1/8 Francuska - Argentina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko prolazi dalje?

Poll ended at 30/06/2018 00:53

Argentina
36
55%
Francuska
30
45%

Total votes: 66

Tomahawk11
Globalni moderator

#51 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by Tomahawk11 »

Crvena Tifoza wrote:
Sve vam one slike Lessi se vraća kući padoše u vodu. :lol:
Nam? Nikad ni jednu takvu sliku niti sam postavio niti prokomentarisao.
turbofolk

#52 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by turbofolk »

Crvena Tifoza wrote:
Poslije one krađe u Parizu i onog penala, Francusku repku očima ne mogu smisliti.
Vjerujem da si osto dosljedan i u finalu eura prije dvije godine :thumbup:

Jer isto tako nas je i Portugal u dva baraža nadigro :D
Crvena Tifoza

#53 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by Crvena Tifoza »

turbofolk wrote:
Crvena Tifoza wrote:
Poslije one krađe u Parizu i onog penala, Francusku repku očima ne mogu smisliti.
Vjerujem da si osto dosljedan i u finalu eura prije dvije godine :thumbup:

Jer isto tako nas je i Portugal u dva baraža nadigro :D
Navuče ti mene. Ni za jedne, ni za druge. :D

Nebi rekao da su nas nadigrali u obadva baraža. Mogli smo mi njih klepit u prvoj utakmici baraža da je Muslimović bio precizniji.

Portugal mi je prije bio simpa i navijao sam za njih kad su bili domaćini Eura. Kasnije su mi pojedinci ogadili pola te ekipe.
Logovan

#54 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:http://i68.klix.com/21jrpk8.jpg

Nigdje Roja :roll:
Ovako ti i dođe, s tim da ima igrača koji bi mogli pomoći u držanju ove zgrade, ali ili ne igraju dobro ili su na klupi. :skoljka:

Image
turbofolk

#55 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by turbofolk »

Crvena Tifoza wrote: Navuče ti mene. Ni za jedne, ni za druge. :D
Nije mi bila namjera, nego sam mislio da dijelimo mišljenje :thumbup:

Iz istih razloga sam par postova ranije pisao zašto mi je drago da je Nigeria ispala i zašto bih volio vidit kako Francuzi ispadaju. Za Francusku to posebno naglašavam, jer su mnogima, a ne samo nama, ostali dužni :D

Evo da potvrdim
turbofolk wrote:Ja vala ne mogu da navijam za ekipe koje su nam uz pomoć sudija ostale dužne.
Nigerija i Francuska u prvom redu. Argentina nas je ipak zasluženo dobila. I Portugal oba puta, zato sam njih gotivio u finalu Eura. A i drago mi tad bilo da se Francuzima vrati za sve nepravde, od Portugala i Italije 2000. u Belgiji i Holandiji, preko Irske za SP 2010, pa do remija protiv nas za Euro 2012. Doduše Italijani su im brzo vratili 2006.
Argentinu u ovom momentu ne vole samo oni koji ne vole Barcelonu i Messija. Ni ja ih ne mirišem, ali Messija poštujem. Prpa je da Argentina ode dalje od Portugala, pa da Messi uzme zlatnu loptu, zato se na ovom forumu zdušno navija protiv Argentine. S druge strane, moja je želja da uvijek evropske selekcije dominiraju u završnici u odnosu na južnoameričke i ako neka od njih treba da se ubaci među Evropljane, uvijek će moj izbor biti Argentina prije Brazila.
Zato u ovom osmina-finalu moje simpatije idu na stranu Argentine, prvenstveno jer su Francuzi ovdje došli kao izraziti favoriti (uz Brazil) a ništa pokazali nisu, a imaju kao tri prva tima. U redu je :D
@pizarro će me pominjati jer sam sebe citiram, a to ga nervira dotle da to ode u onu temu: populatne stvari koje ne kontam :D
bersK

#56 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by bersK »

Da je kako da obje ispadnu. Ne zna se koja je ciganskija repka. Utakmica zvana guzovača.
Bosanski_kralj

#57 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by Bosanski_kralj »

Vidim cijeli svijet ismijava Sampaolija koji mora Mesija pitati za mišljenje o izmjenama, taktici...

Zar ne bi trebalo biti obrnuto?

Pa upravo ta činjenica je i dovela do ovog stanja u kojem se nalazi Argentina. Bez obzira ko je Mesi, on i dalje mora biti samo igrač, nije njegovo da se petlja u trenerov posao. Siguran sam da bi Sampaoli druge igrače pozvao na Mundijal, drugu taktiku osmislio da je imao odriješene ruke, ali jok sve se mora Mesi pitati.
Nadzorna_ploca

#58 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by Nadzorna_ploca »

Pa cinjenica je da je u domenu nagadjanja to da Messi kroji bilo sta u argentinskoj svlacionici. Cinjenica je da ih je isti taj odveo na ovo prvenstvo i da ne ga vjerovatno ne bi ni igrali. Cinjenica je i da Sampaoli ocito nema uigran sistem i nacin igranja.
Sve ostalo su naglabanja i subjektivne procjene. Posebno povezane sa ovim prvim da je Messi i selektor i kapiten i ekonom i kuharica.
Last edited by Nadzorna_ploca on 27/06/2018 15:58, edited 1 time in total.
omar little

#59 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by omar little »

jel i sabelli tako odredjivao igrace i taktiku?
BlueBlood

#60 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by BlueBlood »

:mrgreen:
Bosanski_kralj

#61 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by Bosanski_kralj »

Nadzorna_ploca wrote:Pa cinjenica je da je u domenu nagadjanja to da Messi kroji bilo sta u argentinskoj svlacionici. Cinjenica je da ih je isti taj odveo na ovo prvenstvo i da ne ga vjerovatno ne bi ni igrali. Cinjenica je i da Sampaoli ocito nema uigran sistem i nacin igranja.
Sve ostalo su naglabanja i subjektivne procjene. Posebno povezane sa ovim prvim da je Messi i selektor i kapiten i ekonom i kuharica.
Naglabanja, a snimak se pojavi gdje pita Mesija može li Aguera u igru uvesti.
Nadzorna_ploca

#62 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by Nadzorna_ploca »

Bosanski_kralj wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Pa cinjenica je da je u domenu nagadjanja to da Messi kroji bilo sta u argentinskoj svlacionici. Cinjenica je da ih je isti taj odveo na ovo prvenstvo i da ne ga vjerovatno ne bi ni igrali. Cinjenica je i da Sampaoli ocito nema uigran sistem i nacin igranja.
Sve ostalo su naglabanja i subjektivne procjene. Posebno povezane sa ovim prvim da je Mnessi i selektor i kapiten i ekonom i kuharica.
Naglabanja, a snimak se pojavi gdje pita Mesija može li Aguera u igru uvesti.
Jest, sve na tecnom Urdu jeziku. I treba da ga pita, on bi opet izveo od prve minute i Kabaljera i Mezu i Salvio i te amatere.
manijak1

#63 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by manijak1 »

:oops: U ovom meču će biti svega , FIFA će biti nemoćna u protežiranju :D, očekujem prolazak Francuza .
asurbanipal

#64 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by asurbanipal »

Marseljeza prolazi dalje :mrgreen:

Point.

#65 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by Point. »

Ne kontam kako se Sampaoli ovako srozao u kratko vrijeme. Pa frajer je čuda pravio sa Chi Chi Chileom, bio pristojan u Sevilji a sad postao glavna šprdačina. Ljudi mu se smiju, taktike nema, ustvari ima zove se ho ruk, ubacuje neke žlj igrače a Agüerro i Dybala mu na klupi, frajer ko da nikad prije nije bio trener. Šta se desilo ovom liku?

Još kad mu vidim one dječije tetovaže, isto kakav kamiondžija što prevozi škart na relaciji Tucumán - Buenos Aries.
cyprus

#66 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by cyprus »

Svaki trener može postat predmet sprdnje... Po meni ovo ne znači da je Sampaoli loš trener ili da se nešto srozao (tj. izgubio trenerske kvalitete koje je imao), nego da jednostavno nije čovjek za argentinske klupe... Na nekoj drugoj klupi bi možda opet pravio čuda...

U ovoj utakmici naravno očekujem pobjedu Francuske... Ne djeluju ni oni sjajno, ali bolje su izbalansirani, te kod njih nije tako rasulo kao kod ovih... Šanse: 60-40 za FRA...
Korisničkoime

#67 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by Korisničkoime »

Francuska ovo dobija bez poteskoca. Argentina je prvise sjebana da bi se u tako kratkom vremenu sabrali i dosli sebi. Sve sto se dogadja u njihovoj reprezentaciji umanjuje stvarni potencijal ove reprezentacije.
Korisničkoime

#68 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by Korisničkoime »

Point. wrote:Ne kontam kako se Sampaoli ovako srozao u kratko vrijeme. Pa frajer je čuda pravio sa Chi Chi Chileom, bio pristojan u Sevilji a sad postao glavna šprdačina. Ljudi mu se smiju, taktike nema, ustvari ima zove se ho ruk, ubacuje neke žlj igrače a Agüerro i Dybala mu na klupi, frajer ko da nikad prije nije bio trener. Šta se desilo ovom liku?

Još kad mu vidim one dječije tetovaže, isto kakav kamiondžija što prevozi škart na relaciji Tucumán - Buenos Aries.
Isto sam se i ja pitao nije lik dosao bez neke reputacije ni odakle i ni iz cega.
Crvena Tifoza

#69 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by Crvena Tifoza »

Korisničkoime wrote:Francuska ovo dobija bez poteskoca. Argentina je prvise sjebana da bi se u tako kratkom vremenu sabrali i dosli sebi. Sve sto se dogadja u njihovoj reprezentaciji umanjuje stvarni potencijal ove reprezentacije.

Kad pročitaš kakva korupcija vlada u argentinskom fudbalu, i u njihovom savezu uhvatiš se za glavu. Kao iz mafijaških filmova. Dok smo mi imali Munju i ekipu bila je mala maca šta se tamo dešava.
tap3ah75

#70 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by tap3ah75 »

Je li to samo ja vidim Argentinu kako napucava hrvatsku u polufinalu? :lol:
ZyzzSar

#71 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by ZyzzSar »

tap3ah75 wrote:Je li to samo ja vidim Argentinu kako napucava hrvatsku u polufinalu? :lol:
nemoguce misija
ne mogu se sastati do finala
ljevoruki

#72 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by ljevoruki »

Argentina prolazi Francusku.
Jedva ali prolaze. Ispadaju protiv Urugvaja.
Korisničkoime

#73 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by Korisničkoime »

Crvena Tifoza wrote:
Korisničkoime wrote:Francuska ovo dobija bez poteskoca. Argentina je prvise sjebana da bi se u tako kratkom vremenu sabrali i dosli sebi. Sve sto se dogadja u njihovoj reprezentaciji umanjuje stvarni potencijal ove reprezentacije.

Kad pročitaš kakva korupcija vlada u argentinskom fudbalu, i u njihovom savezu uhvatiš se za glavu. Kao iz mafijaških filmova. Dok smo mi imali Munju i ekipu bila je mala maca šta se tamo dešava.
Vidis nisam znao to za korupciju u savezu, znam da je Argentina u banani ali nisam bio upoznat da je i u Savezu slicno.
Ovo oko trenera, atmosfere, sve se to vuce jos od kvalifikacija koje takodjer nisu bile dobre, sada je sve samo dostiglo vrhunac i popucalo.
animals

#74 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by animals »

Ovo ce biti nerijeseno :D
ne zna se ko je gori..
mislim da ce Messi dati gol iz slobodnjaka u 119 min..
Crvena Tifoza

#75 Re: 1/8 Francuska - Argentina

Post by Crvena Tifoza »

Korisničkoime wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Vidis nisam znao to za korupciju u savezu, znam da je Argentina u banani ali nisam bio upoznat da je i u Savezu slicno.
Ovo oko trenera, atmosfere, sve se to vuce jos od kvalifikacija koje takodjer nisu bile dobre, sada je sve samo dostiglo vrhunac i popucalo.

Kakva sicilijanska mafija, pretraži malo po netu imena Jose Meiszner (presjednik saveza) i Eduardo Deluca (isto neki funkcioner iz saveza). Zona sumraka kad pročitaš kako su završavali poslove i koliko su para oprali. Ne mogu da vjerujem da su kompanije poput Adidasa tolike pare davali argentinskom savezu iako su znali koji stepen korupcije vlada tamo. :-)
Locked