Udaja sa 18 godina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
suncana_strana

#51 Re: Udaja sa 18 godina

Post by suncana_strana »

Samo da ponovim

Ilma Karahmet je pjevacica, javna i estradna licnost i njen zivot i vjencanje je dospjelo u medije, nije ga sakrila od ociju javnosti stoga se moze i smije komentirati, bez ovakvih licemjernih doskocica kao sto su vase.

Nastavite.
walk_M-A-N

#52 Re: Udaja sa 18 godina

Post by walk_M-A-N »

Naslov teme je prevara jer je trebao biti „Da sad ogovaramo Ilmu i tog njenog“ ili „Kako neostvareni i frustrirani mahalaju o drugim i uspješnim„.

Lično me uopće ne zanimaju ni pjevači ni sportisti ni glam-blam ni paparaci ni šou-biz ni bilo koje emisije i vijesti o njima.Razlog zašto pišem je da se pridružim Gojenom i Jeleni koji su osvjetlali obraz forumaša. Zabrinjavajuće da je nekoliko osoba, vjerovatno sličnog mentalnog sklopa, podržalo ovu priču ili ušlo u neko osuđivanje i čuđenje i raspravu.

Moral priče je: gledaj svoja posla i život, ako ih imaš. Ako nemaš, pusti druge da ih imaju, nemoj sve pljuvati jer si niko i ništa.

PS jedina korist od teme je što ova sunčana ode na foe, ne može se gledati broj postova kojim ubi.
sheilak

#53 Re: Udaja sa 18 godina

Post by sheilak »

triconja wrote:
sheilak wrote: Ma boli me briga za koga se udala njen izbor govorim je li meni to normalno ili ne i iz kojeg razloga (r)
Subjektivnost je sranje, treba stvari gledat bez tih okova pa ce lakse bit liberalan i progresivan.
Pa ja sam upravo objektivan neka radi sta hoce ja njoj nista ne spocitavam govorim o godinama koje za mene nisu da se stupi za brak bila to ilma belma jelena ili bilo ko zbog vise razloga a jedan od njih je to neko upoznavanje sebe kroz izlaske iskustvo neko koje se stjece dok si mlad al to je moje misljenje i ne mora biti tacno i primjenjivo na nju ili bilo koga (r)
triconja

#54 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

sheilak wrote:
triconja wrote:
sheilak wrote: Ma boli me briga za koga se udala njen izbor govorim je li meni to normalno ili ne i iz kojeg razloga (r)
Subjektivnost je sranje, treba stvari gledat bez tih okova pa ce lakse bit liberalan i progresivan.
Pa ja sam upravo objektivan neka radi sta hoce ja njoj nista ne spocitavam govorim o godinama koje za mene nisu da se stupi za brak bila to ilma belma jelena ili bilo ko zbog vise razloga a jedan od njih je to neko upoznavanje sebe kroz izlaske iskustvo neko koje se stjece dok si mlad al to je moje misljenje i ne mora biti tacno i primjenjivo na nju ili bilo koga (r)
Znas li ti sta je objektivnost ba? :lol: :lol: :lol:
sheilak

#55 Re: Udaja sa 18 godina

Post by sheilak »

A da procitas sve mozda ti bude jasnije?
Najlakse je vaditi rijeci iz konteksta (r)
¤ jelena ¤

#56 Re: Udaja sa 18 godina

Post by ¤ jelena ¤ »

sheilak wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Ljudi dragi, otkud vi znate šta je ona preživjela?
Hocea reci da je sa 15-17 godina izlazila sa deckima po kaficima isla na more sa drugaricama i sl?

Ako jeste onda grijesim do mene je (r)
Ako to nije proživjela, ne znači da ništa nije proživjela. :-)

Uostalom, ima 18 godina i u braku je.

Ako imaš više godina od nje a još nisi iskusio brak, ona već ima jedno iskustvo više od tebe u životu.

Ograničeno je životno iskustvo mjeriti godinama...tuđe pogotovo.
triconja

#57 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

sheilak wrote:A da procitas sve mozda ti bude jasnije?
Aha, nek radi sta hoce ali je trebala ovako, pa gospodo nije to objektivnost.

Evo pitanje, zbog cega mislis da bi bila sretnija da je imala prijasnjih veza i udala se u 25oj?
skupljac_zeljeza

#58 Re: Udaja sa 18 godina

Post by skupljac_zeljeza »

triconja wrote:
skupljac_zeljeza wrote:Mogla je postati Lepa Brena ili Goca Tržan, a eto sada možda neće nego će rađati djecu i biti majka. Velika nesreća. A kako se to definiše nečija sreća?
Necija sreca je sreca okoline, tj. sreca vecine, jer covjek ne moze sam sebi birat put do srece ako ce okolina bit zapostavljena po tom pitanju i samim tim covjek nema te neke srece ako je sam bira :lol: :lol: :lol:
Hoćeš reć' ako ne stavi na FB sliku da je bio na moru kao da nije ni bio? Ili tako svakih malo napravi selfi zafatana sa momkom i dole joj jaranice pišu kako je lijepa i kako im se sviđaju? Pa sa bebom. Pa sa cukom. Svima drago.
triconja

#59 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

skupljac_zeljeza wrote:
triconja wrote:
skupljac_zeljeza wrote:Mogla je postati Lepa Brena ili Goca Tržan, a eto sada možda neće nego će rađati djecu i biti majka. Velika nesreća. A kako se to definiše nečija sreća?
Necija sreca je sreca okoline, tj. sreca vecine, jer covjek ne moze sam sebi birat put do srece ako ce okolina bit zapostavljena po tom pitanju i samim tim covjek nema te neke srece ako je sam bira :lol: :lol: :lol:
Hoćeš reć' ako ne stavi na FB sliku da je bio na moru kao da nije ni bio? Ili tako svakih malo napravi selfi zafatana sa momkom i dole joj jaranice pišu kako je lijepa i kako im se sviđaju? Pa sa bebom. Pa sa cukom. Svima drago.
Nisam bas na to mislio nego vise ono da radis sta okolina od tebe ocekuje i bit ces sretan (po njihovoj procjeni), mada ima tu primjera koji su dosta blizu :lol: :thumbup:
sheilak

#60 Re: Udaja sa 18 godina

Post by sheilak »

¤ jelena ¤ wrote:
sheilak wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Ljudi dragi, otkud vi znate šta je ona preživjela?
Hocea reci da je sa 15-17 godina izlazila sa deckima po kaficima isla na more sa drugaricama i sl?

Ako jeste onda grijesim do mene je (r)
Ako to nije proživjela, ne znači da ništa nije proživjela. :-)

Uostalom, ima 18 godina i u braku je.

Ako imaš više godina od nje a još nisi iskusio brak, ona već ima jedno iskustvo više od tebe u životu.

Ograničeno je životno iskustvo mjeriti godinama...tuđe pogotovo.
Nisam rekao da nije nista prozivjela nego nije nogla prozivjeti neke stvari najprije zbog godina maloljetstva i sl
Ona je mozda prozivjela vise i od tebe i od mene al ne stvari koje smo mi prozivjeli poslije punoljetstva
Sigurno znas o cemu pricam al ti ides na sveopste iskustvo i prozivljavanje (r)
sheilak

#61 Re: Udaja sa 18 godina

Post by sheilak »

triconja wrote:

Evo pitanje, zbog cega mislis da bi bila sretnija da je imala prijasnjih veza i udala se u 25oj?
Gdje sam ja rekao da je trebala?
Njen izbor je kako ce i sta ona odabere meni je ok za nju
Moje shvatanje i moj zakljucak je da je to krivo iz nekih razloga tako da to ne znaci da je tebi njoj petom krivo
Jasnije?
Vidis kako stavljas rijeci u usta koje nisu recene
Na mom avataru pise odogovoran sam za ono sto napisen a ne za ono sto ti shvatis

Ps. Nisam rekao da bi bila sretnija opet zakljucujes po svom samo bi imala vise iskustva i neke situacije bi mogla sagledati i iz drugog ugla
Npr svadja j3 jedna od njih
Sada ako se posvadja ne moze ga napustiti kao sto bi to mogla uraditi sa deckom a iz tih situacija moze izvuci je li to dobro ili lose je li reagovala dobro ili lose i to nema veze sa srecom koju pominjes (r)
Last edited by sheilak on 07/07/2018 09:07, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#62 Re: Udaja sa 18 godina

suncana_strana wrote:Samo da ponovim

Ilma Karahmet je pjevacica, javna i estradna licnost i njen zivot i vjencanje je dospjelo u medije, nije ga sakrila od ociju javnosti stoga se moze i smije komentirati, bez ovakvih licemjernih doskocica kao sto su vase.

Nastavite.
Da Bog da da na kraju ti ne završiš kao tema ove tvoje teme. Sve su prilike.

Ja imam tetku koja se rano udala i tri puta se udavala i svaku puta sve bolji i mlađi, imala ponudu i za četvrti puta, ali je odbila. Živi sada kao sretna penzionerka sa djecom.
Cherry-Cherry

#63 Re: Udaja sa 18 godina

Post by Cherry-Cherry »

suncana_strana wrote:
Cherry-Cherry wrote:Vjerovatno je ona iz patrijarhalne porodice, iz manjeg je mjesta, tako da joj je ok udati se 18. A on je bolesnik, koji u tridesetim ganja djevojčice, fuj.
Ona je iz Kiseljaka, i regionalno je poznata zvijezda. Pjevacica je. Rijec je o Ilmi Karahmet.
To što je pjevačica ne znači da ne može biti iz manjeg mjesta (što i jeste) i da ne može biti iz patrijarhalne porodice (što vjerovatno i jeste ).
Sad će sa 18 rađati djecu i praviti pite, umjesto da gradi karijeru. Doduše može pjevati u Čevljanovićima.
azurna_obala

#64 Re: Udaja sa 18 godina

Post by azurna_obala »

biće joj lakše za djecom skakati :mrgreen:

A ne ko ja, 30 i ledja me vec bole, a tek bebac na svijet došao :lol:

Sad kad razmislim bolje da sam se udala ranije, djeca bi mi sad u skolu isla :lol: ali tada nije bilo sile koja bi me na to natjerala, cak sam i govorila vidi one budale udala se.

Valjda Ilma zna sta ce sa zivotom, možda bude skolu ganjala, ne mora značiti da neće ništa "proživjeti" :oops:

Steta sto nije imala koga da je progura u muzici.
azurna_obala

#65 Re: Udaja sa 18 godina

Post by azurna_obala »

suncana_strana wrote:
muhafuca wrote:pa sta i ako se razvede za 2 ili za 5 godina?

nije to vise dramaturgija i sramota kao sto je nekad bilo.

Boze moj, uzeli se, vjencali, zivjeli malo zajedno, nije islo, razveli se i to je to.

Sta je po tebi sad lose u razvedenom insanu? Bio musko ili zensko - nebitno.

Jel falican? Okrnjen? Manje vrijedan? Fuj? Gadan? Sugav? Odvratan?

Ako moze pojasni malo?
On ima 32, a ona 18, pobogu. Mozda ju je ozenio jer ne nevina, zvijezda u nastajanju pa da se obezbjedi, hajd znaj
Napisala sam ovaj post na drugoj temi, ali je jednako kredibilan i moze se odnositi i na ovu pa ga zbog toga i kopiram

Brakovi koji se zakljuce u srednjim tridesetim i kasnije obicno traju citav zivot.
Obje strane su zrele i samosvjesne osobe sa realnim ocekivanjima i zahtjevima. (Sa dosta zivotnog iskustva iza sebe koje oblikuje razmisljanja)
P.S Ovdje se ne odnosi jer ona ima 18 :roll:

Brakovi koji se zakljuce u tinejdzerskom dobu ili ranim dvadesetim sa moralnim odredjenjem da oboje moraju biti nevini se raspadnu prije ili kasnije (obicno nakon 5-7 godina, danas cesto i ranije) jer ljudi pozele promjenu koju nikad nisu osjetili pa nevine cure i nevini momci u braku pocnu svrljati sa stane jer su se odrekli svoje mladosti na ustrb tradicije i nisu prozivjeli zivot.

Prije ulaska u potpunu i kompletnu zrelosnu dob kao sto su 30-te i kasnije, treba se provoditi i zabavljati da se covjek zasiti.
(sto naravno , ukljuce i odrzavanje seksualnih odnosa bez moralnih barijera, jer seksualni odnos u svojoj osnovi ne treba biti samo nuzno nemoralan, jer je potreba)

Nevinost je jednostavno precjenjena i cesto skoci na nos u vidu razvoda sto je empirijski potvrdjeno.

A jbt koja generalizacija, apsolutno nema garancije za dobar i dug brak bilo da imas 15 ili 30.
skupljac_zeljeza

#66 Re: Udaja sa 18 godina

triconja wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
triconja wrote: Necija sreca je sreca okoline, tj. sreca vecine, jer covjek ne moze sam sebi birat put do srece ako ce okolina bit zapostavljena po tom pitanju i samim tim covjek nema te neke srece ako je sam bira :lol: :lol: :lol:
Nisam bas na to mislio nego vise ono da radis sta okolina od tebe ocekuje i bit ces sretan (po njihovoj procjeni), mada ima tu primjera koji su dosta blizu :lol: :thumbup:
Ma skontah nego sam htio malo da proširim. :wink: :mrgreen:

Slušam ja tako kone došle mojoj mami i pričaju kako se neka dobro udala i pitam kakav je to da znam šta je dobar i rekoše...eeee, ima stan, ima auto, pa doktor. Mislim da je sada dobra prilika ako ima papire u Njemačkoj i da bolje kotiraju od doktora.
¤ jelena ¤

#67 Re: Udaja sa 18 godina

Post by ¤ jelena ¤ »

sheilak wrote:
Nisam rekao da nije nista prozivjela nego nije nogla prozivjeti neke stvari najprije zbog godina maloljetstva i sl
Ona je mozda prozivjela vise i od tebe i od mene al ne stvari koje smo mi prozivjeli poslije punoljetstva
sheilak wrote:Iskreno i meni je malo bezveze da se udaje tako mlada jer nije nista prozivila ni dozivila
Na drugu stranu njen zivot njen izbor ovo gore je samo moje misljenje (r)
:roll:
skupljac_zeljeza

#68 Re: Udaja sa 18 godina

Cherry-Cherry wrote: Sad će sa 18 rađati djecu i praviti pite, umjesto da gradi karijeru.
Propustit će priliku da bude Majkićka. Žena karijerista u svijetu muškaraca je zafrkana stvar.
sheilak

#69 Re: Udaja sa 18 godina

Post by sheilak »

¤ jelena ¤ wrote:
sheilak wrote:
sheilak wrote:Iskreno i meni je malo bezveze da se udaje tako mlada jer nije nista prozivila ni dozivila
Opet da se nadovezem jer sam ti i odgovorio jer se izgleda sve mora crtati
Znas dobro na sta mislim kad kazem nije prozivila cak sam i naveo primjer odlazak na more sa prijateljima ili cama svejedno
U to me ne mozes uvjeriti da je radila sa 15 16 17 godina
Nisam rekao da nije nista prozivjela u smialu putovanja pa i tog talent soua i sl sto mi mozda nikad necemo proziviti
Malo jasnije sa kolutanjem ocima?
Ps. Podvukla si ono sto tebi odgovara kao triconja da si samo nastavila sa recenicom koju sam napisao sve bi ti bilo jasnije
Pa to ostalo glasi nego nije mogla prozivjeti neke stvari zbog godina (r)
Last edited by sheilak on 07/07/2018 09:22, edited 1 time in total.
Fudo387

#70 Re: Udaja sa 18 godina

Post by Fudo387 »

Punoljetna, ima pravo glasa, sta ce raditi od svog zivota je njen izbor.
Lokalne Hamshe, wannabe inteligencija, debele tetke i neudavace u napadu kafeina i nikotina, rade ono sto najbolje znaju. Udarile po trachu i umacu prst u fildjan, proricu buducnost. :D
Cherry-Cherry

#71 Re: Udaja sa 18 godina

Post by Cherry-Cherry »

sheilak wrote:
triconja wrote:

Gdje sam ja rekao da je trebala?
Njen izbor je kako ce i sta ona odabere meni je ok za nju
Moje shvatanje i moj zakljucak je da je to krivo iz nekih razloga tako da to ne znaci da je tebi njoj petom krivo
Jasnije?
Vidis kako stavljas rijeci u usta koje nisu recene
Na mom avataru pise odogovoran sam za ono sto napisen a ne za ono sto ti shvatis

Ps. Nisam rekao da bi bila sretnija opet zakljucujes po svom samo bi imala vise iskustva i neke situacije bi mogla sagledati i iz drugog ugla
Npr svadja j3 jedna od njih
Sada ako se posvadja ne moze ga napustiti kao sto bi to mogla uraditi sa deckom a iz tih situacija moze izvuci je li to dobro ili lose je li reagovala dobro ili lose i to nema veze sa srecom koju pominjes (r)
Respo, jesi to ti? :mrgreen:
triconja

#72 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

¤ jelena ¤ wrote:
sheilak wrote:
Ki i vavik, respo jedno misli a drugo pise pa kad ga pitas nesto izvuceno iz napisanog bude kao da on to nije mislio (a napiso, moš mislit) :lol:
sheilak

#73 Re: Udaja sa 18 godina

Post by sheilak »

Pa sta mislis sta znaci r na kraju?
triconja

#74 Re: Udaja sa 18 godina

Post by triconja »

Fudo387 wrote:Punoljetna, ima pravo glasa, sta ce raditi od svog zivota je njen izbor.
Lokalne Hamshe, wannabe inteligencija, debele tetke i neudavace u napadu kafeina i nikotina, rade ono sto najbolje znaju. Udarile po trachu i umacu prst u fildjan, proricu buducnost. :D
:lol: :thumbup:
sheilak

#75 Re: Udaja sa 18 godina

Post by sheilak »

triconja wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
sheilak wrote:
Ki i vavik, respo jedno misli a drugo pise pa kad ga pitas nesto izvuceno iz napisanog bude kao da on to nije mislio (a napiso, moš mislit) :lol:
Mogao bi i ti procitati do kraja recenicu al vidim nije ti navika pa zato je zakljucak drugaciji tj kako t3bi odgovara (r)
Post Reply