bickle012 wrote:Navodno jest jedan na Čaršiji kad je nekom liku ufatio trebu, al taj bi radije mater ubio nego se okanio Čaršijekakavdanakneiskustvu wrote:jesu li ikad dobili batina?
Dunge Lange
-
kakavdanakneiskustvu
#51 Re: Dunge Lange
- HAVANA
#52 Re: Dunge Lange
Od oca dzemaludina.bickle012 wrote:Evo pretražio sam malo po YT i izgleda da su dominantni tandem Mevludin i Izudin, ne bi me začudlo da je treći Sabahudinvješalica wrote:kako se uopće zovu ovi moroni?
- ranger
#53 Re: Dunge Lange
nekad davno meni pred zgradom gdje godinama parkiram pokusao naplatit parking
bi mi simpaticno u prvi tren poslije kontam gledaj ti bezobraznika trebo sam ga mrsnut al sam ga pomnozio s nulom ko i sve ostale prosjake.
bi mi simpaticno u prvi tren poslije kontam gledaj ti bezobraznika trebo sam ga mrsnut al sam ga pomnozio s nulom ko i sve ostale prosjake.
- sinuhe
#54 Re: Dunge Lange
I oni ce kad ostare biti carsijske legende a neko ce ih ovjekovjeciti u kakvom filmu.
Bosanska posla.
Bosanska posla.
-
KIseljak12
#55 Re: Dunge Lange
sinuhe wrote:I oni ce kad ostare biti carsijske legende a neko ce ih ovjekovjeciti u kakvom filmu.
Bosanska posla.
-
julisiz es grant
#56 Re: Dunge Lange
Pa i ja kontam neki dan...kakva je razlika između zaslužnog građanina čika Miše i njih dvojice, realno? Gradske maskote i dosada prolaznicima.
- sheilak
#57 Re: Dunge Lange
Razlika drasticnajulisiz es grant wrote:Pa i ja kontam neki dan...kakva je razlika između zaslužnog građanina čika Miše i njih dvojice, realno? Gradske maskote i dosada prolaznicima.
Cika mise nikad nije gnjavio ljude na nacin kako ovi rade
Nije prosio nije hvatao zenske i sl bar koliko ja znam dok ovi to rade
Evo i na ovom klipu usli covjeku u radnju i nesto se kmece glupiraju i sl
Al stoji da ce za 20 godina biti legedne joj sjecas se dunde lange pa kad je onu uhvatio na carsiji dobri su bili i sl price pa ce ispasti pozitivci gradska raja heroji sa asfalta i sl(r)
- int21
#58 Re: Dunge Lange
Nisam iz Sarajeva al' koliko sje sjecam cika Miso nije bio prosjak.
-
julisiz es grant
#59 Re: Dunge Lange
Nije....kao što nisu prosjaci ni oni što ti trljaju šoferšajbu na semaforu.
Još oni ne cirkuzaju nasred ulice.
- HAVANA
#60 Re: Dunge Lange
Ne kontam sta je problem sa cika misom? Kome je on sta nazao ucinio i ruzno rekao?
- Dope_Man
#61 Re: Dunge Lange
Ako ne vidis razliku izmedju tog covjeka koji je sjedio na svom mjestu i radio posao (koji je inace nekad ranije bio cesta pojava i to ne samo kod nas) i likova koji protiv volje gradjana iste zaustavljaju, prljaju auta, traze na silu novac itd, a ako ne das onda idu psovke ili sta gore.. onda ti jos trebas rasti.
- sheilak
#62 Re: Dunge Lange
Poredis misu sa prosjacima i cistacima sajbi na semaforu? (r)julisiz es grant wrote:Nije....kao što nisu prosjaci ni oni što ti trljaju šoferšajbu na semaforu.
-
TheGodfather001
#63 Re: Dunge Lange
Samo neko ko je (nekadsezvaogradom) Sarajevo gledao na razglednici do 1992.g. može u ravan staviti lik čika Miše i ovih retarda Mudalange & Co.
-
dezurni_ucenik
#65 Re: Dunge Lange
sinuhe wrote:I oni ce kad ostare biti carsijske legende a neko ce ih ovjekovjeciti u kakvom filmu.
Bosanska posla.
Volimo mi da od lokalnih budala pravimo gradske legende. Posebno oni koji zive u centru. Da su sa Dobrinje bile bi obicne budale i narkosi.
-
kakavdanakneiskustvu
#68 Re: Dunge Lange
bingov buraz wrote:Brda imaju oči fazon
-
julisiz es grant
#69 Re: Dunge Lange
A čika Miška je legenda bio po čemu tačno?TheGodfather001 wrote:Samo neko ko je (nekadsezvaogradom) Sarajevo gledao na razglednici do 1992.g. može u ravan staviti lik čika Miše i ovih retarda Mudalange & Co.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#70 Re: Dunge Lange
je l' plaćaju porez? mogu im sutra vatrogasci zatrebati, bio bi red da plate
- Dope_Man
#71 Re: Dunge Lange
Nije on nikakva legenda u smislu da je nesto silno ucinio za grad, mada jeste postao nekakav simbol samim tim sto je dugo vremena proveo tu, a pri tom nikoga nije ometao, zivio svoj zivot koliko je mogao. I kroz to vrijeme ljudi ga upoznali, zavoljeli ga kao simbol, kao dio atmosfere grada. Svaki grad ima neke svoje lokalne likove koji to postanu.julisiz es grant wrote: A čika Miška je legenda bio po čemu tačno?
Ali ti covjeka koji je mirno sjedio pored ceste i nudio uslugu poredis sa likovima koji presrecu ljude i prakticno otimaju pare, koji ti se unose u lice (ili sofersajbu) i bez tvoje dozvole pocnu sipati sampon i prljati je i slicnima? Jesi li tu uopste u stanju shvatiti razliku izmedju to dvoje?
- SmokingMan
#72 Re: Dunge Lange
."E,braco,može li jedno pitanje........Imaš li marku?"
-
milojicabrzi
#73 Re: Dunge Lange
Skoro neko na forumu reče, kako odmah zauzme gard i uhvati špuru, čim mu neko priđe i kaže "može li jedno pitanje"
Tako neki čovjek skoro mršnuo ljude koji su htjeli pitati gdje je neka ulica....postali smo istrenirani od ovih prevaranata.
Vidjeh dunge langea neki dan na Ilidži, kod D.Zdravlja.
Sad je tamo baza prosjaka jer ima puno arapa...
Tako neki čovjek skoro mršnuo ljude koji su htjeli pitati gdje je neka ulica....postali smo istrenirani od ovih prevaranata.
Vidjeh dunge langea neki dan na Ilidži, kod D.Zdravlja.
Sad je tamo baza prosjaka jer ima puno arapa...
-
julisiz es grant
#74 Re: Dunge Lange
Kako je mirno sjedio, dero se ko konjDope_Man wrote:Nije on nikakva legenda u smislu da je nesto silno ucinio za grad, mada jeste postao nekakav simbol samim tim sto je dugo vremena proveo tu, a pri tom nikoga nije ometao, zivio svoj zivot koliko je mogao. I kroz to vrijeme ljudi ga upoznali, zavoljeli ga kao simbol, kao dio atmosfere grada. Svaki grad ima neke svoje lokalne likove koji to postanu.julisiz es grant wrote: A čika Miška je legenda bio po čemu tačno?
Ali ti covjeka koji je mirno sjedio pored ceste i nudio uslugu poredis sa likovima koji presrecu ljude i prakticno otimaju pare, koji ti se unose u lice (ili sofersajbu) i bez tvoje dozvole pocnu sipati sampon i prljati je i slicnima? Jesi li tu uopste u stanju shvatiti razliku izmedju to dvoje?
- Dino Djurbuzovic
#75 Re: Dunge Lange
Mislim da treba pomoći drugim insanima u nevolji. Momke sa slike poznajem i uvijek vrlo rado porazgovaram te udijelim poneku hvalospjevku, naravno nekada udijelim i nešto novca.