nesto drugo. Josipovic, Mesic su se svim silama trudili da Hrvate dovedu na pravu put jer im je jasno kuda vodi sukob sa Bosnjacima. No HDZ hercegovine bira sledeci put nakon sto su u cijelom svijetu medijski unisteni i diskvalifikovani pred Hagom:

1) Sklapaju pakt sa Srbima i guraju prst u oko dodatno Bosnjacima.
2) Proglasavaju Herceg Bosnu 2001. godine te nakon toga tenkovi Americki upadaju u Mostarsku banku i ukidaju Herceg Bosnu;
3) Na sve moguce nacine se trude da iznerviraju Bosnjake koalirajuci otvoreno sa covjekom koji otvoreno rusi BiH i zagovarajuci Herceg Bosnu pod imenom "federalna jedinica" itd.
4) Koristeci uticaj Hrvatske da u parlamentu EU nazivaju Bosnjake fundamentalistama.

Na kraju dolazi racun da se plati. Racun ce vjerovatno biti izbacivanje HDZ-a iz struktura vlasti sa odobrenjem velikih sila od strane normalnih Hrvata i Bosnjaka.

Džaba ti jarane sve ovo, kad nemaš certifikat od Dragana Čovića stožernika!
Novak20

#68 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Novak20 »

SaraFina wrote:
:-)

Izgleda da si se i ti registrovala za izdavanje certifikata Hrvatima. :lol:
SaraFina

#69 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote:
:-)

Izgleda da si se i ti registrovala za izdavanje certifikata Hrvatima. :lol:

Brate, ja sam ti frtalj sestra. Izdajnički frtalj :D ali nije krv voda.
Control panel

#70 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Control panel »

I sta mislite koliko je mjerodavna anketa na forumu?
Koliko ljudi koji ce glasati za covica posjecuje ovaj forum.
Zar zaista ocekujete da zeljko osvoji 63% gkasova a covic 11%?
mostarac1905

#71 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by mostarac1905 »

90% Hrvata će glasati za Čovića. Hoće li mu to biti dovoljno, ne znam.

Da nema Komšića, Čović bi dobio nemjerljivo manje glasova, Hrvati bi glasovali za druge kandidate hrvatskih stranaka. Ljudi glasuju iz straha više nego zbog neke mogućnosti izbora.

Ma koliko ustav govorio da se ne radi o kandidatima naroda, nego o kandidatima 'iz reda jednog naroda', svi znamo da s novom komšićevom pobjedom neće na dobro. Opet pat pozicija i zastoj za vijeke vjekova.
malakh

#72 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by malakh »

mostarac1905 wrote:svi znamo da s novom komšićevom pobjedom neće na dobro. Opet pat pozicija i zastoj za vijeke vjekova.
upravo zbog tih stvari je komšić kandidat, jer je i normalnim i hrvatima i bošnjacima pun kufer prijetnji i tenzija. dugogodišnja prijetnja upravo i jeste ova da se hrvatima nešto kao nameće i ako se ponovi da neće biti dobro. evo sada se to upravo dešava i epilog toga će biti zaključavanje jedne pandorine kutije, jer u slučaju izbora komšića postoje samo dvije opcije, to je da se oni podignu i naprave haos, a druga je da se sakriju u mišije rupe i da hrvati konačno shvate da je komšić bio samo mehanizam opstanka na vlasti hdza i dragana čovića.

svi moraju biti svjesni da su komšićevu kandidaturu izvojevali poskokovci sa svojim gadostima, čović, ljubić i karamatić, sa svojim rubikonima, prijetnjama u domu naroda, glasanjem da bh imovina u hrvatskoj pripadne hrvatskoj i tri tačke.
mostarac1905

#73 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by mostarac1905 »

pusti ti to, ja ne vjerujem u te 'svete misije' ni jednog našeg političara. 'Komšić se kandidirao spriječi da Čović razori državu' i slične gluposti. Kandidirao se jer ima izgleda pobjediti i doći do pozicije moći.

sa trenutnim ustavom državu glave može doći samo najbrojniji narod.
malakh

#74 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by malakh »

mostarac1905 wrote:pusti ti to, ja ne vjerujem u te 'svete misije' ni jednog našeg političara. 'Komšić se kandidirao spriječi da Čović razori državu' i slične gluposti. Kandidirao se jer ima izgleda pobjediti i doći do pozicije moći.

sa trenutnim ustavom državu glave može doći samo najbrojniji narod.
halal hrvati, certifikati, optužbe da neko želi islamsku državu i to pripajati ljevici i tri tačke.

dotični su izvojevali kandidaturu komšića, a poslije izbora će se poravnati računi i vidjeti ko je hrvatima bacao prašinu u oči, a ko im je tu prašinu sa očiju očistio.
Hafis

#75 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

malakh wrote:
jos ako par hrvata iz dfa udje u dom naroda, moglo bi biti i kolektivnih srcanih i mozdanih udara.
Mogu ući ali s nekom ekskurzijom iz unutrašnjosti u sklopu obilaska skupštinske zgrade i ostalih znamenitosti Sarajeva.
Locked