Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
NeDirajSirotinju

#51 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by NeDirajSirotinju »

Kikibombona wrote:
Novak20 wrote:Na stranicama ljevičarskog GS se polomiše od brige za radnicima, penzionerima, građanima.

https://gradjanskisavez.ba/saopstenja-za-javnost/
https://gradjanskisavez.ba/saopstenja-z ... st/page/2/
https://gradjanskisavez.ba/saopstenja-z ... st/page/3/
https://gradjanskisavez.ba/saopstenja-z ... st/page/4/

Takve su im i novosti. Neprestano se ukazuje na korupciju, nepotizam, socijalnu nepravdu i ostale ljevičarske teme. :D

https://gradjanskisavez.ba/novosti/
https://gradjanskisavez.ba/novosti/page/2/
https://gradjanskisavez.ba/novosti/page/3/
Ova dva konja nizasta drugo nisu sposobna. Demagogija bez ikakvih konkretnih rezultata. Skontali su da jedino tako, na niskim strastima, mogu uzeti poneki glas. Nece valjda pricati o ekonomiji? Kome je do ekonomije neka ide u Njemacku. Ovakve kretene najzesce podrzava dijaspora koja je radi njih pobjegla iz drzave.

Zasto glasati za Zeljka Komsica? Samo zato da ne pobijedi Covic? Glasajte za mene da ne pobijedi Covic. To je izborna kampanja Zeljka Komsica. Parmak je 8 godina bio u predsjednistvu, za to vrijeme nije uradio apsolutno nista. Cijelo vrijeme je sjedio u Sarajevu. Umjesto da hoda po svijetu i lobira za BiH, on sjedi u Sarajevu. Lijenost i neznanje. Dovoljno je gradjanstvu prosuti poneku suplju, zasto bi radio ako ne mora?

Pojavi se Mirsad Hadzikadic, obrazovan i ostvaren covjek, tamo gdje postoji red i zakon, gdje nema korupcije. Covjek za razliku od laznih ljevicara govori o buducnosti. Gradjani kazu, previse dobar za nas. Nama trebaju olosi. Sjetih se izjave jednog arapskog filozofa koji kaze, parafraziram: 'mi na vlast dovodimo islamiste i uspostavljamo serijat, te kada u tome uspijemo, pobjegnemo na zapad gdje ne vladaju islamisti i gdje nema serijata'. Tako i ovdje, dovodimo na vlast one od kojih poslije bjezimo u inostranstvo. Mazohizam, sta li...
Pa u tome je i korist od Željka Komšića. Dobili smo 8 godina vremena, u međuvremenu, 200 hiljada Hrvata je napustilo Bosnu. Oslabio je njihov politički uticaj, nije isto kao kada imaš pola miliona ljudi iza sebe i 300 hiljada sa tendencijom opadanja. Komšić i nije trebao da ide da lobira ni za Bosnu ni za Bošnjake, on je svoju ulogu odradio fantastično. Ovo što vidimo kmekanje po njihovim medijima je odraz nemoći. Samo Komšić do kraja, ili dok Hrvati ne prihvate građansko uređenje ili dok ne odsele, treće nema.
Kikibombona

#52 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Kikibombona »

NeDirajSirotinju wrote:Pa u tome je i korist od Željka Komšića. Dobili smo 8 godina vremena, u međuvremenu, 200 hiljada Hrvata je napustilo Bosnu. Oslabio je njihov politički uticaj, nije isto kao kada imaš pola miliona ljudi iza sebe i 300 hiljada sa tendencijom opadanja. Komšić i nije trebao da ide da lobira ni za Bosnu ni za Bošnjake, on je svoju ulogu odradio fantastično. Ovo što vidimo kmekanje po njihovim medijima je odraz nemoći. Samo Komšić do kraja, ili dok Hrvati ne prihvate građansko uređenje ili dok ne odsele, treće nema.
Hrvati odlaze samo kada je Komsic na vlasti?
Radi njega odlaze?

Kada je Covic na vlasti, Hrvati ne odlaze?

Sto bi rekao Giga u Bolji zivot: 'jebote bog'. :( :(
kmirsad

#53 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by kmirsad »

Dok je Čovića u Predsjedništvu bit će Hrvata u BiH.
Najmanje jedan.
Borit će se do posljednjeg.
A onda če otići i on.
emric

#54 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by emric »

kmirsad wrote:Dok je Čovića u Predsjedništvu bit će Hrvata u BiH.
Najmanje jedan.
A onda če otići i on.
A đe će jadan? Svi Hrvati na Zapad, a on će valjda u Rusiju?
NeDirajSirotinju

#55 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Kikibombona wrote:
NeDirajSirotinju wrote:Pa u tome je i korist od Željka Komšića. Dobili smo 8 godina vremena, u međuvremenu, 200 hiljada Hrvata je napustilo Bosnu. Oslabio je njihov politički uticaj, nije isto kao kada imaš pola miliona ljudi iza sebe i 300 hiljada sa tendencijom opadanja. Komšić i nije trebao da ide da lobira ni za Bosnu ni za Bošnjake, on je svoju ulogu odradio fantastično. Ovo što vidimo kmekanje po njihovim medijima je odraz nemoći. Samo Komšić do kraja, ili dok Hrvati ne prihvate građansko uređenje ili dok ne odsele, treće nema.
Hrvati odlaze samo kada je Komsic na vlasti?
Radi njega odlaze?

Kada je Covic na vlasti, Hrvati ne odlaze?

Sto bi rekao Giga u Bolji zivot: 'jebote bog'. :( :(
Kakva je to sposobnost zaključivanja. Komšić ne radi ništa, i to svim onim koji ne žele podijeljenu BiH odgovara. Niko nije rekao da je on odgovoran za iseljenje Hrvata. Samo kažem, bolje je imati Hrvata koji ništa ne radi nego onog koji će pričati opasne priče da je građansko uređenje BiH jednako ISIL.
NeDirajSirotinju

#56 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Svako ko ima 2 u glavi, glasat će za Komšića, samo da pošalje poruku nacistima da to što su zamislili neće proći.
SaraFina

#57 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by SaraFina »

Ako Komšić prodje kao član presjedništva iz reda HR naroda, a u popunjavanju Doma naroda "relevantni čimbenici" nametnu rješenje po HDZ-ovim željama i onoj presudi Ljubićevoj tumačenoj kako im odgovara????
DonieBrasco

#58 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by DonieBrasco »

NeDirajSirotinju wrote:Svako ko ima 2 u glavi, glasat će za Komšića, samo da pošalje poruku nacistima da to što su zamislili neće proći.
Pored toga da ne bude Šefik bosnjacki clan tj SDA kandidat, glasati za drugu opciju Denisa ili nekog drugog u svakom je slucaju bolja opcija.
Kikibombona

#59 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Kikibombona »

NeDirajSirotinju wrote:Kakva je to sposobnost zaključivanja. Komšić ne radi ništa, i to svim onim koji ne žele podijeljenu BiH odgovara. Niko nije rekao da je on odgovoran za iseljenje Hrvata. Samo kažem, bolje je imati Hrvata koji ništa ne radi nego onog koji će pričati opasne priče da je građansko uređenje BiH jednako ISIL.
Ne znam kojeg vraga onda pominjes 200 000 Hrvata. Ispada da ih je Komsic otjerao pa ga zbog toga podrzavas. On nije uradio nista kao sto sam kazes.

Meni spodobe poput Komsica ne odgovaraju. Ne odgovara ni velikoj vecini mojih drugara, koji su 90% Bosnjaci, a koji odlaze iz BiH. Ne odgovara cak ni Insomniji, Selnu i Fudi, koji su zbrisali iz BiH, a ovdje podrzavaju politiku da se nista ne radi, a otisli su raditi na zapad.

Ovo sranje odgovara jedino uhljebima, stranackim poltronima, tajkunima, kriminalncima, neradnicima i nesposobnjakovicima. A takvih je pofino u ovoj drzavi, par stotina hiljada, koji odrzavaju nakaradan sistem.

U mojoj porodici NIKO nije politicki angazovan niti je IKADA bio. Ja sam glasao dva puta u zivotu, oba puta za Nasu stranku, a vec duuuuugooooo imam pravo glasa. Mater i otac nikad nisu izasli na izbore. Veci dio porodice nikad nije glasao, ni na prvim demokratskim izborima ni poslije toga. Dva-tri clana porodice su par puta glasala za SDP i DF i to je to (pali na lazna obecanja i mislili da su SDP i DF promjena nabolje)...

SDP i surogati nisu ni ljevica ni desnica, nisu ni nacionalisti ni patriote - oni su demagozi, uhljebi, integralni dio koruptivnog sistema zajedno sa SDA, SNSD, HDZ i ostalom ekipom.
insomnia78

#60 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by insomnia78 »

Ma ti ne znas dje si supalj da se ne lazemo. Lupas neke naucene od nekud pokupljene parole...
video

#61 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by video »

insomnia78 wrote:Ma ti ne znas dje si supalj da se ne lazemo. Lupas neke naucene od nekud pokupljene parole...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Mozda da se osnuje SSK - stranka slobodnog kurdistana
Capsicum

#62 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Capsicum »

Najbolje bi bilo da ljevica pita ove kvaziliberale kako treba da se ponašaju i šta da rade da bi bili prava ljevica :D
insomnia78

#63 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by insomnia78 »

Pa napiso je vec neko. Moras sjediti sa onim ustaskim isljednikom, braniti Jovu, zvati ljiljane ratnom zastavom, biti dobar komsija
kmirsad

#64 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by kmirsad »

emric wrote:
kmirsad wrote:Dok je Čovića u Predsjedništvu bit će Hrvata u BiH.
Najmanje jedan.
A onda če otići i on.
A đe će jadan? Svi Hrvati na Zapad, a on će valjda u Rusiju?
Ili će tamo na Hacijendi uz Radobolju zajedno s dijelom obale koju si je doveo u dvorište...
proglasiti autonomiju, napraviti poreski raj i bescarinsku zonu..., otvorit Narodnu banku Republike Hacijenda sa jakom podlogom u zlatnim polugama, i sa ofšor računa na Malti davati kredite državama u okruženju Hacijende...
NeDirajSirotinju

#65 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Naša stranka je namjerno zloupotrijebila i uprljala ideju bosanstva i građanstva, da više nikome na um ne padne da krene tim stopama. To je sabotaža jer previše se sranja izdešavalo u tako kratkom periodu da bi to bila sve nesmotrenost i slučajnost. Perfidna igra.
insomnia78

#66 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by insomnia78 »

NeDirajSirotinju wrote:Naša stranka je namjerno zloupotrijebila i uprljala ideju bosanstva i građanstva, da više nikome na um ne padne da krene tim stopama. To je sabotaža jer previše se sranja izdešavalo u tako kratkom periodu da bi to bila sve nesmotrenost i slučajnost. Perfidna igra.
Bosanstvo naravno vazi samo za Bosnjake. Sef se izjasnjava Srbinom
Kikibombona

#67 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Kikibombona »

Prpa.ba wrote:Pratim temu, pripremam aparate. :lol:

Imamo svega ovdje, stranackih botova, patrijotica na baterije, dijaspore, slobodnih mislilaca - perfektan i visoko-eksplozivan miks. :lol:
Nekada sam bio idealista, imao nadu da moze bolje. Vec odavno sam shvatio, nekad u ranim dvadesetim, da je politika u BiH ogledalo naroda. A narod je vecinski glup, zatucan, nepismen, destruktivan itd itd itd. Takav narod nije sposoban stvoriti kvalitetnu vlast.

Pojave se ljudi poput Mirsada Hadzikadica tu i tamo, ali narod nije sposoban prepoznati njihov kvalitet.

Nema nikakve sumnje da ce vlast ponovo dobiti SDA, SBB, SDP i surogati. Nista se nece promijeniti. Svako ko misli drugacije je naivan, blago receno.

Ja samo imam neki poriv da kazem da govno smrdi. Imam blagi poriv da malo provociram uhljebe i kvazi-nacionalisticke pobjegulje, koji ovdje podrzavaju kriminalce a pobjegli su u sredjene zemlje. Tu mislim na likove poput Insomnije, Selna ili Fude (a opet su mi dragi na neki nacin :D ). Dovesti na vlast nacionaliste (samo deklarativno nacionalisti, u stvarnosti obcni kriminalci i hostapleri) pa kada ih dovedemo, onda cemo pobjeci na zapad gdje bosanskih nacionalista nema - to je parola.

Trpim dusevnu bol dok gledam kako mi drugovi odlaze. Dva od tri najbolja druga (jos od vremna kada smo bili bebe) otisla ove godine. Veliki broj pripadnika moga sireg drustva je otisao ili odlazi.

Primjecujem da poprimam neke osobine i osjecaje koje nikada nisam imao. Postao sam zloban i zlurad. Bude mi drago kada vidim da se ljudi iseljavaju, iako me tesko pogadja na drustvenom planu, jer se radi o mojim drugovima. Bude mi drago kada vidim da ljudi strajkuju, zato sto su sami krivi, zato sto su govna doveli na vlast, pa mi opet bude zao radi njihove situacije i nesrece. Veoma otrovna i kontaminirana sredina. Ljudi dobrog materijalnog stanja odlaze jer ne mogu podnijeti kolicinu otrova. Ponekad pozelim da propadnemo sto prije, jer ovo postepeno propadanje izludjuje. Ponekad pozelim ds sve padne i da za hljeba nemamo kada smo stoka, kada smo glupi i zatucani.

Kazu, necemo Hadzikadica, previse dobar za nas, hocemo olose. Bogte...
Nadzornik

#68 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Nadzornik »

Kikibombona wrote:
Trpim dusevnu bol dok gledam kako mi drugovi odlaze. Dva od tri najbolja druga (jos od vremna kada smo bili bebe) otisla ove godine. Veliki broj pripadnika moga sireg drustva je otisao ili odlazi.
I sta ti cekas,mislis da ce biti bolje a godine lete.
Capsicum

#69 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Capsicum »

Jest, narod je glup, ne zaslužuje vas genijalce iz Naše stranke. Vi ste neki Übermensch, a narod stoka. I onda im krivi GS, Emir i Reuf :lol:

Samo DF-GS i Željko :bih:
seln

#70 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by seln »

Kiki, Komsic je obecao da ce priznati Kurdistan ako ga izaberu u Predsjednistvo. :D
tandmand

#71 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by tandmand »

Naša stranka = Savez reformskih snaga Jugoslavije v 2.0
Kecmanovića, Kusturicu, Karajlića ... su zamijenili neki novi klinci.

:run:
U to vrijeme u BiH je ubjedljivo bilo najviše Vaših pristalica. Kada se Jugoslavija raspala, da li ste se razočarali u svoje suradnike iz Saveza reformskih snaga: Dragan Kalinić se legitimirao kao bliski Karadžićev suradnik, Nenad Kecmanović se pridružio Miloševiću, Emir Kusturica se čak u ratu uključio u Miloševićevu propagandnu mašineriju?

Ante Marković
Vi ste sami rekli ko su ti ljudi. Ali nije riječ samo o njima. Ima dosta ljudi koji su me razočarali i prevarili. Oni su se pokazali kao lažni partneri u tom poslu koji smo tada trebali obaviti. No, moram reći: ja jesam bio inicijator stvaranja stranke, međutim nisam nigdje birao ljude. Formirani su inicijativni odbori, i oni su birali ljude.
Kao i danas, lažnih Valtera kuda se god okreneš ...
emric

#72 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by emric »

Capsicum wrote:Jest, narod je glup, ne zaslužuje vas genijalce iz Naše stranke. Vi ste neki Übermensch, a narod stoka. I onda im krivi GS, Emir i Reuf :lol:

Samo DF-GS i Željko :bih:
I SDP kao jedini dovoljno jak brat među braćom.
Kikibombona

#73 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Kikibombona »

Dakle, sta smo skontali, ne valja Mirsad Hadzikadic zato sto je previse dobar...!??
Valjaju hostapleri iz SDP-a te surogati u likovaima Zeljka i Reufa zato sto su losi...!??

Ima smisla, mora se priznati. :izet:

Meni se cini da je Mirsad Hadzikadic od svih kandidata najveci bosanski nacionalista. Ako hocete, mozete reci da je najveci bosnjacki nacionalista, da je istaknuti musliman i tradicionalista. To je pokazao svojim djelovanjem, borbom za islam i tradiocinalne vrijednosti BiH i bosnjackog naroda.

Mirsad Hadzikadic je osnivac bosanskohercegovacko-americke akademije nauka i umjetnosti. Objavljeno na zvanicnoj stranici IZ BiH.

Uspješna dijaspora: Bh. elita u Americi i Kanadi

http://www.islamskazajednica.ba/index.p ... Itemid=997

Mirsad Hadzikadic je bivsi predsjednik Islamske zajednice u Sjevernoj Americi.

Reis Kavazović: Kandidatura Hadžikadića za Predsjedništvo svježina u vođenju predizborne kampanje

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=45298

Mirsad Hadzikadic je uradio puno za Bosnjake u dijaspori...

Mirsad Hadžikadić: Dijaspora je sve obrazovanija i ekonomski snažnija

http://novovrijeme.ba/mirsad-hadzikadic ... -snaznija/

Covjek je daleko inteligentniji i obrazovaniji od svakog drugog kandidata. Provincijalci poput Becirevica i Komsica, o Dzaferovicu i Radoncicu da ne govorim, nemaju karakteristike da adekvatno predstavljaju BiH u svijetu, da lobiraju za interese BiH. Ko ce ozbiljno shvatiti Becirevica, Dzaferovica ili Komsica? Ko ce ih saslusati i uzeti u obzir ono sto kazu, na perfektnom engleskom? :run:

Hadzikadic govori o buducnosti sto je bosnjackom i bosanskom narodu potrebno da povrati optimizam. Obrazovan, dokazan u najjacoj drzavi svijeta, gdje prolaze sposobni a ne podobni. Oslobodjen od korupcije i kriminala, rak rana BH drustva.

Sa druge strane su Komsic, Dzaferovic i Becirevic, ljudi koji zive u proslosti, odrzavajuci narod u ratnoj psihozi kako bi sto duze vladali. To je jedino sto mogu ponuditi - proslost. Klasicni ublehasi i demagozi. Ne mogu pera odbiti srpskom i hrvatskom nacionalizmu, samo seru kao foke i hrane jedni druge. Apsolutne politicke analfabete.

Uhljebi ce opet izabrati Dzaferovica, Becirevica, Radoncica i Covica. Ostatak naroda, koji nije uhljebljen, je sludjen i nesposoban prozrijeti uhljebsku demagogiju i lazni nacionalizam, laznu ljevicu i laznu borbu za gradjansku i pravednu BiH.
Leverage

#74 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Leverage »

Samo ti puši u SDA jedra.
Kikibombona

#75 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Kikibombona »

Leverage wrote:Samo ti puši u SDA jedra.
Pa to jeste tema, predizborna kampanja lazne ljevice. :D

Trebate glasati za nas da ne pobjede SDA i HDZ. Mi nikad nista nismo uradili, niti cemo ikad ista uraditi, osim kriminala i korupcije, ali trebate nama dati glas jer su ostali...

E to je politika tzv. ljevice. Vama svaka cast kada mozete za takve stetocine glasati. :thumbup: :thumbup:
Locked