Astrologija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Bloo
Globalna šefica

#51 Re: Astrologija

Post by Bloo »

Connaisseur Karlin wrote:
mjesec u skorpiji , ma to mi zvuci dobro, skorpije su borben znak :thumbup:

a i blizanci ti vuku na tovje prevodjenje i rad sa jezicima :thumbup:
Ovo zvuči kao da sam u konstantnom PMSu :lol: te intense reaction, te ekstremi, emotional peaks....jah naučiti kako da dozvolim da flow thru me..
:|
Ne sviđa mi se ovo :D

The sensitivity and depth of your nature means you are likely to have intense reactions to emotional stimuli. Scorpio is not an easy place for the Moon to be. The Moon is traditionally considered in her “fall” here, suggesting certain challenges around how lunar (emotional) qualities are expressed. Because the quality of your emotions – their strength and potential power – can be so intense, they can at times be overwhelming. Early on in life, you may find yourself swinging between extremes, like you are riding a rollercoaster of emotional peaks and troughs. You feel acutely every dimension of life. You will do best if you remember not to collapse yourself into your emotions, or believe that just because an emotion has intensity, it must be acted upon. Part of your nature requires that you learn to allow strong feelings to flow through you, without being overwhelmed by them.
Alternativac1

#52 Re: Astrologija

Post by Alternativac1 »

Bloo wrote:

Ovo zvuči kao da sam u konstantnom PMSu :lol: te intense reaction, te ekstremi, emotional peaks....jah naučiti kako da dozvolim da flow thru me..

The sensitivity and depth of your nature means you are likely to have intense reactions to emotional stimuli. Scorpio is not an easy place for the Moon to be. The Moon is traditionally considered in her “fall” here, suggesting certain challenges around how lunar (emotional) qualities are expressed. Because the quality of your emotions – their strength and potential power – can be so intense, they can at times be overwhelming. Early on in life, you may find yourself swinging between extremes, like you are riding a rollercoaster of emotional peaks and troughs. You feel acutely every dimension of life. You will do best if you remember not to collapse yourself into your emotions, or believe that just because an emotion has intensity, it must be acted upon. Part of your nature requires that you learn to allow strong feelings to flow through you, without being overwhelmed by them.
Ja bih rekao prikriveni neurotik... :D
Connaisseur Karlin

#53 Re: Astrologija

Post by Connaisseur Karlin »

Bloo wrote:

Bloo, biit intenzivnije emotivan nije lose, vec obratno, to je znak emocionalnog bogatstva , i visoke emocionalne inteligencije, a ne iskljucivo preosjetljivosti, jer, iskreno recno, svako je osjetljiv sa emocijama ; najbitnije je da se ti dobro osjecas sa svojim emocijama :kiss: :-D
Bloo
Globalna šefica

#54 Re: Astrologija

Post by Bloo »

Alternativac1 wrote:
Divno :D
Neurotična Riba :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#55 Re: Astrologija

Post by Bloo »

Bloo, biit intenzivnije emotivan nije lose, vec obratno, to je znak emocionalnog bogatstva , i visoke emocionalne inteligencije, a ne iskljucivo preosjetljivosti, jer, iskreno recno, svako je osjetljiv sa emocijama ; najbitnije je da se ti dobro osjecas sa svojim emocijama :kiss: :-D
:lol: :lol: :lol: :kiss:
Za sve ostalo tu je prozac i mastercard :D
Connaisseur Karlin

#56 Re: Astrologija

Bloo wrote:
i ja da sa mnom pjes kafu i jedes kolac :-D :kiss: prica bla bla je anajvaznija :-D

i nek' ti Alternativac pogleda kartu i pocasti ga sa kafom , lijepo zna obralzoziti :-D
Bloo
Globalna šefica

#57 Re: Astrologija

Post by Bloo »

Bloo wrote:
i ja da sa mnom pjes kafu i jedes kolac :-D :kiss: prica bla bla je anajvaznija :-D

i nek' ti Alternativac pogleda kartu i pocasti ga sa kafom , lijepo zna obralzoziti :-D
mille feuille!

I neka hvala, dosta me je i ovo zadeveralo, još mi samo treba "stručna" analiza :D
Officially dižem ruke od ovog :D
Connaisseur Karlin

#58 Re: Astrologija

Bloo wrote:
Bloo wrote:

mille feuille!

I neka hvala, dosta me je i ovo zadeveralo, još mi samo treba "stručna" analiza :D
Officially dižem ruke od ovog :D
Bloo, ma ne brini, svi ucimo kako zivjeti sa vlastitim emocijama :kiss:
Bellomo

#59 Re: Astrologija

Post by Bellomo »

MarlboroGold wrote:Majanski...
Čitajući ovu temu, izgleda da ti i ja imamo rođendan na isti dan. :D
MarlboroGold

#60 Re: Astrologija

Post by MarlboroGold »

Alternativac1 wrote:
MarlboroGold wrote:Leo
Virgo
Sunce Leo
Mjesec Scorpio

Mars i Venus su Leo

Šta govori o Virgo? :D

Hmm recimo da ti imaš kompleks više i niže vrijednosti istovremeno... :lol:
Jedan drugog poništavaju i sve ok :D
MarlboroGold

#61 Re: Astrologija

Post by MarlboroGold »

Bellomo wrote:
MarlboroGold wrote:Majanski...
Čitajući ovu temu, izgleda da ti i ja imamo rođendan na isti dan. :D
Moguće ako nam se sve poklapa :D
Euridika
Globalna šefica

#62 Re: Astrologija

Post by Euridika »

Connaisseur Karlin wrote:stara tema je zakljucana

Kako dozivljavate astorologiju?

meni je zabavna , jer volim testirati i analizirati astroloske tekstove i izvore iz raznih civilazcija/kultura :)

ovdje mozemo podjeliti misljenja ,linkove, intresantne analize
Nisam skontala kako s onog linka doći do objašnjenja, ali znam da mi je Sunce u Vodoliji, Mjesec u Blizancima, Venera u Jarcu, Mars u Vagi. U kineskom sam pas (čini mi se :hm:), po majanskom sam krokodil, onaj vedski nisam skontala.

Za krokodila kaže:

Krokodil - ličnost i karakter
Znak prvog dana u majanskoj astrologiji, krokodil, koji označava početke. Vi ste pametni, kreativni, asertivni i puni energije. Umete biti i agresivni, dominantni i ponekad sebični. Vi ste od onih koji iniciraju projekte, menjaju stvari i imaju stav. Svoje veštine ćete najbolje iskoristiti ukoliko se budete bavili dobrotvornim radom, porodičnim pitanjima i radom u timovima. Takođe, kod Vas je dosta izražena zaštitnička uloga

Krokodil - pozitivne strane
Kreativan, energičan, zaštitnički nastrojen

Krokodil - negativne strane
Agresivan, dominantan, sebičan

Btw, imaš teme o astrologiji na mom PF, ali morala bi surfati, nisu odavno aktivne (cca 1.5 - 2 godine).
Bloo
Globalna šefica

#63 Re: Astrologija

Post by Bloo »

Našla sam koji sam pravi znak :mrgreen: :mrgreen:
Image
Bloo
Globalna šefica

#64 Re: Astrologija

Post by Bloo »

Euridika wrote: Krokodil - ličnost i karakter
Pa pravi si krokodil :lol:
berenice

#65 Re: Astrologija

Post by berenice »

Alternativac1 wrote:Ako možeš screen shot natalne da mi pošalješ pa ću ti pogledat, ti brojevi mi izbiše oči... Po mogućnosti natalnu sa astro.com i izaberi sa tranzitima da ti i budućnost pogledam... :D
Mogu li ja?
berenice

#66 Re: Astrologija

Post by berenice »

Bloo wrote:
Alternativac1 wrote:
Divno :D
Neurotična Riba :mrgreen:
Zar nisu sve Ribe neuroticne?! Sudeci po sebi i ostalima koje poznajem... Ja licno se ne druzim s drugim Ribama :-)
Euridika
Globalna šefica

#67 Re: Astrologija

Post by Euridika »

Bloo wrote:
Euridika wrote: Krokodil - ličnost i karakter
Pa pravi si krokodil :lol:
:lol: :lol:
Ne piše mi da sam neurotična, iako sam u podznaku Riba. :shock: :D Dobro sam prošla. :D
Bloo
Globalna šefica

#68 Re: Astrologija

Post by Bloo »

berenice wrote: Zar nisu sve Ribe neuroticne?! Sudeci po sebi i ostalima koje poznajem... Ja licno se ne druzim s drugim Ribama :-)
ne znam :mrgreen:

ja sam moreee mirnoce...more mirnoce
berenice

#69 Re: Astrologija

Post by berenice »

Bloo wrote:
berenice wrote: Zar nisu sve Ribe neuroticne?! Sudeci po sebi i ostalima koje poznajem... Ja licno se ne druzim s drugim Ribama :-)

Mogu mislit' :lol:

@euridika: i ja sam taj krokodil. Ali ja se fakat tako i osjecam :run:
MarlboroGold

#70 Re: Astrologija

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote: ja sam moreee mirnoce...more mirnoce
Diskutabilno :D
Euridika
Globalna šefica

#71 Re: Astrologija

Post by Euridika »

berenice wrote:
Bloo wrote:

Mogu mislit' :lol:

@euridika: i ja sam taj krokodil. Ali ja se fakat tako i osjecam :run:
Još da nam neko poveže sve ove horoskope, planete, kuće, uglove - sekstile, trouglove, retrograde itd. i da nam to istumači u par paragrafa i precizno i koncizno :eh: :D
arzuhal

#72 Re: Astrologija

Post by arzuhal »

Ih, to bi mogla sve Karlin objsnit i rastumačit, ako bi se jedno mjesec-dva posvetila samo ovoj temi, ono detaljnije...Možda ne bi stigla pisati ništa po drugim temama, ali zato bi ovdje razvalila, svi bi bili zahvalni...
MarlboroGold

#73 Re: Astrologija

Post by MarlboroGold »

Je li ti to njoj šuknu? :D
Bloo
Globalna šefica

#74 Re: Astrologija

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:Je li ti to njoj šuknu? :D
Smije on ovako dok nje nema i dok spava...ali osjetit ce ona disturbance in the force :mrgreen:
MarlboroGold

#75 Re: Astrologija

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote:Je li ti to njoj šuknu? :D
Smije on ovako dok nje nema i dok spava...ali osjetit ce ona disturbance in the force :mrgreen:
Progutaće ga kao Darth Nihilus silu :D
Post Reply