...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Vector_dum

#51 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Vector_dum »

Otkad je dedo umro, nastali su problemi, unazad 2 godine.
Ako mozete shvatiti, psihicki pucam po savovima jer ovo sve ja necu, ne mogu i ne zelim podnositi.

Dva puta mi je na vrata dolazila kantonalna inspekcija.

Jednom jer nas je jedan od daidza prijavio da mu smeta nasa tresnja i grana koja je bila blizu ograde, i lisce koje sa te tresnje pada u njegovo dvoriste.
U prijavi je zatrazio da mi striktno ocistimo lisce iz njegovog dvorista jer mu lisce nanosi stetu. :shock:

Drugi put su nas prijavili zbog naseg psa koji je zavezan i u nasem je dvoristu.
Tad mi je dolazila veterinarska inspekcija.
sheilak

#52 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by sheilak »

Pa i ti prijavljuj ima valjda i on tresnje jabuke ili sta vec cije lisce pada kod vas i sl pa nek vidi i on da nisi bas neko ko ce se poklopiti (r)
Vector_dum

#53 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Vector_dum »

Meni je receno u policiji da u slucaju da ih kamerom snimim kad nas uznemiruju, da taj snimak nece biti vazeci jer se to tretira kao neovlasteno snimanje i da je potrebno odobrenje Kantonalnog suda.
Upravo trazim bilo kakav clan zakona koji govori o tome ali ne mogu naci. Zna li neko je li ovo tacno?
moonca

#54 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by moonca »

Vector_dum wrote:Otkad je dedo umro, nastali su problemi, unazad 2 godine.
Ako mozete shvatiti, psihicki pucam po savovima jer ovo sve ja necu, ne mogu i ne zelim podnositi.

Dva puta mi je na vrata dolazila kantonalna inspekcija.

Jednom jer nas je jedan od daidza prijavio da mu smeta nasa tresnja i grana koja je bila blizu ograde, i lisce koje sa te tresnje pada u njegovo dvoriste.
U prijavi je zatrazio da mi striktno ocistimo lisce iz njegovog dvorista jer mu lisce nanosi stetu. :shock:

Drugi put su nas prijavili zbog naseg psa koji je zavezan i u nasem je dvoristu.
Tad mi je dolazila veterinarska inspekcija.
Sve to na stranu -- ako je moguce , prije prvog rocista na ostavoinskoj, pokusaj ipak sa njima vidjeti sta hoce i nagodi se. Daj nesto, ucini neki ustupak, ali neka se zavrsi ostavinski postupak i to sto imate, da mozete ukniziti i pokusati prodati. Mada , nije lako ni kupca naci al, barem da je na vasem imenu.
Humljanin

#55 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Humljanin »

Vector_dum wrote:Meni je receno u policiji da u slucaju da ih kamerom snimim kad nas uznemiruju, da taj snimak nece biti vazeci jer se to tretira kao neovlasteno snimanje i da je potrebno odobrenje Kantonalnog suda.
Upravo trazim bilo kakav clan zakona koji govori o tome ali ne mogu naci. Zna li neko je li ovo tacno?
Pa kako onda prolaze snimke sa nadzornih kamera po bankama, kafićima, institucijama, bla bla...?
O to je neki dokaz. Ako se nekad promijeni zakon, možda će biti važeći.
Ja bih snimao sve svinjarije koje prave, pa nek priča šta god hoće. Uostalom, sam akt snimanja poluči neki rezultat jer onaj kojega se snima to ima na umu. Pa taman da ćeš ga okačiti na youtube ili facebook gdje ga svatko može vidjeti, ne bi normalnom čovjeku padalo na pamet svašta raditi.
colt

#56 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by colt »

Vector_dum wrote:Ne znam odakle da pocnem. Hronoloski bi trebalo dosta vremena da se sve poreda po redosljedu, ali u sustini mi (nasa porodica) imamo velikih problema sa nasom najblizom familijom.

Mi smo se oduvijek pokusavali drzati po strani, ne uplicuci se u raskurusavanje imovine sa majcinom familjom, ali doslo se do stadijuma da ozbiljno razmisljam o fizickom obracunu, jer se ovo vise trpiti ne moze.
Ljudi nas jednostavno ne ostavljaju na miru.
Telefonske svadje i uznemiravanja putem poruka su mi vise preko glave.
Nisu jos podijelili imovinu poslije smrti njihovog oca, pa sad dva majcina brata joj psuju i upucuju joj razne pogrdne rijeci. Volio bi iznaci nacin kako da im stanem u kraj jer ljudi su skoro pa postali fizicki nasilni.
Poslije smrti njihovog oca ostao je pristupni put od 4 m koji vodi do naseg imanja, a tim se putem sluze i oni jer zive ispod nas. Otac je sa njima zivio, a njihovo imanje je vece jer se na tom dijelu nalazi veca njiva koju je njihov otac obradjivao dok je bio ziv.

E sad, o cemu se radi?
Mi smo zeljeli dati dio naseg zemljista i prokopati dio puta da bi bio siri jer je jedan od njih sagradio garazu koja se nalazi tik ispod naseg imanja i ta garaza nam zaklanja prolaz jer je duboko ukopana i namjerno pomjerena u put.

Izgradjena je prosle godine, a mi smo odmah po pocetku gradnje prijavili urbanisticko-gradjevinskom inspektoru koji je sacinio zapisnik i pokrenuo upravni postupak, ali nije doneseno nikakvo rjesenje o obustavi gradnje, i garaza je izgradjena i barem 2 metra strsi i izlazi na put tako da mi fakticki moramo ici pjesice do svoje kuce jer se putnicko auto tesko provlaci do nase kapije. Kamion ne moze proci.
U inspektoratu kaze da moramo se obratiti sudu za uredjenje medje.

Svaki pokusaj da se oni primire i privole na bilo kakav dogovor i rjesenje nije islo. Odbijaju razgovor, i dva puta su se zalili gradjevinskoj inspekciji

Prijetili su nam da posjecemo vocke koje su do njihovog imanja, jer im ide hlad u dvoriste, a neke vocke su nam vec osusene vjerovatno od djelovanja neke kiseline. Par puta po noci sam cuo zvuk i eksploziju petarde, vatrometa ili necega. Nije nista osteceno, ali sam cuo jak prasak od detonacije.

Vrhunac koji mi je izvukao zivce je bilo prije par dana kad mi je majci doviknuo i opsovao joj mater. :-)
Malo je nedostajalo, sekunde su falile da dodje do fizickog obracuna.

Cak i kad je policija dosla, samo su nam rekli da idemo na sud, i da ne remetimo javni red i mir.
Razgovarao sam sa policijom i rekli su da nece podnositi nikakvu prijavu jer nisu culi da on psuje i prijeti na javnom mjestu :shock:

Razocaranje mi je ogromno, jer ne vidim rjesenje u sporosti ovog sudstva, i najradije bi se sa porodicom odselio negdje gdje cu imati svoj mir.
Jel se moguce ikako rjesiti familije da mi vise krv ne piju jer nastaviti zivjeti ovako je nemoguce.
To je nasa praksa da odgadjamo podjelu imovine kad su majka i otac zivi (jer se mora dati lova za to). Da se tad dijelilo ne bi došlo do tvog slučaja.
Imao sam sličnu situaciju u mojoj familiji gdje su se tokom zivota braća i sestre (od moje majke) slagali, da bi zivot jednom drugom dali. A onda se dogodi da se mora podijeliti imovina i pucaju takve neraskidive veze.

Poučen iskustvom moje familije, ja sam (sve jedan kroz jedan) regulisao imovinu sa svojim bratom i ne moze se dogoditi zatezanje veza.
Fudo387

#57 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Fudo387 »

Vector_dum wrote:Meni je receno u policiji da u slucaju da ih kamerom snimim kad nas uznemiruju, da taj snimak nece biti vazeci jer se to tretira kao neovlasteno snimanje i da je potrebno odobrenje Kantonalnog suda.
Mislim da mozes, samo trebas snimak poceti sa, dajdza u programu si.
Mora znati da ga snimas.
Instaliraj nadzorne kamere i stavi znak na vidljivo mjesto da se prostor snima.
DZONPI

#58 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by DZONPI »

Jebote sad posten treba da bjezi sa svog radi ovih nepostenih.
moonca

#59 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by moonca »

Instaliraj nadzorne kamere i stavi znak na vidljivo mjesto da se prostor snima.
Oh, u vrijeme kada kamere bas nisu bile zastupljene ovoliko, u mom gradu je kucu imao mafijas Gotty, sa istaknutim kamerama.Vikendom se narod vozao tim dijelom grada i razgledao kuce sa visokim ogradama i koja kuca ima kamere. :wink:

Sve te kamere i kostaju i ne znam da li ce pomoci u ovom slucaju smirivanju tenzije. :roll:
pustopoljina

#60 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by pustopoljina »

samo na sud, tako da imate crno na bijelo.
a mozda neko odavde moze pomoci:
http://www.umbih.ba/umbih/index.php?opt ... 26&lang=ba

ili mozda postoji osoba koja bi sa svima pricala, da se pokusa naci rjesenje.
ocev/majcin brat/sestra? neko, koga bas svi vi postujete?
Vector_dum

#61 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Vector_dum »

pustopoljina wrote:samo na sud, tako da imate crno na bijelo.
a mozda neko odavde moze pomoci:
http://www.umbih.ba/umbih/index.php?opt ... 26&lang=ba

ili mozda postoji osoba koja bi sa svima pricala, da se pokusa naci rjesenje.
ocev/majcin brat/sestra? neko, koga bas svi vi postujete?
Mi ne zelimo sa njima bilo kakav kontakt. Teska su djubrad.
Ostavinska je u toku.
Prijavili smo se gradjevinskoj inspekciji, ali stalno svaljuju sa jednih na druge.
Hendrix

#62 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Hendrix »

Moj savjet je da se dobro naoruzas u pravnom smislu, kod mene je bila i gora situacija, laganje svjedoka na sudu, podmetanje laznih potpisa rahmetli dede, dovodjenje u pitanje mentalne sposobnosti dede kad je zemlju kupovo...nevjerovatne stvari koje ni na filmovima nisam vidio.

Moj stari je uso u parnicu misleci da ce dokazati sve u pola sata i na kraju je bilo 5 dugih godina koje mu je zdravlje unistilo totalno. Zamalo je svoju kucu izgubio na sudu zbog lazi i podmetanja, zato pamet u glavu i ne prepustaj slucaju nista. Komsije su sutile i nisu se htjeli zamjerati nikome, iako je sve bilo kristalno jasno ko je sta napravio ispalo je da mi je dedo retardiran bio i svu kucu je napravila familija moje strine.

Znaci pukom srecom su skontali da su falsifikovali potpis dede i drugi grafolog je to potvrdio. I sto mi je najnevjerovatnije na kraju niko od njih nije odgovarao krivicno za laganje i falsifikovanje dokaza. Sudske troskove nikad nisu platili prave se ludi i uglavnom citava prica je kostala moju familiju toliko zdravlja i zivaca da bi radije iso rentat stan nego u vlastitu kucu.

Znaci sistem je takav da ja sutra mogu tebe tuziti da zivis na mojoj zemlji i ti se moras braniti kao da si optuzenik. Mogu dovesti svjedoke da lazu za mene, prepravljat dokumente a tvoje je da se branis. I tako godinama se natezati s tobom dok ne poludis totalno. Zato pamet u glavu.
moonca

#63 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by moonca »

Vrlo jednistavno-on treba da izvaga -sta dobiva sudskim procesima.Koliko kosta zemlja koju bi on naslijedio.Da li je vrijedna borba za to parce , nerviranja a i novca.
Dino79

#64 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Dino79 »

Odes u podstanare a tu svoju kucu iznajmis romima.
Heller

#65 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Heller »

Dino79 wrote:Odes u podstanare a tu svoju kucu iznajmis romima.
:lol:
moonca

#66 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by moonca »

Nece mu placati kiriju.Image
vjesticanametli

#67 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by vjesticanametli »

Jebes kiriju ako rijese problem :mrgreen:
moonca

#68 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by moonca »

Kako ce mu rijesiti problem? :-)
vjesticanametli

#69 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by vjesticanametli »

Paaa oceraju ove u prizemlju :D
moonca

#70 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by moonca »

A zasto bi ih tjerali.Danju rade, nocu spavaju. Ne 'cuju' se zivi. :-) :lol:
Heller

#71 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Heller »

Pa ide tema kako se otarasiti roma.
moonca

#72 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by moonca »

:thumbup: :lol:
Quaresma

#73 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Quaresma »

ko nije iskusio ovakve stvari ne moze ni znati kako je ovo zajebana stvar. zato je nekima i nepojmljivo

ovde samo hepek pomaze, a on postoji samu nadrealistima
Vector_dum

#74 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Vector_dum »

Quaresma wrote:ko nije iskusio ovakve stvari ne moze ni znati kako je ovo zajebana stvar. zato je nekima i nepojmljivo

ovde samo hepek pomaze, a on postoji samu nadrealistima
Pa najveci mi dusmani dolaze iz familije, moji najrodjeniji. To ko nije iskusio na svojoj kozi i ne moze znati.
A ne pomaze trenutno nista osim ignorisanja i cekanja da sud krene raditi svoje.
moonca

#75 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by moonca »

Vector_dum wrote: A ne pomaze trenutno nista osim ignorisanja i cekanja da sud krene raditi svoje.
Zavisi kolika je vrijednost ako je u pitanju imovina.

Bolje je sve napustiti nego se po sudovima vucati. Nema kraja procesima. :-)
Post Reply