insomnia78 wrote:Joj sad kad ‘šnjaci majstori omalovazavanja navale. ‘ta ce madjari, guzili hin za cetvrt hljeba i vinetu pastetu
Madžarska
- kmirsad
#51 Re: Madžarska
- GandalfSivi
#52 Re: Madžarska
Kakve je nekad kupleraje Pesta imala 
-
Fudo387
#53 Re: Madžarska
Sta ga imama omalovazavati, ime mu sve govori.insomnia78 wrote:Joj sad kad ‘šnjaci majstori omalovazavanja navale. ‘ta ce madjari, guzili hin za cetvrt hljeba i vinetu pastetu
Cim kazes madjarska, sve je jasno.
Jebote madjarska.
- bingov buraz
#55 Re: Madžarska
Inače projekat Velike Mađarske uopšte nije los,ljudi poštuju Drinu i Savu maksimalno
- kmirsad
#56 Re: Madžarska
Nije ba Mađarska tako loša... skoro bio u Pečuju...puno omladine, smiju se, pjevaju, druže... druželjubivi... fala bogu, sada poneki zna i engleski...
- bh.tornjak
#57 Re: Madžarska
zapazio sam da madjari jako brzo uce strane jezike...kmirsad wrote:Nije ba Mađarska tako loša... skoro bio u Pečuju...puno omladine, smiju se, pjevaju, druže... druželjubivi... fala bogu, sada poneki zna i engleski...
lezi im izgleda....
a nije ni cudo pored onako njihovog svaki drugi je mala maca
- fakat
#58 Re: Madžarska
Od kada su te cetiri zemlje plus one tri balticke usle u EU i ona sama pala qrz za usi. Mogu sada komotno i balkanske, i Turska, i Izrael, i Azerbejdjan. Za mene je EU bila sjeverozapadno od Beca, ovo sve drugo je nekakva kineska kopija sa pijace. Sve do jedne izrazito desnicarske.Point. wrote:Mađarska, Rumunija, Bugarska i Hrvatska su zalutale u EU.
- Point.
#59 Re: Madžarska
True that.bh.tornjak wrote:zapazio sam da madjari jako brzo uce strane jezike...kmirsad wrote:Nije ba Mađarska tako loša... skoro bio u Pečuju...puno omladine, smiju se, pjevaju, druže... druželjubivi... fala bogu, sada poneki zna i engleski...
lezi im izgleda....
a nije ni cudo pored onako njihovog svaki drugi je mala maca
- bh.tornjak
#60 Re: Madžarska
dok je bilo pristupnih fondova....povoljnih kredita.....nepovratnih kredita.....sve je bilo OK.fakat wrote:Od kada su te cetiri zemlje plus one tri balticke usle u EU i ona sama pala qrz za usi. Mogu sada komotno i balkanske, i Turska, i Izrael, i Azerbejdjan. Za mene je EU bila sjeverozapadno od Beca, ovo sve drugo je nekakva kineska kopija sa pijace. Sve do jedne izrazito desnicarske.Point. wrote:Mađarska, Rumunija, Bugarska i Hrvatska su zalutale u EU.
svi su zdusno i u jedan korak igrali kako EU svira...
ulaskom u EU i zavrtanjem (smanjivanjem) slavine a i nadolazecim obavezama da sami uplacuju u EU fondove dolazi do "naglog" zaokreta....pojavljuje se "neposlusnost", antiEU politika...itd....
- dječak sa šibicama
#61 Re: Madžarska
neki ne mogu ni zalutati u EU, grdne rane
-
Seyfo
#62 Re: Madžarska
Mađari iseljavaju masovno, a kad isele javno kažu da je Orban "ludi diktator". Dobra usporedba sa Srbijom i Vučićem, u smislu apsolutne vlasti i medija pod kontrolom.
Predizborna kampanja Orbana u vidu serviranja priče o doseljavanju Šveda u Mađarsku zbog imigranata će ubrati poneki poen.
Predizborna kampanja Orbana u vidu serviranja priče o doseljavanju Šveda u Mađarsku zbog imigranata će ubrati poneki poen.
- Rockefeller
#63 Re: Madžarska
Da, a on u Njemacku prije osam godina dosao.Nadzornik wrote:A kolega radi sa tobom u Njemackoj...Rockefeller wrote:Imam kolegu na poslu, Madjar. Za Orbana kaze da je dobar. Sto ce nam kaze migranti koji kurac
Kaze, Njemci uopste nisu zahvalni sto smo mi otvorili granice prema BRD-u. Hä rekoh
- Tito_i_Partija
#64 Re: Madžarska
Ah, pa naravno da neki ne mogu zalutati u EU kad imaju narode u svojoj drzavi koji ne dozivljavaju tu drzavu k'o svoju, i cak aktivno rade na rusenju iste.
Al' jebiga, tesko je to objasnit' nekome kome je Orban "legenda".
Al' jebiga, tesko je to objasnit' nekome kome je Orban "legenda".
- HAVANA
#65 Re: Madžarska
Za vegetu si mogo orbanovu staru zegat...insomnia78 wrote:Joj sad kad ‘šnjaci majstori omalovazavanja navale. ‘ta ce madjari, guzili hin za cetvrt hljeba i vinetu pastetu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#66 Re: Madžarska
Mislim da su Mađari najmjerodavniji da kažu šta misle o Orbanu. A dali su mu 2/3 parlamenta.Tito_i_Partija wrote:Al' jebiga, tesko je to objasnit' nekome kome je Orban "legenda".
- Tito_i_Partija
#67 Re: Madžarska
To vise govori o njima nego o Orbanu. Dali su i nasi vlast SDA, SNSD-u, i HDZ-u. Mislis da je to dobra stvar?_BataZiv_0809 wrote:Mislim da su Mađari najmjerodavniji da kažu šta misle o Orbanu. A dali su mu 2/3 parlamenta.Tito_i_Partija wrote:Al' jebiga, tesko je to objasnit' nekome kome je Orban "legenda".
- Tito_i_Partija
#68 Re: Madžarska
E cim si mu ti staru zeg'o, nije onda ni cudo sto je takav kakav jeste.HAVANA wrote:Za vegetu si mogo orbanovu staru zegat...insomnia78 wrote:Joj sad kad ‘šnjaci majstori omalovazavanja navale. ‘ta ce madjari, guzili hin za cetvrt hljeba i vinetu pastetu
- rajv0sa
#69 Re: Madžarska
Isto ko i tiPoint. wrote:Mađarska, Rumunija, Bugarska i Hrvatska su zalutale u EU.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#70 Re: Madžarska
Cekaj malo, mani me sad whataboutisma. Naravno da je moj primarni problem sto sam okruzen likovima koji glasaju za ezdea, ali to nije tema ove emisije.Tito_i_Partija wrote:
To vise govori o njima nego o Orbanu. Dali su i nasi vlast SDA, SNSD-u, i HDZ-u. Mislis da je to dobra stvar?
Sta konkretno zamjeras Orbanu?
Eto cisto me zanima iz vizure nekoga ko je bio u Madjarskoj relativno nedavno za razliku od vecine diskutanata na temi.
- Tito_i_Partija
#71 Re: Madžarska
Isto sto i zamjeram ostalim evropskim desnicarima: populizam, ksenofobia, zastrasivanje naroda, sirenje mrznje, manipulisanje medijama, informacijama i cinjenicama...treba li jos sta?
- House
#72 Re: Madžarska
mađari još jednom dokazali kako su ksenofobične seljačine
- HAVANA
#73 Re: Madžarska
Gluho bilo.Nisam tita mi.Tito_i_Partija wrote:E cim si mu ti staru zeg'o, nije onda ni cudo sto je takav kakav jeste.HAVANA wrote:Za vegetu si mogo orbanovu staru zegat...insomnia78 wrote:Joj sad kad ‘šnjaci majstori omalovazavanja navale. ‘ta ce madjari, guzili hin za cetvrt hljeba i vinetu pastetu
-
Kruler
#74 Re: Madžarska
Bio sam nedavno u Budimpešti par dana poslom. Prelijep grad. Stanovništo jako prijatno, veoma raznoliko (upoznao ljudi porijeklom i iz Azije, Sjeverne i Južne Amerike, Afrike) i većinom govore Engleski.
Međutim, kao što je uostalom poznato za sve velike gradovie, oni kažu da Budimpešta nije reprezetativna za ostatak Mađarske.
Međutim, kao što je uostalom poznato za sve velike gradovie, oni kažu da Budimpešta nije reprezetativna za ostatak Mađarske.
- insomnia78
#75 Re: Madžarska
Umjesto da su naprimali doktora i inzinjera. Pa da im onda drze dersove o oblacenju zena, jedenju za ramazan, krmetini i takoKruler wrote:Bio sam nedavno u Budimpešti par dana poslom. Prelijep grad. Stanovništo jako prijatno, veoma raznoliko (upoznao ljudi porijeklom i iz Azije, Sjeverne i Južne Amerike, Afrike) i većinom govore Engleski.