Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Locked
Alfons Kauders

#51 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

video wrote:Kako mogu zakljuciti, @Sara se polazi sa onog ljudskog(da ne kazem female) stajalista i na nju(moRe biti grijesim) je uticala sva ova situacija oko nje.

Odavno sam stajalista, jos od onih prohladnih nocu po vukojebinama nase nam voljene i jedine, da je Bosnjo sahranio merhametluk jednom za vazda!
Sahraniti ga treba (ako ima i jedna budala koja nije), duboko ga gurnuti i preko presvuci betonom.
U ovom slucaju, beton ukrasiti hercegovackim kamenom i cao.
svi u napad

#52 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by svi u napad »

Hizo svaka ti je zlatna i u sridu. Ova "liberalna" i demokratska omladina mora jos puno pure pojesti i uz put koje stivo procitati prije nego pocne se baviti politikom. Ziv mi i zdrav bi Hizo i svaka ti dala.
Alfons Kauders

#53 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:
Upravo tako. Nema labavo, nema oprosta za takve.
Samo VI čvrsto pa ćete zbiti redove HDZ-u. Ne opraštajte ni po koju cijenu.
Ako se na varam, to je i bila jedna od konstanti NVZ politike od 2014 naovamo.

Po svaku cijenu ocuvati HDZ i SNSD na vlasti.

Zato jer rade odlican posao za nas.
SaraFina

#54 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u kao kriminalnoj organizaciji, pritiscima, ucjenama i prijetnjama

Post by SaraFina »

ultima_palabra wrote:
Alfons Kauders wrote:Nisu joj smetali dok je bila s njima i dok su je gurali. Sad je trebamo zaliti jer je radila za bandite?

Nek sad malo vidi kako je obicnim ljudima bez politickih ledja. To sto ona vidi kao maltretiranje, to je prosjecnim ljudima sasvim obican dan. Ona takav zivot nije iskusila sve dok je njena politika nije iskoristila i odjebala nakon izborne pobjede.

Stoga, ko je jebe. Sama pala, sama se ubila.
Sad će se umiljavati "Mošnjacima" i postati zvijezda u Sarajevu. Možda je i Munira proglasi za princezu Balkana, ako je pozicija kraljice zauzeta.

Prolazi suprotnim smjerom od Vuka Bačanovića.
VI muškarci stvarno nemate ni ono P od pragmatičnosti.

Čovječe izbori su na pragu zašto ne uhakati Čho -a svim raspoloživim srestvima. Igrati na cijelu priču ove žene? Svaka ženska osoba poistovjetiće se s njom i preispitati svoja politička gledišta. Svaki čovjek koji ima ljudskog u sebi...Dajte malo sagledajte stvari tako.
video

#55 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by video »

svi u napad wrote:Hizo svaka ti je zlatna i u sridu. Ova "liberalna" i demokratska omladina mora jos puno pure pojesti i uz put koje stivo procitati prije nego pocne se baviti politikom. Ziv mi i zdrav bi Hizo i svaka ti dala.
Ma @hizo apstinira podavno na ovom forumu. Ima on itekako pametnih, al se dade u ono cirilicno trolanje :?
U svakom slucaju, lijepo ga je opet citati :wink:
SaraFina

#56 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:
Upravo tako. Nema labavo, nema oprosta za takve.
Samo VI čvrsto pa ćete zbiti redove HDZ-u. Ne opraštajte ni po koju cijenu.

Jebote rahat patnja više. Raskrinkati HDZ treba postati prioritetni cilj inače i djeca će se s debilima zajebavati. Pa onda preći na SNSD.
video

#57 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by video »

Alfons Kauders wrote:

Tako je :thumbup:

Nema labavo, i ne smije da bude !
Last edited by video on 04/06/2018 10:14, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#58 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by hizo ramidovic »

SaraFina wrote: Nije sukob interesa u pitanju. Za razliku od Šušnjara i njegovog akšam faxa Martina je završila engleski/književnost. Dakle, da je htjela biti HDZ-ovski uhljeb niko je ne bi mogo osporiti. Raskol je nastao zato što je Šušnjar portal stavio u podredjen položaj HDZ-U i ovi koji su iz uvjerenja pisali napustili su ga.
On je izvukao zbog odanosti mjesto konzula direktno od Čovića.
nikako da upratis da 'kontra' hdz-u nije nuzno 'pro' bih...
SaraFina

#59 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
video wrote:Kako mogu zakljuciti, @Sara se polazi sa onog ljudskog(da ne kazem female) stajalista i na nju(moRe biti grijesim) je uticala sva ova situacija oko nje.

Odavno sam stajalista, jos od onih prohladnih nocu po vukojebinama nase nam voljene i jedine, da je Bosnjo sahranio merhametluk jednom za vazda!
Sahraniti ga treba (ako ima i jedna budala koja nije), duboko ga gurnuti i preko presvuci betonom.
U ovom slucaju, beton ukrasiti hercegovackim kamenom i cao.

Ma kakav merhametluk. Ja od te boljke nikad nisam bolovala. Čisto i proračunato uvjek delam.
SaraFina

#60 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

hizo ramidovic wrote:
SaraFina wrote: Nije sukob interesa u pitanju. Za razliku od Šušnjara i njegovog akšam faxa Martina je završila engleski/književnost. Dakle, da je htjela biti HDZ-ovski uhljeb niko je ne bi mogo osporiti. Raskol je nastao zato što je Šušnjar portal stavio u podredjen položaj HDZ-U i ovi koji su iz uvjerenja pisali napustili su ga.
Jest. Rekoh ti u njenom slučaju jeste. Pogotovo u trenutnoj situaciji gdje ih krivi za sve nedaće u životu. Daj razmislite.
Banksy

#61 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u kao kriminalnoj organizaciji, pritiscima, ucjenama i prijetnjama

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
halo_ba wrote:
Lice k'o konj, ali dobre fonasa...
je li ovo ona sto je svojevremeno pisala o "Mosnjacima", dok je jos kapala hadezeovska para?
"Obrezanci" :D
Ima li gdje na netu još uvijek tih njenih upisa? Je li taj forum i sad aktivan?
Roccohljup

#62 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Roccohljup »

Ko se mača hvata.......
Kao covjeka, zaista mi je dotične žao radi problema koje je imala i ima (mislim na zdravlje i gubitak djeteta) a sto se tiče ostalog, nemam plaho ma u stvari nemam nikako simpatija. Draga Saro, mani se merhametluka i takve pragmatičnosti, i mi smo se na to opekli i to više puta. I dodik je na pocetku bio divan i sjajan i priznavao genocid i pozivao na cjelovitost i jačanje države.....pa vidi sad vraga. Tako mislim da bi i dotična odmah pokleknula stvarnim porivima ha bi došla opet na bilo kakvu funkciju. Eto "hin" tamo pa nek se kolju....... :-)
Alfons Kauders

#63 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:

Jebote rahat patnja više. Raskrinkati HDZ treba postati prioritetni cilj inače i djeca će se s debilima zajebavati. Pa onda preći na SNSD.
Ne dolazi u obzir. Nasa politika tek pocinje davati rezultate, a ti bi da je odmah mijenjamo? Strpi se barem osam godina, eventualno dvanaest.

Uostalom, bilo bi nekorektno prema Martini. I ona je dala svoj doprinos nasoj borbi. Red je da malo uziva u plodovima svog kreativnog rada, zar ne? Recimo neka malo radi za 920 maraka u kakvoj seoskoj skoli, u skladu s kvalifikacijama. Kad mogu obicni ljudi, moze i ona, zar ne?
Alfons Kauders

#64 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u kao kriminalnoj organizaciji, pritiscima, ucjenama i prijetnjama

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
halo_ba wrote:
Lice k'o konj, ali dobre fonasa...
je li ovo ona sto je svojevremeno pisala o "Mosnjacima", dok je jos kapala hadezeovska para?
"Obrezanci" :D
Dosta je pobrisala, ali ne sve. Pitaj SaraFinu, raja su.
hizo ramidovic

#65 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by hizo ramidovic »

SaraFina wrote:
hizo ramidovic wrote:
Jest. Rekoh ti u njenom slučaju jeste. Pogotovo u trenutnoj situaciji gdje ih krivi za sve nedaće u životu. Daj razmislite.
razmislili smo.
razmisli ti...
SaraFina

#66 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Roccohljup wrote:Ko se mača hvata.......
Kao covjeka, zaista mi je dotične žao radi problema koje je imala i ima (mislim na zdravlje i gubitak djeteta) a sto se tiče ostalog, nemam plaho ma u stvari nemam nikako simpatija. Draga Saro, mani se merhametluka i takve pragmatičnosti, i mi smo se na to opekli i to više puta. I dodik je na pocetku bio divan i sjajan i priznavao genocid i pozivao na cjelovitost i jačanje države.....pa vidi sad vraga. Tako mislim da bi i dotična odmah pokleknula stvarnim porivima ha bi došla opet na bilo kakvu funkciju. Eto "hin" tamo pa nek se kolju....... :-)

Neko poput Martine, ko FB statusom udje u "kuću" prosječnom bosanskohercegovačkom Hrvatu i piše ili govori o HDZ-U ovo što Martina, može biti višestruko koristan. Bez obzira na zaokrete koje pravila. Ili možda još bolje.... jer kritizira neko "njihov".
Last edited by SaraFina on 04/06/2018 10:24, edited 1 time in total.
madner

#67 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by madner »

O forumasima sve najbolje. :D
SaraFina

#68 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u kao kriminalnoj organizaciji, pritiscima, ucjenama i prijetnjama

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
Dosta je pobrisala, ali ne sve. Pitaj SaraFinu, raja su.

Nismo raja ne laži :D

Znam je s foruma kao i Šušnjara i s njom sam uvjek bila u konfliktu :D
Alfons Kauders

#69 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

Upravo tako. Zalim sto je kao supruga i majka prosla kako je prosla, gubitak djeteta, brak, bolest itd... Sve najbolje na privatnom planu...

Ali na politickom neka hvala.
ultima_palabra

#70 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by ultima_palabra »

SaraFina wrote:

Neko poput Martine, ko FB statusom udje u "kuću" prosječnom bosanskoherxegovačkom Hrvatu i piše ili govori o HDZ-U ovo što Martina, može biti višestruko koristan. Bez obzira na zaokrete koje pravila. Ili možda još bolje.... jer kritizira neko "njihov".
Pa eto, neka je uzme ona Zelenika i 90tka i nek je gura. Kojeg god Hrvata gura političko Sarajevo, taj ionako nije legitiman... to je i sama Martina rekla.
SaraFina

#71 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
Upravo tako. Zalim sto je kao supruga i majka prosla kako je prosla, gubitak djeteta, brak, bolest itd... Sve najbolje na privatnom planu...

Ali na politickom neka hvala.

Žena nema političke ambicije. Jeste gledali interviju?
Korisno je njeno pisanje o negativnostima i posljedicama HDZ politike i to u krajevima gdje su neprikosnoveni vladari.
Kad govori o bolnicama i sl.
SaraFina

#72 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

ultima_palabra wrote:
SaraFina wrote:

Neko poput Martine, ko FB statusom udje u "kuću" prosječnom bosanskoherxegovačkom Hrvatu i piše ili govori o HDZ-U ovo što Martina, može biti višestruko koristan. Bez obzira na zaokrete koje pravila. Ili možda još bolje.... jer kritizira neko "njihov".
Pa eto, neka je uzme ona Zelenika i 90tka i nek je gura. Kojeg god Hrvata gura političko Sarajevo, taj ionako nije legitiman... to je i sama Martina rekla.

Ma nema političkih ambicija. Još uvjek je i na terapijama. No korisna je kao javna i obrazovana ličnost koja ukazuje na posljedice katastrofalne politike HDZ. Prikazuje ih javno kao kriminalnu hobotnicu, sklonu ucjenama i prijetnjama.
SaraFina

#73 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ne dolazi u obzir. Nasa politika tek pocinje davati rezultate, a ti bi da je odmah mijenjamo? Strpi se barem osam godina, eventualno dvanaest.

Uostalom, bilo bi nekorektno prema Martini. I ona je dala svoj doprinos nasoj borbi. Red je da malo uziva u plodovima svog kreativnog rada, zar ne? Recimo neka malo radi za 920 maraka u kakvoj seoskoj skoli, u skladu s kvalifikacijama. Kad mogu obicni ljudi, moze i ona, zar ne?
Nedaj bože s tobom u rov gdje. Optimizam pršti iz svake tvoje riječi :D

Kletva: dabogda te Alfons tješio".
Alfons Kauders

#74 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Alfons Kauders »

Ti ko da si od juce, svega mi.

Tako su neki u Sarajevu gurali i Bozu Ljubica, pa i Martina Raguza...

Upamti jednu stvar, NIKOG u Hercegovini ne boli kurac za kriminalom HDZ. Nikog, osim onih koji nisu dio tog kriminala, a oni su u Irskoj i Njemackoj. Martina moze kmecati do sutra, dzaba joj. Svi su u talu - sem nje, barem trenutno...
Hafis

#75 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Hafis »

I? Jeste li joj halalili?
Locked