Da, da..Hitler je pomagao crkvu..sadie_forever wrote:Inace otkad je zapad odbacio krscanstvo sve katastrofe i krecu ...i mrznja i sve ostalo
ne spaljivaju se vjestice vise...
Da, da..Hitler je pomagao crkvu..sadie_forever wrote:Inace otkad je zapad odbacio krscanstvo sve katastrofe i krecu ...i mrznja i sve ostalo
Onda je postojanost bez smrti besmislena!Krokodajl wrote:Smrt ne postoji
Da bas zapadu ide lose odkako je odbacio krscanstvo... pravo im loseanimals wrote:Da, da..Hitler je pomagao crkvu..sadie_forever wrote:Inace otkad je zapad odbacio krscanstvo sve katastrofe i krecu ...i mrznja i sve ostalo
ne spaljivaju se vjestice vise...
Zemlje gdje je napustanje "prave vjere" (apostazija iz zvanicne religije) kaznjivo smrcu...... inace vidi se da su to najnaprednije zemlje odmah.animals wrote:A onim a koji slijepo slijede religiju cvjetaju ruze..
Latinska Amerika, islamske zemlje..

Mislis na Maleziju - inace cudna zemlja od kopije Americke zastave do zabrane zvakanja zvakestudiorum_tuzlaensis wrote:Singapur?
Pa ako se ne sjeca, onda ti ga dodje isti djavo, isto kao nova dusasigurnoable wrote:Da li je iko ikad razmisljao da nakon smrti, dusa putuje. Ali putuje u tom smislu da se smjesti kod nekog drugog. Mislim nekada razmisljam, iako sam musliman i vjerujem u ono sto u Islamu se govori za smrt i drugi vjecni svijeti ali ponekad mi u glavu udje misao sta ako dusa covjekova nakon smrti izlazi iz tijela i prelazi u drugo tijelo tj. drugu osobu. Sad bubam danas si u tijelu Bosanca a nakon 60 godina si u tijelu nove rodjene bebe u Kini? Mozda malo glupo zvuci ali sam na internetu nasao jos nekoliko slucajeva da imaju takvo razmisljanje, da dusa cirkulise iz jednog tijela u drugo samo sto se ne sjeca nista od prijasnjeg zivota....
Prije nekoliko godina je na HRT-u u nekoj emisiji bio psiholog koji se bavi regresivnom hipnozom (ne znam baš jesam li pogodio naziv, uglavnom, neka hipnoza).sigurnoable wrote:Da li je iko ikad razmisljao da nakon smrti, dusa putuje. Ali putuje u tom smislu da se smjesti kod nekog drugog. Mislim nekada razmisljam, iako sam musliman i vjerujem u ono sto u Islamu se govori za smrt i drugi vjecni svijeti ali ponekad mi u glavu udje misao sta ako dusa covjekova nakon smrti izlazi iz tijela i prelazi u drugo tijelo tj. drugu osobu. Sad bubam danas si u tijelu Bosanca a nakon 60 godina si u tijelu nove rodjene bebe u Kini? Mozda malo glupo zvuci ali sam na internetu nasao jos nekoliko slucajeva da imaju takvo razmisljanje, da dusa cirkulise iz jednog tijela u drugo samo sto se ne sjeca nista od prijasnjeg zivota....
pemanapemani wrote:Prije nekoliko godina je na HRT-u u nekoj emisiji bio psiholog koji se bavi regresivnom hipnozom (ne znam baš jesam li pogodio naziv, uglavnom, neka hipnoza).sigurnoable wrote:Da li je iko ikad razmisljao da nakon smrti, dusa putuje. Ali putuje u tom smislu da se smjesti kod nekog drugog. Mislim nekada razmisljam, iako sam musliman i vjerujem u ono sto u Islamu se govori za smrt i drugi vjecni svijeti ali ponekad mi u glavu udje misao sta ako dusa covjekova nakon smrti izlazi iz tijela i prelazi u drugo tijelo tj. drugu osobu. Sad bubam danas si u tijelu Bosanca a nakon 60 godina si u tijelu nove rodjene bebe u Kini? Mozda malo glupo zvuci ali sam na internetu nasao jos nekoliko slucajeva da imaju takvo razmisljanje, da dusa cirkulise iz jednog tijela u drugo samo sto se ne sjeca nista od prijasnjeg zivota....
On tvrdi da vraća ljude u prošle živote i podržava teoriju koju si naveo. Uglavnom, kaže da je smrt skoro bezbolna i da duša poslije fizičke smrti tijela ulazi u fazu smiraja gdje sagleda svoj prošli život, uoči greške i sl., te onda odlazi u drugo fizičko tijelo koje se rađa. Isto tako, tvrdi da se beba sjeća prošlog života par mjeseci od poroda novog čovjeka i onda kako dijete odrasta zaboravlja prošli život. Čin rođenja je prava "trauma" za dušu i ona osjeća bol. Po njemu, smrt je za dušu mala maca u odnosu na ponovno rođenje.![]()
Vjerovatno ima na youtube emisija. Nekoliko psihologa u Hrvatskoj rade tu vrstu hipnoze.
Ja lično nisam imao takvih situacija u svom životu.sadie_forever wrote:Jel ko ikada osjecao da je imao neki kontakt s preminulom osobom? preko sna,ili da osjeti recimo miris te osobe u prostoriji
Netačno.vjecnikomentator wrote:
Ja lično nisam imao takvih situacija u svom životu.![]()
Uglavnom nešto razmišljam, ako nisi pripadnik Islama ili Hrišćanstva/Kršćanstva ili dr. religija koje funkcionišu na tom sistemu života poslije smrti život možeš provesti ili nevjerovatno cool i ludo (u fazonu YOLO) ili maksimalno depresivno.![]()
Ja sam musliman, nisam sad nešto previše religiozan, ali obavljam dnevne molitve i postim mjesec Ramazan, ali jako sam liberalan i prihvatim mišljenje svakog čovjekog, slagalo se ono sa mojim ili ne, ali nešto kontam - da ne vjerujem u Ahiret, odnosno život poslije smrti mislim da bih bio vječito depresivan.
Jesam ja par puta sanjao nenu rahmetli i vidio je par puta (i ispari ubrzo). Par puta mi se desilo kad mi neka zivotinja pridje da osjecam neki lijep osjecaj, koji se tesko moze opisat (vecinom leptir).sadie_forever wrote:Jel ko ikada osjecao da je imao neki kontakt s preminulom osobom? preko sna,ili da osjeti recimo miris te osobe u prostoriji
Svaka tebi čast.Boemica wrote:Netačno.vjecnikomentator wrote:
Ja lično nisam imao takvih situacija u svom životu.![]()
Uglavnom nešto razmišljam, ako nisi pripadnik Islama ili Hrišćanstva/Kršćanstva ili dr. religija koje funkcionišu na tom sistemu života poslije smrti život možeš provesti ili nevjerovatno cool i ludo (u fazonu YOLO) ili maksimalno depresivno.![]()
Ja sam musliman, nisam sad nešto previše religiozan, ali obavljam dnevne molitve i postim mjesec Ramazan, ali jako sam liberalan i prihvatim mišljenje svakog čovjekog, slagalo se ono sa mojim ili ne, ali nešto kontam - da ne vjerujem u Ahiret, odnosno život poslije smrti mislim da bih bio vječito depresivan.![]()
Ne vjerujem ni u život poslije smrti, ni u neke kazne, ni nagrade, ni Dženet ni raj.
Jedina razlika između mog i tvog života jeste što ne pristajem da mi neko drugi određuje šta je pogrešno a šta ispravno (pa makar to bio i Bog)
Činim dobro, jer se osjećam dobro, a ne zato što se uzdam u neku nagradu.
I izbjegavam da činim zlo, zato što se tad ja osjećam loše, a ne zato što me strah neke kazne.
U suštini, nema velike razlike između života vjernika i ateiste u nekom emotivnom smislu. Niti se osjećam maksimalno depresivno, niti sam u nekom fazonu da moram uraditi sve, moram probati sve, samo zato što ne vjerujem da ću imati kad da se iživim i poslije smrti
To svakako nikad ne treba isključiti. Nama je to još nepojmljivo kao što je ljudima bilo nepojmljivo da ćemo jednog dana letiti avionom.broj dva wrote:Sta ako smrt nije neizbjezna ?
Za sada jeste ali nadati se da cemo nekada uspjeti pobjediti i smrt, nije nemoguce.
Prebacivanje svjesti u novo (klonirano) tjelo ili u virtualnu stvarnost ili jednostavno ekstremna dugovjecnost gdje nema smrti od starosti.
Buducnost bi mogla biti uzbudljiva...