Jel s gasom il beztriconja wrote:E jebiga, kako se govno fino umotava da ne smrdi, ne kaze se to tako nego kaze se treba napravit legalne koncentracione kampove.SmokingMan wrote:Ne sviđa mi se što se kreću bez ikakve kontrole budući da gotovo svi,pa bolje reći svi,nemaju indetifikacione dokumente.Treba imati nekog reda kada je u pitanju prihvatanje migranata,bilo bi dobro kada bi EU izdvojila srerdstva i upravljala istima kako bi izgradili kampus sa strogim osiguranjem izvan koga bi bilo nemoguće kretanje bez validnih dokumenata.Naravno,niko se ne bi mogao zadržati duže od 15.dana,a zahtjev za azil bi se trebao dodatno pooštriti.U ovakvim vremenima ne treba biti previše naivan,ionako je sigurnost ove zemlje na staklenim nogama,ako u EU ima pogodnijeg mjesta za širenje terorizma to bi zasigurno bila BIH.Ja ne mogu dozvoliti da mi tamo neki klošari iz Afganistana ili neke druge zemlje )a koji nemaju nikave veze sa stanjem u Siriji) narušavaju sigurnost u BIH.
Pomozite migrantima.....
-
detroit-mercy
#51 Re: Pomozite migrantima.....
-
_someone
#52 Re: Pomozite migrantima.....
U Kladusi vec borave nekoliko mjeseci tako da ocigledno taj zakon od 15 dana ne postoji, ili ga vlast ne primjenjuje.Svaki dan ih je sve vise a niko nista ne poduzima, nemam ja nista protiv ovih normalnih ljudi koji su medju njima i koji bjeze od rata ali problem je sto tu ima veliki broj kriminlaca da tako kazem i samo je pitanje dana kad ce se desiti neko vece sranje.Provaljuju narodu koji je u dijaspori u kuce, dobacuju djevojkama na ulici, opijaju se pa se potuku medjusobno, vec par puta su izboli jedni druge, skidaju se goli pred zenama itd.Samo je pitanje dana kad ce to prerasti u nesto vece a vlast nista ne radi da to proba kontrolisati, koji kurac od drzave.I ne znam kakav levat moras biti da dodjes negdje i pravis probleme narodu koji ti je pomogao koliko god je mogao, daju im narod hranu, odjecu, novac, smjestaj cak i onda ovako vracaju pojedini, takve bi tukao dan i noc da se mene pita.
- triconja
#53 Re: Pomozite migrantima.....
Eto radikalizuju se narodne mase, bit ce svega ako nesta bidne (mislim kakvih incidenata). 
- SmokingMan
#54 Re: Pomozite migrantima.....
Očigledno je tebi mnogo dosadno pa ne shvataš koliko zapravo ovo može biti veliki problem za nas.Sigurnost vlastitih građana treba biti na Prvome mjestu,a što se tiče pruhvatnih centara koji su pod strogom kontrolom nije nešto Što krši ljudska prava.Pa ako je ovo nešto što krši ljudska prava,onda ti fino par nepoznatih migranata pusti u svoju kuću,i reci im da se ponašaju kao da su vlastitome domu.Ne vjerujem da bi ti se to tek tako dopalo.triconja wrote:
E jebiga, kako se govno fino umotava da ne smrdi, ne kaze se to tako nego kaze se treba napravit legalne koncentracione kampove.
-
mali jomu
#55 Re: Pomozite migrantima.....
Bujrum svima....... 
-
moonca
#56 Re: Pomozite migrantima.....
Nedo B da padnu u trici ruke jednu nocSmokingMan wrote:Očigledno je tebi mnogo dosadno pa ne shvataš koliko zapravo ovo može biti veliki problem za nas.Sigurnost vlastitih građana treba biti na Prvome mjestu,a što se tiče pruhvatnih centara koji su pod strogom kontrolom nije nešto Što krši ljudska prava.Pa ako je ovo nešto što krši ljudska prava,onda ti fino par nepoznatih migranata pusti u svoju kuću,i reci im da se ponašaju kao da su vlastitome domu.Ne vjerujem da bi ti se to tek tako dopalo.triconja wrote:
E jebiga, kako se govno fino umotava da ne smrdi, ne kaze se to tako nego kaze se treba napravit legalne koncentracione kampove.
-
detroit-mercy
#57 Re: Pomozite migrantima.....
Kako se brzo sigurnosno bezbjednosna situacija u Kladusi promijeni. Vidis, cak ovi Marokanci ili Afganistanci znaju koje u dijaspori a ko nije pa im provaljuju u kuce_someone wrote:U Kladusi vec borave nekoliko mjeseci tako da ocigledno taj zakon od 15 dana ne postoji, ili ga vlast ne primjenjuje.Svaki dan ih je sve vise a niko nista ne poduzima, nemam ja nista protiv ovih normalnih ljudi koji su medju njima i koji bjeze od rata ali problem je sto tu ima veliki broj kriminlaca da tako kazem i samo je pitanje dana kad ce se desiti neko vece sranje.Provaljuju narodu koji je u dijaspori u kuce, dobacuju djevojkama na ulici, opijaju se pa se potuku medjusobno, vec par puta su izboli jedni druge, skidaju se goli pred zenama itd.Samo je pitanje dana kad ce to prerasti u nesto vece a vlast nista ne radi da to proba kontrolisati, koji kurac od drzave.I ne znam kakav levat moras biti da dodjes negdje i pravis probleme narodu koji ti je pomogao koliko god je mogao, daju im narod hranu, odjecu, novac, smjestaj cak i onda ovako vracaju pojedini, takve bi tukao dan i noc da se mene pita.
Inace, malo pitoreskno mjesto Kladusa, nikad se niko nije napio, nedo bog sta trebi da dobaci, nema tuca, nema bodljevine nozevima. One price o zajebanim krajisnicima su urbane legende
Jebo mater ovi migranti, zamisli da ih je vise
- insomnia78
#58 Re: Pomozite migrantima.....
Kakva gomila gluposti. Znaci pusti ih da rade sta hoce 
-
detroit-mercy
#59 Re: Pomozite migrantima.....
Naravno, one dvije trebe na pjesackom zgazio Afganistanac, svaku noc pucnjava po Rajvusa, Marokanci se rokaju, kradje, dzeparenja, obijanje auta, sve je pocelo i uzelo maha sa dolaskom emigranata. Do juce Rajvosa bilo fino mjesto ugladjenih ljudi gdje si mogo u parku spavatSmokingMan wrote:Očigledno je tebi mnogo dosadno pa ne shvataš koliko zapravo ovo može biti veliki problem za nas.Sigurnost vlastitih građana treba biti na Prvome mjestu,a što se tiče pruhvatnih centara koji su pod strogom kontrolom nije nešto Što krši ljudska prava.Pa ako je ovo nešto što krši ljudska prava,onda ti fino par nepoznatih migranata pusti u svoju kuću,i reci im da se ponašaju kao da su vlastitome domu.Ne vjerujem da bi ti se to tek tako dopalo.triconja wrote:
Sad ni u park vise ne mozes, zauzeli migranti
-
detroit-mercy
#60 Re: Pomozite migrantima.....
Ma i ja kazem, vidis sta nam rade dragi Nedime.insomnia78 wrote:Kakva gomila gluposti. Znaci pusti ih da rade sta hoce
Obijaju kuce od dijasporaca
Samo kampovi i to s gasom
- insomnia78
#61 Re: Pomozite migrantima.....
Ti mora da si naglas plak’o kad je T pobjedio 
-
detroit-mercy
#62 Re: Pomozite migrantima.....
Ili mozda kad je LePen izgubilainsomnia78 wrote:Ti mora da si naglas plak’o kad je T pobjedio
-
mali jomu
#63 Re: Pomozite migrantima.....
detroit-mercy wrote: Naravno, one dvije trebe na pjesackom zgazio Afganistanac, svaku noc pucnjava po Rajvusa, Marokanci se rokaju, kradje, dzeparenja, obijanje auta, sve je pocelo i uzelo maha sa dolaskom emigranata. Do juce Rajvosa bilo fino mjesto ugladjenih ljudi gdje si mogo u parku spavat.
Sad ni u park vise ne mozes, zauzeli migranti.
- seoBIH
#64 Re: Pomozite migrantima.....
Ovo nisu migranti koji bjeze od razaranja i neimastine. Ovo su lezihljebovici kojih imamo koliko god zelite. Mi smo im usputna stanica do socijala u Njemackoj. Do tada ih treba ograniciti u kretanju, po zakonu ove vukojebine.
Imate li vi oci? Da li vidite da se oblace bolje od naseg naroda? Da li vidite da svaki ima telefon od minimum 500KM?
Imate li vi oci? Da li vidite da se oblace bolje od naseg naroda? Da li vidite da svaki ima telefon od minimum 500KM?
-
mali jomu
#65 Re: Pomozite migrantima.....
Pomozite svim migrantima koliko ste u mogucnosti......

-
detroit-mercy
#66 Re: Pomozite migrantima.....
Od cega Kladusani i cijela krajina bjeze u Svabiju, i ne samo oni nego cijela BiH, Hrvatska i Srbija. Svaki nas koji ode ima kucu ili stan u svom vlasnistvu i ide u podstanarstvo u NjemackuseoBIH wrote:Ovo nisu migranti koji bjeze od razaranja i neimastine. Ovo su lezihljebovici kojih imamo koliko god zelite. Mi smo im usputna stanica do socijala u Njemackoj. Do tada ih treba ograniciti u kretanju, po zakonu ove vukojebine.
- triconja
#67 Re: Pomozite migrantima.....
Daj ba, rjesenje ti je na nivou nacionalisticki zadojenog prvacicadetroit-mercy wrote:Ma i ja kazem, vidis sta nam rade dragi Nedime.insomnia78 wrote:Kakva gomila gluposti. Znaci pusti ih da rade sta hoce
Obijaju kuce od dijasporaca![]()
Samo kampovi i to s gasom.
Hoš da amerika posalje nekoliko hiljada bombardera na naske?
- seoBIH
#68 Re: Pomozite migrantima.....
Nevjerovatno povrsno, toliko da mi je muka odgovoriti. Da li nas narod lezi po ulici masovno i glumi i vapi za pomoci? Rade casno i posteno (uz izuzetke). Mislis da ce ovi raditi? Hoce al u kurcu.detroit-mercy wrote:Od cega Kladusani i cijela krajina bjeze u Svabiju, i ne samo oni nego cijela BiH, Hrvatska i Srbija. Svaki nas koji ode ima kucu ili stan u svom vlasnistvu i ide u podstanarstvo u NjemackuseoBIH wrote:Ovo nisu migranti koji bjeze od razaranja i neimastine. Ovo su lezihljebovici kojih imamo koliko god zelite. Mi smo im usputna stanica do socijala u Njemackoj. Do tada ih treba ograniciti u kretanju, po zakonu ove vukojebine.
Imate li vi oci? Da li vidite da se oblace bolje od naseg naroda? Da li vidite da svaki ima telefon od minimum 500KM?. Sto li bas, dosadili im mozda Bake, Dodo i Cirilicar
.
-
swanfilter
#69 Re: Pomozite migrantima.....
Citam ovaj tekst i spominju se Indijac i Pakistanac. Zar oni ne mogu u GB dobiti boravak na osnovu Commonwealtha? Jos ovaj spominje da bi konobarisao u V Kladusi ... Svasta ...
-
detroit-mercy
#70 Re: Pomozite migrantima.....
Nas narod i dan danas smatra da svijet treba da mu pomogne, da drzava treba da da stan i slicno.seoBIH wrote:Nevjerovatno povrsno, toliko da mi je muka odgovoriti. Da li nas narod lezi po ulici masovno i glumi i vapi za pomoci? Rade casno i posteno (uz izuzetke). Mislis da ce ovi raditi? Hoce al u kurcu.detroit-mercy wrote:Od cega Kladusani i cijela krajina bjeze u Svabiju, i ne samo oni nego cijela BiH, Hrvatska i Srbija. Svaki nas koji ode ima kucu ili stan u svom vlasnistvu i ide u podstanarstvo u NjemackuseoBIH wrote:Ovo nisu migranti koji bjeze od razaranja i neimastine. Ovo su lezihljebovici kojih imamo koliko god zelite. Mi smo im usputna stanica do socijala u Njemackoj. Do tada ih treba ograniciti u kretanju, po zakonu ove vukojebine.
Imate li vi oci? Da li vidite da se oblace bolje od naseg naroda? Da li vidite da svaki ima telefon od minimum 500KM?. Sto li bas, dosadili im mozda Bake, Dodo i Cirilicar
.
A za socijale u Njemackoj
Nemoj bit tako povrsan Tite ti
-
detroit-mercy
#71 Re: Pomozite migrantima.....
Samo hatomsku nek trehnetriconja wrote:Daj ba, rjesenje ti je na nivou nacionalisticki zadojenog prvacicadetroit-mercy wrote:Ma i ja kazem, vidis sta nam rade dragi Nedime.insomnia78 wrote:Kakva gomila gluposti. Znaci pusti ih da rade sta hoce
Obijaju kuce od dijasporaca![]()
Samo kampovi i to s gasom.
![]()
![]()
.
Hoš da amerika posalje nekoliko hiljada bombardera na naske?![]()
![]()
-
detroit-mercy
#72 Re: Pomozite migrantima.....
Mogu doktori i inzinjeri i ko ima para, ostali je salgija do balcakaswanfilter wrote:Citam ovaj tekst i spominju se Indijac i Pakistanac. Zar oni ne mogu u GB dobiti boravak na osnovu Commonwealtha? Jos ovaj spominje da bi konobarisao u V Kladusi ... Svasta ...
-
mali jomu
#73 Re: Pomozite migrantima.....
Ovo ovdje na temi migranti protiv migranata....... 
-
moonca
#74 Re: Pomozite migrantima.....
Da su 'lezihljebovici" kao sto i nasih ima, ne idu nigdje dalje od kucnog praga.seoBIH wrote:Ovo nisu migranti koji bjeze od razaranja i neimastine. Ovo su lezihljebovici kojih imamo koliko god zelite. Mi smo im usputna stanica do socijala u Njemackoj. Do tada ih treba ograniciti u kretanju, po zakonu ove vukojebine.
Stvar ukusa, ali odjeca je odjeca , nista tu skupo nema, to je vjerovatno poklonjena roba.
-
mali jomu
#75 Re: Pomozite migrantima.....
moonca wrote:
Da su 'lezihljebovici" kao sto i nasih ima, ne idu nigdje dalje od kucnog praga.
Stvar ukusa, ali odjeca je odjeca , nista tu skupo nema, to je vjerovatno poklonjena roba.
Dali im negdje u putu......