Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Locked
General War

#51 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by General War »

djkurt wrote:Ono što mene kao Bošnjaka najviše nervira je činjenica da Bošnjaci i u "svojim" kantonima nisu kadri organizovati bolji i pravedniji državni sistem, a trebamo kao čekat da se neki tamo kao umore. Pa prije će se Bošnjaci umorit.
A hrvatima i srbima u maticnim drzavama nesto bolje?
Nadam se da ce se sto prije morit jer nije problem u narodu vec u lopoviji koja koristi sisstem.
Dozer

#52 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by Dozer »

Da li ce mi neko odgovoriti na ono jednostavno pitanje - koju naciju predstavljaju nasi ljudi u UN-u, pri cemu znamo da clanice mogu biti samo drzave? Hvala.

@SaraFina
Nisi mi odgovorila - na koji nacin ti doprinosis tim ciframa koje spominjes? Povecanjem nataliteta Bosnjaka u Zanzibaru...?
Last edited by Dozer on 16/07/2018 16:34, edited 1 time in total.
SaraFina

#53 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by SaraFina »

Dozer wrote:
SaraFina wrote: Ja ti predlažem da svoje vizije nacije i države, obrazložiš na nekom "virtualnom općilištu" oliti forumu i to desničarskom susjedima i komšijama. Pa da vidiš podršku na "terenu". A onda odi i na ljevičarske, pa nam javi koliko si pristalica pokupio. U promilama vjerovatno zbir će tvojih istomišljenika biti.
Nama ne moraš, sasvim nam je jasno. Kao i ovo tvoje negiranje da su Bošnjaci = Bosanci.
Jer ako smo svi za cjelovitu i nedjeljivu BiH kakav tu znak pitanja ti vidiš?
Riješite se tih utopijski budalaštinja i skontajte da bosanstvo i ujedinjenje u neku jedinstvenu nacije tri različite konfesije je propao projekat.
Garancija opstojnosti BiH su Bošnjaci sa preko 50% udjela u ukupnom stanovništvu BiH. Treba težiti cifri 60-65% sa Bosancima, koliko god ih bilo ( 5 - 10%) uz smanjenje procenata Srba odnosno Hrvata.
Bosnjaci jesu Bosanci, ali Bosanci nisu nuzno Bosnjaci. U tome je razlika.
Bosanci su nacija, Bosnjaci su etnija koja cini Bosansku naciju, sa svima ostalima. Vrlo je jednostavno.

A na koji nacin ti doprinosis tome da ovdje bude Bosnjaka 60% +...? U dijaspori si, ako se dobro sjecam...?

Doprinijećeš eto ti s Tim razmišljanjem, ako ja ne mogu. Pročitaj i moj predhodni post gdje te nisam kvotala.
General War

#54 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by General War »

SaraFina wrote:2% ljudi se na popisu izjasnilo Bosancima dvadeset i nešto godina nakon rata. ... Pa samo slijep čovjek ne vidi da je to uzaludan/propao/nemoguć projekat.

I hajde sve to... nego nebulozno tvrditi da ta cifri koja je minorna, može u budućnosti ( za naših života narasti do 40 - 50%) je ludilo na n -tu.

S druge strane im cifru od preko 50% oko koje možeš i graditi neku viziju u budućnosti s ciljem povećanja. ... i ti hladnokrvno to negiraš.

Ludilo. ...
Ludilo je kod tebe, 1991 se cini mi se bosnjacima izjasnilo 18000 stanovnika BiH...a nuto sad.
Dozer

#55 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by Dozer »

Dosli tobe..

Misilm...tragikomedija... Ali zaista...
Ljudi koji do 1992., a preciznije je reci do 1993. i Sabora nisu ni znali za pojam "Bosnjak", danas se, 25 godina kasnije, busaju tim imenom. A, i to ime ovdje donesose - osvajaci, tj. okupatori, tj. Osmanlije.

Zaista zalosno.
A da se bude jos gore, cak se i masa tih istih Bosnjaka danas batrga i otima kada im se kaze da su nacionalni Bosanci. Sta reci...
I onda meni, koji se izjasnjavam samo kao Bosanac, neko kaze da ja imam krizu identiteta... :roll:
SaraFina

#56 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by SaraFina »

General War wrote:
SaraFina wrote:2% ljudi se na popisu izjasnilo Bosancima dvadeset i nešto godina nakon rata. ... Pa samo slijep čovjek ne vidi da je to uzaludan/propao/nemoguć projekat.

I hajde sve to... nego nebulozno tvrditi da ta cifri koja je minorna, može u budućnosti ( za naših života narasti do 40 - 50%) je ludilo na n -tu.

S druge strane im cifru od preko 50% oko koje možeš i graditi neku viziju u budućnosti s ciljem povećanja. ... i ti hladnokrvno to negiraš.

Ludilo. ...
Ludilo je kod tebe, 1991 se cini mi se bosnjacima izjasnilo 18000 stanovnika BiH...a nuto sad.

Čuj "nuto" LOL

To što velikosrpska politika i velikohrvatska, pokušava svojim podmetanjima najmnogobrojniji narod razjediniti u BiH je takodjer propao i neuspio projekat djenerale.
Pa ovih 2% neku narasti i na 10% i više. Nevažno je :D. Bitno je da Bošnjaka bude 60-65%, Hrvata 5 -7, Srba 10-13 %. :D
Kužiš zajeb susjeda/komšija?
General War

#57 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by General War »

Dozer wrote:Dosli tobe..

Ljudi koji do 1992., a preciznije je reci do 1993. i Sabora nisu ni znali za pojam "Bosnjak", danas se, 25 godina kasnije, busaju tim imenom. A, i to ime ovdje donesose - osvajaci, tj. okupatori, tj. Osmanlije.

Zaista zalosno.
A da se bude jos gore, cak se i masa tih istih Bosnjaka danas batrga i otima kada im se kaze da su nacionalni Bosanci. Sta reci...
I onda meni, koji se izjasnjavam samo kao Bosanac, neko kaze da ja imam krizu identiteta... :roll:
Jedna od hiljadu tema i ista se prica vrti.
SaraFina

#58 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by SaraFina »

Dozer wrote:Dosli tobe..

Zaista zalosno.

Bosanac Hrvati većinom i nešto Srba koristi "Kao regionalnu odrednicu". Jesi svjestan toga? No u promilama je vide kao nacionalnu. Ti se izjasni kako želiš. Jedina priznata ustavnopravna kategoria je Bošnjak. Priznata. To što si odlučio biti u 2 % ostalih, ne čini te ni pametnijim, ni kosmopolitom a ni uzvišenijim bez krize identiteta. Nego naprotiv!
Kužiš? Otkinuo si komadić od one težnje ka 65% svom narodu.
Last edited by SaraFina on 16/07/2018 16:48, edited 1 time in total.
General War

#59 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by General War »

SaraFina wrote:
General War wrote:

Ludilo. ...

Čuj "nuto" LOL

To što velikosrpska politika i velikohrvatska, pokušava svojim podmetanjima najmnogobrojniji narod razjediniti u BiH je takodjer propao i neuspio projekat djenerale.
Pa ovih 2% neku narasti i na 10% i više. Nevažno je :D. Bitno je da Bošnjaka bude 60-65%, Hrvata 5 -7, Srba 10-13 %. :D
Kužiš zajeb susjeda/komšija?
Da, posebno je bitno da ih bude u njemackoj...svici...usa...e moja gospoja, koja je korist od tebe, preko sedam mora i sedam gora kao uber bosnjakinje :roll:
Po tome, plan ide i bolje nego se predpostavljalo
SaraFina

#60 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by SaraFina »

Dovoljno ja djenerale imam bliže rodbine u BiH da "popravi" onu cifru i nagura na željenih 65% :D

Brini se ti za svoje, ispod 20% ste :)
Fudo387

#61 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by Fudo387 »

Djeneral na braniku domovine, nedaj se djenerale.
Ko god bi da je podijeli, saFunom ga u glavu!
Kejn

#62 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by Kejn »

Sara Fina vam je dobro rekla. Pokušajte sa konceptom bosanske nacije kod Srba i Hrvata. Sa nama nemate nikakvih problema... ja sam i Bošnjak i Bosanac, moj identitet je bogat kao i identitet i historija mog naroda i države. Meni ne smeta da me nazoveš Bosancem, naprotiv čast mi je.

Ovdje gubite samo vrijeme. Ovdje ste prekucali :D Znači pravac Banja Luka i Z. Mostar
escobar__

#63 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by escobar__ »

Kejn wrote:Sara Fina vam je dobro rekla. Pokušajte sa konceptom bosanske nacije kod Srba i Hrvata. Sa nama nemate nikakvih problema... ja sam i Bošnjak i Bosanac, moj identitet je bogat kao i identitet i historija mog naroda i države. Meni ne smeta da me nazoveš Bosancem, naprotiv čast mi je.

Ovdje gubite samo vrijeme. Ovdje ste prekucali :D Znači pravac Banja Luka i Z. Mostar
Nisu nadležni za taj dio, odnosno tamo ih niko ne jebe ni 1%.
General War

#64 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by General War »

SaraFina wrote:Dovoljno ja djenerale imam bliže rodbine u BiH da "popravi" onu cifru i nagura na željenih 65% :D

...ee jos samo neko da Dejton sjebe...ali to se u austriji ne vidi :mrgreen:
SaraFina

#65 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by SaraFina »

Kejn wrote:Sara Fina vam je dobro rekla. Pokušajte sa konceptom bosanske nacije kod Srba i Hrvata. Sa nama nemate nikakvih problema... ja sam i Bošnjak i Bosanac, moj identitet je bogat kao i identitet i historija mog naroda i države. Meni ne smeta da me nazoveš Bosancem, naprotiv čast mi je.

Koncept "zajednička bosanska nacija" nije propao u BiH zbog preko 50% Bošnjaka nego susjeda i komšija. Ljudi sebe vide Srbima i Hrvatima i kraj priče. Ali jbg mora bošnjo izigravati kosmopolitu i Bosanca da bi susjedi/komšije rekli "pazi ga kako je napredan i nije zatucan džamijom i mektebom"
To je malom bošnji u krvi da se "dopadne/svidi" bez obzira sto njegovu utopijsku viziju svi vide kao propalu budalaštinju.
SaraFina

#66 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by SaraFina »

General War wrote:
SaraFina wrote:Dovoljno ja djenerale imam bliže rodbine u BiH da "popravi" onu cifru i nagura na željenih 65% :D

Dejton će se sam urušiti. Nacionalna država sa manjinama se ne dobija na g00zove :D

Valjda je to jasno. Ali za nekih 15 godina jos real je opcija :D
General War

#67 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by General War »

Fudo387 wrote:Djeneral na braniku domovine, nedaj se djenerale.
Ne sekiraj se tovars Fudara...ne cuva se djaba kulinova povelja u Rassija :mrgreen:
Samo salji rublje...pardon dollars.
Kejn

#68 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by Kejn »

escobar__ wrote:

Nisu nadležni za taj dio, odnosno tamo ih niko ne jebe ni 1%.
Upravo... al eto ako iko od Bosanaca može da predloži strategiju i plan po kojoj bi bosanski Srbi i Hrvati postali Bosanci nek ga izloži ovdje javno pred svima...
Fudo387

#69 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by Fudo387 »

General War wrote:
Ne sekiraj se tovars Fudara...ne cuva se djaba kulinova povelja u Rassija :mrgreen:
Pa ja, povelja u rusiji, papiri sa tapijom u vatikanu, muhur u vasingtonu...ja ga jebem ko je razvali, ima jace papire od njemacke.
Poslacu ti kacket za bejzbol. :D

Edit: zaboravio sam hagadu.

Ma mozete samo na glavi dubit’, pjevat’ borbene, nece ona nidje.
Last edited by Fudo387 on 16/07/2018 17:06, edited 1 time in total.
General War

#70 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by General War »

SaraFina wrote:
General War wrote:

Dejton će se sam urušiti. Nacionalna država sa manjinama se ne dobija na g00zove :D

Valjda je to jasno. Ali za nekih 15 godina jos real je opcija :D
Hoce, jasta ce...cudi me onda sto srbi i hrvati insistiiraju na novom a ovi vamo bosnjaci da popisu iz 91 :shock:
General War

#71 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by General War »

Fudo387 wrote:
General War wrote:
Pa ja, povelja u rusiji, papiri sa tapijom u vatikanu, muhur u vasingtonu...ja ga jebem ko je razvali, ima jace papire od njemacke.
Poslacu ti kacket za bejzbol. :D

Edit: zaboravio sam hagadu.

Ma mozete samo na glavi dubit’, pjevat’ borbene, nece ona nidje.
:thumbup:
More dobit cunu medju oci...a to je picijev posao :mrgreen:
SaraFina

#72 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by SaraFina »

Pa za popunjavanje doma naroda insistiraju na tom popisu. Ako ne kužiš zašto, koji vrag raspravljaš djenerale na ovom podforumu? Hljeba ti!
Kejn

#73 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by Kejn »

SaraFina wrote:

Koncept "zajednička bosanska nacija" nije propao u BiH zbog preko 50% Bošnjaka nego susjeda i komšija. Ljudi sebe vide Srbima i Hrvatima i kraj priče. Ali jbg mora bošnjo izigravati kosmopolitu i Bosanca da bi susjedi/komšije rekli "pazi ga kako je napredan i nije zatucan džamijom i mektebom"
To je malom bošnji u krvi da se "dopadne/svidi" bez obzira sto njegovu utopijsku viziju svi vide kao propalu budalaštinju.
Ja uvijek kažem da je potrebno imati razumijevanje za druge i spoznati prije svega okolinu u kojoj živimo i djelujemo. Utopijske maštarije tipa nekakvog "Bosanstva i Hercegovstva" (naziv je sam po sebi uvreda za moju zemlju jer je jedna regija dobila status ravan nazivu države) mogu donjeti više štete nego dobra. Između bošnjačke nacionalne države gdje će Bošnjaci prvo ovladati FBiH a kasnije se sve više i više miješati u manji bh. entitet te nekakvog čekanja da bosanski Hrvati i Srbi prihvate neki nad identitet, biram ovo prvo.
General War

#74 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by General War »

SaraFina wrote:Pa za popunjavanje doma naroda insistiraju na tom popisu. Ako ne kužiš zašto, koji vrag raspravljaš djenerale na ovom podforumu? Hljeba ti!
Pa eto, sama sebi si odgovorila :mrgreen:
SaraFina

#75 Re: Da li je vrijeme za podjelu BiH?

Post by SaraFina »

Kejn wrote:
SaraFina wrote:

Ja uvijek kažem da je potrebno imati razumijevanje za druge i spoznati prije svega okolinu u kojoj živimo i djelujemo. Utopijske maštarije tipa nekakvog "Bosanstva i Hercegovstva" (naziv je sam po sebi uvreda za moju zemlju jer je jedna regija dobila status ravan nazivu države) mogu donjeti više štete nego dobra. Između bošnjačke nacionalne države gdje će Bošnjaci prvo ovladati FBiH a kasnije se sve više i više miješati u manji bh. entitet te nekakvog čekanja da bosanski Hrvati i Srbi prihvate neki nad identitet, biram ovo prvo.

Da je cifra tih Bosanaca na popisu bila 15%-20%, (udrobljeno pa neka i najviše Bošnjaka) pa da se ima čovjek čemu i nadati...Ovako. ... oko 2% graditi neke iluzije u ovom životu je besmislica teška.
Locked