DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post Reply
Men_of_Numenor

#51 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Men_of_Numenor »

cyprus wrote:
Men_of_Numenor wrote:
cyprus wrote:Bošnjaci već imaju svoju državu, i to ne jednu, nego mnogo njih... Većini Bošnjaka je to Bosna i Hercegovina... Međutim, nekim Bošnjacima je to Srbija, nekima Crna Gora, nekima Njemačka, nekima Švedska, nekima SAD, a nekima bogme i Francuska...
Ne bacaj bombe molim te.

Samo jednu državu mi imamo, a to je BiH.
Zavisno ko smo 'MI'... Ako misliš na nas Bosance i Hercegovce (bez obzira na etničku pripadnost), onda se slažem...
Mislio sam na Tunguze.
SaraFina

#52 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by SaraFina »

A ti kao Bosanac ili Hercegovac ćeš postojanje države meni iz Beča osporiti čime? Ili onim u BiH Bošnjacima preko 50% kojih je :lol:

Smanji nebuloze :D
cyprus

#53 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by cyprus »

Men_of_Numenor wrote:
cyprus wrote:
Men_of_Numenor wrote:Ne bacaj bombe molim te.

Samo jednu državu mi imamo, a to je BiH.
Zavisno ko smo 'MI'... Ako misliš na nas Bosance i Hercegovce (bez obzira na etničku pripadnost), onda se slažem...
Mislio sam na Tunguze.
Mislim da je politički korektan naziv Evenki... I on imaju svoje države... Država većine Evenka je Rusija, ali nekima je to i Kina :)

Mislim da u Bosni i Hercegovini nema nijedan pripadnik ovog naroda... Ali nikad se ne zna...
Sinapsa

#54 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Sinapsa »

insomnia78 wrote:
Men_of_Numenor wrote:Gasite temu gospodo moderatori!
+1
+2

E moj Muhicu, osim sto ti strategija nije jaca strana, tvoja vizija Bosne je maloumna...

Ovakvu multikulturalnu ljepotu (malo zahrdjalu...ali, podmazace se to - kad tad) zamijeniti za ono sto vec svakako "imas"...
Nikad mi nece biti jasno, kako neko moze doci do "logicnog" zakljucka, da onda, kada majka Bosna postane fildzan, da ce onda zivot njenih - kako preostalih, tako i izgubljenih - stanovnika efektivno biti bolji. Jednostavno ne mogu da shvatim, kako ce Muji, njegovoj djeci, djeci njegove djece, i njihovoj djeci, biti bolje samo zato sto ce zivjeti u trokutistanu. Jednostavno ne shvatam.... Hocemo li ekonomski kao Bugarska explodirati, hocemo li kao Srbija ekonomski explodirati, hocemo li kao Crna Gora ekonomski explodirati, kao Rumunija, kao Hrvatska....

E moj Muhicu, ti akademik....nemas ti potencijala ni za nacelnika mjesne zajednice... Nabijem i tebe i onu akademiju u kojoj si ti akademik.
SaraFina

#55 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by SaraFina »

Plus prestani razmišljati Cipi, da si nešto uzvišen što se kao bosanski katolik, izjašnjavaš Bosancem a ne Hrvatom. (Na forumu u R.L ne znam) I da si neka garancija opstojnosti BiH.

Procentualno takvih kao ti je 0,3. To je popis pokazao. Porazno.
cyprus

#56 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by cyprus »

SaraFina wrote:A ti kao Bosanac ili Hercegovac ćeš postojanje države meni iz Beča osporiti čime? Ili onim u BiH Bošnjacima preko 50% kojih je :lol:

SaraFina o nebulozama :D

Postojanje koje to države ja osporavam? :D Ja samo ustvrđujem da nije tačno da ti nemaš rezervne države... Tvoja država je Austrija (blago tebi), ali ako tamo zagusti, uvijek imaš Bosnu i Hercegovinu kao svoju rezervnu državu u koju uvijek možeš doći... I šta ja tu kome osporavam? Tebi povratak? Gluho bilo :)

PS Ne izjašnjavam se kao Bosanac, nego kao Jugoslaven :) Ali to nema nikakve veze sa činjenicom da ja jebiga nemam rezervne domovine... I ovo ne govorim iz ponosa, nego više iz zavisti prema onima koji imaju...
SaraFina

#57 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by SaraFina »

cyprus wrote:
SaraFina wrote:A ti kao Bosanac ili Hercegovac ćeš postojanje države meni iz Beča osporiti čime? Ili onim u BiH Bošnjacima preko 50% kojih je :lol:

SaraFina o nebulozama :D

Postojanje koje to države ja osporavam? :D Ja samo ustvrđujem da nije tačno da ti nemaš rezervne države... Tvoja država je Austrija (blago tebi), ali ako tamo zagusti, uvijek imaš Bosnu i Hercegovinu kao svoju rezervnu državu u koju uvijek možeš doći... I šta ja tu kome osporavam? Tebi povratak? Gluho bilo :)

PS Ne izjašnjavam se kao Bosanac, nego kao Jugoslaven :)

I tvoja je HR. U HR je stanje poprilično alarmantno. Kolinda poziva čak i argentinsku dijasporu. Ti kao mlad junoša katolik, imaš bolje mjesto u HR sigurno, nego ja kao Bošnjakinja u Austriji gdje vlast dijeli tkz; centar i fašistička desnica. Pa eto ako si gdje na budžetu ti ili nevista ti, da se mijenjamo? Ti u svoju maticu, ja u svoju. Rado :D

P.S ako si Jugosloven onda salaš u Vojvodini. Jeftin a daleko od gradske vreve. Dovoljno blizu gradićima sa školama i vrtićima. Plus ostala infrastruktura. Blago i tebi. Vrlo jednostavno. :D
cyprus

#58 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by cyprus »

SaraFina wrote:
cyprus wrote:SaraFina o nebulozama :D

I tvoja je HR. U HR je stanje poprilično alarmantno. Kolinda poziva čak i argentinsku dijasporu. Ti kao mlad junoša katolik, imaš bolje mjesto u HR sigurno, nego ja kao Bošnjakinja u Austriji gdje vlast dijeli tkz; centar i fašistička desnica. Pa eto ako si gdje na budžetu ti ili nevista ti, da se mijenjamo? Ti u svoju maticu, ja u svoju. Rado :D
Ja sa Hrvatskom nemam ništa... Imam istina malo neke daljne familije, ali nedovoljno da bi recimo dobio putovnicu... Dakle, odnos mene i Hrvatske je isti kao mene i Eritreje... Hrvatska nije moja matica... Ja nisam čak ni etnički Hrvat... Čak ni na more ne idem tamo... Dakle, što mlatiš bezveze? Jel ti ono meni reče - smanji nebuloze? :D
Last edited by cyprus on 19/04/2018 23:45, edited 1 time in total.
Lug

#59 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Lug »

Nije problem u tom da se razmotraju opcije, prave planovi .. ali interno, na bosnjackom saboru, ..ne preko novina. To ti je ko noz u ledja..
SaraFina

#60 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by SaraFina »

cyprus wrote:
SaraFina wrote:
cyprus wrote:SaraFina o nebulozama :D

Ja sa Hrvatskom nemam ništa... Imam istina malo neke daljne familije, ali nedovoljno da bi recimo dobio putovnicu... Dakle, odnos mene i Hrvatske je isti kao mene i Eritreje... Hrvatska nije moja matica... Ja nisam čak ni etnički Hrvat... Jel ti ono meni reče - smanji nebuloze? :D

Pa dadoh ti alternativu. A šta ja to imam sa Austrijom? Osim što sam kao djevojcica zbog porodičnih prilika morala doći kao malodobna? Ja sam entička Austrijanka možda? Austrija jeste moja matica? :D
Tebi rekoh smanji nebuloze.

Ako si već Jugosloven, možeš u ono što ostalo od Jugoslavije? Ne? :D

P.S ako si Jugosloven onda salaš u Vojvodini. Jeftin a daleko od gradske vreve. Dovoljno blizu gradićima sa školama i vrtićima. Plus ostala infrastruktura. Blago i tebi. Vrlo jednostavno. 

Ne seciraj postove kiruški Jugosloven. Evo alternative.
horkesh

#61 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by horkesh »

I šta kaže lik, ako se Bošnjaci sad ne odluče da formiraju svoju državu, 2030. će Hrvatska i Srbija podijeliti Bosnu kako hoće, a Bošnjake neće ni pitati :-)

Relevantan pravo, u PM.
cyprus

#62 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by cyprus »

SaraFina wrote:
cyprus wrote:
SaraFina wrote:I tvoja je HR. U HR je stanje poprilično alarmantno. Kolinda poziva čak i argentinsku dijasporu. Ti kao mlad junoša katolik, imaš bolje mjesto u HR sigurno, nego ja kao Bošnjakinja u Austriji gdje vlast dijeli tkz; centar i fašistička desnica. Pa eto ako si gdje na budžetu ti ili nevista ti, da se mijenjamo? Ti u svoju maticu, ja u svoju. Rado :D
Ja sa Hrvatskom nemam ništa... Imam istina malo neke daljne familije, ali nedovoljno da bi recimo dobio putovnicu... Dakle, odnos mene i Hrvatske je isti kao mene i Eritreje... Hrvatska nije moja matica... Ja nisam čak ni etnički Hrvat... Jel ti ono meni reče - smanji nebuloze? :D

Pa dadoh ti alternativu. A šta ja to imam sa Austrijom? Osim što sam kao djevojcica zbog porodičnih prilika morala doći kao malodobna? Ja sam entička Austrijanka možda? Austrija jeste moja matica? :D

P.S ako si Jugosloven onda salaš u Vojvodini. Jeftin a daleko od gradske vreve. Dovoljno blizu gradićima sa školama i vrtićima. Plus ostala infrastruktura. Blago i tebi. Vrlo jednostavno. 

Ovo već djeluje kao zajebancija, al zapravo je prilično ozbiljna stvar... Evo i zašto...

Ti nemaš pravo mene koji sam rođen, odrastao i svaki jebeni period svog dosadašnjeg života (uključujući i četverogodišnju opsadu) proveo u Sarajevu, inače glavnom gradu Bosne i Hercegovine, slat u Hrvatsku ili Vojvodinu... U Vojvodinu recimo još nikad nisam kročio (iako se kanim posjetit Novi Sad već par godina)... Isto recimo važi i za Zagreb, glavni grad Hrvatske, u kojem također još nikad nisam bio... Dakle, kojim pravom me šalješ tamo i pridodaješ mi još uz to nekakve matice? :-)

Tvoj odgovor bi vjerovatno išao u pravcu - kako ti meni možeš prišivat Austriju, tako mogu i ja tebi Hrvatsku... To bi međutim također bio besmisao, kakav je doduše i svojstven tebi... Jer ja tebe ne tjeram u Austriju, ti si već u Austriji... Tamo radiš, plaćaš porez (ili si možda na njihovoj socijali, sasvim mi je svejedno), kupuješ u austrijskim prodavnicama, kakiš i piškiš u austrijsku kanalizaciju, vozaš se bečkim metroom, možda su ti već dali i državljanstvo, u Austriji vjerovatno planiraš i budućnost itd itd itd. Dakle, htjela to ti priznati ili ne, Austrija je tvoja primarna država, i etnička pripadnost nema ništa s tim... U Austriji žive raznorazne etnije, a jedna od njih su i Bošnjaci... Ništa čudno - moderni svijet dovodi do toga da su etno-kulture sve manje vezane za određenu teritoriju...

Eh sad, sranje koje se desi u Austriji će te direktno pogodit, a sranje koje se desi u Bosni će te u najgorem slučaju dobro nasekirat, možda nećeš moć zbog toga lako zaspat, jer ipak ti si porijeklom odavde, i kako rekoh Bosna je tvoja rezervna država... Međutim, sve ono što tebe nasekira u vezi Bosne, mene će mnogo direktnije i neposrednije pogodit... Ako dođe do ekonomske krize, možda ću ja izgubit radno mjesto... Ako se zarati, ja ću biti taj koji će strahovat da li mi je dijete na nečijem snajperskom nišanu... Ako se krenu praviti fildžan države, ja ću biti taj koji će se naći u neobranom grožđu... Pogotovo zato što, kako rekoh - NEMAM JEBENE REZERVNE DRŽAVE! Tebi su bosanskohercegovački problemi stvar forumske razbibrige, meni je to svakodnevnica... E zbog toga ti nemaš apsolutno nikakvo pravo da mi pišeš to što pišeš...

PS Ovo naravno stoji samo ako sam te dobro razumio - da si ti dugoročna stanovnica Beča.... Ako pak nisi, izvinjavam se, pogrešno sam adresirao...
SaraFina

#63 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by SaraFina »

cyprus wrote:
SaraFina wrote:

Ovo već djeluje kao zajebancija, al zapravo je prilično ozbiljna stvar... Evo i zašto...

Ti nemaš pravo mene koji sam rođen, odrastao i svaki jebeni period svog dosadašnjeg života (uključujući i četverogodišnju opsadu) proveo u Sarajevu, inače glavnom gradu Bosne i Hercegovine, slat u Hrvatsku ili Vojvodinu... U Vojvodinu recimo još nikad nisam kročio (iako se kanim posjetit Novi Sad već par godina)... Isto recimo važi i za Zagreb, glavni grad Hrvatske, u kojem također još nikad nisam bio... Dakle, kojim pravom me šalješ tamo i pridodaješ mi još uz to nekakve matice? :-)

Tvoj odgovor bi vjerovatno išao u pravcu - kako ti meni možeš prišivat Austriju, tako mogu i ja tebi Hrvatsku... To bi međutim također bio besmisao, kakav je doduše i svojstven tebi... Jer ja tebe ne tjeram u Austriju, ti si već u Austriji... Tamo radiš, plaćaš porez (ili si možda na njihovoj socijali, sasvim mi je svejedno), kupuješ u austrijskim prodavnicama, kakiš i piškiš u austrijsku kanalizaciju, vozaš se bečkim metroom, možda su ti dali i državljanstvo, u Austriji vjerovatno planiraš i budućnost itd itd itd. Dakle, htjela to ti priznati ili ne, Austrija je tvoja primarna država, i etnička pripadnost nema ništa s tim... U Austriji žive raznorazne etnije, a jedna od njih su i Bošnjaci... Ništa čudno - moderni svijet dovodi do toga da su etno-kulture sve manje vezane za određenu teritoriju...

Eh sad, sranje koje se desi u Austriji će te direktno pogodit, a sranje koje se desi u Bosni će te u najgorem slučaju dobro nasekirat, možda nećeš moć zbog toga lako zaspat, jer ipak ti si porijeklom odavde, i kako rekoh Bosna je tvoja rezervna država... Međutim, sve ono što tebe nasekira u vezi Bosne, mene će mnogo direktnije i neposrednije pogodit... Ako dođe do ekonomske krize, možda ću ja izgubit radno mjesto... Ako se zarati, ja ću biti taj koji će strahovat da li mi je dijete na nečijem snajperskom nišanu... Ako se krenu praviti fildžan države, ja ću biti taj koji će se naći u neobranom grožđu... Pogotovo zato što, kako rekoh - NEMAM JEBENE REZERVNE DRŽAVE! E zbog toga ti nemaš apsolutno nikakvo pravo da mi pišeš to što pišeš...

PS Ovo naravno stoji samo ako sam te dobro razumio - da si ti dugoročna stanovnica Beča.... Ako pak nisi, izvinjavam se, pogrešno sam adresirao...

Ti meni nemaš pravo govoriti da mi je Austrija domovina a BiH rezervna država.. Da si zlatni ljiljan. Moj ćaća je zdravlja ostavio dovoljno u ratu da bi neko poput tebe ko je pišao u gaće za vrijeme opsade meni danas spončitavao odlazak. Nemaš pojma koje su me okolnosti prisilile da dodjem ovdje nakon rata i opsade. 88' sam godište i došla sam malodobna. Kad su drugi odlučivali o mom odlasku. Dakle nisam pobjegla 92' sa 20 i nešto...nego silom prilika nakon Dejtona. Moja domovina je BiH. Moj ćaća plaća sve u BiH od propisanih pristojbi. Ja na svom imenu nekretnina nemam. Ne mogu sa živa dobrodržeća čovjeka, na sebe prepisivati. Najmanje pet puta godišnje sam u svojoj kući. Ljeti i po pet nedelja budem. Ko si ti da meni dociraš i odredjuješ "domovinu".
Anonimni forumski jugonostalgičar koji je srao u pelene kad se ta crkotina u krvi raspadala.

To što si ostao i živiš u BiH ne daje ti apsolutno nikakvo pravo da pričaš o stvarima u mom životu o kojima pojma nemaš niti ikakvu podlogu da predvidjaš mi budućnost.
Da nisi vidoviti Milan? Pa u mladi sir vidio nešto što ja ni sama ne znam Jugonostalgičaru pelenašu koji kmeči za crkotinom zvanom EX Yuga?
Pa kad kmečiš prirodno je da ti predložim rješenje kako umanjiti nostalgiju? Ne?
Pun mi je kofer isfrustiranih likova poput tebe, koji glume paćenike i hvataju se da su svojim ostankom iznad nekog ko je vani.
Da si imao gdje vjerovatno bi otišao ili ti je toliko dobro da ne vidiš razloga da ideš. To " žrtvovanje" vas pojedinaca ostankom u BiH kojim svakodnevno licitirate protiv dijaspore postaje śizofrenično. Mislite da neko glup i ne vidi podlogu vaše žrtve? Iz zemlje Iz koje se iselilo preko 2 miliona ljudi u ratu i poraću VI "heroji" ostanka ili ste stranački uhljebi, privatnici koji dobro zaradjuju ili nemate nikakve mogućnosti zbog neadekvatnog obrazovanja naći posao vani.

Tako da popusti me Yugo Patrioto. Ili nemaš potrebe ići vani ili vani ne možeš zaraditi to što imaš u BiH. Računica.
toska

#64 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by toska »

Propao je Sovjetski Savez koji je bio najveća država svih vremena. Propala je Jugoslavija...
SSSR I Jugoslavija su države nastale u 20. vijeku i nemaju nikakavu historiju prije toga.
Reći ću vam jedan detalj. Jedna ruska geostrateška agencija je objavila kartu Balkana na kojoj više nema Bosne, nego ima istočni dio koji je malo više prema rijeci Bosni, ima Srbija i zapadni dio koji je Hrvatska. Bosne nema više. To oni procjenjuju negdje za 2030.godinu. Ta karta je objavljena na internetu.
Ovo nije vrijedno komentara na forumu, a ne za ozbiljnu razmatranje.
Čuj rekla neka ruska agencija ?

Ne priliči akademiku lupati ovako.
Ramzess Veliki

#65 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Ramzess Veliki »

Jel' ovo Bake narucio tekst ili Dodik?
Baba mu nisam volio upravo jer je poturao tu ideju '92-ge o Fildzan drzavi, a zgadio mi se kad je donio odluku da se Bosnjacima nazivaju iskljucivo bosanci islamske vjeroispovijesti, nakon cega su SDS I HDZ likovali ... Moj otac je pao u nemilost nakon sto je izjavio da se ne bori za vjeru nego za zemlju koja krompir radja, I da muslimanom moze biti bilo gdje, a da bosancem ne moze biti bez zemlje Bosne.
Nasi suborci katolici i pravoslavci bosanci su to dozivjeli kao noz u ledja od Alije, kojeg su priznavali kao svog predsjednika, odnosno predsjednika multireligijske republike Bosne i Hercegovine. Odakle ta ideja, da li je to poteklo od neuke uleme kojima je kapetan Gradascevic izdajica jer se borio protiv Turske okupacije, ili je to ideja SDA da se zaokruzi raja koja ce im obezbijediti vjecitu vladavinu unutar Fildzanke?
Mozda su to direktive pojedinih medjunarodnih faktora, kao besplatnih engleskih savjetnika u vladi koje placa kruna, ili nekih drugih koji zele da sacuvaju Bure baruta za naredna pokoljenja, diplomatska igra Beograda i velikosrpskih snaga koje od raspada Otmanske imperije putem SPC vrse ubjedjivanje bosanaca pravoslavne vjere da nisu bosanci nego su srbi jer im je vjera pravoslavna? Kao sto su i franjevci to nekada radili, pod pokroviteljstvom rima tokom krstaskih ratova protiv bosanske srednjovijekovne crkve, a sad ulogu preuzela katolicka crkva?

Jadni mi sa nama ... i sami smo protiv sebe.

Jos nam dodjose i ovi vehabiti koji dodatno pokusavaju da radikaliziraju islam, kako bismo i ostatku evrope dokazali da nas treba razvaliti i raseliti ...

Nas jedini nacin za opstanak i za prosperitet je gradjanska drzava sa zagarantovanim ljudskim pravima na vjersko izjasnjavanje, oslobodjena od utjecaja religijskih institucija u politickom smislu, u okviru EU. Kako je ostvariti? Tri nacionalisticke stranke to sigurno ne zele, njihovi aferimi su preveliki da bi dozvolili vladavinu prava, i borit ce se do zadnjeg nas da se stanje ne promijeni. Cak i po cijenu iseljavanja svakog neistomisljenika, ili gradjanski orijentisanog pojedinca.

U federaciji zbog toga MORA pobijediti gradjanska opcija. Ili cemo stvarno imati drzavicu od tri kantona za glasace SDA, nedobrodoslu za neistomisljenike. A kako vidim vec nas iseljavaju.
kmirsad

#66 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by kmirsad »

Bošnjaci imaju svoju državu... i hrvati... i srbi.... i ostali ... grašani... imaju BiH... samo hje trebaju srediti po sebi i po svojoj mjeri...druga nam ne treba...
Maraschino wrote:
kmirsad wrote:
Maraschino wrote:Najjaci su mi ovi iz EU sto ocjenjuju napredak drzave kojoj su uvalili nefunkcionalan sistem.
Zemo... nije do njih... do nas je isključivo... dosta je vašenja na MZ... svi aduti su u našim rukama... :-D
Sta je u nasim rukama?
Nema pobjednika rata koji pravi ustav drzave, nametnuto polu rjesenje, tri pogleda u proslost, tri pogleda u buducnost, medjusobno ratovali jer se nisu mogli dogovoriti...MZ nije trebala zaustavljati rat ako nece do kraja postaviti sistem da moze funkcionisati bez obzira ko je na vlasti.

Potpuno sam saglasan s tobom... sve je tačno... Na vratima Doboja... Doboj prazan, niđe žive duše... ono, par preživjelih muslimana, ko duhovi hodaju i tumaraju...avijacija NATO nas zaustavila... na vratima Banja Luke ... i BanjaLuka poluprazna....avijacija NATO nas zaustavila... zajebali se za Sanski Most...zakasnili... i Jajce,... izjebo ih HVO... ali šta je tu je...
Hoču ti reči... izbori su u našim rukama... ako volimo svoju domovinu... izaberimo predsjedništvo i ostale vlasti, koje će promjerniti, Ustav, Izborni zakon. pohapsiti korumpirane polititičare, sudije, tužioce, Upravne, Nadzorne Odbore i direktore JP, JU i Fondova,prodate državne službenike, poništiti sve prijeme bez konkursa i raspisati konkurse za ista ta radna mjesta, prečešljati tendere... vratimo vanjsku politiku iz stranačkih ruku u ruke BiH, povucimo prodane ambasadore sa večernjom školom i pošaljimo patriote, školovane, mlade , ambiciozne " Faletare",neka po bijelom svijetu nalaze investitore, pare, kredite, grantove i ostala nepovratna sredstva za održivi povratak.... s kojima čemo po RS graditi fabrike, firme. obrte... stvarajmo Poljoprivredne zadruge po RS, udružujmo povratničke poljoprivrednike, kupimo im traktore, kombajne... i dajmo dionice tih fabrika i zadruga, da budu vlasnici i brinu o svome, da budu svoji na svome , dajmo im i podsticaje, kupujno zemlju, imanja i livade i finansirajmo rentu, projektnu dokumentaciju, gradnju i nabavku opreme i obrtnog kapitala povratnicima i dijaspori koja oče da se vrati.. isključivo povratnicima,...vratimo etničku strukturu u RS barem djelimično na onakvu kakva je bila prije nego što su ih protjerali, pobili, raselili... mi iz Federacije trebamo bošnjacima i ostalim nesrbima, a i srbima bosanskim patriotama, koji se vrate u RS naspraviti u RS-u raj na zemlji... zaposliti nesrbe u policiju, sudstvo,tužilaštavo. školstvo, zdravstvo, poništiti rezultate genocida koji su Srbijanski akademici osmisli i sproveli nad Hrvatima, bošnjacima, ostalim nesrbima... ali i svojim srbima, koji se s tim nisu slagali, Svakom nesrbinu koji odluči da se vrati u RS i tamo nastavi da živi i radi dati nepovratno 50 000 km... a ne davati im placaeve i poslove po federaciji i stvarati svoju đamahiriju i izborne elitne SS- ovce... Pa neka onda RS-a, sretna im bila... ali sa bošnjacima, hrvatima i ostalim nesrbima u njoj...
isto to treba uraditi nebošnjacima koji odluče da se vrate u Federaciju.
Poništiti rezultate rata a posebno genocida...
Tako se jebe Dodik i genocidna tvorevina... a ne šupljikom...
Dodik i dodici to neče... neče da mjenjaju glasačku strukturu, jer ovi što ostaju ih čuvaju na vlasti i na slobodi......neče oni ni svoje nezadovoljne, zato im smišljeno stvara nemoguče uslove za ostanak u BiH , i slavi svaki odlazak mladih, nezadovoljnika... onoim što ostanu su zadovoljni, njegovi glasači... isto to rade i u Federaciji... vlasti slave svakog novog u redu pred Njemačkom ambasadom...-ti u redovima za njemačku nisu birači vlastodržaca...
Pa da i mio biramo člana predsjedništva iz RS, skupštinu RS-a, Vladu RS... Evo što bi se Dodik i Dodici kurčili...
Zato, da ne seremo o Faletaru... treba nam faletara srba i bošnjaka... ove stare prepredene konjurde i rage treba preraditi u konzerve hrane za one one jadne avlijanere...
Evo ti stranačkog programa za Našu državu......
mO k3

#67 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by mO k3 »

horkesh wrote:I šta kaže lik, ako se Bošnjaci sad ne odluče da formiraju svoju državu, 2030. će Hrvatska i Srbija podijeliti Bosnu kako hoće, a Bošnjake neće ni pitati :-)

Relevantan pravo, u PM.
Da ne trazim ko je to napisao??
512MB

#68 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by 512MB »

50% BiH je prekriveno sumetinom i tu niko ne zivi, od ostalih 50% Bosnjaci zive na barem 40% zemlje. Natalitetno, gospodarski, financijski, vojno, su nenadjebivi u drzavi. Glavni grad drzave je 99% bosnjacki. Bosnjaka ima preko 50% (novorodjenih 60% sa tendencijom rasta). Dijelovi srpske i hrvatske dijaspore koce gdje moze jer im je Deyton dao alat u ruke, i na tom se zasniva sva njihova politika.

:bih:

Pa kazu na 24% :lol:
Alfons Kauders

#69 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Alfons Kauders »

Postaje sve veci merak gledati ovo koprcanje... 8)
mO k3

#70 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by mO k3 »

512MB wrote:50% BiH je prekriveno sumetinom i tu niko ne zivi, od ostalih 50% Bosnjaci zive na barem 40% zemlje. Natalitetno, gospodarski, financijski, vojno, su nenadjebivi u drzavi. Glavni grad drzave je 99% bosnjacki. Bosnjaka ima preko 50% (novorodjenih 60% sa tendencijom rasta). Dijelovi srpske i hrvatske dijaspore koce gdje moze jer im je Deyton dao alat u ruke, i na tom se zasniva sva njihova politika.

:bih:

Pa kazu na 24% :lol:
:thumbup: :mrgreen:
512MB

#71 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by 512MB »

Alfons Kauders wrote:Postaje sve veci merak gledati ovo koprcanje... 8)
Muzika za moje usi... jos kad zamislim kmeku poslije izbora :D
hAZNADAR

#72 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by hAZNADAR »

Ovakve teme postoje samo zbog srpskog i hrvatskog nacionalizma. Ili bolje receno u formi kakav jeste a to je primitivna jednonacionalna monolitnost, gdje je bitno da su negdje ili dominantni ili jedini.

Zato se teze o bosnjackoj nacionalnoj drzavi pojavljuju kao reakcija. Ono - ako vec ne moze zajedno i multinacionalno - ako neko mora da dominira - bolje onda MI nego VI. :)

Pokazace vrijeme da li ce to ostati jedini realan pravac ili ce splahnuti prije nego sto se razvije. Loptica je kod drugih.
Alfons Kauders

#73 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Alfons Kauders »

512MB wrote:
Alfons Kauders wrote:Postaje sve veci merak gledati ovo koprcanje... 8)
Muzika za moje usi... jos kad zamislim kmeku poslije izbora :D
Ne smijem ni pomisliti, rano je za orgazam.
aratet

#74 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by aratet »

cyprus wrote:
Mislim da je politički korektan naziv Evenki... I on imaju svoje države... Država većine Evenka je Rusija, ali nekima je to i Kina :)

Mislim da u Bosni i Hercegovini nema nijedan pripadnik ovog naroda... Ali nikad se ne zna...
Evenki su samo jedan od Tunguskih naroda.
arzuhal

#75 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by arzuhal »

Ako od normalnog života i normalne države BiH ne bude ništa, poglavito zbog insistiranja komšija i njihova nemjerljivog doprinosa ljuljanju čamca, Bošnjaci bi se trebali nekako sprčiti na prostor od Save do mora i od Drine do Une...
Post Reply