Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Locked
kmirsad

#51 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kmirsad »

Izašo ja jednom s kobrom na Banju... cuku da prošetamo... kad gore, odmah kraj spomen ploče Mije Keroševića Guje... četvorica mazgonja mlate nekog jadnika, cipelere ga bokserima, laktovima... ubiše... u meni prokuha neki bijes, revolt... ne znam... priđem da vidim... kad ono... imam šta vidjeti...tuku Enisa... e tad, baš popizdim,.. skinem jaknu, podvrnem rukave od košulje... eiiiiiii... Sulejmana othranila majka,,, da si samo vidio... kako smo nas petorica ubili hljeb u Enisu... kurči se nešto... hoče on... derpe glumački...sa četvoricim... e racqu ćeš...
Batal

#52 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Batal »

Dečko miješa fašizam i lopovluk,govori o fašistima a opisuje lopove.U jednoj rečenici napada muslimane(valjda je mislio na Bošnjake a možda i nije) i onda malte ne u istoj rečenici krivi te "fašiste" što pune Mariji dvoranu u Sarajevu???
Što se tiče dijela o lopovima to stoji ali danas svak živ govori lopovi ovo lopovi ono a slabo se šta radi da od toliko lopova barem neko završi tamo di mu je mjesto i Dino je tolike godine bio u SDA i sad ko došao tobe,aferim ako je ali ni od njegove priče ja ne viđoh neke vajde,ili je bilo kakve ???
kmirsad

#53 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kmirsad »

Kako ne vidiš... da nema kerova,,,
zrakomlat

#54 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by zrakomlat »

tandmand wrote:
akaunt wrote:Kako je to zanimljivo. Kod Srba i Hrvata gotivite onog što iskače iz tora. Čedo Jovanović, Čanak, Pernar... Svi valjaju jer nisu ko "ostali". Ok, ali kad je neko naš što iskače iz tora onda je glumac, zrtva , Musliman.... Lako je tudjim udom gloginje mlatit.
Ps. Ne znam sta je ali djelat nije sigurno.
....mozda dzelat.
Čedo Jovanović, Čanak, Pernar .. iskaču iz torova koji su izvršili agresiju na BiH, UZP i genocid nad Bošnjacima, i dan danas se nisu pokajali zbog tog, već istu politiku nastavljaju mirnodopskim sredstvima.

Kada neko naš iskače iz tora, onda obično pokazuje destruktivno djelovanje prema vlastitiome narodu, izlazeći u susret velikohrvatskom i velikosrpskom projektu, maskiran parolama "ko nas zavađa", "svi mo mi isti, svi nas isto kradu" ... kao da su Bošnjaci nekada u prošlim ratovima držali Beograd pod opsadom ili da su izvršili genocid na polovici Srbije, pa im se treba saginjati na uštrb vlasitiog političkog identiteta.

Ima Nijemaca koji su za vrijeme holokausta i poslije iskakali iz tora ali nema Jevreja koji su iskakali iz tora da bi širili propagandu da nije bitno ko je ko, jer oni jako dobro znaju da je bitno ko je ko i da ih je to koštalo.
Skraćeno, nije isto kada neko iskače iz tora iz pozicije žrtve ili iz pozicije UZP agresora.

I danas su Bošnjaci žrtva jedne agresivne islamofobične kampanje iz Hrvatske i Šemso đaba glumi jarana.
:thumbup:
leffe

#55 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by leffe »

Beograd i Zagreb su pobijedili tako sto su nas radikalizovali do neprepoznatljivosti. Koliko nam je to dobro, vrijeme ce pokazati.
Hajvan

#56 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Hajvan »

leffe wrote:Beograd i Zagreb su pobijedili tako sto su nas radikalizovali do neprepoznatljivosti. Koliko nam je to dobro, vrijeme ce pokazati.
tacno.

a likovi pouput ovog glumca, samo to potvrdjujju
jebi ga, glumac se samo priklanja pob(j)ednickoj strani…

ili je bas, bas glup
Banksy

#57 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Banksy »

tandmand wrote:
Skraćeno, nije isto kada neko iskače iz tora iz pozicije žrtve ili iz pozicije UZP agresora.
I danas su Bošnjaci žrtva jedne agresivne islamofobične kampanje iz Hrvatske i Šemso đaba glumi jarana.
Tačno, i ta kampanja je puno šira, temeljitija, ozbiljnija i opasnija nego što se na prvi pogled čini.
mO k3

#58 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by mO k3 »

leffe wrote:Beograd i Zagreb su pobijedili tako sto su nas radikalizovali do neprepoznatljivosti. Koliko nam je to dobro, vrijeme ce pokazati.
O tome sam i pisao

Enis je poglup
Banksy

#59 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Banksy »

.
Last edited by Banksy on 26/03/2018 19:32, edited 1 time in total.
Banksy

#60 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Banksy »

leffe wrote:
Beograd i Zagreb su pobijedili tako sto su nas radikalizovali do neprepoznatljivosti. Koliko nam je to dobro, vrijeme ce pokazati.
Tačno.
Org

#61 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Org »

Pogledah mahsuz da vidim šta je tolika frka...
Vala tanak Enis, s obzirom na to čim se bavi, fond rijeci nikakav. Tačno vidiš da kalkulise dok govori. Ne ostavlja utisak da vlada materijom.
Još kad čovjek izadje na TV i ima potrebu da spomene koliko je knjiga pročitao, sve ti je jasno. A “muslimani” posebna prica. Jel mu blam reci da je Bošnjak?
sahara1428

#62 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by sahara1428 »

Da li je ovo istina i baš slučajan timing... :?:
Jedan od slučajeva dobro poznatih javnosti je i onaj od prošle godine, kada je predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA ZDK Refik Kurgaš osumnjičen da je počinio djelo spolni odnos sa djetetom. Iz Tužilaštva ZDK nam je potvrđeno da je u julu prošle godine podignuta te potvrđena optužnica i da je u toku postupak. Tu je i slučaj Fikreta Delića iz Tešnja od 64. godine, kojeg je Općinski sud u Zavidovićima osudio na pet godina zatvora zbog bludnjih radnji sa maloljetnom djevojčicom. Delić je poznat kao bh. pjevač, nastupao je i u filmovima poput “Gori vatra”, a njegova kćerka udata je za glumca Enisa Bešlagića.

https://www.index.ba/ekskluzivno-znate- ... i-vrebaju/
triconja

#63 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by triconja »

Org wrote:Pogledah mahsuz da vidim šta je tolika frka...
Vala tanak Enis, s obzirom na to čim se bavi, fond rijeci nikakav. Tačno vidiš da kalkulise dok govori. Ne ostavlja utisak da vlada materijom.
Još kad čovjek izadje na TV i ima potrebu da spomene koliko je knjiga pročitao, sve ti je jasno. A “muslimani” posebna prica. Jel mu blam reci da je Bošnjak?
Ne moze on organizovat prikupljanje para u oš za veselu svesku a cilja na visoku i odgovornu funkciju :izet: :izet: :izet: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
triconja

#64 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by triconja »

Ko glasa za neke koji su takvi da nisu tog kova za politiku cini vecu stetu drzavi nego da glasa za sda, pa vi vidite :lol: :lol: :lol:
ušće

#65 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by ušće »

Enis nije glup on je izuzetno inteligentna osoba ...
Njegov problem je što je glumac i u pozorištu i stvarnom životu ...
Ovo musliman je nije naivno već dobro uvježbano ... :evil:
Last edited by ušće on 26/03/2018 20:01, edited 1 time in total.
kmirsad

#66 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kmirsad »

:lol: :lol: :lol: Gori od onih koji glsaju za SDA, su samo oni koji glasaju za SDA... :lol:
A izbor SDA partija je ogroman... :D
triconja

#67 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by triconja »

ušće wrote:Enis nije glup on je izuzetno inteligentna osoba ...
Njegov problem je što je glumac i u pozorištu i stvarnom životu ...
Ovo musliman je dobro nije naivno već dobro uvježbano ... :evil:
Jaro po njegovom nastupu se moze i procjenit na koju publiku cilja, sigurno ne cilja na intelektualce :lol: :thumbup:
mayab

#68 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by mayab »

Ma znamo mi svi (koji hoćemo da znamo!) sta je mislio reći, da se tu ne lazemo!
Što se tiče fonda riječi, covjek govori obicnim jezikom, bez uvijanja, da ga običan , pa i priprost svijet razumije!
O njegovim glumačkim umijećima nebih, jer to nije moja struka, samo ću pitati,sta je problem u tome sto čovjek uglavnom igra komične likove? To mu leži, na kraju krajeva!
Ne smatram da je lakse i jednostavnije glumiti lika zajebanta, nego kakvog smrtno ozbiljnog psiho ubicu.Sve je tu relativno!
A da je bilo i kalkulacije u emisiji, naravno da je bilo, a ko ne bi kalkulisao!?
Ja se sa većinom sta je rekao mogu složiti, i svaka mu čast što je to javno izgovorio !
Većina drugih bi to fino umotavala i išla taktikom "ne zamjeraj se nikome previse"!
Point.

#69 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Point. »

mayab wrote:
Ma znamo mi svi (koji hoćemo da znamo!) sta je mislio reći, da se tu ne lazemo!
Što se tiče fonda riječi, covjek govori obicnim jezikom, bez uvijanja, da ga običan , pa i priprost svijet razumije!
O njegovim glumačkim umijećima nebih, jer to nije moja struka, samo ću pitati,sta je problem u tome sto čovjek uglavnom igra komične likove? To mu leži, na kraju krajeva!
Ne smatram da je lakse i jednostavnije glumiti lika zajebanta, nego kakvog smrtno ozbiljnog psiho ubicu.Sve je tu relativno!
A da je bilo i kalkulacije u emisiji, naravno da je bilo, a ko ne bi kalkulisao!?
Ja se sa većinom sta je rekao mogu složiti, i svaka mu čast što je to javno izgovorio !
Većina drugih bi to fino umotavala i išla taktikom "ne zamjeraj se nikome previse"!
Slazem se od do. :thumbup:
The 51st State

#70 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by The 51st State »

Batal wrote:Dečko miješa fašizam i lopovluk,govori o fašistima a opisuje lopove.U jednoj rečenici napada muslimane(valjda je mislio na Bošnjake a možda i nije) i onda malte ne u istoj rečenici krivi te "fašiste" što pune Mariji dvoranu u Sarajevu???
Što se tiče dijela o lopovima to stoji ali danas svak živ govori lopovi ovo lopovi ono a slabo se šta radi da od toliko lopova barem neko završi tamo di mu je mjesto i Dino je tolike godine bio u SDA i sad ko došao tobe,aferim ako je ali ni od njegove priče ja ne viđoh neke vajde,ili je bilo kakve ???
pa moze se nekako u kontekst fasizma i lopovluk staviti posebno kada to poprimi gigantske razmjere.
HAVANA

#71 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by HAVANA »

Banksy wrote:
leffe wrote:
Tačno.
Kokta1

#72 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Kokta1 »

pa trebalo bi vidit jel on Bosnjak, kolko znam ima hrvatsku saru mozda je Hrvat
triconja

#73 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by triconja »

Kokta1 wrote:
E jebiga sad, jebo naciste za pojedine gebelse u naske. Znaci nista ako do treceg koljena u rikverc nisu predci bosnjaci(muslimani po religiji) onda nije bosnjak :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#74 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by insomnia78 »

Ne valja puno unazad ici. Kad tad ce ispasti kakav Mitar il Jovo
Org

#75 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Org »

triconja wrote:
Kokta1 wrote:
E jebiga sad, jebo naciste za pojedine gebelse u naske. Znaci nista ako do treceg koljena u rikverc nisu predci bosnjaci(muslimani po religiji) onda nije bosnjak :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
Ma stranačke botove sto su se po nalogu juce registrovali ne treba ni uzimati za ozbiljno.
Nije problem da je Hrvat, Srbin ili Kinez.
Problem je sto nacija Musliman ne postoji, bar ne kod nas.
Vise sam očekivao od Enisa, to je sve.
Locked