Fudo387 wrote:Sad kad zamijeni posao sefa u banci za pomocnika mesara u nekoj svapskoj nedodjiji, imace sve vrijeme svijeta da se posveti odgajanju djece.

Vec je dobio hamalski posao. Sta ce, jos nije jezik usavrsio.
Al to je takav tip covjeka, inteligentan, uporan i prodoran. Ne sekiram se za njega.
Ka'e, neka malo fizike, da ojaca tijelo i odmori oci.

Nije kompleksas, nije ga stid posla. Drugi jaran, sef u drugom sektoru, on bi da bude sef u Svabiji ili Austriji. Za njega mislim da nece nikad otici, radi takvog pristupa, a ide sa mnom na kurs njemackog.

Imam jarana u sudskoj policiji, on isto zeli otici, al da ga tamo docekaju sa crvenim tepihom. Qrac. Sto ljudi - sto cudi.
Dobra prijateljica isto tako cijeli zivot kancelarija. Ode nedavno sa muzem i dvoje djece. Eno je, pere sudje. Bila nedavno, kaze da je pocetak tezak i da ne sumnja u sebe. Muz ovdje bio nezaposlen posljednje 2-3 godine. Tamo dobio posao kakav ovdje nikad nije imao (doduse, znao je njemacki). I ona ce doci na svoje kada usavrsi jezik.
Jaran, fizioterapeut, ispalio se u MinKen sa zenom. Ovdje imali sve, njeni bogati. Njemu bilo ponizavajuce da ga punac i punica gotive, pa se uhvati noge. Ona ima hr papire i bilo lako. Odmah uzeo na apartman na moru (to mu oduvijek bila zelja) i BMW od 50 milja ojra. Ka'e, jebi mu mater, hocu sad da zivim, nisam dosao iz Afrike da se patim. Ako ne mognem placati, neka uzme banka. Takav tip, hazarder.
Svaki covjek ima svoju pricu. Jedno je sigurno, situacija u drzavi tjera ljude. Mi cemo ovdje biti u velikom problemu kada se uruse institucije.
Pogledaj Baketa, Dodu i Covketa. Kada ih vidim ili cujem, odmah bi spakovao kofere...