Zamisljam situaciju gdje dolazi zena da im kaze da se uozbilje ili ce biti bombardovani i onda za svjetske prilike realno jedan lola, nista vise, kaze, pa eto mozemo i mi u NATO. Dobro je da joj nisu vode i secera davali...CSKA wrote: Na tom sastanku pred Rambuje, kada joj je Milutinović rekao da je Srbija spremna da uđe u NATO, ona se prvo onesvestila, nije verovala šta joj nudimo, a onda se vratila i rekla „ne, to nije opcija”.
Ja bih rekao barem 300-400. Cuj 60 aviona, oplakah, srusili jedan i dan danas slave......poećamo stepen gubitaka neprijateljske NATO avijacije na možda 50-60 aviona, ali i da doživimo njihovu surovu odmazdu.
Zamalo treci svjetski ne izbi zbog Srbije...Instrukcija je bila da se založi za Saveznu Republiku Jugoslaviju, da se založi za trenutni prekid bombardovanja, a on se pridružio ultimatumu koji je bio iznesen pred Miloševića i koji je značio definitivno uništenje.
To su te americke rakeeeete. Bacis jednu i odmah dva i po miliona ljudi umre. I da, nije lik odgovorio sa tim da ce vlast i vojska, a ne narod, najebati, nego se uhvatio Vijetnama. Mislim da je spomenu i Drezden, ali nije moglo sve u tekst stati...... pa ga je onda Milošević pitao: „Izvinite, a kako ćete objasniti da ste ubili dva i po miliona ljudi samo u Beogradu?”.
Grob te jeb'o, ljudi fakat vjeruju u ovakve propagande...