Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
- BHCluster
#51 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Humanista se zvao Agan Hodžić.
-
moonca
#52 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Kako nije,kako god okrenes ispast ce hadzija
Last edited by moonca on 20/03/2018 14:38, edited 1 time in total.
-
mali jomu
#53 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Da li je ispravno otici na Hadz pored toliko neimastine i gladnih okolo tebe u blizem i daljem ti komsiluku.... ?moonca wrote: Da li je ispravno da neko novac koji bi platio za odlazak na Hadž( nekoliko hiljada maraka) pokloni javnoj kuhinji u svojoj eriji.
-
moonca
#54 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Mislim da nije, ali ja nisam kompetentna.mali jomu wrote:Da li je ispravno otici na Hadz pored toliko neimastine i gladnih okolo tebe u blizem i daljem ti komsiluku.... ?moonca wrote: Da li je ispravno da neko novac koji bi platio za odlazak na Hadž( nekoliko hiljada maraka) pokloni javnoj kuhinji u svojoj eriji.
- BHCluster
#55 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Ono sto trba da DRZAVA radi to rade pojedine osobe, a kad ne mozemo izabrati politicare koji ce raditi na tim pitanjma mi cemo da govorimo sta bi radili sa tudom lovom. 
-
Fudo387
#56 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Pruzila mi se prilika da neke stereotipe koji si ovdje cesto provlace nabijem nogom u jaja, eto, nisam odolio. Halali.Chmoljo wrote:tačno sam osjetio nemir u Sili... i onda dođem i vidim ti ostavio komentar.Fudo387 wrote:Ma jel moguce, dijasporac i dosljo iz Rogatice nahranio sirotinju?
I to, pazi molim te, u Sarajevu? Golemo.
I sad rasprava, a mozda je trebao dati nekom drugom?
Zemljo, indijo...
stvarno bih volio da pregledaš cijele dvije stranice teme i nađeš bilo kakav zlurad, napadački, osuđujući ton prema dobrotvoru iz Rogatice. jer, ako ti treba pomoć da shvatiš: tema nije on. tema smo mi, u šbb kbb situaciji.
umjesto što odgovaraš ko s koca, popij čaj, kafu, ili koja te već supstanca umiruje, pa promuhabeti koju.
Necu vise, marno sam jogurt.
- BHCluster
#57 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Da li je ispravno otici na odmor pored toliko neimastine i gladnih okolo tebe u blizem i daljem ti komsiluku.... ?mali jomu wrote:Da li je ispravno otici na Hadz pored toliko neimastine i gladnih okolo tebe u blizem i daljem ti komsiluku.... ?moonca wrote: Da li je ispravno da neko novac koji bi platio za odlazak na Hadž( nekoliko hiljada maraka) pokloni javnoj kuhinji u svojoj eriji.
- Matzan
#58 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Mi smo dobro, hvala na pitanju.
-
moonca
#59 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Bogati daruju/doniraju mislione jer im se to umanjuje sa poreza-tu malo stede,ali to se od njih i ocekuje.
-
sumirprimus
#60 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
zanimljivo.
gesta hvale vrijedna.
gesta hvale vrijedna.
-
mali jomu
#61 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
moonca wrote:Mislim da nije, ali ja nisam kompetentna.mali jomu wrote:Da li je ispravno otici na Hadz pored toliko neimastine i gladnih okolo tebe u blizem i daljem ti komsiluku.... ?moonca wrote: Da li je ispravno da neko novac koji bi platio za odlazak na Hadž( nekoliko hiljada maraka) pokloni javnoj kuhinji u svojoj eriji.![]()
Nije ispravno.
Tako se i ovaj skonto prije preseljenja sta da uradi sa onim sto ima......
dao nesto svojima, dao nesto kome je skonto da treba i otisao......
.... i svi cemo otici.
-
moonca
#62 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Bogati svojima daju najmanji procenat, daju ali nije koliko mi mislimo. 
- SaraFina
#63 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Pogrešno interpretierte uvod.BHCluster wrote:Ono sto trba da DRZAVA radi to rade pojedine osobe, a kad ne mozemo izabrati politicare koji ce raditi na tim pitanjma mi cemo da govorimo sta bi radili sa tudom lovom.
Tema je postavljena dobronamjerno, (bar sam je ja tako shvatila) Cilj je bio razvijanje diskusije koja bi bila najbolja ideja takve ili slične donacije. (Da se neko od forumaša nadje u prilici i ima na raspolaganju milion i više maraka)
Dakle, čovjek dao na što želio. Na što bi ti, ja ili peti i deseti?
Što se tiče države slažem se.
-
PM72
#64 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Lijep i human gest...za svaku pohvalu.Samo-u pogrešne ruke.Tetka Zilha je 
-
akaunt
#65 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Hoće li bit slika tih para kad dodju ?
- SaraFina
#66 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
mali jomu wrote:Da li je ispravno otici na Hadz pored toliko neimastine i gladnih okolo tebe u blizem i daljem ti komsiluku.... ?moonca wrote: Da li je ispravno da neko novac koji bi platio za odlazak na Hadž( nekoliko hiljada maraka) pokloni javnoj kuhinji u svojoj eriji.
Hajde kad čovjek vjernik ode osobno na hadž to mogu i razumjeti. Ali prvi put prošle godine sam čula, da možeš i nekog u mjesto sebe poslati (ako si bolestan ili star i onemoćao itd)
To mi je već bezveze i bolje definitivno dati osobno taj novac u svom bližem okruženju u donacije. Osobno.
Ne kontam kako ti neko može donijeti titulu "hažije ili hadžince" i takav vjerski obred obaviti u mjesto tebe a da se to računa/u sevap upisuje?
- SaraFina
#67 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
PM72 wrote:Lijep i human gest...za svaku pohvalu.Samo-u pogrešne ruke.Tetka Zilha je
Kakva god je ona to njoj na dušu. I ja sam pročitala svega. Uglavnom, čovjek je dao i to njega ne čini manjim dobrotvorom.
- Dosadno mii
#68 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
.
Last edited by Dosadno mii on 21/03/2018 15:54, edited 1 time in total.
-
PM72
#69 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
ma ja,u nas je uvijek -nek im je na dušu,stići će ih Božja kazna.SaraFina wrote:PM72 wrote:Lijep i human gest...za svaku pohvalu.Samo-u pogrešne ruke.Tetka Zilha je
Kakva god je ona to njoj na dušu. I ja sam pročitala svega. Uglavnom, čovjek je dao i to njega ne čini manjim dobrotvorom.
- SaraFina
#70 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Vjerovatno nije znao niti imao pojma o detaljima, možda i djeca nisu bila zainteresirana baviti se time...i tako novac završio gdje završio.PM72 wrote:ma ja,u nas je uvijek -nek im je na dušu,stići će ih Božja kazna.SaraFina wrote:
Kakva god je ona to njoj na dušu. I ja sam pročitala svega. Uglavnom, čovjek je dao i to njega ne čini manjim dobrotvorom.Ona i Munira,nema im treće ravne.
- dobar osjecaj
#71 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Ne mislim da se radi o pogrešnim rukama makar ne u smisli da nije znao kome daje novac. Koliko mi je poznato oni su na neki način zemljaci što je sigurno olakšalo odluku.PM72 wrote:Lijep i human gest...za svaku pohvalu.Samo-u pogrešne ruke.Tetka Zilha je
- O'zone
- Globalni moderator
#72 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Milion maraka......izgleda puno...Međutim kad prođeš kroz "humanitarne akcije" posebno za liječenje oboljelih to je kap u moru. DA. Da imam podijelio bih.
- karanana
#73 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
A zena, djeca i unuci gladni po kanadi hodaju
- O'zone
- Globalni moderator
#74 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Drug pročitaj prvo ovokaranana wrote:A zena, djeca i unuci gladni po kanadi hodaju
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tetka-z ... /180320068
Iam fin dio o Aganu. nije to čovjek koji je pukao i da svu imovinu u humanitarne svrhe. Dugo je on sjedio i planirao sve kako će da rasporedi. Malo je takvih starih tabiatli ljudi ostalo
-
moonca
#75 Re: Anonimni Bosanac dao milion KM... A vi?
Mislim da ovo nije najvaznija promjena. U toj starosnoj dobi pola hljeba dnevno je sasvim dovoljno, zasto ne primiti nove korisnike ili hranu isporucivati na kucnu adresu onima koji ne mogu doci u kuhinju.Najvažnija promjena je ta da korisnici više neće dobijati pola hljeba, već cijeli.