Djecu uce ratovanju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

triconja

#51 Re: Djecu uce ratovanju

Post by triconja »

Chmoljo wrote:
realna do boli wrote:Posto tema nije na politici...
Djeca su zasuta igricama gdje je sasvim normalno nekome otkinuti glavu..ruku..sto vise krvi..vise bodova.
Ja se evo danima cudim jednoj igrici koja dolazi kao najava..ono besplatno skidanje.
Krpena lutkica u nekoj kutiji..cilj..sto vise puta je izbosti iglom..otsjeci joj ruke, noge, glavu..po izboru..skekirom..motorkom..dok ona onako obezglavljena pokusava pobjeci u toj kutiji..morbidno do kraja. Igra za malu djecu..tako je reklamiraju...
daj link.
Pusti ba, vidis da je redovna na mracnjak, best gore i slicnim sranjima pa joj i yt i google salju sugestije sta i kako :lol: :lol: :lol:
realna do boli

#52 Re: Djecu uce ratovanju

Post by realna do boli »

Ne..volim da ubijem vrijeme igrajuci angry birds..imam previse godina da ih tracim na igrice....ali ova igrica me opusti...igrajuci je..iskacu ponude za druge igrice..izmedzu ostalih i za ovu morbidnu.
I nisam jaro..zensko sam.
Sto i nije bitno za temu..ponuda morbidnih i djeci distupnih..ratnih i mucilackih igrica je ogromna..pa djeci takve stvari postaju normalne.
I onda se cudimo kada muce jedni druge..a o macama i cukama da i ne govorimo. Djeca se jednostavno igraju igrica i u stvarnom zivotu..bez previse emocija..mozda se samo zapitaju..a gjde su sada bodovi...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53 Re: Djecu uce ratovanju

Post by Chmoljo »

daj link za tu igricu gdje se sakati lutka, a reklamira se kao igra za djecu. MALU djecu.
realna do boli

#54 Re: Djecu uce ratovanju

Post by realna do boli »

Ne igram na ovom uredzaju..a i zar je bitno..za temu.
Gospodi sa komentarima iznad..mogu odgovoriti, vezano za ovu temu...ako je to bio cilj teme ( koju je tada trebalo staviti na politiku)..a ja stoke u (napisi zeljenu drzavu koju zelis vrijedzati)..vidi sta rade oni tamo od djece.. dok nam vlastita vise na internetu.
Chmoljo

#55 Re: Djecu uce ratovanju

Post by Chmoljo »

znači nema.

ako izneseš neku tvrdnju nebuloznu poput te, red je i da je nekako potkrijepiš.

a bitno je za temu jer se krivica svaljuje na nešto sporedno, deseto, nebitno. kakve crne igrice i gluposti. gori se filmovi gledaju i snimaju, i to mnogo prije razvitka tehnologije video igara. halabuka neupućenih u cijelu subkulturu koju ne mogu ili neće da razumiju. i tako se troši energija na nebitno.

bolja i tačnija dijagnoza za naslov ove teme može se naći u radovima Radomira Konstantinovića, nego u lažnim tvrdnjama o nečemu o čemu se nema pojma.

sigurno su braća Lukići igrali GTA pa dobili inspiraciju :-)
realna do boli

#56 Re: Djecu uce ratovanju

Post by realna do boli »

E, pa sada treba da uzmem igrati igricu i cekati da mi se pojavi taj EPP..pa da skinem link...
Jednostavno da bi sakupila dodatne bodove trebam odgledati "ponudu" koja nije uvijek ista...za to nemam vremena, a i ne kontam..kao..vi nemate pojma da takve igre postoje..ili se pravite ludi.
Chmoljo

#57 Re: Djecu uce ratovanju

Post by Chmoljo »

ne, nego ne kontaš da to tržište nije bez nadzora, i da je najvjerovatnije:

1. igra nije namijenjena maloj djeci
2. opis igre je namjerno pretjeran da bi se ukazalo na neku poentu.

da danas izađe Tom i Jerry, imao bi oznaku M.
realna do boli

#58 Re: Djecu uce ratovanju

Post by realna do boli »

Poenta moje "price"..
Djeca se koriste u razne svrhe..politicke,vjerske..kroz sve dozvoljene i nedozvoljene oblike.
Stariji su ti koji od njih prave to sto prave..kroz kampove, igrice, filmove..kucni odgoj.

Ali djeci su lako dostupne te igrice..u tome je poenta...na najobicnijim rekreativnim igricama..dostupan jednim klikom..tema za globalno razmatranje. Previse siroka, duga i realna za "pricu" na forumu.
Last edited by realna do boli on 05/04/2018 11:12, edited 1 time in total.
insomnia78

#59 Re: Djecu uce ratovanju

Post by insomnia78 »

Chmoljo wrote:znači nema.

ako izneseš neku tvrdnju nebuloznu poput te, red je i da je nekako potkrijepiš.

a bitno je za temu jer se krivica svaljuje na nešto sporedno, deseto, nebitno. kakve crne igrice i gluposti. gori se filmovi gledaju i snimaju, i to mnogo prije razvitka tehnologije video igara. halabuka neupućenih u cijelu subkulturu koju ne mogu ili neće da razumiju. i tako se troši energija na nebitno.

bolja i tačnija dijagnoza za naslov ove teme može se naći u radovima Radomira Konstantinovića, nego u lažnim tvrdnjama o nečemu o čemu se nema pojma.

sigurno su braća Lukići igrali GTA pa dobili inspiraciju :-)
:thumbup:
realna do boli

#60 Re: Djecu uce ratovanju

Post by realna do boli »

Natjerali ste me da pregledam glupe igrice..i evo je..ispade da je obozavana igrica godinama...Kick the Buddy ....Kick the Buddy - Gameplay Walkthrough Part 1 (iOS) ...Shoot him with pistol and rifles, explode grenades and even drop a nuclear bomb itd..itd....pa izaberi.
Navodno smanjuje stres muceci lutkicu..
triconja

#61 Re: Djecu uce ratovanju

Post by triconja »

realna do boli wrote:Ne..volim da ubijem vrijeme igrajuci angry birds..imam previse godina da ih tracim na igrice....ali ova igrica me opusti...igrajuci je..iskacu ponude za druge igrice..izmedzu ostalih i za ovu morbidnu.
I nisam jaro..zensko sam.
Sto i nije bitno za temu..ponuda morbidnih i djeci distupnih..ratnih i mucilackih igrica je ogromna..pa djeci takve stvari postaju normalne.
I onda se cudimo kada muce jedni druge..a o macama i cukama da i ne govorimo. Djeca se jednostavno igraju igrica i u stvarnom zivotu..bez previse emocija..mozda se samo zapitaju..a gjde su sada bodovi...
Ti si sa sihologijom nula bodova jara. Nisi cula za poremecaje koji se desavaju zbog nula socijalizacije izmedju roditelja i djece i djece sa drugom djecom u kriticnim godinama? Da to nije slucajno razlog socijopatskih sklonosti kod djece? :D
insomnia78

#62 Re: Djecu uce ratovanju

Post by insomnia78 »

Cega li su se igrali oni iz ceteres neke pa poklase koga god uvatise? Il mozda lajemo na pogresno drvo?
Bodkin

#63 Re: Djecu uce ratovanju

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:Cega li su se igrali oni iz ceteres neke pa poklase koga god uvatise? Il mozda lajemo na pogresno drvo?
Ma sve je to genetski
insomnia78

#64 Re: Djecu uce ratovanju

Post by insomnia78 »

Ako ti tako kazes...
realna do boli

#65 Re: Djecu uce ratovanju

Post by realna do boli »

triconja wrote: Ti si sa sihologijom nula bodova jara. Nisi cula za poremecaje koji se desavaju zbog nula socijalizacije izmedju roditelja i djece i djece sa drugom djecom u kriticnim godinama? Da to nije slucajno razlog socijopatskih sklonosti kod djece? :D
Eto ti mi pricaj...o onome o cemu ja pricam..
Nista ja nisam nisam cula, nema ja pojma, eto nemam svoju djecu (imam), u mom okruzenju sve andjeli..pa se eto brinem za tamo neku..tudzu..
Ja sam svoju odgojila tako da sam ponosna na njih..vi vasu ucite..kako ono bijase tema...djecu uce ratovanju.
Posebno sam alergicna na tipove koji svrsavaju na strahovit napredak u proizvodnji oruzija za ubijanje..pa onda seru o ratovima u svijetu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#66 Re: Djecu uce ratovanju

Post by Truba »

ko se maća laća i od maća gine
ali ima i ona
voli dugoga kao sebe samog
a samoljublje je osnova za ljubav

muški trebaju znati koristiti oružje za zlu ne trebalo

da je svaka kuća imala po jedan mitraljez 1992. kurac bi ti pičkice dolazile na vrata klati i ubijati
morali bi čekati pojačanje
LBVIEW

#67 Re: Djecu uce ratovanju

Post by LBVIEW »

Tema naprosto zraci odsustvom komentara dezurnih "demokrata", "kosmopolita" i Srb :D ovaj Bosanaca. :D
Pardon, javio se Bodkin koji opet pokusava forumasima ubaciti rijeci u usta zamjenom teza, po kojoj je svaka kritika srpske militantnosti koja je, prije 20-tak godina rezultirala i genocidom, izjednacena s tvrdnjom o genocidnosti srpskog naroda. :-)
Dakle, Mektic je bio u pravu, a ovi ga, po obicaju, ismijavali. :-)
LBVIEW

#68 Re: Djecu uce ratovanju

Post by LBVIEW »

Black swan wrote:ko se maća laća i od maća gine
ali ima i ona

da je svaka kuća imala po jedan mitraljez 1992. kurac bi ti pičkice dolazile na vrata klati i ubijati
Znamo domoljube da je za tebe to udure, da su uloge zamijenjene drecio bi o ugrozbi i
terorizmu. :mrgreen:
Fudo387

#69 Re: Djecu uce ratovanju

Post by Fudo387 »

LBVIEW wrote:
ali ima i ona

Znamo domoljube da je za tebe to udure, da su uloge zamijenjene drecio bi o ugrozbi i
Pa njemu odgovara 2nd amendment, al’ pod uslovom da ne vazi za pedere, protestante, muslimane...
Na drugoj temi pise kako voli rusiju zbog nepravednog odnosa pederskoprotestanskog zapada prema katolicima u Bosni u periodu 91-95 :lol: . U’apsili mu Daria.
Chmoljo

#70 Re: Djecu uce ratovanju

Post by Chmoljo »

realna do boli wrote:Natjerali ste me da pregledam glupe igrice..i evo je..ispade da je obozavana igrica godinama...Kick the Buddy ....Kick the Buddy - Gameplay Walkthrough Part 1 (iOS) ...Shoot him with pistol and rifles, explode grenades and even drop a nuclear bomb itd..itd....pa izaberi.
e hvala ti, jer sam se uvjerio da si nategnula priču da bi dokazalu neku bezveznu poentu.

igra je 12+, što znači da NIJE ISTINA da se reklamira kao igra za malu djecu. sva ova priča bezveze, da bi se dokazala neka poenta kao da nasilja nikada nije bilo do pojave tih nesretnih video igara koje napada svaki poluinformisani roditelj i vjerski fundamentalist.

stvarno je smiješno u ovaj kontekst stavljati tekovine moderne tehnologije kada je riječ o nečemu što je starije od toga, i priča o tome jednostavno zamagljuje suštinu.

suština je to da najviše djece ratnika ima po afričkim vukojebinama, gdje je televizor pojam, a ne nekakve konzole klinci palci. suština je to da će palanačka svijest, uskogrudost i objašnjavanje svijeta samom sebi tako što će uprostiti sve ono što se dešava oko njega do neprepoznatljivosti, što će takav plitak um ubiti više i što će učestvovati u tome sa istim žarom kao i onaj ko ga nagovara na sve to.

da budem jasniji sa primjerima: jedan prosječan um glasača SDS-a iz '90 zašto je bilo opravdano početi rat -

ustaše se povampirile, hoće opet da nas kolju,
turci se nakotili, hoće opet da nas kolju,
ovo je Srbija,
mi smo bolji ljudi od njih,
i slične varijacije.

bez hordi ovakvih tupoglavaca, rata ne bi bilo. horde tih idiota još uvijek žive u strahu od drugoga i drugačijega, jer njegov skučeni um nije toliko skučen da nije svjestan ostalih oko sebe, ali istovremeno nije u stanju spoznati ništa veće od njegove palanke, ni grada ni sela, kao i njegov um - dovoljno velik da vidi, ali nedovoljno da i razumije ono što vidi.

život u strahu traži i neku reakciju i pripremu, a ako ikome i taj lobotomizirani kromanjonac želi dobro, onda je to njegovo dijete. pa što ga onda ne dati u uniformu. ha?
triconja

#71 Re: Djecu uce ratovanju

Post by triconja »

Chmoljo wrote:
realna do boli wrote:Natjerali ste me da pregledam glupe igrice..i evo je..ispade da je obozavana igrica godinama...Kick the Buddy ....Kick the Buddy - Gameplay Walkthrough Part 1 (iOS) ...Shoot him with pistol and rifles, explode grenades and even drop a nuclear bomb itd..itd....pa izaberi.
e hvala ti, jer sam se uvjerio da si nategnula priču da bi dokazalu neku bezveznu poentu.

igra je 12+, što znači da NIJE ISTINA da se reklamira kao igra za malu djecu. sva ova priča bezveze, da bi se dokazala neka poenta kao da nasilja nikada nije bilo do pojave tih nesretnih video igara koje napada svaki poluinformisani roditelj i vjerski fundamentalist.

stvarno je smiješno u ovaj kontekst stavljati tekovine moderne tehnologije kada je riječ o nečemu što je starije od toga, i priča o tome jednostavno zamagljuje suštinu.

suština je to da najviše djece ratnika ima po afričkim vukojebinama, gdje je televizor pojam, a ne nekakve konzole klinci palci. suština je to da će palanačka svijest, uskogrudost i objašnjavanje svijeta samom sebi tako što će uprostiti sve ono što se dešava oko njega do neprepoznatljivosti, što će takav plitak um ubiti više i što će učestvovati u tome sa istim žarom kao i onaj ko ga nagovara na sve to.

da budem jasniji sa primjerima: jedan prosječan um glasača SDS-a iz '90 zašto je bilo opravdano početi rat -

ustaše se povampirile, hoće opet da nas kolju,
turci se nakotili, hoće opet da nas kolju,
ovo je Srbija,
mi smo bolji ljudi od njih,
i slične varijacije.

bez hordi ovakvih tupoglavaca, rata ne bi bilo. horde tih idiota još uvijek žive u strahu od drugoga i drugačijega, jer njegov skučeni um nije toliko skučen da nije svjestan ostalih oko sebe, ali istovremeno nije u stanju spoznati ništa veće od njegove palanke, ni grada ni sela, kao i njegov um - dovoljno velik da vidi, ali nedovoljno da i razumije ono što vidi.

život u strahu traži i neku reakciju i pripremu, a ako ikome i taj lobotomizirani kromanjonac želi dobro, onda je to njegovo dijete. pa što ga onda ne dati u uniformu. ha?
Ta propaganda sto se prosipa u srbiji(RS) nije nista manjeg intenziteta ni frekvencije od propagande u americi ili nekoj drugoj militantnoj drzavi, ali naravno ovdje imaju i primjese ispiranja mozga i iskrivljene historije. Najgore je sto mi kao narod nemamo nikakvu kontru za njihovo poimanje svijeta, niti ista pokusavamo. E a oni vec u par ratova imaju viziju da su zrtve i par puta dobro zlocina urade i opet nekako prolazi da su zrtve :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#72 Re: Djecu uce ratovanju

Post by Truba »

LBVIEW wrote:
ali ima i ona

ne laži srboljube

nikad nisam pričao o terorizmu i ugrozbi
bar ne u tom kontekstu koji nameće forumski mejnstrim

da smo svi naoružani retroaktivno bilo bi više poštovanja domaćina i susjeda
Connaisseur Karlin

#73 Re: Djecu uce ratovanju

Post by Connaisseur Karlin »

Black swan wrote:
cicili, gradjani ili sluzbena vojska :?
triconja

#74 Re: Djecu uce ratovanju

Post by triconja »

Connaisseur Karlin wrote:
Black swan wrote:
cicili, gradjani ili sluzbena vojska :?
E moja ti da se zensko za te stvari pita i sljivi barem 2% nikad ne bi bilo rata :lol: :lol: :lol:
sandzokan

#75 Re: Djecu uce ratovanju

Post by sandzokan »

https://www.blic.rs/vesti/svet/ratne-ig ... ta/yfmk9b3
Obratite paznju na komentare.
E moji dobri Bosnjani, merhamet i naivnost vas ukopase za vijeke vijekova
Post Reply