Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kol'ko mene pamćenje služi do rata su se Čevljanovići održavali na Dan ustanka naroda BiH, 27. jula.
Bilo je to nešto kao narodno veselje ili proslava. Koride se ne mogu sjetiti da se održavala, ali mislim da je i ona došla sa prvim "demokratskim" izborima.
By the way ovaj Habib nije iz Olova, jedino ako se Olovo ne prostire 32 kilometra niz dolinu Krivaje, sve do Careve, onda može biti da jeste.
Škobo Habu wrote:
By the way ovaj Habib nije iz Olova, jedino ako se Olovo ne prostire 32 kilometra niz dolinu Krivaje, sve do Careve, onda može biti da jeste.
igra kolo i u kolu Duda, od radosti tresu mi se kosti .. gara gara garis li se sada ko sto si se garila nekada.... joooooooj imam pistolj devetka je duga zbog njeg su me prozvali caruga ijuijuiju u mog strica osam kobasica osam kobasica sedam przi osmu strina drzi
sprecanski talasi, mara i derventske lole, braca babajic, sateliti, adidas dimije, hit do hita
Fudo387 wrote:Ja ovo vise volim od oktober festa i koncerta metalike.
Jedes, pijes, nasmijes se ko lud, nirvana. Prirodni habitat za insana, sisa, janjetine, pive...sirova snaga.
Ako se ikad vratim u Bosnu kupicu vola i vodati ga po koridama, a razmisljao sam da ovdje kupim bizona i dovucem ga tamo, samo komplikovano.
Vidi se da nemas iskustva jos,.. al polako. Vo ti je ustrojen bik. Bik pravi telad i bode se po zborovima, vo samo vuce zapregu jer mu je slabiji libido.
Znaci sagni se i istrazi kad budes kupovao. Mora imati damu. I Medonja se nije trebao zvati Medonja ali je gazda iz kulture promijenio samo jedno slovo.
Jedes, pijes, nasmijes se ko lud, nirvana. Prirodni habitat za insana, sisa, janjetine, pive...sirova snaga.
Ako se ikad vratim u Bosnu kupicu vola i vodati ga po koridama, a razmisljao sam da ovdje kupim bizona i dovucem ga tamo, samo komplikovano.
Vidi se da nemas iskustva jos,.. al polako. Vo ti je ustrojen bik. Bik pravi telad i bode se po zborovima, vo samo vuce zapregu jer mu je slabiji libido.
Znaci sagni se i istrazi kad budes kupovao. Mora imati damu. I Medonja se nije trebao zvati Medonja ali je gazda iz kulture promijenio samo jedno slovo.
Sta cu se saginjat?
Da ga za jaja ufatim jel?
I kad ga ufatis, kako znas jel bik ili vo?
Sta cu se saginjat?
Da ga za jaja ufatim jel?
I kad ga ufatis, kako znas jel bik ili vo?
Pa imas oci hebo ga ja. Vidi se razlika izmedju vola i bika i na muskulaturi, drzanju, agresivnosti i mirisu.
Da mi je docekat da moje oci vide tebe kako dolazis sa volom na koridu i prijavljujes takmicara.
Fudo387 wrote:Eno, sad si i ona razumije u koride, a ne zna pile ispec’...aj bjezi.
Ma jok. Meni je to krkanluk žešci. Sam' ti dajem kontruktivne ideje. I nije ono pile! FuDonja s ražnja
Sto je krkanluk?
Klasicni rodeo, sam’ sto kod nas ne jasu divlje konje vec hajcaju bikove jedne na druge.
Ja, i umjesto Carrie Underwood zavija neka Semsa Suljakovic. Skroz legit.
muminovic wrote:nek ljudi uzivaju ipak ih dodje 100.000 koji to vole
ko ne voli neka ne ide
Kraj price Samo neka se dostajanstveno organizuje.....Cevljanovici su na mojoj travel bucket list tradicija je tradicija...samo nek je veselo
Neki ovdje sto osudjuju moglo bi se rec da su direk sa beckog dvora, eee, a ne iz podrucja dje poljoprivreda i stocarstvo stoljecima a i dan danas neka jaca grana nije ni cudit sto imamo vake obicaje.
Škobo Habu wrote:Kol'ko mene pamćenje služi do rata su se Čevljanovići održavali na Dan ustanka naroda BiH, 27. jula.
Bilo je to nešto kao narodno veselje ili proslava. Koride se ne mogu sjetiti da se održavala, ali mislim da je i ona došla sa prvim "demokratskim" izborima.
Mozda gataju da bude nedjelja?
I zna li neko je li uvijek na isti Datum ili otganizatori gledaju da padne na nedjelju?
muminovic wrote:nek ljudi uzivaju ipak ih dodje 100.000 koji to vole
ko ne voli neka ne ide
Kraj price Samo neka se dostajanstveno organizuje.....Cevljanovici su na mojoj travel bucket list tradicija je tradicija...samo nek je veselo
Šta nam je tradicija? Šatorske kranske orgie i oronule pjevaljke i ražnjevi sa hektolitrima alkohola? To nam tradicija?
Pijani ludjaci, koji đapaju masnim rukama te žene i žderu masnu mesinu po improviziranim stolovima a okolo kruže muhe govnare. Dajte molim vas.
Fudo387 wrote:Eno, sad si i ona razumije u koride, a ne zna pile ispec’...aj bjezi.
Ma jok. Meni je to krkanluk žešci. Sam' ti dajem kontruktivne ideje. I nije ono pile! FuDonja s ražnja
Sto je krkanluk?
Klasicni rodeo, sam’ sto kod nas ne jasu divlje konje vec hajcaju bikove jedne na druge.
Ja, i umjesto Carrie Underwood zavija neka Semsa Suljakovic. Skroz legit.
Kakav rodeo bolan??? Koliko dugo nisi bio u BiH iskreno? Trebaš vidjeti izbliza taj "dogadjaj".