Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Mirsad Hadžikadić - (Platforma za progres)
145
43%
Fahrudin Radončić[/b] - (SBB)
19
6%
Senad Šepić - (Nezavisni blok)
7
2%
Šefik Džaferović - (SDA)
44
13%
Denis Bećirović - (SDP)
116
35%
Amer Jerlagić - (Stranka za BiH)
3
1%

Total votes: 334

mrjasmin

#51 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by mrjasmin »

Evo pise Sepic da se na snimanju danas nisu pojavili Radoncic, Dzaferovic i Becirovic.

Mislim da je svakom razumnom covjeku ovo jasan znak.
Smrcak15

#52 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Smrcak15 »

Image

Pravo glasa na Općim izborima u BiH imaće 3 milijuna 35 000 birača. Glasovaće građani u zemlji i iznozemstvu, te će između ostalog birati i nove članove Predsjedništva BiH.

I dok traje kampanja i bespoštedna borba za svaki glas na izborima koji će odrediti budućnost zemlje i njenih građana, važno je postaviti prava pitanja i dobiti konkretne odgovore.

Sučeljavanja kandidata, argumenti, insistiranje na fer i korektnoj političkoj utrci za glasove birača počnije večeras.

Drugačije i konkretno. Licem u lice. Onako kako zaslužujete.

Treba li BiH ustavnu reformu ili je Daytonska Bosna I Hercegovina održiva? Na koji način misle promijeniti ekonomsku politiku zemlje, te doprinijeti da država postane poželjna za strane investitore? Kako će da ubrzaju euro-atlanske integracije BiH? Kako ocjenjuju stanje u oblasti obrane i sigurnosti?

Večeras odgovaraju kandidati za člana Predsjedništva BiH iz bošnjačkog naroda.

N1 debata u 20 sati, domaćin Zvonko Komšić.
Smrcak15

#53 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Smrcak15 »

mrjasmin wrote:Evo pise Sepic da se na snimanju danas nisu pojavili Radoncic, Dzaferovic i Becirovic.

gdje ste sad SDP:ovci da obranite svog predstavnika (mora da mu je savjetnik elektricar sapnuo na uho da se ne ide blamirati na TV:u :-) ) eeeh grdne rane

Ne doci na debatu, znak je kukavicluka, pa jeste li bas toliko skrenuli sa pameti davati osobama glas (cije su stranke bile na vlasti i nisu nista proimijenile stanje) a koji ne smiju izaci na megdan protivnicima :-)
MarlboroGold

#54 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by MarlboroGold »

mrjasmin wrote:Evo pise Sepic da se na snimanju danas nisu pojavili Radoncic, Dzaferovic i Becirovic.

Čudi me za Denisa... opozicija je ipak ta koja bi trebala preuzeti inicijativu. Za drugu dvojicu je jasno.
General War

#55 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

Ima li ko rezultate iz anketa za prosle izbore sa foruma pa da uporedimo koliko se fula od zvanicnih rezultata?
General War

#56 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

Smrcak15 wrote:

gdje ste sad SDP:ovci da obranite svog predstavnika (mora da mu je savjetnik elektricar sapnuo na uho da se ne ide blamirati na TV:u :-) ) eeeh grdne rane

Ne doci na debatu, znak je kukavicluka, pa jeste li bas toliko skrenuli sa pameti davati osobama glas (cije su stranke bile na vlasti i nisu nista proimijenile stanje) a koji ne smiju izaci na megdan protivnicima :-)
Bakir je dobio prosle izbore a da se nije uopste pojavljivao na debatama.
Smrcak15

#57 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Smrcak15 »

General War wrote:
Smrcak15 wrote:

Bakir je dobio prosle izbore a da se nije uopste pojavljivao na debatama.
moglo je proci jer su svi isti bili, pa nije se imalo za koga glasati, a sad kad uhljpe stavis na megdan gromadi kakav je hadzikadic...onda se tu pokazu stvari kakvo je zaista i jesu.
Haris.ba

#58 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Haris.ba »

Smrcak15 wrote:moglo je proci jer su svi isti bili, pa nije se imalo za koga glasati, a sad kad uhljpe stavis na megdan gromadi kakav je hadzikadic...onda se tu pokazu stvari kakvo je zaista i jesu.
Glasačima jednostavno nisu važne debate. Ne kažem da narod neće gledati, naročito ako se posvađaju, ali za pobjedu na izborima očito nisu bitne (ako ćemo pošteno - izgleda nisu bitne ni u Americi).

Bake je imao hrabrosti pa dokazao da nema potrebe da se kandidati troše sa drugim kandidatima u emisijama. Iako ne podržavam takvu odluku - malo mi je bilo drago zbog Duške (mislim da je ona vodila jednu emisiju, ali znam sigurno da je Sanjina iz tv1 isto izradio) koja je bila osupnuta da joj nije došao u emisiju prije 4 godine.
sigurnoable

#59 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by sigurnoable »

To sve govori i kakvim se ljudima radi. Pa kako je moguce da covjek onda glasa za ovakve kandidate. Doci ce oni na svoje televizija tipa federalna ili neka druga gdje ce Hadzikadic biti uskracen nastupa ili izlaganja. Sve dokaze imamo o kakvim se ljudima radi i opet glasate za njih. Nas narod treba da neki od najpoznatijih psihologa promatra, to bi mu bio odlican naucni rad.

Ovakav nastup ovih kvazi intelektualaca iz SDA,SBB i SDP a samo mi dajte jos vecu satisfakciju da svoj glas dam Hadzikadicu. Nek ne pobjedi, nek u predsjednistvo dodju 3 Dodika i Covica ja cu se ljepse osjecati jer sam svoj glas dao novom pokretu u Bosni.
BMX1977

#60 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

sigurnoable wrote:

To sve govori i kakvim se ljudima radi. Pa kako je moguce da covjek onda glasa za ovakve kandidate. Doci ce oni na svoje televizija tipa federalna ili neka druga gdje ce Hadzikadic biti uskracen nastupa ili izlaganja. Sve dokaze imamo o kakvim se ljudima radi i opet glasate za njih. Nas narod treba da neki od najpoznatijih psihologa promatra, to bi mu bio odlican naucni rad.

Ovakav nastup ovih kvazi intelektualaca iz SDA,SBB i SDP a samo mi dajte jos vecu satisfakciju da svoj glas dam Hadzikadicu. Nek ne pobjedi, nek u predsjednistvo dodju 3 Dodika i Covica ja cu se ljepse osjecati jer sam svoj glas dao novom pokretu u Bosni.
Sta ce ti novi pokret u Bosni ako Bosne nebude bilo nakon jos 4 godine dodika i covica? :D
sigurnoable

#61 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by sigurnoable »

BMX1977 wrote:
sigurnoable wrote:

Sta ce ti novi pokret u Bosni ako Bosne nebude bilo nakon jos 4 godine dodika i covica? :D
Mani se jarane tih kvazi SDA patriotskih prica. Dosta je lazi i u supljaka, ako nema SDA nece biti ni drzave. Moram priznati svaka vam cast jer ste ulili toliki strah kod naroda da narod stvarno i vjeruje da ako SDA ne vlada nece ni biti drzave. Pitanje Bosne nece donositi ni Dodik ni Covic ni SDA vec SAD i EU. Ako SAD i EU ne zele vise Bosnu, Bosne nece biti a to sigurno nije ni njima u cilju.
BMX1977

#62 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

sigurnoable wrote: Mani se jarane tih kvazi SDA patriotskih prica. Dosta je lazi i u supljaka, ako nema SDA nece biti ni drzave. Moram priznati svaka vam cast jer ste ulili toliki strah kod naroda da narod stvarno i vjeruje da ako SDA ne vlada nece ni biti drzave. Pitanje Bosne nece donositi ni Dodik ni Covic ni SDA vec SAD i EU. Ako SAD i EU ne zele vise Bosnu, Bosne nece biti a to sigurno nije ni njima u cilju.
Ko prica o SDA? Ja ti pricam o Zeljkanu. Ako on ne pobjedi covica sve je gotovo. Dakle imas otvoreni utjecaj RH na unutrasnje stvri BiH preko Covica. Otvoreno zagovaranje raspada od strane covica. I to isto imas sa strane srbije. Dakle bez Zeljka to ti je 2:1 protiv BiH i to je gotova stvar. To bi znacilo da je Sarajevo 4 godine u defanzivi.
sigurnoable

#63 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by sigurnoable »

BMX1977 wrote:
sigurnoable wrote: Mani se jarane tih kvazi SDA patriotskih prica. Dosta je lazi i u supljaka, ako nema SDA nece biti ni drzave. Moram priznati svaka vam cast jer ste ulili toliki strah kod naroda da narod stvarno i vjeruje da ako SDA ne vlada nece ni biti drzave. Pitanje Bosne nece donositi ni Dodik ni Covic ni SDA vec SAD i EU. Ako SAD i EU ne zele vise Bosnu, Bosne nece biti a to sigurno nije ni njima u cilju.
Ko prica o SDA? Ja ti pricam o Zeljkanu. Ako on ne pobjedi covica sve je gotovo. Dakle imas otvoreni utjecaj RH na unutrasnje stvri BiH preko Covica. Otvoreno zagovaranje raspada od strane covica. I to isto imas sa strane srbije. Dakle bez Zeljka to ti je 2:1 protiv BiH i to je gotova stvar. To bi znacilo da je Sarajevo 4 godine u defanzivi.
Prvo ocisti ispred svoje avlije pa ond dalje kasnije. Sta ce ti u predsjednistvu 3 balvana koja ne znaju engleski progovoriti i koji nemaju iskustva sa lobiranjem za drzavu kod najvecih svjetski sila. Ako imas Hadzikdica u predsjednistvu imat ces i strasan lobi u SAD u napokon koji je sve ove godine falio za drzavu. Pogledaj Kitarovic i Vucica, ljudi su stalno na nogama, jedan dan u Americi, drugi dan u Njemackoj, treci dan u Rusiji, cetvrti dan u Kini itd... . Bez jakog lobija u svijetu mi stagniramo i sa i bez Zeljka Komsica...
BMX1977

#64 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

sigurnoable wrote:
Prvo ocisti ispred svoje avlije pa ond dalje kasnije. Sta ce ti u predsjednistvu 3 balvana koja ne znaju engleski progovoriti i koji nemaju iskustva sa lobiranjem za drzavu kod najvecih svjetski sila. Ako imas Hadzikdica u predsjednistvu imat ces i strasan lobi u SAD u napokon koji je sve ove godine falio za drzavu. Pogledaj Kitarovic i Vucica, ljudi su stalno na nogama, jedan dan u Americi, drugi dan u Njemackoj, treci dan u Rusiji, cetvrti dan u Kini itd... . Bez jakog lobija u svijetu mi stagniramo i sa i bez Zeljka Komsica...
:lol: :lol: :lol:

Taj Hadzikajlic... ili kakos e vec zove. Gledao sam ga kos Senada. Covijek je jedno veliko 0. Kao politicar. Kao profesor respekt. Taj ti nece dobiti ni 10.000 glasova. A on i kad bi usao u predsjednistvo sa covicem i Dodikom to bi bio kraj BiH. I ako ti stvarno zelis da tvrdis da je beznacajno sto imamo direktne veze sa Turskom preko Izetbegovica na najvisem nivou "Izetbegovic Erdogan" onda ja sa tobom nemam sta pricati.
neon-x

#65 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by neon-x »

BMX1977 wrote:
sigurnoable wrote:

Taj Hadzikajlic... ili kakos e vec zove. Gledao sam ga kos Senada. Covijek je jedno veliko 0. Kao politicar. Kao profesor respekt. Taj ti nece dobiti ni 10.000 glasova. A on i kad bi usao u predsjednistvo sa covicem i Dodikom to bi bio kraj BiH. I ako ti stvarno zelis da tvrdis da je beznacajno sto imamo direktne veze sa Turskom preko Izetbegovica na najvisem nivou "Izetbegovic Erdogan" onda ja sa tobom nemam sta pricati.
U pravu si, slazem se. Svi cemo za Zeljka. Imas temu o kandidatima Hrvatima pa tamo nastavi.
Leverage

#66 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Pa zašto bi Bećirović gubio vrijeme raspravljajući sa marginalnim likovima koji će dobiti 7-8 puta manje glasova od njega? Mislim čovjek je toliko zauzet da jednostavno mora birati kad i gdje će gostovati, kampanja, promocija knjige, svaki dan u drugom gradu. Sad su se ovdje neki likovi uzjogunili što Bećirović nema vremena da se bavi ovim marginalcem Hadžikadićem, od kojeg su njegovi vjerni fanovi napravili božanstvo kojem se klanjaju zadnjih nekoliko mjeseci. Jednostavno nije bitan da bi neko dolazio da raspravlja sa njim.

Al hajde, bolje zvuči kad se kaže da se Bećirović boji strašne argumentacije Hadžikadića pa je pobjeg'o glavom bez obzira :lol:
neon-x

#67 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by neon-x »

Leverage wrote:Pa zašto bi Bećirović gubio vrijeme raspravljajući sa marginalnim likovima koji će dobiti 7-8 puta manje glasova od njega? Mislim čovjek je toliko zauzet da jednostavno mora birati kad i gdje će gostovati, kampanja, promocija knjige, svaki dan u drugom gradu. Sad su se ovdje neki likovi uzjogunili što Bećirović nema vremena da se bavi ovim marginalcem Hadžikadićem, od kojeg su njegovi vjerni fanovi napravili božanstvo kojem se klanjaju zadnjih nekoliko mjeseci. Jednostavno nije bitan da bi neko dolazio da raspravlja sa njim.

Al hajde, bolje zvuči kad se kaže da se Bećirović boji strašne argumentacije Hadžikadića pa je pobjeg'o glavom bez obzira :lol:
Da nije bitan ne biste ga uzimali toliko u usta, ali nemate potrebe za bojazni jer ovaj forum sigurno nije mjerilo Mirsadove popularnosti niti ova anketa. Ovdje ipak ima puno vise ljudi koji poblize prate politiku pa im se ne mogu toliko lako prodavati muda pod bubrege kao sirokim narodnim masama. Becirovic dobija sigurno, pogotovo ako nastavi ovako izbjegavati debate i sa sigurnog terena odasiljati velikopatriotske pamflete.
sigurnoable

#68 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by sigurnoable »

BMX1977 wrote:
sigurnoable wrote:

Pa navedi mi i jednu znacajku veze Sarajevo-Anakara tj. Izetbegovic-Erdogan. Nemoj mi samo reci trgovina teletinom i piletinom se povecala od kako se ova veza uspostavila.....
BMX1977

#69 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

sigurnoable wrote:
Pa navedi mi i jednu znacajku veze Sarajevo-Anakara tj. Izetbegovic-Erdogan. Nemoj mi samo reci trgovina teletinom i piletinom se povecala od kako se ova veza uspostavila.....
Eno pogledaj intervju sa Muhamedom Filipovicem zasto je Turska bitna u geo politickom smislu za nas. Ako neko mrzi SDA ona je to Muhamed Filipovic. On je sam priznao da je veza sa Turskom od ogromnom strategijskog znacaja. Jer, kako on sam kaze, Turska nije samo Turska vec su to i druge Turske zemlje poput Azerbejdzana, Kazachstana, Uzbekistana, Turkmenistana ali preko Turske imas i odskocnu dasku prema Turskim satalitima Qatar i Pakistan. Pogledaj najvecu fabriku koja se gradi u Doboju (Azerbejdzanska investicija koja zaposljava direkt 300 a indirekt 3200 ljudi). Da ne kazem broji krediti koji su ostvareni ili dogovreni na najvecem nivou pa i ovaj najnoviji oko izgradnje autoputa prema Beogradu.

Ako ne vjerujes meni pogledaj sta je Aleksandar Vucic izjavio:
"Nista se na balkanu nemoze desiti bez odobrenja Turske. Rusija jeste jaka ali je Turska jedina veca sila na balkanu."

Dakle ako nevjerujes meni vjeruj Vucicu i Muhamedu Filipovicu.
Last edited by BMX1977 on 12/09/2018 19:35, edited 1 time in total.
RasAlGhul

#70 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by RasAlGhul »

Ma za Bećirevića ću glasati, onog četnika Fahru ne mogu smisliti, još gostuje večeras na genocidnoj TV, pa ima li taj čovjek obraza? Džaferović je neandertalac, ostali kandidati sitna buranija
sigurnoable

#71 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by sigurnoable »

RasAlGhul wrote:Ma za Bećirevića ću glasati, onog četnika Fahru ne mogu smisliti, još gostuje večeras na genocidnoj TV, pa ima li taj čovjek obraza? Džaferović je neandertalac, ostali kandidati sitna buranija
Haha kad jedan prosjecni Bosnjo kaze jednom profesoru Mirsadu Hadzikadicu koji je zavrsio doktorat na Harvardu i postao dekan fakulteta u Sjevernoj Karolini da je sitna buranija, znas da je ovdje dosao kraj intelektualnom nivou :lol: :lol: :lol:
BMX1977

#72 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

sigurnoable wrote:
RasAlGhul wrote:Ma za Bećirevića ću glasati, onog četnika Fahru ne mogu smisliti, još gostuje večeras na genocidnoj TV, pa ima li taj čovjek obraza? Džaferović je neandertalac, ostali kandidati sitna buranija
Haha kad jedan prosjecni Bosnjo kaze jednom profesoru Mirsadu Hadzikadicu koji je zavrsio doktorat na Harvardu i postao dekan fakulteta u Sjevernoj Karolini da je sitna buranija, znas da je ovdje dosao kraj intelektualnom nivou :lol: :lol: :lol:
Znas li ti kolko ima doktora i profesora Bosanskih po svijeti? Pa ako hoces i ministara i savjetnika ministara najvecih sila na svijetu? Ima ih malih milion. Ali to neznaci ama bas nista da razumiju prilike i da su sposobni politicari. Koji kompleksi manje vrijednosti. Ja ali on je vani zavrsio na Harvardu on je sposbniji od bilo koga... :lol:

Jedan Muhamed Filipovic je kralj i car u poredjenju sa ovim likom. Ovaj lik nema pojma o BiH. Jedno je znati teoriju neke oblasti a drugo je voditi drzavu u maltene ratnom stanju.
Leverage

#73 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

I Mustafa Cerić je doktorirao na Univerzitetu u Čikagu.

Ako je to jedina referenca, gdje je ko doktorirao.

A znamo da nije, samo preuveličavamo neke stvari. To može biti relevantno za njegovu struku, nikako za bh. politiku.
Smrcak15

#74 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Smrcak15 »

ovo si danas napisao, upravo kada je tvoj Becirovic nije smio da izadje na megdan ostalim protivnicima u debati....sta mi ovdje imamo vise ba diskutovati....jesi li ti svjestan da glasas za osobu koja ne smije izaci u debatu, sto je nesto nezamislivo u zapadnom svijetu da neko odbije debatu u predizbornoj kampanji...to je meni takav primitivizam za ne povjerovati, jad i bijeda od politicara...

Ja sam za hadzikadica, a bogami da vidim da izbjegaje ovako debatu sa protukandidatima, izgubio bi moj glas, jer bi na taj nacin pokazao koliko je neozbiljan, kao sto su danas pokazali becirovic , radoncic i dzaferovic.
RasAlGhul

#75 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by RasAlGhul »

Smrcak15 wrote:

ovo si danas napisao, upravo kada je tvoj Becirovic nije smio da izadje na megdan ostalim protivnicima u debati....sta mi ovdje imamo vise ba diskutovati....jesi li ti svjestan da glasas za osobu koja ne smije izaci u debatu, sto je nesto nezamislivo u zapadnom svijetu da neko odbije debatu u predizbornoj kampanji...to je meni takav primitivizam za ne povjerovati, jad i bijeda od politicara...

Ja sam za hadzikadica, a bogami da vidim da izbjegaje ovako debatu sa protukandidatima, izgubio bi moj glas, jer bi na taj nacin pokazao koliko je neozbiljan, kao sto su danas pokazali becirovic , radoncic i dzaferovic.
Čovječe, nije ni Tramp učestvovao u jednoj debati pa je predsjednik, jebe mi se privatno za Bećirevića, ali je najbolji kandidat od svih! Imamo kandidata četnika dokazano da je radio za KOS i neandertalca Džaferovića koji je kandidovan po partijskoj zasluzi jer je počešao leđa Baketu. Gospodinu koji doktor nauka želim sve najbolje, ali to ga ne čini ozbiljnim kandidatom. Lik nema iskustva ba, šta se imam raspravljati, pojma nema šta ga čeka.
Locked