Komšija alkoholičar
- vjesticanametli
#51 Re: Komšija alkoholičar
Pa ide s tobom 
-
Fudo387
#52 Re: Komšija alkoholičar
vjesticanametli wrote:Pa ide s tobom
Dobra ti bona metla
- Zejnep
#53 Re: Komšija alkoholičar
More i ta varijanta
Nejse, fala ljudi na savjetima, mišljenju...
Odlučila sam da djelujem, sutra već
-
daddy-kool
#54 Re: Komšija alkoholičar
Onda da ti se upiše u dobra djela.
- vjesticanametli
#55 Re: Komšija alkoholičar
Fudo387 wrote:vjesticanametli wrote:Pa ide s tobom
Dobra ti bona metla
Zejno oklagiju turi ipak u tasNJu
- Capajebo
#56 Re: Komšija alkoholičar
Sutra oko 16:30 da refreshamo klix 
- duminjo
#57 Re: Komšija alkoholičar
Ja bih sa policijom vidio da ga ufate pijanog dok vozi. Jednom, dva, tri puta dok mu ne uzmu vozacku i ako bude vozio bez vozacke i dalje prijavljivati.
- problemnatravunu
#58 Re: Komšija alkoholičar
Po mojim saznanjima, samo ga ponovo i ponovo prijavljivati policiji za dreku , lupu, uznemiravanje stanara....
dakle dokle god on vozi pijan, i dolazi pijan materi , mi tu ne možemo nista, ako ne pravi frku, ali ako je to kako ti kazes, dreka, lupanje svađa,ti i ostali to čuju i to vas iznemirava, e onda se to ipak tiče i tebe, i ima osnova za zvanje policije
dakle dokle god on vozi pijan, i dolazi pijan materi , mi tu ne možemo nista, ako ne pravi frku, ali ako je to kako ti kazes, dreka, lupanje svađa,ti i ostali to čuju i to vas iznemirava, e onda se to ipak tiče i tebe, i ima osnova za zvanje policije
- vazi
#59 Re: Komšija alkoholičar
Koliko ima stanara kojima direktno smeta njegovo ponasanje osim njegove majke i tvoje porodice ? Ako vas je vise, zasto ne bi porazgovarala prvo s komsijama pa da onda zajedno “stupite u akciju “?Zejnep wrote:Fudo387 wrote: Aha, ok, im smisla.
Samo ne kontam, sto tebi djavo neda mira?
Hos da sebi hajvana natovaris na kosti i gledas kad cete zaskociti palijom u haustoru?
Ako nemas zajebanu raju, starijeg brata koji je praaavoo dobar sa onim poturkom, ne mijesaj se.
E jbg. Nemam nikog zajebanog. Sem sebe ( i tebe)šalim se, nemam fakat ali ovo je snrad od čovjeka čije ponašanje ja ne mogu više da trpim. Ta galama, dreka, uvrede, lupanje, kao da živim u kakvom sabirnom centru a ne u zgradi gdje čak postoji i kućni red..
Ostalo sam već pominjala. Majka, pijan vozi...
Sta znam...ne mogu više ravnodušno da trpim.
Neće on meni ništa, ne bojim se ja ovakvih.
Da se radi o tebi tj da si na mjestu njegove majke, sta bi voljela da komsije ucine za tebe ? A sta kcerke ?
Komsijski bi bio red da porazgovarate ( grupa komsija ) prvo s majkom pa sa sestrama pa tek onda soc rad i policija...
U djetinjstvu sam imala komsiju rahm dusi koji je pio i bio gadan u picu, znam kako je . Na zalost, razvedeni sin je jos gori od oca , maltretira majku, sestru... druge dvije sestre ne mogu nista uciniti, dolazi policija al nista od toga...
-
mali jomu
#60 Re: Komšija alkoholičar
Ne volim ja takve nikako...... jebem im sve
smradovi smrdljivi koji se pijani izivljavaju na slabijim od sebe......
smradovi smrdljivi koji se pijani izivljavaju na slabijim od sebe......
-
r_faruk
#61 Re: Komšija alkoholičar
jesil ti na alipasinom polju, koja faza?Zejnep wrote:Fudo387 wrote: Aha, ok, im smisla.
Samo ne kontam, sto tebi djavo neda mira?
Hos da sebi hajvana natovaris na kosti i gledas kad cete zaskociti palijom u haustoru?
Ako nemas zajebanu raju, starijeg brata koji je praaavoo dobar sa onim poturkom, ne mijesaj se.
E jbg. Nemam nikog zajebanog. Sem sebe ( i tebe)šalim se, nemam fakat ali ovo je snrad od čovjeka čije ponašanje ja ne mogu više da trpim. Ta galama, dreka, uvrede, lupanje, kao da živim u kakvom sabirnom centru a ne u zgradi gdje čak postoji i kućni red..
Ostalo sam već pominjala. Majka, pijan vozi...
Sta znam...ne mogu više ravnodušno da trpim.
Neće on meni ništa, ne bojim se ja ovakvih.
- Logovan
#62 Re: Komšija alkoholičar
U borbu protiv pjandura i ostalih idiota.
I jesi li djelovala?Zejnep wrote:More i ta varijanta![]()
-
mali jomu
#63 Re: Komšija alkoholičar
Logovan wrote: I jesi li djelovala?
ma sta ce uradit...... doci ce socijalci i fino popricat, a ovaj ne konta nista jer cuga radi......
doci ce policija i traziti prekrsaje....... traziti prijave, saslusat i ispricati svoje i kroz vrata, a cuga radi....
roditelji i rodbina normalno da ga vole i ne daju ga..... a cuga radi
normalni ljudi ce ga izbjegavati....... dok ne predje granicu, a cuga radi i samo sto je nije presao, jer niko ko maltretira svoje najblize nema da je nije presao....... i onda to ide svojim tokom, kraj horora
- Zejnep
#64 Re: Komšija alkoholičar
Zvala Centar za socijalni rad. Žena koja radi na takvim slučajevima je na terenu danas. Biće sutra tu. Ova druga socijalna radnica mi pominje centar za mentalno zdravlje. Kaže njih treba zvati. Kaže da bi bilo dobro ako ja pristanem dati neku izjavu.
- Logovan
#65 Re: Komšija alkoholičar
Zejnep wrote:Zvala Centar za socijalni rad. Žena koja radi na takvim slučajevima je na terenu danas. Biće sutra tu. Ova druga socijalna radnica mi pominje centar za mentalno zdravlje. Kaže njih treba zvati. Kaže da bi bilo dobro ako ja pristanem dati neku izjavu.
Žena koja je otišla na teren neka riješi problem.
Ma ne treba ništa raditi, samo treba šutiti, spustiti glavu, pravit se lud i moliti Boga da se situacija popravi sama od sebe. Dat će Bog, valjda.mali jomu wrote:Logovan wrote: I jesi li djelovala?
ma sta ce uradit...... doci ce socijalci i fino popricat, a ovaj ne konta nista jer cuga radi......
doci ce policija i traziti prekrsaje....... traziti prijave, saslusat i ispricati svoje i kroz vrata, a cuga radi....
roditelji i rodbina normalno da ga vole i ne daju ga..... a cuga radi
normalni ljudi ce ga izbjegavati....... dok ne predje granicu, a cuga radi i samo sto je nije presao, jer niko ko maltretira svoje najblize nema da je nije presao....... i onda to ide svojim tokom, kraj horora
- Zejnep
#66 Re: Komšija alkoholičar
Naravno. A.r_faruk wrote:
jesil ti na alipasinom polju, koja faza?
-
r_faruk
#67 Re: Komšija alkoholičar
apsolutno te razumijem. na zalost mentalni sklop ljudi koji zive na tom prokletom alipasinom je grozan. ljudi koji bacaju smece kroz prozor, parkiraju auta ispred ulaza, marisanje zene, djece i svega sto nije jace od alfa muzjaka u kuci i na ulici je vrlo cesta pojava. unistavaju haustor u kojem zive, pisaju i pale po tom istom haustoru. jednostavno, divljaci koji razumiju jedino silu i samo ce se pred silom zaustaviti, odnosno onda kada udare na nekog jaceg. nekada je to bilo fino naselje, medjutim poslije rata je tu doselilo sve i svasta. u mom ulazu je ostalo manje od trecine prvobitnih stanara, a ovo sto je doselilo u preostale 2/3 je od zla oca i od gore matere. ne mozes se sa njima nista dogovoriti ni na kucnom savjetu niti na bilo kakav drugi nacin. sretno sa rjesavanjem problema i ako ne vidim puno mogucnosti. pozdrav takodjer iz a faze....Zejnep wrote:Naravno. A.r_faruk wrote:
jesil ti na alipasinom polju, koja faza?
- uglavnomja
#68 Re: Komšija alkoholičar
duminjo wrote:Ja bih sa policijom vidio da ga ufate pijanog dok vozi. Jednom, dva, tri puta dok mu ne uzmu vozacku i ako bude vozio bez vozacke i dalje prijavljivati.
i neka proba snimiti dreku i lupanje
- Russki
#69 Re: Komšija alkoholičar
njega zovi da pomogne
- Xavier1
#70 Re: Komšija alkoholičar
Ne radi nista. Samo sebe mozes u probleme uvaliti. Majka nece govoriti protiv sina tako da od svega nema nista.
- male_okice
#71 Re: Komšija alkoholičar
poprilicno nezahvalna situacija moja zejnep, narocito jer je zakon tu na njegovoj strani. tj ni policija ni centar za socijalni rad tu u sustini ne mogu nista osim par opomena uruciti, cak i da njegova majka ga tuzi, opet je tu upitno sta se moze u realnosti napraviti.
mi imamo situaciju sa jednom porodicom gdje je otac alkoholicar, cak i nasilan i kad se on napije i zena i 5 djece moraju bjezati glavom bez obzira, jos su maloljetna djeca. i u skoli znaju za taj problem i u centru za socijalni rad, ali posto supruga ne zeli da da izjavu niti da ga tuzi, onda ti kao osoba sa strane apsolutno ne mozes nista. jedino da tebe napadne pa da ga ti onda tuzis.
mozda da pokusate svi skupa (tu mislim i na tebe i tvoje roditelje/komsije ostale) prvo da popricate sa majkom, onda eventualno i sa njim ali kad je trijezan. na kraju krajeva uputiti ga na neku ustanovu za lijecenje alkoholizma. ali ako on ne zeli da se lijeci, ako on licno ne vidi problem u sebi ili svom ponasanju a njegova majka, kcerke supruga to tolerisu (da ne kazem podrzavaju) osim da svaki put zoves policiju zbog buke koju prave i zalis se ti bog zna sta ne mozes tu postici
mi imamo situaciju sa jednom porodicom gdje je otac alkoholicar, cak i nasilan i kad se on napije i zena i 5 djece moraju bjezati glavom bez obzira, jos su maloljetna djeca. i u skoli znaju za taj problem i u centru za socijalni rad, ali posto supruga ne zeli da da izjavu niti da ga tuzi, onda ti kao osoba sa strane apsolutno ne mozes nista. jedino da tebe napadne pa da ga ti onda tuzis.
mozda da pokusate svi skupa (tu mislim i na tebe i tvoje roditelje/komsije ostale) prvo da popricate sa majkom, onda eventualno i sa njim ali kad je trijezan. na kraju krajeva uputiti ga na neku ustanovu za lijecenje alkoholizma. ali ako on ne zeli da se lijeci, ako on licno ne vidi problem u sebi ili svom ponasanju a njegova majka, kcerke supruga to tolerisu (da ne kazem podrzavaju) osim da svaki put zoves policiju zbog buke koju prave i zalis se ti bog zna sta ne mozes tu postici
Last edited by male_okice on 29/08/2018 09:28, edited 1 time in total.
- stari lisac
#72 Re: Komšija alkoholičar
Samo ti zovi i prijavi ga u toplane ako treba zgazit ce neko djete koje se bude vracalo iz skole pa ce bit poslje sto nisi prijavila.Sama ces sebe kriviti ovako pokusaj sprijeciti tragediju koja ce se desiti samo je pitanje dana kada.
- uglavnomja
#73 Re: Komšija alkoholičar
Xavier1 wrote:Ne radi nista. Samo sebe mozes u probleme uvaliti. Majka nece govoriti protiv sina tako da od svega nema nista.
tacno je da mati nece nista
ali postoje varijante mimo mame
vec napisano, vozi pijan, ostace i bez vozacke i bez para
i ako snime (iz svog stana, haustora, balkona) lupu i dernjavu - oni podnose prijavu, ne mama
a taj centar - nemam pojma, to vec zavisi sta ce mama reci, i ko ce joj doci i sta ce zateci ...
- studiorum_tuzlaensis
#74 Re: Komšija alkoholičar
Nisam znao da je nelegalno biti alkoholičar. Uz to još i komšija, opasna kombinacija. 
Ovo je klasično guranje nosa đe ne treba. Privatne stvari.
savjetujem ti da gledaš svoja posla, da ne bi i šamar popila.
Ako ti smeta buka, zovi policiju. Pa opet dok mu kaznu ne slože. Ako se i tad nastavi, opet zovi policiju, kome prije dosadi.
To što on vozi pijan, tu ne možeš ništa učiniti. Može policija kad ga uhvati. To što on galami na majku, njihova posla. Da govnima ukrašava prozore - njegova stvar...
Ovo je klasično guranje nosa đe ne treba. Privatne stvari.
savjetujem ti da gledaš svoja posla, da ne bi i šamar popila.
Ako ti smeta buka, zovi policiju. Pa opet dok mu kaznu ne slože. Ako se i tad nastavi, opet zovi policiju, kome prije dosadi.
To što on vozi pijan, tu ne možeš ništa učiniti. Može policija kad ga uhvati. To što on galami na majku, njihova posla. Da govnima ukrašava prozore - njegova stvar...
- uglavnomja
#75 Re: Komšija alkoholičar
njegova je stvar dok ne zasmrdi vani, tad oni imaju sva prava da ga tuzestudiorum_tuzlaensis wrote:
i ovo kako ne moze nista uciniti za ojansku voznju? pa prijava je nesto