Pusti ti to, bez smirgl papira i ove citave procedure nema rezultata.bersK wrote:Vidim sad na YouTube jedan covjek iz Srbije ispolirao farove peškirom, pastom za zube i ne znam jos necim nebinim u prici. Rezultati su boze
Poliranje farova - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- JavierBosnia
#51 Re: Poliranje farova 2018
- Sodom1
#52 Re: Poliranje farova 2018
Koju si zastitu na kraju stavio nisam upratio? Valjda je ona kljuc svegaJavierBosnia wrote:Pusti ti to, bez smirgl papira i ove citave procedure nema rezultata.bersK wrote:Vidim sad na YouTube jedan covjek iz Srbije ispolirao farove peškirom, pastom za zube i ne znam jos necim nebinim u prici. Rezultati su boze
- Petroley
#53 Re: Poliranje farova 2018
Ja sam to uradio na rahmetli polu..rezultati na prvu su OMG ali efekat traje 15 min. Cim se dobro osusi ili vidi sunca bude gore nego u startu. Kanite se togabersK wrote:Vidim sad na YouTube jedan covjek iz Srbije ispolirao farove peškirom, pastom za zube i ne znam jos necim nebinim u prici. Rezultati su boze
- JavierBosnia
#54 Re: Poliranje farova 2018
Nisam nikakvu, naveo sam to. A napisao sam ili nadjite neku posebnu zastitu kupiti ili bezbojnim predjite jedan sloj.Sodom1 wrote:Koju si zastitu na kraju stavio nisam upratio? Valjda je ona kljuc svegaJavierBosnia wrote:Pusti ti to, bez smirgl papira i ove citave procedure nema rezultata.bersK wrote:Vidim sad na YouTube jedan covjek iz Srbije ispolirao farove peškirom, pastom za zube i ne znam jos necim nebinim u prici. Rezultati su boze
- Petroley
#55 Re: Poliranje farova 2018
Napokon u tri razlicite radnje skupim smrgl papir. Pocnem sve po upistvu ali kakav sam peh izletio mi je problem. U autopraonici su valjda ljepili kakvog voska tako da mi je na sredini fara ostalo pozamasno. Ribao sapunicom, odmascivacem pa nista samo klizi i sapunica i smrgl....kako da se kotarisem tog voska? Jel treba da cekam da sam spadne/istrosi se? Ili?
- kabal1337
#56 Re: Poliranje farova 2018
Nekim odmascivacem, Diplo, Dax, ili ferija onako gustog na spuzvu i trljaj i trljaj dok ne skines vosak. Takodjem imas u boje i lakovima da kupis proizvod koji skida vosak (wax remover...)Petroley wrote:Napokon u tri razlicite radnje skupim smrgl papir. Pocnem sve po upistvu ali kakav sam peh izletio mi je problem. U autopraonici su valjda ljepili kakvog voska tako da mi je na sredini fara ostalo pozamasno. Ribao sapunicom, odmascivacem pa nista samo klizi i sapunica i smrgl....kako da se kotarisem tog voska? Jel treba da cekam da sam spadne/istrosi se? Ili?
- JavierBosnia
#57 Re: Poliranje farova 2018
Kaci slike ako odradiskabal1337 wrote:Nekim odmascivacem, Diplo, Dax, ili ferija onako gustog na spuzvu i trljaj i trljaj dok ne skines vosak. Takodjem imas u boje i lakovima da kupis proizvod koji skida vosak (wax remover...)Petroley wrote:Napokon u tri razlicite radnje skupim smrgl papir. Pocnem sve po upistvu ali kakav sam peh izletio mi je problem. U autopraonici su valjda ljepili kakvog voska tako da mi je na sredini fara ostalo pozamasno. Ribao sapunicom, odmascivacem pa nista samo klizi i sapunica i smrgl....kako da se kotarisem tog voska? Jel treba da cekam da sam spadne/istrosi se? Ili?
- Petroley
#58 Re: Poliranje farova 2018
Nakon hefte saburanja da spadne vosak, kupio sam diplo i spao je vosak..sutra kupujem ponovo smirgl i lagano po PS poceti ponovo. Bacim fotke rezultata drzite fige 
- Bakir1
#59 Re: Poliranje farova 2018
Inace vosak u samousluznim praonicama je zlo
-
preludezalude
#60 Re: Poliranje farova 2018
Da li ce rezultat biti dobar ili fantastican ovisi od toga koliko dugo ces raditi sa najfinijim papirom. Naravno, na kraju moras ispolirati sa polir pastom namjenjenom za poliranje neobojenih plastika. Ja sam neki dan pomagao radjaku na poliranju farova. Rezultat je fantastican. Kao novi bez ijedne parnice.Petroley wrote:Nakon hefte saburanja da spadne vosak, kupio sam diplo i spao je vosak..sutra kupujem ponovo smirgl i lagano po PS poceti ponovo. Bacim fotke rezultata drzite fige
- Sodom1
#61 Re: Poliranje farova 2018
S cime ste ih zastititili , to je na kraju najbitnije
-
preludezalude
#62 Re: Poliranje farova 2018
Vjerovao ili ne...keramicka zastita. To cudo je skupo ko sami djavo ali eto da se prvi put proba, i to na farovima.Sodom1 wrote:S cime ste ih zastititili , to je na kraju najbitnije
Ko nema nesto da se zastiti, moze i bez zastite ali ce morati opet da malo polira kroz 5-6 mjeseci.
- JavierBosnia
#63 Re: Poliranje farova 2018
Gdje ste to kupili, koliko je i kako se nanosipreludezalude wrote:Vjerovao ili ne...keramicka zastita. To cudo je skupo ko sami djavo ali eto da se prvi put proba, i to na farovima.Sodom1 wrote:S cime ste ih zastititili , to je na kraju najbitnije
Ko nema nesto da se zastiti, moze i bez zastite ali ce morati opet da malo polira kroz 5-6 mjeseci.
- Sodom1
#64 Re: Poliranje farova 2018
https://www.amazon.com/Ceramic-Coating- ... B01N7UF4ZDJavierBosnia wrote:Gdje ste to kupili, koliko je i kako se nanosipreludezalude wrote:Vjerovao ili ne...keramicka zastita. To cudo je skupo ko sami djavo ali eto da se prvi put proba, i to na farovima.Sodom1 wrote:S cime ste ih zastititili , to je na kraju najbitnije
Jel to to npr
-
preludezalude
#65 Re: Poliranje farova 2018
Ovo je nesto nabavljeno u Svedskoj i mala je bocica. Mozda 100-150ml. Cini mi se da je rodjak rekao da je kostalo oko 300KM. Mozda grijesim ali nesto je pravo skupo. Nanese se spuzvicom u skroz tankom sloju, saceka malo i onda se laaaagano fiber krpom razmaze i to je to. Par kapljica se moze nanijeti na veliku povrsinu. Osnovna namjena je za zastitu laka na autu. Dobije se neka cvrstoca da kamencici jaaako tesko mogu nanijeti stetu. A voda sama spada sa auta. Maltene odmah je suho auto. I moze prilicno dugo da traje na laku. Mislim do 2-3 godine.
Last edited by preludezalude on 21/05/2018 23:25, edited 1 time in total.
- Sodom1
#66 Re: Poliranje farova 2018
Pa onda nije ni skupo ako toliko dugo traje
-
preludezalude
#67 Re: Poliranje farova 2018
Velikoj vecini ljudi je ipak to skupo da placa da mu se odradi na autu. I to uglavnom ide na neostecen lak kao prevencija. Glupo bi bilo to raditi na izgreban i oscecen lak kojem je jedini lijek novo lakiranje.Sodom1 wrote:Pa onda nije ni skupo ako toliko dugo traje
- JavierBosnia
#68 Re: Poliranje farova 2018
Realno ne vozimo Porsea, i vozamo se gdje pola ljudi ne zna upravljati autom, tako da nema potrebe za tim
-
shheff
#69 Re: Poliranje farova 2018
Molio bih kolege foumase ako neko u Sa bude kupovao-nasao npr. 100gr grube i 100gr fine (zeleni i plavi cep), da pise gdje se tacno moze naci, jer mogu jednog momka u Sa zamoliti da mi kupi, ali mi treba info gdje tacno da ga posaljem i sta da kupi. Provjerim i po svojoj kasabi, ali nesto sumnjam da cu naci. HvalaThrottle wrote:To je u Zenici, a vjerujem da i po Sarajevu imaš kupit 3M paste na vagu kod ovih sto prodaju autolakove. Kila je 60-tak KM, zavisi od radnje a ima opcija da ti istrese količinu koju hoćeš. Ja sam kupio tako, 12-13KM bilo po 100gr grube i 100gr fine (zeleni i plavi cep cini mi se al nisam siguran)
Može ti bit za 10 poliranja
i usput info narucio sam upravo na ebay-u ovu zastitu jbg kineska dodje oko 10KM (kontam bolje nesto nego nista, jer ove iz Evrope su preko 100KM)
jeftina kineska
https://www.ebay.com/itm/30ML-Car-Super ... SwDcpZumXd
skupe EU & USA
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... n&_sacat=0
- insomnia78
#70 Re: Poliranje farova 2018
Bgm vi to preozbiljno shvatate. Da me nisu vratili na tehnickom znas kad bih ih ispoliro
- JavierBosnia
#71 Re: Poliranje farova 2018
Zastitu ti se ne isplati neku skuplju stavljati, osim ako ne vozis auto od 50.000 + KMshheff wrote:Molio bih kolege foumase ako neko u Sa bude kupovao-nasao npr. 100gr grube i 100gr fine (zeleni i plavi cep), da pise gdje se tacno moze naci, jer mogu jednog momka u Sa zamoliti da mi kupi, ali mi treba info gdje tacno da ga posaljem i sta da kupi. Provjerim i po svojoj kasabi, ali nesto sumnjam da cu naci. HvalaThrottle wrote:To je u Zenici, a vjerujem da i po Sarajevu imaš kupit 3M paste na vagu kod ovih sto prodaju autolakove. Kila je 60-tak KM, zavisi od radnje a ima opcija da ti istrese količinu koju hoćeš. Ja sam kupio tako, 12-13KM bilo po 100gr grube i 100gr fine (zeleni i plavi cep cini mi se al nisam siguran)
Može ti bit za 10 poliranja
i usput info narucio sam upravo na ebay-u ovu zastitu jbg kineska dodje oko 10KM (kontam bolje nesto nego nista, jer ove iz Evrope su preko 100KM)
jeftina kineska
https://www.ebay.com/itm/30ML-Car-Super ... SwDcpZumXd
skupe EU & USA
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... n&_sacat=0
Ako vozis takvog onda vozi kod Kruna da odradi to posteno
-
IcedFlame
#72 Re: Poliranje farova 2018
SENSU BOJE I LAKOVIshheff wrote: Molio bih kolege foumase ako neko u Sa bude kupovao-nasao npr. 100gr grube i 100gr fine (zeleni i plavi cep), da pise gdje se tacno moze naci, jer mogu jednog momka u Sa zamoliti da mi kupi, ali mi treba info gdje tacno da ga posaljem i sta da kupi. Provjerim i po svojoj kasabi, ali nesto sumnjam da cu naci. Hvala
Safeta Hadžića, Sarajevo 71000
Guglaj dalje za tacnu lokaciju i kontakt.
- luckylaka
#73 Re: Poliranje farova 2018
Nisam probao ali jaran mi rece da farove ocisti sa sprejom wd-40(cini mi se da se tako zove)
-
shheff
#74 Re: Poliranje farova 2018
Hvala kolegaIcedFlame wrote:SENSU BOJE I LAKOVIshheff wrote: Molio bih kolege foumase ako neko u Sa bude kupovao-nasao npr. 100gr grube i 100gr fine (zeleni i plavi cep), da pise gdje se tacno moze naci, jer mogu jednog momka u Sa zamoliti da mi kupi, ali mi treba info gdje tacno da ga posaljem i sta da kupi. Provjerim i po svojoj kasabi, ali nesto sumnjam da cu naci. Hvala
Safeta Hadžića, Sarajevo 71000
Guglaj dalje za tacnu lokaciju i kontakt.
Pa probam sa ovom zastitom od 10KM to mogu halaliti, kontam bolje nego nista, a za skuplje ni ne razmisljam. Samo sam htio podijeliti info.
- Ned071
#75 Re: Poliranje farova 2018
treb'o si mu reći kod glavuša, lakše će naći
kad smo kod ovoga već, ima neki momak ligata, valjda u istočnom sarajevu radi? jel neko zna kakav je, hvale ga dosta?
kad smo kod ovoga već, ima neki momak ligata, valjda u istočnom sarajevu radi? jel neko zna kakav je, hvale ga dosta?