1/4 Rusija - Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko prolazi dalje?

Poll ended at 07/07/2018 22:46

Rusija
52
37%
Hrvatska
89
63%

Total votes: 141

Mark Tven

#51 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Mark Tven »

Lepa prilika se otvorila Hrvatima. Solidna je to ekipa, može da se namuči i na mišiće prođe i protiv velikih repki, a dovoljno su kvalitetni i sigurni u igri da ne ispuštaju bodove protiv egzotike.
Ne znam, više mi je izgledno da će lako, rutinski srediti Ruje. Masu više su konkretniji u napadu od Španaca. Ne dave loptu, kada dođu u priliku za šut, pojednostavljen rezon njihove igre nalaže odmah paljba ili uz par odigranih pasova bez stanke opaljuj po fudbalu.

Ne plene nekom igrom, ali ćeš ih veoma teško nakantati sa 3 ili više golova razlike. S druge strane, brza kontra, pametan presing i dovoljno razvijena tehnika....i eto ti ekipe za minimum 1/4.
Tromblon

#52 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Tromblon »

Kao sto Sam i hrvatima najavio jebenu tekmu obistinilo se. Danski selektor je zatvorio Hrvate Ali osim tog presinga nisu umjeli nista vise stvoriti. Nisam stekao utisak da Su hrvati fizicki bili pali. Vise je tako izgledalo her Su ih danci zatvorili

Ruski selektor CE samo nastaviti tekmu Sa Spanijom. Neka ofanziva ruska nema sanse da se desi.

Predvidj produzetke vjerovatno pemale I prolaz hrvatsle
Tomahawk11
Globalni moderator

#53 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

Kakva ofanziva, Rusi su svjesni svoje nesvjesti. Znaju oni da su ih svi prekrižili još u grupi i da nemaju kvalitet da se otvoreno biju sa ostalima.
Zato gard i čekaj.
dječak sa šibicama

#54 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by dječak sa šibicama »

Kakav fizicki pad, Modric, Rakitic, Rebic, Vrsaljko pretrcali vise od 13 kilometara.

Uglavnom u prazno. Danci su strasno tvrda ekipa, nisu oni dzaba neporazeni dvije godine ili koliko, 18 utakmica. Nametnuli su svoje i to rade ocito odlicno.

Slicno igra i Rusija, jedino sto ce nogometasima sada biti malo lakse jer je pao teret sa ramena. Onaj psihicki. A i ruku na srce Rusija nije kvalitet Danske, lakse ih je probiti, jedino sto Spanije nije znala. Zapravo su spanci odigrali jednu uzasnu utakmicu, kao gomila veterana. Svaka cast Iscu ali nije on ni Pirlo ni Maradona pa da se sve vrti oko njega. Bez ikakve ideje su igrali, jako lose i nepokretljivo. Bitno da su imali 1000 dodavanja. Tika taka u najgorem izdanju.
Edin H.

#55 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Edin H. »

°u° wrote:
radostan dan wrote:za braću pravoslavne...i subašića.
:lol: Karma ovo prvenstvo radi punom parom. Ebate led kad neandretalac prebije kćer što se hoće udat za srbina i prijeti joj klanjem a taj postane heroj države kojeg grli predsjednica i koji nosi sliku poginulog jarana hrvata. Ovo mora da neke boli, jako :lol:

Mislim da su susjedi preživjeli najtežu utakmicu karijera a i cijele im lijepe fudbalske povijesti. Sad se samo mogu psihološki dizat.
Ruje s druge strane isto rasterećeni s uspjehom kojem se niko nije nadao. Hoće li se malo otvorit i više rizikovat vidjećemo.
:D
ultima_palabra

#56 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by ultima_palabra »

Putin ovo kupuje, vratit ce Hrvatima pola Agrokora :skoljka:
°u°

#57 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by °u° »

Između bunkera tipa staljingradskog bedema i ofanzive ima bar još milion opcija i kombinacija. Tako da ne mora baš bit ili jedno ili drugo, nema treće itd :roll:
SmokingMan

#58 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by SmokingMan »

Hrvati nastavlaju kroz taj "povoljan" niz protivnika.Kao da su ih sami birali.Doslovno utaban put do finala,e sada jedino ih nestabilni englezi mogu spriječiti u tome. :D
°u°

#59 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by °u° »

ultima_palabra wrote:Putin ovo kupuje, vratit ce Hrvatima pola Agrokora :skoljka:
Ponuda koja se ne odbija. Mjesto konjske glave u krevetu Agrokor :D
Edin H.

#60 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Edin H. »

Tomahawk11 wrote:
farisovo wrote: Ne bih se slozio, Ciro je puno veci macak od ovoga. Ovaj tip nema nikakva rijesenja kada ga protivnik poklopi igrom, pored onakvih igraca.
Nisam ja ni poredio Ćiru i Dalića. Samo kažem, ne sjećam se sam, iako sam gledao to prvenstvo, ali juče čitam, grupu imali Jamajku i Japan i bilo čupavo, s Argentinom izgubili 1-0, ali nafaka ih spasila da ne fasuju dobro, 1/8 Rumune drogirane jedva sa 1-0, sa Nijemcima, bili ovi bolji do crvenog, poslije raspad i eto od Franca izgubili u 1/2.
No, koga to briga, pise se da su bili 3. na SP.
Hrvati su ponos Balkana, premda to i oni sami ne znaju. :D

Kad su mogli okrenuti Engleze na Vembliju, mogu onda valjda i Putinove drogirane zvijeri pred 80 hiljada, pardon tisuca KGB-ovaca :oops:
dječak sa šibicama

#61 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by dječak sa šibicama »

Ciro je imao puno srece da uzme trece mjesto, praviti od njega nekog maga je smijesno.

Sa Japanom ga spasio Suker, popusio od Argentine, sa Rumunima Asanovic i opet Suker, penalom. Sa Nijemcima ih vile pronosale, Ladic branio moguce i nemoguce, pobjeda glatka na oko ali Werns dobio crveni, opet iznudio Suker. Sa Francuzima poraz, Ciro drzi Prosineckog na klupi. Nizozemska ih totalno nadigrala, a ovi pobijede sa dva suta.

U sportu treba imati i srece, ko prati valjda to zna.
Korovjev

#62 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Korovjev »

Neće Hrvatskoj biti lako protiv Rusa kao što im nije bilo lako ni protiv Danaca. I ovi igraju direktno preskaču sredinu visokim loptama na Džubu, solidni odozada, a vidjeli smo da Hrvatskoj takva igra ne odgovara. Još Rusi domaćini, naloženi, trče, ginu. Čak mi se čini da bi im više mrtvi Španci odgovarali.
I uveo bih pravilo da tim koji prođe neko od prethodnih kola na penale, u slučaju da opet dođe do penala automatski ispada. Ako se kao u ovom paru sretnu takva dva tima, nakon produžetaka nek igraju dok ne pocrkaju ili neko da gol. U finalu isto nema penala nakon produžetaka nego se igra dok neko ne zabije. Čuj svjetskog prvaka odlučiti na penale.
Billy The Pljuc

#63 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Billy The Pljuc »

Valjda hrvati ne mogu odigrati losije nego protiv Danske ili mogu?
Imao sam osjecaj da su bili toliko sebicni sa nekakvim pokusajima suta i niti jednom nisu pokusali odigrati i proigrati kao na male a imaju kvaliteta za isto. Danci su im se nametnuli snagom definitivno i realno su bili 50-50 % sa njima a mozda se moze reci da su bili i bolji protivnik, sa druge strane Modric se nije vidio dva puna sata igre i tek onda je odigrao jedan pas kakvih on brat bratu podijeli minimum desetak u svakoj utakmici u kojoj sam ga gledao. Pise se prolaz na kraju a mislim da ih ceka jos teza utakmica sa rusima koji su klasicna underdog ekipa, niko ih ziv nije gledao ovdje osim mozda Putka i odredjenih ljudi u krovnoj fudbalskoj organizaciji, njima se izgleda sve namjestilo i ja ni sekunde ne bih bio iznenadjen da prodju hrvate.
Sa ovakvom igrom kao protiv Danske hrvati sigurno ispadaju ma koliko se to nekima svidjalo ili ne svidjalo jer primice minimum jedan go a sa pokazanom sterilnoscu pitanje je hoce li biti srece da ga zabiju. Jedini recept za prolaz je napadacki i sa velikim brojem kreiranih prilika od koje bi neke trebale biti realizovane, kako je to vec Urugvaj napravio u gupnoj fazi a koji je inace tvrda ekipa.
Sto neko napisa mene osobno boli chuna i za jedne i za druge, sanse su im podjednake s tom razlikom da ruje igraju kuci i da ce biti nabrijani na prolaz i mozemo ocekivati da ce dati i vise od svojih mogucnosti a da se mogu nositi sa hrvatima - definitivno mogu.
Nekako sam skeptican da cemo gledati jos jednu dramu kao u prethodnim mecevima obje repke, nekome se mora otvoriti jer ako budu igrali ziheraski vjerujem da ce se jednom od njih obiti o glavu, previse je dileja u odbrani i kod jednih i kod drugih da se ne desi fatalan propust makar jednom u toku regularnih 90 minuta.
cyprus

#64 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by cyprus »

Žao mi sinoć bi Caspera :sad: Jbt, odbraniš tri penala, i opet nije dovoljno za prolaz... Doduše, ne bi bilo fer ni da je Luka ostao tragičar...

Mislim da bi Schmeichel mogao sad preć u neki top klub... Dokazao se i više nego dovoljno...

Sinoć navijah za Dansku, ali u četvrtfinalu sam uz Hrvatsku bez dileme... Sinoć je bila utakmica kakvu sam očekivao - znao sam da su Danci tvrdi, i da Hrvati neće moći biti lepršavi kao u grupi... Ali me začudilo kako su ostali hladne glave na penalima... To dokazuje da jesu sazrili u odnosu na prije, i da protiv Rusa mogu glatko pobijediti, jer mislim da su svoju glavnu psihološku barijeru razbili...

Bit će tragedija za fudbal, ako ovakvi Rusi odu u polufinale... Da nisu domaćini, pa hajde...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#65 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by pici »

jopet rovovska borba ko sa danskom samo jos-h tvrdja, ruje igraju bunker ko sa spanijom i cekaju neku sansu, debilna igra rusije moguce da ce tesko kostati hrvatsku... ocekujmo ponovo penale... ali... nikad se ne zna, nogomet (nogom metnut) je to
palermo

#66 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by palermo »

dječak sa šibicama wrote:Kakav fizicki pad, Modric, Rakitic, Rebic, Vrsaljko pretrcali vise od 13 kilometara.

Uglavnom u prazno. Danci su strasno tvrda ekipa, nisu oni dzaba neporazeni dvije godine ili koliko, 18 utakmica. Nametnuli su svoje i to rade ocito odlicno.

Slicno igra i Rusija, jedino sto ce nogometasima sada biti malo lakse jer je pao teret sa ramena. Onaj psihicki. A i ruku na srce Rusija nije kvalitet Danske, lakse ih je probiti, jedino sto Spanije nije znala. Zapravo su spanci odigrali jednu uzasnu utakmicu, kao gomila veterana. Svaka cast Iscu ali nije on ni Pirlo ni Maradona pa da se sve vrti oko njega. Bez ikakve ideje su igrali, jako lose i nepokretljivo. Bitno da su imali 1000 dodavanja. Tika taka u najgorem izdanju.
a zašto misliš ( ne samo ti, i drugi su pislai o tome) da je Hrvatima pao teret sa ramena.....meni se čini da je nakon pobjede Rusije nad Špancima taj teret još izraženiji....vidio se i na jučerašnjoj utakmici, mislim da če postojati i protiv Rusa......

Hrvati su kvalitetniji od Rusa, mnogo rekao bih, Španija je juče sramno odigrala i poklonili su pobjedu Rusiji.......ali opet nešto mislim da bi Hrvati lakše izašli na kraj sa ovakvim Špancima nego što će sa Rusima........domaćini su, navijači, adrenalin.......a nisu baš ni Panama da je nemoguće zamisliti pobjedu Rusije nad Hrvatskom......
Mark Tven

#67 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Mark Tven »

Jbt, tek sad sam izvalio da su Hrvati u povoljnijem delu kostura. Mislio sam da će se mlatiti sa Francuzima ili Urugvajcima, ako prođu Ruse...kad ono, njima idu Šveđani/Swi, Kolumbijci/Englezi. Nijedan fudbalski kapitalac. Izbegoše do potencijalnog finala i Brazilce, pa i Belgijance, i jednog od prva dva spomenuta. Jasno, ništa to ne mora da znači, al dobro im se posložilo, nema šta.

Tokom tekme su me Danci pridobili. Ali, uzimajući u obzir koliko talentovanih igrača je imala Hrvatska u poslednjih 20+ godina, pa i te sportske gorčine u režiji mutavih Turaka '08, i mentalnih blokada kada je trebalo napraviti taj ključni korak napred, pa im se uvek izjalovi nekako, sve to kumulirano sada dolazi na svoje.
Znam da jedan, vrvtn manji, deo njihove javnosti nije toliko srećan zbog silnih malverzacija i zakulisnih radnji koje peru njihov fudbal već neko vreme, a u to su posredno uprljani i kapiten i onaj Lovren (i ko zna ko još od igrača), al Maminjo sada gušta. :D
Kad se sve sumira, retko kada se nekvalifikuju na veliko takmičenje, pelcovali su sve fudbalske velesile na svim takmičenjima i doigravanjima...što će reći, nisu slučajno tu, nisu "one hit wondersi", zlatna generacija koju pere sreća. To je kontinuitet.
Last edited by Mark Tven on 02/07/2018 13:48, edited 1 time in total.
Edin H.

#68 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Edin H. »

cyprus wrote:
Sinoć navijah za Dansku, ali u četvrtfinalu sam uz Hrvatsku bez dileme...
Al' ga ti kompliciras :oops:
cyprus

#69 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by cyprus »

Edin H. wrote:
cyprus wrote:
Ne brini se, u polufinalu ću biti za Engleze 100% :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#70 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

Kojem polufinalu, ispadaju sutra.
Edin H.

#71 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Edin H. »

cyprus wrote:
Edin H. wrote:
cyprus wrote:
Ne brini se, u polufinalu ću biti za Engleze 100% :D
Ja mislim da cu ipak za Hercegovce i Mamica :D navijati, ali u tom slucaju ne smijem u pub i gubim novac jer sam izvukao Englesku na internoj kladionici na poslu.
Edin H.

#72 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Edin H. »

Tomahawk11 wrote:Kojem polufinalu, ispadaju sutra.
Ma jok, eno treniraju izvodjenje penala. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#73 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

Edin H. wrote:
Tomahawk11 wrote:Kojem polufinalu, ispadaju sutra.
Ma jok, eno treniraju izvodjenje penala. :D
Jel ono Džanković ili Spaho juče rekoše - Englezi od marta treniraju penale :lol: :lol:
xoklix

#74 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by xoklix »

Ako dodju do finala, ne samo da trebaju ukinuti presudu Mamiću, već mu i spomenik dići na Trgu B.J.
Mark Tven

#75 Re: 1/4 Rusija - Hrvatska

Post by Mark Tven »

Edin H. wrote: Ma jok, eno treniraju izvodjenje penala. :D
Southgate ih trenira. :-D
Locked