preljevanje iz supljeg u prazno,glavna odlika forumskog mudologa,vjesto izbjegavanje odgovora na pitanje....Bosanski_kralj wrote:[
Neko treba biti saosjećajan sa tobom jer trebaš u bolnici, a ti ne trebaš biti sa drugima saosjećajan jer ne mogu otići u bolnicu zato što im samo za gorivo treba 50 KM.
CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#51 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
-
Melo15
#52 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Ne, nego kad se blokira ulica zbog protestato je problem, kad se zatvori ulica iz Hadzica prema Igmanu da se vozaju skupa i brza auta(s cim se takodjer blokirao dobar broj kuca i stanovnistva s obje strane, bez mogucnosti izlaska na glavnu cestu, iz godine u godinu), to nije problem. Doduse, ovo danas je jedino dobro sto su se ljudi skupili i uspjeli dogovoriti, sad da se tako isto uradi ali u pravo vrijeme i na pravoj lokaciji, a ne kad nikog od politicara nema na "radnom mjestu", mozda se sta i postigne, ovako tesko, zaboli njih sto se nije moglo proci pored SCCa svakako nisu ni planirali...Bosanski_kralj wrote:Neko treba biti saosjećajan sa tobom jer trebaš u bolnici, a ti ne trebaš biti sa drugima saosjećajan jer ne mogu otići u bolnicu zato što im samo za gorivo treba 50 KM.bitanga_sa_otesa wrote:da ti je kojim slucajem umro neko od porodice ,jer hitna nije mogla doci od besposlicara kojim se digao qrac da zaustave saobracaj, jer im je skupo gorivo volio bih cuti tad misljenje o svemu ovome .Bosanski_kralj wrote:Po ovakvim temama se najlakše da viditi zašto nam je ovako kako nam je.
- Maraschino
#53 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
ni manje ni vise nego sat vremena. pa znaju li ovi besposlicari sta znaci sat vremena biti u blokadi?
- bitanga_sa_otesa
#54 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
poredis kruske i jabuke,blokadu ceste za takvu vrstu takmicenja na drzavnom nivou je odobrilo ministarstvo prometa i komunikacija,najavljeno i neko je platio da se to moze blokirati.uvijek ima alternativni pravac jer se ne bi dozvolila blokada.na toj vrsti takmicenja su uvijek prisutna 3 vozila hitne pomoci i 3 vozila vatrogasaca.da se sta desi tu su za manje od minute .iz koje godine u godinu? trka se ne vozi vec 11 godina ...suplja ti je prica....Melo15 wrote: Ne, nego kad se blokira ulica zbog protestato je problem, kad se zatvori ulica iz Hadzica prema Igmanu da se vozaju skupa i brza auta(s cim se takodjer blokirao dobar broj kuca i stanovnistva s obje strane, bez mogucnosti izlaska na glavnu cestu, iz godine u godinu), to nije problem. .
-
Melo15
#55 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Koji je alternativni pravac bio za ljude koji zive od starta pa hajmo reci jedno 5-6 krivina poslije?(pravac poslije dvije okuke...) Preko brda i dolina?bitanga_sa_otesa wrote:poredis kruske i jabuke,blokadu ceste za takvu vrstu takmicenja na drzavnom nivou je odobrilo ministarstvo prometa i komunikacija,najavljeno i neko je platio da se to moze blokirati.uvijek ima alternativni pravac jer se ne bi dozvolila blokada.na toj vrsti takmicenja su uvijek prisutna 3 vozila hitne pomoci i 3 vozila vatrogasaca.da se sta desi tu su za manje od minute .iz koje godine u godinu? trka se ne vozi vec 11 godina ...suplja ti je prica....Melo15 wrote: Ne, nego kad se blokira ulica zbog protestato je problem, kad se zatvori ulica iz Hadzica prema Igmanu da se vozaju skupa i brza auta(s cim se takodjer blokirao dobar broj kuca i stanovnistva s obje strane, bez mogucnosti izlaska na glavnu cestu, iz godine u godinu), to nije problem. .
P.S ali dok se vozila bilo jeiz godineu godinu, ne mislim sad logicno sad nezz ni sta se vozi od tih trka
Last edited by Melo15 on 10/06/2018 20:42, edited 1 time in total.
- Bosanski_kralj
#56 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Ne bih ništa, potrefilo se. Jesi zadovoljan odgovorom?bitanga_sa_otesa wrote:preljevanje iz supljeg u prazno,glavna odlika forumskog mudologa,vjesto izbjegavanje odgovora na pitanje....Bosanski_kralj wrote:[
Neko treba biti saosjećajan sa tobom jer trebaš u bolnici, a ti ne trebaš biti sa drugima saosjećajan jer ne mogu otići u bolnicu zato što im samo za gorivo treba 50 KM.
Forum je u nas prepun uspješih ljudi, sa visokim platama, koji su se na osnovu svog rada izborili za svoj dobar život, a ustvari se radi o klasičnim uhljebima, savjetnimcima ministara, i ljudima sa izmišljenim radnim mjestima koji žive na grbači ovih koji se bune zbog visokih cijena ne samo goriva nego i svih ostalih osnvnih životnih potrebština.
- bitanga_sa_otesa
#57 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
sve se bojim da ne bi nista...Bosanski_kralj wrote: Ne bih ništa, potrefilo se. Jesi zadovoljan odgovorom?
Forum je u nas prepun uspješih ljudi, sa visokim platama, koji su se na osnovu svog rada izborili za svoj dobar život, a ustvari se radi o klasičnim uhljebima, savjetnimcima ministara, i ljudima sa izmišljenim radnim mjestima koji žive na grbači ovih koji se bune zbog visokih cijena ne samo goriva nego i svih ostalih osnvnih životnih potrebština.
ja sam,neuspjesan, karina,na birou sam godinama ,eto jesi zadovoljan
- bitanga_sa_otesa
#58 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
za alternativni pravac si trebao pitati organizatora.ako vec tu zivis znas da bude najavljeno mjesecima prije,tako da nemoj pisati bezveze gluposti...Melo15 wrote: Koji je alternativni pravac bio za ljude koji zive od starta pa hajmo reci jedno 5-6 krivina poslije?(pravac poslije dvije okuke...) Preko brda i dolina?I koja je razlika kad se za takvo takmicenje zatvori cesta i kad recimo AMK xtreme iz mostara ili srcs traze kilometar ravnice kako bi se organizovalo takodjer takmicenje? Posto vidim da to spominjes na prethodnoj stranici...Ili je mimo toga neko trazio da mu se napravi cesta da moze citavu godinu se vozat?
P.S ali dok se vozila bilo jeiz godineu godinu, ne mislim sad logicno sad nezz ni sta se vozi od tih trka
a za ove letva kup je ono drugo : mimo toga traze godinama da im drzava napravi da imaju svoju ,nemoj sad da trazim klipove po youtubu gdje su bili gosti na raznim emisijama...
p.s.sjecam se da ima lokalna cesta s lijeve strane koja silazi prema donjim hadzicima,ima s desne strane tabla plava klesar....
Last edited by bitanga_sa_otesa on 10/06/2018 20:52, edited 2 times in total.
- dječak sa šibicama
#59 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Zna se to i bez ove teme, "meni je dobro a kome nije, neka ide pjeske"Bosanski_kralj wrote:Po ovakvim temama se najlakše da viditi zašto nam je ovako kako nam je.
Lijepo razradjen feudalni sistem, 20 godina tradicija vec.
-
bleicher
#61 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Nemoj mi te seljacke price "normalni svijete". Cijena goriva diktira cijenu svega drugog, pa ce narod u konacnici (i djedovi i nane koji zive od penzije) placati sve skuplje. I neka se protestuje i za sta treba i za sta ne treba a ti pametnica sto negdje zuris trebas se solidarisati. Ti ces razgrtati nesto bagerima, treba te pljunuti i tebe i svakog ko se na ulici buni sto ceka.bitanga_sa_otesa wrote:+1mali_balon wrote:Trebalo je to sve bagerima zgrnut s ceste u najblizi kanal.....naplatit kazne....i svasta nesta jos.....prvo sto ne blokiraju poljine.....ako im je skupo pa ne moj sipat hoce fukara za marku da se voza e nemere.....a sad ce i oktobar pa bujrum......
nije auto za fukaru..
ne znam samo gdje je policija ,pu centar 100m odatle,saobracajna 300m...
kome god se digne qrac blokira saobracaj i jebe normalan svijet
- bitanga_sa_otesa
#63 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
nek protestuje gdje treba,ne trazi se pravda po ulici ,zna se gdje je izvor i ko upravlja svime.tebe nije briga jel neko zuri ili ne zuri,ne mozes blokirati druge radi svojih hirova...pljuni me kad me vidisbleicher wrote: Nemoj mi te seljacke price "normalni svijete". Cijena goriva diktira cijenu svega drugog, pa ce narod u konacnici (i djedovi i nane koji zive od penzije) placati sve skuplje. I neka se protestuje i za sta treba i za sta ne treba a ti pametnica sto negdje zuris trebas se solidarisati. Ti ces razgrtati nesto bagerima, treba te pljunuti i tebe i svakog ko se na ulici buni sto ceka.
-
bleicher
#64 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
nek protestuje gdje treba,ne trazi se pravda po ulici ,zna se gdje je izvor i ko upravlja svime.tebe nijebitanga_sa_otesa wrote:nek protestuje gdje treba,ne trazi se pravda po ulici ,zna se gdje je izvor i ko upravlja svime.tebe nije briga jel neko zuri ili ne zuri,ne mozes blokirati druge radi svojih hirova...pljuni me kad me vidisbleicher wrote: Nemoj mi te seljacke price "normalni svijete". Cijena goriva diktira cijenu svega drugog, pa ce narod u konacnici (i djedovi i nane koji zive od penzije) placati sve skuplje. I neka se protestuje i za sta treba i za sta ne treba a ti pametnica sto negdje zuris trebas se solidarisati. Ti ces razgrtati nesto bagerima, treba te pljunuti i tebe i svakog ko se na ulici buni sto ceka.
- Maraschino
#65 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
ovo nece izaci na dobro ako potraje.
- Bosanski_kralj
#66 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Cijeli svijet protsetvuje na ulici, cijeli svijet pali, razbija, blokira, demolira, samo to kod nas se ne smije, to je nekulutrno.
Solidarnosti ni truna nemamo. Ono meni je dobro, a druge ko jebe.
Nevezano za nezaposlene, besposličare...šta ćemo sa penzionerima? Mogu li oni izdržati trenutne cijene goriva?
Solidarnosti ni truna nemamo. Ono meni je dobro, a druge ko jebe.
Nevezano za nezaposlene, besposličare...šta ćemo sa penzionerima? Mogu li oni izdržati trenutne cijene goriva?
- SmokingMan
#67 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Penzionere uglavnom viđam po tramvajima,prednji dio je rezervisan za njih. 
Last edited by SmokingMan on 10/06/2018 21:59, edited 1 time in total.
-
mali_balon
#68 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Standardno preseravanje.....policija blaga ali et makar ce kazne podjelit.....kao sto rekoh sad ce oktobar tu se sve cijene prave.....ali jok lakse je blokirat grad i snimat mobitelima....bio sam na m dvoru vidio klosare.....to izaslo iz auta snima za instagrama da mogu gledat kad odu na sisu....da gledaju sa brudama.....dabogda bilo litar 10km a hljeb 100km
- bitanga_sa_otesa
#69 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
evo ihmali_balon wrote:...bio sam na m dvoru vidio klosare.....
https://www.facebook.com/asim.vranac/vi ... 233949629/
- SmokingMan
#70 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Amin,pa da više mutavi bošnjo dođe pameti. 
- Bosanski_kralj
#71 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Jeste u Sarajevu, a šta ćemo sa onima po drugim gradovima, koji nemaju tramvaje?SmokingMan wrote:Penzionere uglavnom viđam po tramvajima,prednji dio je rezervisan za njih.
I ne radi se samo o cijeni prijevoza, već o tome što ovakva cijena goriva dovodi i do lančanog poskupljenja ostalih namirnica.
- Matzan
#72 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Jesu li ovi što blokiraju saobraćaj ugasili motore za vrijeme protesta?
- SmokingMan
#73 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Ne znam šta se dešava u Zenici i drugim manjim mjestima,vjerujem da nije lahko drugim penzionerima,besposlenim,etc...Bosanski_kralj wrote:Jeste u Sarajevu, a šta ćemo sa onima po drugim gradovima, koji nemaju tramvaje?SmokingMan wrote:Penzionere uglavnom viđam po tramvajima,prednji dio je rezervisan za njih.
I ne radi se samo o cijeni prijevoza, već o tome što ovakva cijena goriva dovodi i do lančanog poskupljenja ostalih namirnica.
Nemaš funkcionalne države,imaš zakon koji je pun nedoslijednosti,ne poštuje se država na 2/3 teritorije BIH,imaš sindikat u vidu ukrasne trake,a očekuje se izlazak "nezadovoljnog" naroda na proteste,naroda koji nije organizovan,tj.složan na nivou mjesne zajednice.
- dječak sa šibicama
#74 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
nismo mi daleko od protesta Vlade, Vijeca ministara i njihovih uhljebljenih rodjaka a protiv bezobraznih gradjana koji se stalno nesto ljute
hocemo i mi da zivimo ko rudari!
hocemo i mi da zivimo ko rudari!
- sparky
#75 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Ono zukenberga treba uhapsiti jer je izmislio ove live prijenose.
Nemojte voziti, sipati corbu. To je najbolji protest. Od ovih okupljanja nema nista. Jel se probalo vise puta zbog puno bitnijih stvari? Jeste! Nista nismo postigli. Loziona preko fejsbuka je izvukla sve klosare na cestu ko i ona okupljanja kad neko zalijepi u banderu pa mu oni kao odaju pocast "kruzanjem". Sve suplja. Izbori i motike po leđima osgovornih mozda nesto mogu promjeniti. Ovo je samo glupiranje. Uostalom u narednom periodu se ocekuje pad cijena goriva pa ce "vlast" ovo samo da iskoristi.
Nemojte voziti, sipati corbu. To je najbolji protest. Od ovih okupljanja nema nista. Jel se probalo vise puta zbog puno bitnijih stvari? Jeste! Nista nismo postigli. Loziona preko fejsbuka je izvukla sve klosare na cestu ko i ona okupljanja kad neko zalijepi u banderu pa mu oni kao odaju pocast "kruzanjem". Sve suplja. Izbori i motike po leđima osgovornih mozda nesto mogu promjeniti. Ovo je samo glupiranje. Uostalom u narednom periodu se ocekuje pad cijena goriva pa ce "vlast" ovo samo da iskoristi.