Masovne grobnice

Post Reply
Maga

Post by Maga »

sunday_morning wrote:strasno, strasno :( svaki dan nove grobnice...i opet nisu dokazi, i opet sebe lazu i opet traze krivce u drugima...

danas sam gledala emisiju na BK, pitanje je bilo ''smatrate li da su Srbi odgovrni za Srebrenicu?'' ili tako nesto. elem, manje od 30% je reklo DA.
a u studiju sjede, sve sami Srbi, dakle nikoga sa ''druge strane''...tu je nacelnik psihijatrije sa VMA (???? - mislim objektivno do bola) pa nekakav patolog koji je pricao o grobnicama Srba u centru Sarajeva...sve on ''svojim ocima gledao ali eto u posljednji tren iz Haga su stopirali istragu'' ????? .

..sve dok se budu trovali cetnickom ideologijom, lagali sebe i svoju djecu odgajali u lazi i mrznji...jadni su i uopce ne zelim da im se Bog dragi smiluje!
Zasto ne zelis da im se bog smiluje? Mislim sta podrazumevas pod tim.

Narod ( kao takav) ne zeli da se suoci sa svojim zlocinom, u ovom slucaju
bi bilo ispravnije kazati sa zlocinima koji su u njegovo ime ucinjeni,
obzirom da na primer ja niti bilo ko iz mog okruzenja ima bilo kakve veze
sa ovim zlocinima. Uvek je to bilo tako i uvek ce biti.
Tu ne mozes nista da menjas.

Navescu samo jedan primer u prilog ovoga:
U Spaniji je bio gradjanski rat. Levicari protiv desnicara.

Toliko je ljudi ubijeno, takvih razaranja je bilo, a to sve i nije bilo tako davno.

U Spaniji je to i dan danas tabu tema. Niti deca u skoli uce o tome niti
je to tema za razgovor.

Jasenovac je tema koju Hrvati "zelo" ne vole.

Ja cesto putujem u Francusku. Kad pogledas spomenike, groblja, svi
bili heroji za pravdu i protiv nacizma. A nije bilo tako.

Bilo dijametralno suprotno.

Ali hebi ga , sto bi Francuzi rekli, se la vi!
sofronije

Post by sofronije »

Predata ekshumirana tela Albanaca.
Merdare-Predstavnici Komisije za nestale Srbije i Crne Gore predali su UNMIK-u tela 81 kosovskog Albanca, ekshumiranih u Batajnici.
Predsednik Komisije za nestala lica SCG Gvozden Gagić kazao je da je do sada identifikovano 566 tela iz tri masovne grobnice u centralnoj Srbiji i da je preostalo da se identifikuje 270 tela.
Primopredaji posmrtnih ostataka 81 tela kosovskih Albanaca na Merdaru su prisustvovali i predstavnici Udruženja nestalih Albanaca, kao i pripadnici Kosovskog zaštitnog korpusa. Prema podacima Međunarodnog komiteta crvenog krsta, na Kosovu se kao nestala vode 1.800 Albanaca i oko 700 nealbanaca.

Batajnica je prepuna masovnih grobnica u kojima se nalaze kosovski Albanci.
Koliko se ovakvih masovnih grobnica nalazi po Srbiji?.
Jedno je sigurno, da su "patriote" tokom devedesetih godina radile punom parom.
Tokom '99 godine sa Kosova je proterano oko 800.000 Albanaca, a koliko je ubijeno, jos tacno ne znamo.
Razni skorpioni i JSO su "zasluzni" za ove rezultate.
Zarili su i palili sirom bivse Jugoslavije, nema naroda kome nisu ostali u "dobrom" secanju.
Setimo se samo svih sukoba od Slovenije pa do Kosova.
Setimo se svih zrtava i zapaljenih kuca.
Setimo se koliko je ljudi moralo da napusti svoje domove zahvaljujuci ovim zlikovcima.
To im nikada ne smemo zaboraviti, niti oprostiti.
Maga

Post by Maga »

sofronije wrote:Predata ekshumirana tela Albanaca.
Merdare-Predstavnici Komisije za nestale Srbije i Crne Gore predali su UNMIK-u tela 81 kosovskog Albanca, ekshumiranih u Batajnici.
Predsednik Komisije za nestala lica SCG Gvozden Gagić kazao je da je do sada identifikovano 566 tela iz tri masovne grobnice u centralnoj Srbiji i da je preostalo da se identifikuje 270 tela.
Primopredaji posmrtnih ostataka 81 tela kosovskih Albanaca na Merdaru su prisustvovali i predstavnici Udruženja nestalih Albanaca, kao i pripadnici Kosovskog zaštitnog korpusa. Prema podacima Međunarodnog komiteta crvenog krsta, na Kosovu se kao nestala vode 1.800 Albanaca i oko 700 nealbanaca.

Batajnica je prepuna masovnih grobnica u kojima se nalaze kosovski Albanci.
Koliko se ovakvih masovnih grobnica nalazi po Srbiji?.
Jedno je sigurno, da su "patriote" tokom devedesetih godina radile punom parom.
Tokom '99 godine sa Kosova je proterano oko 800.000 Albanaca, a koliko je ubijeno, jos tacno ne znamo.
Razni skorpioni i JSO su "zasluzni" za ove rezultate.
Zarili su i palili sirom bivse Jugoslavije, nema naroda kome nisu ostali u "dobrom" secanju.
Setimo se samo svih sukoba od Slovenije pa do Kosova.
Setimo se svih zrtava i zapaljenih kuca.
Setimo se koliko je ljudi moralo da napusti svoje domove zahvaljujuci ovim zlikovcima.
To im nikada ne smemo zaboraviti, niti oprostiti.
U gornjem izvestaju stoji da je nestalo 1800 Albanaca i 700 Nealbanaca.
Ti kazes da je Srbija puna masovnih grobnica, kazes da se ne zna
koliko je pobijeno ALbanaca, kazes da je proterano 800.000 ljudi,
ali ne kazes da je proterano ali za vjek i vjekovma i 130.000 Srba u
zadnjem naletu. A onih gore navedenih 700 Nealbanaca su mozda i
Srbi.Ubilo ih srpstvo. A zbas koliko je muslimanskog stanovnistva
koji nisu Albanci moralo da bezi? A znas sta su Albanci radili sa
Romima? Sa Kosova se sistematski cisti sve sto nije albansko.
Religija ne igra nikakvu ulogu. Samo nacija.

Odakle su ti podaci da je Batajnica prepuna masovnih grobnica.

Kome je upucena poslednja recenica oko zaborava ili prastanja?
homosasa

Post by homosasa »

Maga wrote:
sunday_morning wrote:strasno, strasno :( svaki dan nove grobnice...i opet nisu dokazi, i opet sebe lazu i opet traze krivce u drugima...

danas sam gledala emisiju na BK, pitanje je bilo ''smatrate li da su Srbi odgovrni za Srebrenicu?'' ili tako nesto. elem, manje od 30% je reklo DA.
a u studiju sjede, sve sami Srbi, dakle nikoga sa ''druge strane''...tu je nacelnik psihijatrije sa VMA (???? - mislim objektivno do bola) pa nekakav patolog koji je pricao o grobnicama Srba u centru Sarajeva...sve on ''svojim ocima gledao ali eto u posljednji tren iz Haga su stopirali istragu'' ????? .

..sve dok se budu trovali cetnickom ideologijom, lagali sebe i svoju djecu odgajali u lazi i mrznji...jadni su i uopce ne zelim da im se Bog dragi smiluje!
Zasto ne zelis da im se bog smiluje? Mislim sta podrazumevas pod tim.

Narod ( kao takav) ne zeli da se suoci sa svojim zlocinom, u ovom slucaju
bi bilo ispravnije kazati sa zlocinima koji su u njegovo ime ucinjeni,
obzirom da na primer ja niti bilo ko iz mog okruzenja ima bilo kakve veze
sa ovim zlocinima. Uvek je to bilo tako i uvek ce biti.
Tu ne mozes nista da menjas.

Navescu samo jedan primer u prilog ovoga:
U Spaniji je bio gradjanski rat. Levicari protiv desnicara.

Toliko je ljudi ubijeno, takvih razaranja je bilo, a to sve i nije bilo tako davno.

U Spaniji je to i dan danas tabu tema. Niti deca u skoli uce o tome niti
je to tema za razgovor.

Jasenovac je tema koju Hrvati "zelo" ne vole.

Ja cesto putujem u Francusku. Kad pogledas spomenike, groblja, svi
bili heroji za pravdu i protiv nacizma. A nije bilo tako.

Bilo dijametralno suprotno.

Ali hebi ga , sto bi Francuzi rekli, se la vi!
Bosni ne trebaju tabu teme imali smo ih 50 godina pa vidi sta uradise i opet ce ne boj se jer glupi bosnjo ne vidi dalje od komsijske avlije.A o bosnjackim politicarima da ne govorim zalosno je sto su "bosnjaci".
BECHO

Post by BECHO »

Ja mislim da bismo kao uzor dobrote i plemenitosti mogli navesti srpsku djecu, koja se vec decenijama uce da njeguju tolerantan i fer odnos prema svojim komsijama razlicitih konfesija, naroda i narodnosti. Mnogo smo jaki bre...
Maga

Post by Maga »

BECHO wrote:Ja mislim da bismo kao uzor dobrote i plemenitosti mogli navesti srpsku djecu, koja se vec decenijama uce da njeguju tolerantan i fer odnos prema svojim komsijama razlicitih konfesija, naroda i narodnosti. Mnogo smo jaki bre...
Da li mislis da su mene moji roditelji ucili da mrzim ljude
druge ljude (komsije?)razlicitih religija.

Mislis li da kad deca u Srbiju ustanu roditelji pocnu od rane zore
da ih zatrpavaju mrznjom protiv Muslimana i Katolika.
Za Budiste ne znaju ni sami nista a verovatno bi i to bilo
na dnevnom redu!

Roditelji u Srbiji imaju istih problema kao i roditelji u Bosni,
a to je kako ce da prezive danasnji dan.

Mislis da su roditelja mog muza ucili da mrzi Ruse i Engleze ?
Ili da je mene moj otac ( 5 godina zarobljenistva i prinudnog
rada u Nemackoj) ucio da mrzim Nemce?

Udata sam za jednog vec dugo godina i moj otac ga obozava.
A i on njega. Decu treba uciti ljubavi. Cak i prema onima koje i sam ocigledno
ocima ne mozes da vidis.

BTW prvi put u zivotu ( 15 godina) sam se poljubila sa jednim deckom
iz Banja Luke u Dubrovniku. Zvao se Muhamed!

Lep dan zelim svima
Maga
da pamtis

Post by da pamtis »

Maga wrote:
BECHO wrote:Ja mislim da bismo kao uzor dobrote i plemenitosti mogli navesti srpsku djecu, koja se vec decenijama uce da njeguju tolerantan i fer odnos prema svojim komsijama razlicitih konfesija, naroda i narodnosti. Mnogo smo jaki bre...

na dnevnom redu!

ocima ne mozes da vidis.

Lep dan zelim svima
Maga
Teja, ovaj tvoj post me podsjeca na "nicija zemlja" :D
Krivokapic

Post by Krivokapic »

Maga wrote:

na dnevnom redu!

ocima ne mozes da vidis.

Lep dan zelim svima
Maga
nego znaš li pitu napravit? :-D
Maga

Post by Maga »

nego znaš li pitu napravit? :-D[/quote]

Zelis sa mesom, sirom,jabukama, visnjama, zeljem? :)

Onu cuvenu sa krompirima ne znam !

A kore naravno kupujem kod mog Grka ili Turcina koji se
jako cude kad im priopcim da su oni zapravo neprijatelji :-)

Znam ja dragi moj svasta ( i skoljke i languste u sosu od belog
vina) samo reci za sta si zaintersovan!

Lep pozdrav
maga
BECHO

Post by BECHO »

NA KORIĆANSKIM STIJENAMA DANAS SE OBILJEŽAVA
TRINAEST GODINA OD MASAKRA BOŠNJAČKIH CIVILA
Korićanske stijene, 21.08.2005. - Na Korićanskim stijenama danas se obilježava trinaest godina od masakra bošnjačkih civila. U ovom planinskom klancu u blizini Skender Vakufa, prijedorski policajci su strijeljali i pobacali u provaliju 228 bošnjačkih muškaraca. Strijeljanje je preživjelo 12 osoba. Za zločin na Korićanskim stijenama do sada je odgovarao Darko Mrđa, bivši pripadnik Interventne jedinice prijedorske policije. Mrđa je priznao zločin pred Haškim tribunalom i sada robija kaznu od 17 godina zatvora. Član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić kazao je, obraćajući se porodicama ubijenih i nestalih, kako ne postoje riječi utjehe za njihovu bol, ali ni opravdanja što do današnjeg dana posmrtni ostaci njihovih najmilijih nisu pronađeni, ni počinioci otkriveni i kažnjeni. /pbsbih/

:(
Vodenjak

Post by Vodenjak »

BECHO wrote:NA KORIĆANSKIM STIJENAMA DANAS SE OBILJEŽAVA
Korićanske stijene, 21.08.2005. - Na Korićanskim stijenama danas se obilježava trinaest godina od masakra bošnjačkih civila. U ovom planinskom klancu u blizini Skender Vakufa, prijedorski policajci su strijeljali i pobacali u provaliju 228 bošnjačkih muškaraca. Strijeljanje je preživjelo 12 osoba. Za zločin na Korićanskim stijenama do sada je odgovarao Darko Mrđa, bivši pripadnik Interventne jedinice prijedorske policije. Mrđa je priznao zločin pred Haškim tribunalom i sada robija kaznu od 17 godina zatvora. Član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić kazao je, obraćajući se porodicama ubijenih i nestalih, kako ne postoje riječi utjehe za njihovu bol, ali ni opravdanja što do današnjeg dana posmrtni ostaci njihovih najmilijih nisu pronađeni, ni počinioci otkriveni i kažnjeni. /pbsbih/

Dva vrlo bliska rodjaka su mi medju pobijenima!
:( :(
daduli_sa

#62 Re: Masovne grobnice

Post by daduli_sa »

BECHO wrote:Ekshumacije
Iz grobnice u Liplju do danas ekshumirano 131 nekompletno tijelo

Od 16. maja, od kada su počele ekshumacije iz masovne grobnice Liplje kod Zvornika, do danas je ekshumirano 131 nekompletno tijelo te isto toliko kostiju koje se ne mogu pripojiti niti jednom do sada ekshumiranom skeletnom ostatku. Kako Fena doznaje u Tužilaštvu TK, u grobnici za koju se pretpostavlja da je tercijarnog tipa zbog ispreturanosti i izlomljenosti tijela i kostiju, pronađen i veliki broj čahura. Ekspertni timovi ICMP-ija, MUP-a TK i sudski vještak, pod vodstvom tuzlanskog Tužilaštva nastavit će ekshumacije iz ove grobnice i narednih danima./tuzlarije.net/

Pa dokle vise, iz dana u u dan novi lesevi, nove zrtve, novi snimci, nove grobnice - nedavno u Bratuncu, prije par dana u Srebreici, danas u Zvorniku, sutra u Vlasenici, Bijeljini, Foci, Visegradu?! :roll: :(
I ja si isto pitanje cesto postavim. Valjda ce se ovo desavati sve dok i Europa/Evropa ne shvati sta se desilo!
Ima jedna dobra scena na kraju filma Go west - Kenan svira bez instrumenta dok ga francuska novinarska blijedo gleda i na kraju kaze da naravno nista nije cula, a on odgovara "Trebali ste reci da glasnije sviram" !!!
TRAGEDIJA BALKANA! Niko nista nije cuo pa samim tim nije bio u stanju ni da pomogne. A sad se zaklinju nikad vise... Do kada....
Bosanac_HR

Post by Bosanac_HR »

Masovna grobnica veća i od Ovčare?

Image

Kada se nakon završetka borbi u Vukovaru doznalo za masovnu grobnicu na Ovčari, cijeli svijet bio je zaprepašten počinjenim ratnim zločinima srpskih regularnih i paravojnih formacija u studenome 1991.

Danas, 14 godina poslije, postoje naznake da se na području grada Vukovara nalazi još jedna masovna grobnica u kojoj je pokopano možda i više ubijenih osoba nego na Ovčari, piše Večernji list.

"Čini se da su naši brojni apeli i molbe da nam se kaže za mjesta gdje su pokopani naši najmiliji konačno urodili plodom. Poslije dva anonimna pisma i jednoga telefonskog poziva, na tragu smo još jednoj masovnoj grobnici koja bi prema dosadašnjim spoznajama mogla biti i veća od one na Ovčari", rekao je Ivan Pšenica, predsjednik udruge Vukovarske majke.

Objašnjavajući najnovije dojave koje su proslijeđene predstojniku Vladina Ureda za zatočene i nestale, u anonimnim pismima i telefonskom pozivu opisano je mjesto na kojem bi se mogla nalaziti grobnica, pa se dobiveni podaci uzimaju vrlo ozbiljno.

"Za sada znamo orijentacijski gdje je to mjesto. Međutim, riječ je o velikom kompleksu zemljišta, prošlo je 14 godina, a i teren se izmijenio. Ipak, pokusna iskapanja počet ćemo početkom rujna, kada ćemo, siguran sam, znati više", rekao je Pšenica. Iako ima vrlo malo podataka, Pšenica dodaje da bi ta grobnica mogla brojiti i do 400 tijela.

"Jako je teško govoriti o brojkama. Međutim, prema našim spoznajama i broju osoba koje se još traže, ta masovna grobnica mogla bi skrivati i ostatke tijela 400 osoba", misli Pšenica.

Kako navode u udruzi Vukovarske majke, riječ je o tijelima osoba koje su u studenome 1991. godine ubijane pod okriljem noći i potom kamionima prevožene do unaprijed iskopane jame.

"I ovaj put želim iskoristiti priliku da pozovem sve koji nešto znaju o mjestima na kojima su pokopani naši najmiliji da nam informacije anonimno dojave na telefon 062 / 111 111. Za prave informacije spremni smo ponuditi i novčane nagrade", zaključio je Pšenica.
BECHO

Post by BECHO »

Vodenjak wrote:
BECHO wrote:NA KORIĆANSKIM STIJENAMA DANAS SE OBILJEŽAVA

Dva vrlo bliska rodjaka su mi medju pobijenima!
:( :(
Vodenjak, iskreno saucesce! :(

Juceg gledam izvjestaj na BHT-u i jedan stari dedo - prezivjeli i svjedok tragedie- prica kako su zrtvama pucali u ledja i bacali ih u provaliju!!! Ljudi moji, kakvi su to silni junaci da djeci (Skorpioni) i nenaoruzanim ljudima pucaju u ledja!? Usput prikazuju i snimak sa tribunala gdje se Mrdjo izvinjava porodicama stradalih jer je i sam priznao da je direktno ucestvovao u priprememama i ubijanju bosnjackih i hrvatskih civila. 17 godina je malo za takve, njih treba pustit da trunu u zatvoru...
BECHO

Post by BECHO »

Iz masovne grobnice Snagovo ekshumirano 230 tijela ubijenih Bošnjaka
Ekspertni tim tuzlanskog Odjeljenja Federalne komisije za traženje nestalih jutros je završio ekshumaciju sekundarne masovne grobnice Snagovo kod Zvornika.

«Ukupno smo ekshumirali 230 tijela od toga 88 kompletna i 142 nekompletna tijela Bošnjaka Srebrenice iz jula 1995. godine. Ekshumirajući posmrtne ostatke našli smo veliki broj čahura, poveza za oči i dokumenata. Zatvaranje grobnice u Snagovu počeli smo jutros i taj posao završit ćemo u ponedjeljak», kazao je u izjavi za FENU Murat Hurtić, šef tuzlanskog Odjeljenja Federalne komisije za traženje nestalih.

Tuzlanski tim za ekshumacije u srijedu i četvrtak sljedeće sedmice radit će na lokalitetu Srebrenice i Bratunca, gdje trebaju ekshumirati nekoliko pojedinačnih lokacija. Time se za ovu godinu završava posao ekshumacija tuzlanskog Odjeljenja Federalne komisije za traženje nestalih.
da pamtis

Post by da pamtis »

Fair Life

Post by Fair Life »

bosniaque wrote:ali sta je najzalosnije u svemu tome je da se :roll:
Sta bi trebalo raditi da ne bi izgledalo da se "bosnjaci ponasaju kao da nista nije bilo"?
A sto se tice otkrivanja i iskopavanja grobnica... desetinama godina ce se jos iskopavati.
savjest

Post by savjest »

Nema sta podmlatak je zagarantovan.

http://home.arcor.de/cetnickasoba/Galerija.htm
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Na "pola uha" sam čuo vijest putem Radija FBiH da je Amor Mašović doživio saobraćajnu nesreću negdje kod Sokoca. Trenutno je u sarajevskoj bolnici na Koševu sa teškim povredama desne ruke.

Ne bih špekulisao, ali mi sve dismr na ....bolje da ne napišem.

Vidi na Diskusijama, temu pod naslovom: Amor Mašović.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=20851
fukara_tz

Post by fukara_tz »

SUBOTIĆ: PRVE EKSHUMACIJE U OVOJ GODINI NA LOKALITETU RAŠIDOV HAN

Kantonalno tužiteljstvo Tuzla 16. marta započinje radove na ekshumacijama u ovoj godini, a prve ekshumacije započet će na lokalitetu Rašidov Han, u naselju Snagovo, kazala je glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva Tuzla Jasna Subotić. Po njezinim riječima, na spomenutom lokalitetu su pokopani mještani Snagova, koji su stradali 29. aprila 1992. godine, kada je u jednom danu ubijeno 36 civila Bošnjaka. Na ekshumacijama će raditi inspektori MUP-a TK-a, predstavnici Komemorativnog centra Tuzla, Komisije za traženje nestalih Odjel u Tuzli i Međunarodne komisije za traženje nestalih, te doktor sudske medicine Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

I pitaju se za sta ih tuzimo u Hagu...pa ni mrtve nismo pronasli :( i dalje svjesno skrivaju lokalitete masovnih grobnica :(
fukara_tz

Post by fukara_tz »

U ČETVRTAK EKSHUMACIJA 30 TIJELA U SNAGOVU KOD ZVORNIKA

Prema informacijama tuzlanskog Odjeljenja Instituta za nestale osobe u BiH u četvrtak 16. marta počinju prve ekshumacije nakon zimske pauze. "U četvrtak ćemo ekshumirati oko 30 tijela ubijenih Bošnjaka iz Snagova, koje su snage bosanskih Srba zatvorile u garažu s nekoliko životinja i zapalili ih. Ostaci su plitko zakopani na jednoj lokaciji u Snagovu, tako da je planirano da za svega nekoliko sati ekshumiramo i prikupimo ove posmrtne ostatke“, kazao je u izjavi za FENU Murat Hurtić, šef tuzlanskog Odjeljenja Instituta za nestale osobe BiH. Hurtić je kazao da su u ovu garažu dovedeni Bošnjaci, muškarci, žene, ali i djeca i da su zapaljeni krajem aprila 1992. godine. Nakon ekshumacija u Snagovu, tuzlanska ekipa će sačekati da se poprave vremenski uvjeti i, najvjerovatnije, krajem marta nastaviti ekshumacije pojedinačnih, ali i masovnih grobnica uglavnom u Podrinju.
fukara_tz

Post by fukara_tz »

SUBOTIĆ: ZAPOČELA EKSHUMACIJA NA LOKALITETU RAŠIDOV HAN

TUZLA, 16. ožujka (FENA) - Na lokalitetu Rašidov Han u naselju Snagovo, općina Zvornik danas je započela ekshumacija tijela 36 bošnjačkih civila koji su stradali 29. travnja 1992. godine, priopćila je glasnogovornica Tužiteljstva Tuzlanske županije Jasna Subotić.

Riječ je o civilima koji su se skrivali u šumi, a koji su, nakon što su otkriveni, zajedno sa životinjama pobijeni i zapaljeni u jednoj garaži. Mještani Snagova pokopali su tijela žrtava u grobnicu, koja ima i spomen obilježje s imenima žrtava, međutim te žrtve nikada nisu identificirane, kazala je Subotić.

Po njezinim riječima, ekshumacijom, odnosno sudsko medicinskom obradom želi se utvrditi točan identitet žrtava.

Kako je kazala Subotić, iz grobnice je danas izvađeno 5 kompletnih i 3 nekompletna tijela, te veliki broj kostiju pretvorenih u ugljen, a u grobnici je pronađeno dosta čahura i zrna.

Ekshumiranje žrtava na lokalitetu Rašidov Han vrše predstavnici ICMP-ija, MUP-a Tuzlanske županije, Komemorativnog centra Tuzla i sudski vještak Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla, a pod vodstvom Županijskog tužiteljstva Tuzla.

(Fena) dpš
paul

Post by paul »

Meni je to sve tako nestvarno danas. Nemojte me krivo shvatiti ljudi, naravno sve se to desilo, nažalost, ali kad bi vam sada neko rekao da takvi su zločini u toku, recimo, na istoku Turske, da tamo pobiše stotinu Kurda na takav zvjerski način, teško je tako nešto prihvatiti kada se živi u miru...

Volio bih da su 1991./1992. ljudi shvatili ozbiljno i volio bih da su se protivili tim zločinima. Ali nisu vjerovali to što je bilo očigledno ili mislili da ih se ne tiče. Mislim na ljude, komšije, bilo iz BiH, bivše Jugoslavije ili iz Europe i svijeta.
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Ekspertni tim za ekshumacije pocinje sa radom 17.aprila

Ekspertni tim za ekshumacije pod vodstvom tuzlanskoga kantonalnog tužiteljstva radit će od 17. do 28. aprila na vađenju posmrtnih ostataka iz pojedinačnih i masovnih grobnica na području općina Banovići, Zvornik, Srebrenica, Milići i Bratunac, saopštila je glasnogovornica tuzlanskoga kantonalnog tužiteljstva Jasna Subotić. U ekspertnome timu bit će predstavnici ICMP-a, Komemorativnog centra Tuzla, tuzlanskoga MUP, vještak sudske medicine UKC Tuzla te predstavnici Tuzlanskoga odjela Instituta za traženje nestalih. (Fena)
senada

Post by senada »

....pitam se kada ce sijaci mrznje, manipulatori istinama i artikulatori zla otici gdje im je mjesto, prije zaborava........
Post Reply