Znate li svoje komsije?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Secer_033

#51 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Secer_033 »

Uvijek sam pozdravljala jer sam tako fino odgojena :D. Sad sam starija, pametnija i razocarana u koms..., ne, u narod, ali narocito u komsije jer papci nikad ne pozdrave, sekiraju mi roditelje, po godinu dana drze pokvarena vrata od ormara u stubistu, ostavljaju vrata od jednog jedinog, posranog lifta otvorena, tesko i skupo im zamijeniti sijalicu u stubist, itd, itd. Vecina strogi papci, ima ih naravno i finih i kulturnih. Ovi koji su prije rata tu zivjeli su ok, neki su se u međuvremenu pokvarili a ovi novi ne znam s koje su planete pali ali ljudi nisu. E ima jedan stari, sijedi covjek koji se nikad nije zenio i to se na njemu vidi jer je definicija zdravlja i sreće. On je ljubazan, kulturan i dobar covjek. Na ranu ga privit.
moonca

#52 Re: Znate li svoje komsije?

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:
triconja wrote: Evo malo sam se zabrino i za sebe, hoce li i mene tako sutra zena odvratit od svega? Jel ima neki lijek za takvo ponasanje?
Ima, ne cekaj 30 - te da se zanis. :D
Koje su godine najbolje za zenidbu?
Moje misljenje, ako planiras djecu do25_ te, inace oko 30_ te.
BarbaDue

#53 Re: Znate li svoje komsije?

Post by BarbaDue »

Znam ih u zgradi 99% , znam svaki kako diše :mrgreen:

Ne družimo se previše osim jedne gospođe sa istog sprata koja obožava sina. Jedva čeka da joj preleti preko hodnika. Šta ja znam, 100 ljudi 100 ćudi...
AmiĐa_Idriz

#54 Re: Znate li svoje komsije?

Post by AmiĐa_Idriz »

Upoznao sve kad smo lopatali onaj snijeg 2012-te :mrgreen:

Znam sve osim jedne porodice, da Bog sacuva. Normala komsiluk, prozbori se koja ujutro u haustoru al kafe nista :mrgreen:
Dope_Man

#55 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Dope_Man »

Ima ona neka prica gdje covjek prodaje kucu i kao visoka cijena, duplo vise nego sto vijedi. I kad se kupac pozali da je preskupo kaze mu prodavac da kuca vrijedi duplo manje, ali da komsija vrijedi jos toliko.. e sad, ocito nije svako maslo za rostilja :D

Kod na srecom bude i masla i rostilja, zivimo u nekom odvojenom komsiluku od 80tak kuca gdje svi u prosjeku imaju 5-6 kuca sa kojima se bas druze, a sa ostalima je zdravo-zdravo. Ja sam tu negdje u prosjeku, nekih 6-7 kuca su ljudi s kojima izadjem i blejimo, pa iz dosade raspalimo rostilj i zalijemo. Jos toliko onih s kojima se zna stati i popricati. Imamo i automehanicara i limara.. draze mi njima dati pare nego nekom daljem, a rade posteno.

Kod ostalih sam bio po kucama uglavnom praveci im kompjutere, konekciju i slicno jer sam nekad u teen godinama dobio reputaciju ''zna onaj mali oko toga'' pa i danas komsije sa kojima nikad nisam dvije progovorio znaju doci na vrata i pitati da im se sta pogleda. Drugacije ih ne bi ni upoznao vjerovatno.
mO k3

#56 Re: Znate li svoje komsije?

Post by mO k3 »

koje komsije??? :shock:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#57 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Truba »

ne znam nit me zanimaju
ovo malo što čujem
čujem na prevaru pa mi ostane u sjećanju
a trudim se zaboraviti
P308

#58 Re: Znate li svoje komsije?

Post by P308 »

Prije godinu dana sam preselio u neboder pa mi je neobicna velika koncentracija ljudi (prije sam zivio u zgradi sa ukupno 8 stanova). Sa svima se samo pozdravim, ima par ljudi i koje pitas kako su i ima li kakvih novosti jer se sa nekima odmah uklopis ali kafe i druzenja - ne.
Uzasan je osjecaj kad pozdravis nekoga a taj samo prodje pored tebe bez rijeci :D A desava se, i to vrlo cesto. Ne kontam to da prodjes pored nekoga bez pozdrava ali hajd, svakom njegovo...
drunken tiger

#59 Re: Znate li svoje komsije?

Post by drunken tiger »

Znam sve komšije ali ne idem na kafe niti oni meni dolaze. Lijepo se "družimo" u parku ispred zgrade, skupa čistimo snijeg zimi i sl. I iskren da budem drago mi je što je tako. Ne volim da mi bilo ko upada u stan nenajavljen. Neko to voli i tako živi ja ne. Vidim da ih u haustoru ima samo pređu iz stana u stan bez kucanja ili bilo šta. Uglavnom, znamo se, pozdravimo se, kad nekome nešto treba pomognemo. Miran i lijep haustor.
Altsa

#60 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Altsa »

Sva prica sa komsijama se zavrsava sa "Dobar dan komsija" :D
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#61 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Pitar sa Kariba »

Znam svakog po imenu i prezimenu, saljem im djecu u granap a i oni moju (kad je uhvate) :D. Nekih redovnih kafa nema, ponekad se kod nekog pogleda utakmica, zene uglavnom kafenisu (ove koje ne rade). Al` jbg ja sam u mahali gdje se komsije vec generacijama znaju. Ima i to mana (mahala), meni odgovara. Naravno sa nekima vise "pazim", sa nekima manje.
Heller

#62 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Heller »

Doselio sam se u ovu mahalu prije 17 godina. Bio mi šok, ja iz zgrade došao. Znam one koji su bili tu tad i par koji su se doselili, par ok ljudi, ostalo brđani.

Majku im seljačku jebem, kad se doseljavala romska porodica pravili pizdarije, ispostavi se da su ti ljudi najbolji, najfiniji i najkulturniji u komšiluku. A onKi ostadoše seljadija. Tako da ne želim da nešto previše poznajem komšiluk.

Neke pozdravim. Većinu ne. S dvojicom sam dobar, i pivu popijemo. S jednim iz druge ulice radim pa smo postali dobri.
Thorgerson

#63 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Thorgerson »

Generalno vidjam fakticki samo odredjene komsije. JEr prakticno gotovo svaki dan u isto vrijeme ili izlazim ili ulazim u zgradu. Sve je postalo sablonski, standardizovano.

Sa ovima sa sprata i jos nekima, progovori se i koja rijec osim one dobar dan/zdravo/ sta ima. Jbg, glupo je uci u lift reci dobar dan i onda sutis. Ali eto, desava se i to.

Druzenje. Ma kakvi.

:(
macchiato

#64 Re: Znate li svoje komsije?

Post by macchiato »

zgrada od nekih četrdesetak stanova, ali odnos je takav da se svede na dobar dan - dobar dan kad ih sretnem u haustoru, iz pristojnosti.
možda nekih petnaestak faca znam, ovo ostalo jok iako pozdravljam koga god vidim unutra.

iskreno nemam potrebu gajiti nikakve prisnije odnose sa njima, ja sam prilično introvertna osoba koja ima svoj manji krug porodice i prijatelja s kojima se druži, drugi mi ne trebaju. :D
mislim, ako nešto zatreba, ako nešto zatraže ili zamole, izaći ću u susret jer nisam baš toliko asocijalna vještica, ali za nešto više od toga nemam potrebu.

treća stvar, koliko sam uspjela upratiti 95% stanara su penzioneri ili porodični ljudi iznad 30-40 godina tako da ja koja je u dvadesetim ne može imati nekih dodirnih tema i tačaka sa njima tako da, sve i kad bih htjela uspostaviti neki kontakt sa njima, to ne bi išlo. :oops:
zipoo

#65 Re: Znate li svoje komsije?

Post by zipoo »

triconja wrote:Evo pitanje za vas koji ste na zdravo zdravo sa komsijama, koji je po vama razlog takve alijenacije?
Pa napisao sam vec. Govno od covjeka. Neka komsiji crkne krava. Ima takvih u svakoj mahali. Zakace se sa citavim komsilukom.
Logovan

#66 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Logovan »

Šta je ovo, svi po zgradama živite. :D
kiligonzales

#67 Re: Znate li svoje komsije?

Post by kiligonzales »

Naravno, ne mozes da ne znas kad u istoj zgradi zivis 3 decenije. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#68 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Truba »

sve super fino mirno
pozdrav
kez
kako steeeeeeee ( jebem ti mateeeeeeer mislim se)

i onda na neformalnoj sjednici na hodniku zabiju ti ga promijene katanac na rampi za parking i ti ga ispušiš od dobrih bošnjana kao što su te sprčili komunisti 1984. kad su se dijelile garaže => logika nemaš trenutno kola ne treba ti garaža... a to što ćeš sutra imati nebitno

onda ti budale naprave štab u podrumu i srokaju nam krov koji sad prokišnjava

i na kraju dobri bošnjani koriste logiku ne parkiraš na parkingu => ne treba ti parking

ali što ću s gostima? što ću kad je sve zablokirano... riskirati da mi neko probuši gume kod susjedne zgrade

kreneš renovirati banju... zove cijela zgrada nemoj mi probiti plinski bojler koji je nabijen na zid.... majstor iz straha ti ne može ispoštovati plan te ne smije burgijati zid... misli da je tanak da unutra stanu cijevi

komšiluk???

neka hvala
muha_sa

#69 Re: Znate li svoje komsije?

Post by muha_sa »

koji ce vam klinac komšije kad imate mobitele--izadje s djevojkom na fuka--on mobite ona mobitel--satraše se pricajuci :lol:
triconja

#70 Re: Znate li svoje komsije?

Post by triconja »

Logovan wrote:Šta je ovo, svi po zgradama živite. :D
Jebiga jaro, sljegli :lol: :lol: :lol:
triconja

#71 Re: Znate li svoje komsije?

Post by triconja »

muha_sa wrote:koji ce vam klinac komšije kad imate mobitele--izadje s djevojkom na fuka--on mobite ona mobitel--satraše se pricajuci :lol:
Dje ce bolji komsija od hansa iz germanije. Kaes hi m8 i odigrate par partija (pesa, fife, diabla, dote, tenkova, aviona, koda, betlfilda i tako to) :lol: :thumbup:
cendlerbing

#72 Re: Znate li svoje komsije?

Post by cendlerbing »

Znam iz zgrade predsjednicu kucnog savjeta, dosla jednom da se zali na buku. I znam dvije babe zbrkovima, uvijek se lijepo pozdrave. Dugo vremena sam mislila da su ista baba. I jednog dedu sto hoda ko baja sa stapom. Ne znam nikom imena.
triconja

#73 Re: Znate li svoje komsije?

Post by triconja »

cendlerbing wrote:Znam iz zgrade predsjednicu kucnog savjeta, dosla jednom da se zali na buku. I znam dvije babe zbrkovima, uvijek se lijepo pozdrave. Dugo vremena sam mislila da su ista baba. I jednog dedu sto hoda ko baja sa stapom. Ne znam nikom imena.
Stas puscala pa bilo glasno? Jel rok bijo?
AmiĐa_Idriz

#74 Re: Znate li svoje komsije?

Post by AmiĐa_Idriz »

P308 wrote:Prije godinu dana sam preselio u neboder pa mi je neobicna velika koncentracija ljudi (prije sam zivio u zgradi sa ukupno 8 stanova). Sa svima se samo pozdravim, ima par ljudi i koje pitas kako su i ima li kakvih novosti jer se sa nekima odmah uklopis ali kafe i druzenja - ne.
Uzasan je osjecaj kad pozdravis nekoga a taj samo prodje pored tebe bez rijeci :D A desava se, i to vrlo cesto. Ne kontam to da prodjes pored nekoga bez pozdrava ali hajd, svakom njegovo...
E imam i ja jedne takve, skoro se doselili...ima 2 godine :mrgreen: :lol:

Elem, pozdravis ga okrene glavu. Doslovno. Fuj. Zato ih ja jos jace i namjerno pozdravljam i to srdacno.
zipoo

#75 Re: Znate li svoje komsije?

Post by zipoo »

lijepa kuca i mahala :mrgreen:
u boksericama izadjes da cistis snijeg, briga te.....stajeeee kono, sisaj ga :gunjastajl:
Post Reply