UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

VladaFBiH

#51 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by VladaFBiH »

Chmoljo wrote:
VladaFBiH wrote:
Chmoljo wrote:
fino. od tuđih para sa zajedničkog računa.
svaki haustor ima svoj račun jednostavno rečeno: nema priliva = prazan račun. Nema tu nikakvih zajedničkih računa (osim ako se nešto nije promijenilo a da ja to ne znam)
nije tačno.

nema svaka zgrada svoj račun u banci, i nikada to nije bila obaveza. može imati, ali ne mora.
ok. bio sam ubijeđen da svaki haustor ima svoj račun ili neki podračun za haustor (do sada je svaki s kojim sam imao dodira imao svoj odvojeni račun - sad da li je imao u banci ili je upravitelj vodio "neki tip podračuna" ne znam ali znam da nisam vidio nikada da su sredstva na zajedničkom računu)... uglavnom svaki dan naučiš nešto novo :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#52 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by Chmoljo »

saldin45 wrote:Njegova je obaveza da vam izda račun, a vaša je obaveza da platite dug. Međutim, ako isti nije izvršio uslugu a zahtjeva naplatu duga, tada imate situaciju prevare povjerioca a što je kažnjivo KZ. Pa bih na vašem mjestu otišao u tužilaštvo i protiv istog podigao krivičnu prijavu. Štoviše, jasno bih onamo i dodao da ste lično sanirali objekat a za poslove koje su bile njegova obaveza jer da niste isto učinili bila bi narešena vaša sigurnost stanovanja (čišćenje dimnjaka - zapaljenje dimnjaka usljed neodržavanja je direktno ugrožavanje života stanara). Morate znati da bez obzira dal vi platili ili ne, on u nekim situacijama MORA obaviti svoju obavezu ili otkazati ugovorni odnos... LP, Aldin!
lave, kakvo krivično djelo prevare bolan?

ne daji ljudima pogrešne informacije.
VladaFBiH

#53 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by VladaFBiH »

Altsa wrote:Ovom iz Vlade FBiH bi preporucio da procita naslovni post pazljivije pa tek onda da da nesto pise. tako bi procitao da su stanari godinama redovno placali upravitelju i da po tome mora imati para na racunu. a ti ako ne kontas kako se pare prebacuju sa racuna na racun onda sa tobom svaka daljnja diskusija je beskorisna. pa ovi lopovi iz Eko Inga tj. familija koja je drzala tu propalu firmu su na osnovu nasih para ljetovali na egzoticnim destinacijama dok nama nisu bili u stanju poptaviti ulazna vrata.
Gledaj kako se to radi lafcino iz vlade fbih. :D
nhf. ali mi je zaparalo uši da su svi stanari dobili tužbu na 800-1.000 KM duga po tužbi jer je to barem 5-7 godina neplaćanja - nisam rekao da niste u pravu ali način je pogrešan - lijepo ste trebali promijeniti upravitelja i svi sretni a ovako imate tužbu i starog upravitelja koji ništa nije radio

btw. Eko Ing su fakat lopovi
lijepa u dusi

#54 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by lijepa u dusi »

Ljudi dragi, jos jednom vam kazem. Placano je redovno bar 10ak godina. NISTA uradjeno nije!
Ja sam ovdje tek 4 godine i prilikom useljenja naglaseno mi je da te racune ignorisem (podstanar sam u stanu od familije), jer je interni dogovor stanara da zbog bezobrazluka vise ne placaju. Mislim da je cijena po stanu za 3 mjeseca bila 50 KM. Razlike u kvadraturi stanova su 5 kvadrata.

Stigli su i prvi racuni OKI-ja, 15 KM mjesecno. Puno, ali nije problem da se ispostuje ako ce zaista nesto odrzavati. Pa jbt zidovi se ljuste, ograda je nestabilna, i kako vec spomenuh, RASVJETE nemamo! Sta je bilo sa svim onim novcem koji jeste godinama uplacivan? Pojeo vuk magarca. Dakle, stanari su ti koji su prevareni, zapravo varani godinama, a sad pokusavaju na jadan nacin, na silu, da naplate jos bar 800 KM po stanu u roku od OSAM dana!

Cula sam se s nekoliko ljudi, Famos gradnja je firma koja, sve i da hoce, nema novca za tuzbu, jer je gotovo ugasena. Ovo su posljednji pokusaji pojedinaca da jos jednom solidan novac strpaju u svoje dzepove.

Mi kao kolektiv smo se slozili da nas tuze, a u medjuvremenu cemo placati OKI, traziti jeftinijeg upravitelja, pa ako nadjemo otkazati i OKI.

Pretpostavljam da ne postoji opcija da nemamo uopste upravitelja, jer haustor smo do sad ionako sami odrzavali, koliko smo bili u finansijskoj mogucnosti i koliko je to bilo nuzno.

Btw, svima su dosli neosnovano visoki racuni, jer se ne placa tek unazad 3 godine.
lijepa u dusi

#55 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by lijepa u dusi »

I da, posljednji put su trazili 5000 KM da bude na racunu da bi dosli okreciti :lol: Haustor od tri sprata :lol:
Chmoljo

#56 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by Chmoljo »

niko ne kaže da su oni pošteni i da imaju pravo da rade to što rade, ali terslukom se neće ništa dobiti.

slažite se koliko hoćete, sud će presuditi u njihovu korist i vi ćete one račune svakako morati platiti. kad dođe do te situacije, istjerajte na čistac koliko to oni vas stvarno duže i ne dozvolite da oni te pare ne prebace novom upravitelju.
lijepa u dusi wrote: Ja sam ovdje tek 4 godine i prilikom useljenja naglaseno mi je da te racune ignorisem (podstanar sam u stanu od familije), jer je interni dogovor stanara da zbog bezobrazluka vise ne placaju. Mislim da je cijena po stanu za 3 mjeseca bila 50 KM. Razlike u kvadraturi stanova su 5 kvadrata.
je li iko od vas ikad otišao sa ZK i zahtijevao ispravan unos kvadrature? jeste li se i na koji način žalili osim sebi u bradu gunđali?
Cula sam se s nekoliko ljudi, Famos gradnja je firma koja, sve i da hoce, nema novca za tuzbu, jer je gotovo ugasena. Ovo su posljednji pokusaji pojedinaca da jos jednom solidan novac strpaju u svoje dzepove.
i? kako će to riješiti vaš problem?
Pretpostavljam da ne postoji opcija da nemamo uopste upravitelja, jer haustor smo do sad ionako sami odrzavali, koliko smo bili u finansijskoj mogucnosti i koliko je to bilo nuzno.
ne postoji. i hvala Bogu da ne postoji. jer gledajući koliko je ljudima mrsko baviti se ovim stvarima, zgrade bi bile izvori zaraza i bolesti. još veći.
lijepa u dusi wrote:I da, posljednji put su trazili 5000 KM da bude na racunu da bi dosli okreciti :lol: Haustor od tri sprata :lol:
a vi ste mogli sami naći nekoga ko će vam okrečiti po nekoj prihvatljvijoj cijeni. upravitelj mora prikupiti tri ponude, ali vi ih ne morate prihvatiti, nego možete dogovoriti sami sa nekim da vam to odradi.

bit je u tome da dosta toga niste prisiljeni uraditi, i da dosta toga možete mijenjati, ali plaćati morate. i naravno, voditi računa o trošenju tog novca.

onda će stvari doći na pravo mjesto.
lijepa u dusi

#57 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by lijepa u dusi »

Chmoljo wrote:niko ne kaže da su oni pošteni i da imaju pravo da rade to što rade, ali terslukom se neće ništa dobiti.

slažite se koliko hoćete, sud će presuditi u njihovu korist i vi ćete one račune svakako morati platiti. kad dođe do te situacije, istjerajte na čistac koliko to oni vas stvarno duže i ne dozvolite da oni te pare ne prebace novom upravitelju.
lijepa u dusi wrote: Ja sam ovdje tek 4 godine i prilikom useljenja naglaseno mi je da te racune ignorisem (podstanar sam u stanu od familije), jer je interni dogovor stanara da zbog bezobrazluka vise ne placaju. Mislim da je cijena po stanu za 3 mjeseca bila 50 KM. Razlike u kvadraturi stanova su 5 kvadrata.
je li iko od vas ikad otišao sa ZK i zahtijevao ispravan unos kvadrature? jeste li se i na koji način žalili osim sebi u bradu gunđali?
i? kako će to riješiti vaš problem?
ne postoji. i hvala Bogu da ne postoji. jer gledajući koliko je ljudima mrsko baviti se ovim stvarima, zgrade bi bile izvori zaraza i bolesti. još veći.
lijepa u dusi wrote:I da, posljednji put su trazili 5000 KM da bude na racunu da bi dosli okreciti :lol: Haustor od tri sprata :lol:
a vi ste mogli sami naći nekoga ko će vam okrečiti po nekoj prihvatljvijoj cijeni. upravitelj mora prikupiti tri ponude, ali vi ih ne morate prihvatiti, nego možete dogovoriti sami sa nekim da vam to odradi.

bit je u tome da dosta toga niste prisiljeni uraditi, i da dosta toga možete mijenjati, ali plaćati morate. i naravno, voditi računa o trošenju tog novca.

onda će stvari doći na pravo mjesto.

Pa tako je na kraju i bilo. Dvojici komsija iz haustora su placene dnevnice i materijal. Ali, to je onda bio dupli trosak, jer placas s jedne strane nekoga ko bi to trebao uradit, a s druge strane moras opet platit nekome drugom da taj posao i zavrsi.

Svjesna sam, barem ja, da je do nas, da smo ih trebali poslat u pm i rijesit se problema jos davno, ali kad nisu ljudi koji su tu maltene od izgradnje zgrade pa do danas, nisam ni ja smatrala pametnim da bijem bitke (koje u sustini ni sad nisu moje).

Odlucili smo ici na sud, pa vidjeti kad ce doci na red i sta ce biti od toga.
A dokaz koliko je ulagano u haustor je sam haustor. Dokaz od kad do kad i koliko im je uplacivano na racun su uplatnice koje, vjerujem, cuvaju svi stanari.
saldin45

#58 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by saldin45 »

Chmoljo wrote:
saldin45 wrote:Njegova je obaveza da vam izda račun, a vaša je obaveza da platite dug. Međutim, ako isti nije izvršio uslugu a zahtjeva naplatu duga, tada imate situaciju prevare povjerioca a što je kažnjivo KZ. Pa bih na vašem mjestu otišao u tužilaštvo i protiv istog podigao krivičnu prijavu. Štoviše, jasno bih onamo i dodao da ste lično sanirali objekat a za poslove koje su bile njegova obaveza jer da niste isto učinili bila bi narešena vaša sigurnost stanovanja (čišćenje dimnjaka - zapaljenje dimnjaka usljed neodržavanja je direktno ugrožavanje života stanara). Morate znati da bez obzira dal vi platili ili ne, on u nekim situacijama MORA obaviti svoju obavezu ili otkazati ugovorni odnos... LP, Aldin!
lave, kakvo krivično djelo prevare bolan?

ne daji ljudima pogrešne informacije.
Član 1 Obligacioni odnosi: ...''uređuju se pravni odnosi između dvije određene strane na osnovu kojih je jedna strana (povjerilac) ovlaštena da zahtijeva od druge strane (dužnik) određeno davanje, činjenje ili uzdržavanje od nečega što bi inače imala pravo da čini, a druga strana je dužna da to ispuni.'', nadalje se navodi u čl. 13 navodi: ''1. U zasnivanju i ispunjenju dvostrano obaveznih ugovora strane se pridržavaju načela jednake vrijednosti uzajamnih davanja; 2. Zakonom se određuje u kojim slučajevima narušavanje toga načela povlači pravne posljedice'';

Da je izvršio prevaru proizilazi iz čl. 274 - sticanje bez osnova na ostale načine: (1) Ko bez pravnog osnova stekne nešto na račun nekog drugog na ostale načine osim činidbom, obavezan je na vraćanje stečenog; (2) Sticanje bez osnova na ostale načine postoji naročito: ...3. ako stekne nešto time što neko drugi trećem licu da nešto što i njemu donosi korist;

Da je taj što održava bio oslobođen krivice, isti je morao shodno čl. 275 Nametnuto sticanje bez osnova: (1) Sticalac bez osnova obavezan je na vraćanje i ako nije želio sticanje'' VRATITI odnosno stornirati račune za (ne)izvršenu uslugu, a što niej ovdje slučaj, pa je te stanare uveo u bitnu zabludu...

Međutim najgore je kad se čovjek ovdje zamara neukim ljudima, pa se takav neuk čovjek 'posere' na ovu sugestiju što sam ostavio, i onda taj 'neuk' čovjek govori kako nam država ne funkcioniše, a nije se udaljii+o dalje od računara, a da ne spominjem da je digao glas protiv tih lopova što običen građane pljačkaju.

PS: Sledeći put kad mi uletiš u komentar, prvo izmjeri svoj IQ i ako bude bar preko 80 onda komentariši!
Nadzorna_ploca

#59 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by Nadzorna_ploca »

Jest se nahajco Chmoljo..
saldin45

#60 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by saldin45 »

Nadzorna_ploca wrote:Jest se nahajco Chmoljo..
Ma nisam mu htio citirati nadalje odredbe od 294 - 297 Krivicnog zakona FBiH gdje jasno propisata i kazan za navedeno... Kad seljak uskače u dijalog... Zato i vrijedi ona za nase napaćene građane: DOK JE MAGARACA BIT ĆE I SAMARA!!!! A takvi samo pomognu praviti te samare!
Chmoljo

#61 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by Chmoljo »

saldine, jabuko moja, kaže se propisaNa.

nadalje, dijalog nije zatvoren. imaš PP pa vodi dijalog sa kim hoćeš bez da ti se iko petlja.

ako imaš reći šta konkretno na temu, reci da ljudi znaju. ako nemaš, put pod noge u tužilaštvo pa prijavi prevaru, pa nam javi kako je prošlo.

dotad obraćaj se normalnim tonom, ili ćeš biti odstranjen sa foruma.

LP :)
Chmoljo

#62 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by Chmoljo »

lijepa u dusi wrote:Pa tako je na kraju i bilo. Dvojici komsija iz haustora su placene dnevnice i materijal. Ali, to je onda bio dupli trosak, jer placas s jedne strane nekoga ko bi to trebao uradit, a s druge strane moras opet platit nekome drugom da taj posao i zavrsi.

Svjesna sam, barem ja, da je do nas, da smo ih trebali poslat u pm i rijesit se problema jos davno, ali kad nisu ljudi koji su tu maltene od izgradnje zgrade pa do danas, nisam ni ja smatrala pametnim da bijem bitke (koje u sustini ni sad nisu moje).

Odlucili smo ici na sud, pa vidjeti kad ce doci na red i sta ce biti od toga.
A dokaz koliko je ulagano u haustor je sam haustor. Dokaz od kad do kad i koliko im je uplacivano na racun su uplatnice koje, vjerujem, cuvaju svi stanari.
onda piši propalo.

jer ja u klin, ti u ploču.

nemojte samo poslije plakati i kleti koga stignete, jer sudija nije prihvatio dokaz haustora. evo ti i saldin, pa prijavite i prevaru po osnovu zakona o obligacionim odnosima.
Bodkin

#63 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by Bodkin »

@chmoljo bezveze si se navadio na curu. Ne znaju svi pravila ni situaciju. Ocigledno su placali i nisu nista dobijali. Logicno je da prestanu placati. Ne moraju znati da npr se moraju skupiti 3 ponude i slicno.

Sta su naivno napravili je prestali placati bez da vide koje su posljedice ili da iste sekunde promijene firmu
Janjicar

#64 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by Janjicar »

Mene u svemu ovome zanima jedno, kako vi podnesete da upravitelj vama kaze tuzit cu vas a vi znate da nije nista radio ?

Jel vas to "grize" sto vas neko pravi budalom ?
mirsek

#65 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by mirsek »

Upravitelj da bi pravdao trosenje sredstava mora imati potpisane racune od strane PEV-a. Ili eventualno ako se svaki stanar pojedinacno potpisivao na radove u njegovom stanu mada mislim da je to nedopusteno i kaznjivo.
Jedini nacin koji meni pada na pamet da se pokrade lova sa zajednickog racuna je da PEV bude u talu sa upraviteljem.
Chmoljo

#66 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote:@chmoljo bezveze si se navadio na curu. Ne znaju svi pravila ni situaciju. Ocigledno su placali i nisu nista dobijali. Logicno je da prestanu placati. Ne moraju znati da npr se moraju skupiti 3 ponude i slicno.

Sta su naivno napravili je prestali placati bez da vide koje su posljedice ili da iste sekunde promijene firmu
o tome i govorim od početka. to za tri ponude su detalji, ali odmah u startu sam rekao da će ispaštati to neplaćanje i da prave glupost i to sam više puta ponovio. ne mogu sjediti i čekati da će se to nešto riješiti samo od sebe i da će sud pravednički stati u njihovu odbranu. durenje i tersanje ovdje ne prolazi.

a na kraju krajeva, taj zakon nije velik, nema ni stotinu članova, a obzirom da im je tako velik problem, ne bi bilo loše da to bar neko od njih malo rastabiri. i ja sam isto tako, jer ljudi nisu svjesni kako lako mogu biti zajebani i pored cijele drame sa Ekoingom i reprize sa Laresom.

u stvari, kriminala, ako ćemo biti precizniji.
Chmoljo

#67 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by Chmoljo »

Janjicar wrote:Mene u svemu ovome zanima jedno, kako vi podnesete da upravitelj vama kaze tuzit cu vas a vi znate da nije nista radio ?

upravitelj je dužan samo odraditi hitne intervencije. sve ostalo nije, odnosno koliko para, toliko i muzike.

doduše, ako su ljudi hronično nezainteresovani, onda će ih upravitelj lopatom uzimati.

ono što mene lično iritira jeste to da većinu situacija stanari mogu sami riješiti, bez nekih velikih sudskih procesa i natezanja pred institucijama. za razliku od elektroprivrede, vodovoda, toplana, upravitelji nemaju monopol i bore se na tržištu. nejasno mi zašto ljudi to ne koriste... i zašto čekaju da neko drufi to uradi za njih. kaže ja platio, hoću ovo, hoću ono.

pa fino. ako živiš u kući, odvajaj cvaju mjesečno, pa plaćaj radnike da ti čiste, mijenjaju krov, fasadu, instalacije... pa vidi hoće li te ta cvaja mjesečno zakrpiti.

kažem opet, ne treba biti naivan, koga mogu, upravitelji će ga uzeti lopatom, nisu to cvjećke. ali ljudi jednostavno trebaju voditi računa o zajedničkoj imovini.
pustopoljina

#68 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by pustopoljina »

Bodkin wrote:@chmoljo bezveze si se navadio na curu. Ne znaju svi pravila ni situaciju. Ocigledno su placali i nisu nista dobijali. Logicno je da prestanu placati. Ne moraju znati da npr se moraju skupiti 3 ponude i slicno.

Kakao moze, u kojem svijetu, biti logicno da ne placas racune?
jel' imas ugovor sa njima? imas?
je li ti uredno stizu uplatnice? stizu
po kojoj logici ti zakljucujes da je ispravno gomilati racune?
po mojoj ili placas ili ides u raskidanje ugovora.
ne postoji opcija u kojoj se pravis da racuni ne dolaze, a oni lijepo dolaze.
Amko80

#69 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by Amko80 »

Ovo nema nikakve veze sa krivičnim zakonom. Vaša zajednička odluka da ne plaćate upravitelju nema nikakvu pravnu snagu. Savjeti da se nešto ne mora plaćati samo štete ljudima, kao i tvrdnje da se dug ne može naplatiti preko suda. Dovoljno je da radite, imate penziju ili auto, i dug će se naplatiti kad tad. Takođe, savjet da se čeka zastara duga je pogrešan savjet.
Haris.ba

#70 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by Haris.ba »

Ovo meni vise slici na situaciju upravnik ne radi, stanari ne placaju, pa kritikuju da upravnik ne radi...kokoska i jaje.
moonca

#71 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by moonca »

pustopoljina wrote:

ne postoji opcija u kojoj se pravis da racuni ne dolaze, a oni lijepo dolaze
.
Samo u Bosni.

No, kako sam cula prilikom prodaje stana, ako prodavac ima dug ne moze prodati dok ne izmiri isti.Pa, neka ih 'taloze'. :-)
Janjicar

#72 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by Janjicar »

Chmoljo wrote:
Janjicar wrote:Mene u svemu ovome zanima jedno, kako vi podnesete da upravitelj vama kaze tuzit cu vas a vi znate da nije nista radio ?

upravitelj je dužan samo odraditi hitne intervencije. sve ostalo nije, odnosno koliko para, toliko i muzike.

doduše, ako su ljudi hronično nezainteresovani, onda će ih upravitelj lopatom uzimati.

ono što mene lično iritira jeste to da većinu situacija stanari mogu sami riješiti, bez nekih velikih sudskih procesa i natezanja pred institucijama. za razliku od elektroprivrede, vodovoda, toplana, upravitelji nemaju monopol i bore se na tržištu. nejasno mi zašto ljudi to ne koriste... i zašto čekaju da neko drufi to uradi za njih. kaže ja platio, hoću ovo, hoću ono.

pa fino. ako živiš u kući, odvajaj cvaju mjesečno, pa plaćaj radnike da ti čiste, mijenjaju krov, fasadu, instalacije... pa vidi hoće li te ta cvaja mjesečno zakrpiti.

kažem opet, ne treba biti naivan, koga mogu, upravitelji će ga uzeti lopatom, nisu to cvjećke. ali ljudi jednostavno trebaju voditi računa o zajedničkoj imovini.
To je poenta svega zato sam i napisao ono pitanje prije.

btw. ovo mi liči na one teme "Hitno pomoć, bolestan sam sta da radim" Idi doktoru jbg
Chmoljo

#73 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by Chmoljo »

moonca wrote:
Samo u Bosni.

No, kako sam cula prilikom prodaje stana, ako prodavac ima dug ne moze prodati dok ne izmiri isti.Pa, neka ih 'taloze'. :-)
ni to nije istina :D

Kupac mora znati stanje duga, ali on isti može preuzeti, pa npr. ugovoriti cijenu stana nižu za taj dug.
vješalica

#74 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by vješalica »

Altsa wrote:Isti slucaj je imala moja zgrada sa Eko ingom. Moj vam je savijet da se sa njima dogovorite i da platite najminimalniji iznos. na sudu nemate sanse. meni sudinica kaze da sam ja u pravu ali da zakon kaze da moramo platiti. platili smo neki iznos koji smo dogovorili sa njima i raskinuli potom ugovor i nasli novog upravitelja.
napravili ste gresku sto niste nakon prestanka placanja odmah raskinuli sa njima ugovor.
Sudinica je ta kao i sve ostale cista glupaca
Koja pod izgovorom brani lopovluke doticnog odrzavatelja
Odrzavanje od strane odrzavatelja se mora dokazati
Ako postoji dokazat ce se ako ne nemaju nikakvih obaveza
Sve se moze kad se hoce
vješalica

#75 Re: UPRAVITELJ NEOSNOVANO TUZI STANARE-molim pomoc!

Post by vješalica »

pustopoljina wrote:

ne postoji opcija u kojoj se pravis da racuni ne dolaze, a oni lijepo dolaze.
Dvostruki arsini pojedinaca a i tebe sa drugih tema

Racun nije dokaz da je usluga izvedena
Dakle mogu ja kao pruzatelj usluge slati racune i prst u guzicu
Budale nek placaju
Poklopite se i ne sarajte glyposti jer sumanuto razmisljate
Post Reply