Kolaps saobracaja zbog salterusa
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#51 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
A gljive
a guuglaj ako ti se čita zakon ?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#52 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Nema nema
Kod nas se redovno pokupi na autocesti
Ili stopira, sto sam viđao najcesce na petlji u kaknju i visokom, ali i po ilijasu
Kod nas se redovno pokupi na autocesti
Ili stopira, sto sam viđao najcesce na petlji u kaknju i visokom, ali i po ilijasu
- uglavnomja
#53 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
evo kaze gugl
15) zaustavna traka je obeleženi uzdužni deo puta namenjen isključivo za zaustavljanje vozila koja se zbog nepredvidivih razloga moraju zaustaviti (neispravnost, iznenadna nesposobnost vozača za upravljanje vozilom i sl.),
15) zaustavna traka je obeleženi uzdužni deo puta namenjen isključivo za zaustavljanje vozila koja se zbog nepredvidivih razloga moraju zaustaviti (neispravnost, iznenadna nesposobnost vozača za upravljanje vozilom i sl.),
- insomnia78
#54 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
I ko je u pravu?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#55 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Možda u BIH. Citao sam neku studiju da na auto putu u njemačkoj imaju stscionare gdje na bilo kojem dijelu auto puta, helikopter može biti za 15 minuta.Bobi wrote:Pa gle ako si sam i u predinfraktnom stanju i zaustavis se na autoputu velika je vjerovatnoca da ces tu i umrijeti...zato vozi koliko mozes, znam nekoliko slucajeva da su tako ljudi sami sebi spasili život.
- insomnia78
#56 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Jest al dok se ti zaustavis pa dok putna sluzba jal policija dodje do tebe pa onda doktor, pa helikopter...un1ted wrote:Možda u BIH. Citao sam neku studiju da na auto putu u njemačkoj imaju stscionare gdje na bilo kojem dijelu auto puta, helikopter može biti za 15 minuta.Bobi wrote:Pa gle ako si sam i u predinfraktnom stanju i zaustavis se na autoputu velika je vjerovatnoca da ces tu i umrijeti...zato vozi koliko mozes, znam nekoliko slucajeva da su tako ljudi sami sebi spasili život.
Da se razumijemo naravnonda su ti vece sanse u Njemackoj
-
Bobi
- Forum administrator
#57 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
E zamisli kod nas helikopter , uzmi milion vozila svako da da 10 KM godisnje da se uspostavi neka takva služba,,,protesti odmahun1ted wrote:Možda u BIH. Citao sam neku studiju da na auto putu u njemačkoj imaju stscionare gdje na bilo kojem dijelu auto puta, helikopter može biti za 15 minuta.Bobi wrote:Pa gle ako si sam i u predinfraktnom stanju i zaustavis se na autoputu velika je vjerovatnoca da ces tu i umrijeti...zato vozi koliko mozes, znam nekoliko slucajeva da su tako ljudi sami sebi spasili život.
-
Naslovnica
#58 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Na početku autoputa, barem ovog našeg, imaš oznaku zabranjeno parkiranje i zaustavljanje, a ispod toga piše 'osim za vozila u kvaru'.uglavnomja wrote:Bobi wrote:Pa gle, ako kazes policajcu da si izasao da protegnes noge nakon 7-8 sati ne gine ti kazna, kao i za cuku i povracanje. Postoje odmorišta gdje se te radnje obavljaju to na što ti aludiraš su hitni slučajevi a većina sto si ti nabrojao nije
ja cu vrlo lako priznati da nisam u pravu, nikakav problemsamo izvoli staviti link zakona u kojem pise sta je dozvoljeno, a sta nije
a landaranja po livadama i kukuruzima nema jer je svaki autoput ogradjen
- vjesticanametli
#59 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Ama kod nas i pretrcavaju cestu hahahhaha a da ne zastanu s autom
- nadžak
#60 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
@BadBoy
Ma žalosno druže koliki smo mi licemjeri! Baš onako kako si napisao za te dvije opcije. Kad nama nešto treba onda cilj opravdava sredstva a kad je drugi humanoid u pitanju onda je ona opcija pod broj jedan kako si napisao.
Pozz.
Ma žalosno druže koliki smo mi licemjeri! Baš onako kako si napisao za te dvije opcije. Kad nama nešto treba onda cilj opravdava sredstva a kad je drugi humanoid u pitanju onda je ona opcija pod broj jedan kako si napisao.
Pozz.
-
Bobi
- Forum administrator
#61 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
E vidi, ako se desi nesreca imaš pravo zaustaviti radi pružanja pomoći , s tim objasnjenjem opet zbunjuju vozače.Naslovnica wrote:Na početku autoputa, barem ovog našeg, imaš oznaku zabranjeno parkiranje i zaustavljanje, a ispod toga piše 'osim za vozila u kvaru'.uglavnomja wrote:Bobi wrote:Pa gle, ako kazes policajcu da si izasao da protegnes noge nakon 7-8 sati ne gine ti kazna, kao i za cuku i povracanje. Postoje odmorišta gdje se te radnje obavljaju to na što ti aludiraš su hitni slučajevi a većina sto si ti nabrojao nije
ja cu vrlo lako priznati da nisam u pravu, nikakav problemsamo izvoli staviti link zakona u kojem pise sta je dozvoljeno, a sta nije
a landaranja po livadama i kukuruzima nema jer je svaki autoput ogradjen
-
Naslovnica
#62 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Podrazumijeva se da u slučaju nesreće moraš stati i pomoći unesrećenima.
Stajanje da bi šćene šoralo, potomak izvršio rigoleto ili da nabereš gljiva nije dozvoljeno.
A tim da bih ja prvi stao ako dijete povraća, svjesno kršeći zakon.
Stajanje da bi šćene šoralo, potomak izvršio rigoleto ili da nabereš gljiva nije dozvoljeno.
A tim da bih ja prvi stao ako dijete povraća, svjesno kršeći zakon.
- insomnia78
#63 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Dje ces se zaustaviti da pruzis pomoc, na AP? Jeste vi normalni?
- karanana
#64 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
al nek su salteruse krive.
ja teme i frustracija nad salterusama.
ima druga tema, nebitno od ove kojoj je postavka totalno pogresna, ali generalno nase salteruse su zlatne kakva im je klijentela.
ima druga tema, nebitno od ove kojoj je postavka totalno pogresna, ali generalno nase salteruse su zlatne kakva im je klijentela.
- славянин
#65 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Kako da ne....karanana wrote:al nek su salteruse krive.
- insomnia78
#66 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Jel to maajka na budzetu?
-
Naslovnica
#67 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Udes, dim iz auta, ljudi ne mogu da se izvuku, i slične situacije...insomnia78 wrote:Dje ces se zaustaviti da pruzis pomoc, na AP? Jeste vi normalni?
Ne kontam, šta bi ti uradio?
Prošao kao da se ništa nije desilo? Ne bi pomogao na mjestu udesa dok ne dođu vatrogasci, hitna, policija?
- insomnia78
#68 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Na AP? Apsolutno prosao. Zaustavis se i lola poslije se zakuca u vas sveNaslovnica wrote:Udes, dim iz auta, ljudi ne mogu da se izvuku, i slične situacije...insomnia78 wrote:Dje ces se zaustaviti da pruzis pomoc, na AP? Jeste vi normalni?
Prošao kao da se ništa nije desilo? Ne bi pomogao na mjestu udesa dok ne dođu vatrogasci, hitna, policija?
- славянин
#69 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Pa valjda za to sluzi ta zaustavna traka izadji stavi trokut nesto iza i idi pomagati ljudima.... nije niko rekao da stanes na pola autoputa i ostavis auto.insomnia78 wrote:Na AP? Apsolutno prosao. Zaustavis se i lola poslije se zakuca u vas sveNaslovnica wrote:Udes, dim iz auta, ljudi ne mogu da se izvuku, i slične situacije...insomnia78 wrote:Dje ces se zaustaviti da pruzis pomoc, na AP? Jeste vi normalni?
-
Naslovnica
#70 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Nadam se da nikada nećeš biti u situaciji da ti je na AP potrebna pomoć ovog gore tipa, a da takvi kao ti hladnokrvno prolaze pored tebe kao da se ništa ne dešava.insomnia78 wrote:Na AP? Apsolutno prosao. Zaustavis se i lola poslije se zakuca u vas sveNaslovnica wrote:Udes, dim iz auta, ljudi ne mogu da se izvuku, i slične situacije...insomnia78 wrote:Dje ces se zaustaviti da pruzis pomoc, na AP? Jeste vi normalni?
- insomnia78
#71 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
A sudar inace bude pored puta?славянин wrote: Pa valjda za to sluzi ta zaustavna traka izadji stavi trokut nesto iza i idi pomagati ljudima.... nije niko rekao da stanes na pola autoputa i ostavis auto.
- славянин
#72 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Sudar bude na putu samo sto pri brzini od 100+ u vecini slucajeva ne zaustavi se na putu neko proleti ili kroz bankinu ili zavrsi van puta.Uostalom da je sudar i na putu da je osteceno vozilo zaustavi se 100 metara nize na zaustavnu i odnesi trokut stavi prije na cestu da upozoris da ne izgine svijet... i pomozi ako situacija dozvoljava... ali samo da prodjes pored unesrecenih..insomnia78 wrote:A sudar inace bude pored puta?славянин wrote: Pa valjda za to sluzi ta zaustavna traka izadji stavi trokut nesto iza i idi pomagati ljudima.... nije niko rekao da stanes na pola autoputa i ostavis auto.
-
Naslovnica
#73 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Nadam se da, po običaju, trola
- TheHound
#74 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
...
Last edited by TheHound on 25/07/2021 21:46, edited 1 time in total.
- insomnia78
#75 Re: Kolaps saobracaja zbog salterusa
Apsolutno ne. Na AP se ne zaustavlja, po i stom se ne hoda, tu se gine. Na stotine je primjeraNaslovnica wrote:Nadam se da, po običaju, trola
AP su mahom pokriveni kamerama potrebno je izdati upozorenja na nesrecu, smanjiti ogranicenja i jos ponesto da bi se bezbjedno moglo pristupiti spasavanju
Prva stvar kojubti kazu u vezi bilo kakvog spasavanja i pomaganja bilo gdje i bilo kome je da prvenstveno ne dovedes sebe u opasnost jer onda nisi napravio nista